MONMOUTH

Monmouth

MONMOUTH
Min nya hemstad Monmouth ligger i Wales, men bara några få km från engelska gränsen, vilket innebär att den är väldigt anglifierad. Walesiska språket förekommer i princip aldrig här.
Invånarantalet är ca 9 000. Alltså en småstad,  men med ganska många affärer p g a att det är en gammal marknadsstad och många från landsbygden runt omkring använder den för shopping, kultur o s v. Vi har marknad vid torget 2 ggg/vecka fortfarnade, men tyvärr ingen djurmarknad längre. Den lades ner för drygt 10 år sedan, efter att mul- och klövskjukan härjade i hela Storbritannien 2001. En tragisk händelse jag återkommer med vid senare tillfällle.
Vad jag har,som många i Sverige är lite avundsjuka på, är en slaktare eller kanske kallad charkuterist. Det är en riktig gammaldags affär där man köper över disk. Råvarorna är superba och så är slaktarna också!! Alltid glimten i ögat till damerna.
Förra året var det ju fullt upp med firande i Storbritannien, både OS i London och drottningens diamant jubileum. Den olympiska facklan togs genom hela landet innan den slutligen kom till invignigen i London. Naturligtvis kom den också till vår stad och naturligtvis var jag där. Allt var över på ett ögonblick, hade man blinkat hade man missat den, men stämingen innan var enorm och förväntansfull, det kändes som halva stan var på benen. Häftigt! Jag såg facklan komma in genom den gamla porten från 1200-talet på bron över floden Monnow. Sedan var det puben precis intill. Jag iklädd de walesiska färgerna rött, vitt och grönt.Se bilder. (Den gröna kjolen syns inte på bilden, men finns).

Detta inlägg publicerades i Besökta platser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s