Valborg och 1:a maj i Wales

Valborg och 1:a maj i Wales

Idag har svenskarna en röd dag. Här är det en vanlig vardag. 1:a maj firas inte här.
Inte heller Valborgsmässoafton, förstås. Det heter officiellt Walpurgis Night, men vet ingen som vet att dagen har ett namn och ingen som firar den. Däremot firade jag Valborg med några vänner med svensk anknytning. En underbar kväll med brasa, grillad korv, grillade marschmallows och hade vi kunnat sjung skulle vi säkert gjort det!
Först maj blir förhoppningsvis ändå en speciell dag för mej. Det svenska bandet Bonefish ska spela på en pub i stan! Vet inte mycket om dem, men får ju bara inte missas. Det är ju inte så ofta min lilla stad får så celebert besök!!
Här har vi dagar som heter ”Bank holiday”. Dessa dagar kommer med ojämna mellanrum och inträffar alltid på en måndag, så man får en lång sammanhängande ledighet. Nästa måndag är bank holiday här. Kontor, fabriker, skolor o s v är stängda. Vad gäller affärer varierar det, en del öppna och en del stängda. I maj är det två bank holidays, nästa kommer i augusti.
Så på fredag är det bara att vänta på alla rapporter om alla trafikstockningar över hela landet och sedan kommer det att regna hela helgen. Det är tradition, det regnar alltid på bank holidays!!!!

Detta inlägg publicerades i Om Wales. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Valborg och 1:a maj i Wales

  1. Marie skriver:

    Din blogg är toppen att läsa! Till hösten ska jag ha en åk 7 igen och då läser man om Storbritannien. Jag ska använda mig av dig då. Kanske kan man hitta någon fond att söka pengar ur och ta med klassen på resa i nian…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s