ID HANDLINGAR

Här är man inte mycket för att visa sitt ansikte på bild.

Naturligtvis har passet en bild. Men inte körkortet. Det håller på att ändras, så nya körkort är liknande våra plastkörkort med bild. Gamla körkort har ingen bild och består av ett stort papper ihopvikt. Här står data om innehavaren, vilket kan stämma in på många människor. Fortfarande kan man t ex inte hyra bil här med brittiskt plastkörkort, man måste också visa upp pappersarket, om det inte ändrats den sista tiden.

När man går till läkare visar man ingen legitimation, utan säjer bara namn, födelsedatum och adress. Uppgifter som enkelt kan hämtas på Facebook och telefonkatalogen.

När man vill ha ett bibliotekskort visar man upp en räkning eller kontoutdrag för att bevisa vem man är och var man bor. Inte idkort, som ju inte finns här. När jag skulle ha bibliotekskort kom jag med mitt körkort, de tittade och undrade vad de skulle ha det till. Nä, jag skulle ha en räkning med mig som identitet. Gissa om jag som svenska och van vid kontroll från staten blev förvånad. Och säkert också bibliotekspersonalen med en tokig människa som kommer och visar en bild av sig själv. Kulturkrock!

Många människor har inte en giltig idhandling.

Identitetsstölder är ett problem här, kanske inte så konstigt.

Idkort har varit under debatt här. Förslaget var att alla skulle ha ett idkort och det skulle kosta pengar att få det. Vilket ramaskri!!! Förslaget lades ner!

Detta inlägg publicerades i Om Wales, Socialt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ID HANDLINGAR

  1. Pingback: PÅSK 2015, BANKHOLIDAY och BUS PASS | Lena i Wales

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s