JULEN ÄR PÅ INTÅG

JULEN ÄR PÅ INTÅG

Om julfirande kommer på lördag, men vad händer innan jul?
Ja, naturligtvis alla inköp av julklappar och julskyltning som, precis som i Sverige, börjar allt för tidigt. Hysterin har varit i gång länge nu och på TV rekamen skriker man som vanligt att det är bästa att köpa NU, så man kan få sin soffa levererad till jul. Fattar dock inte riktigt vad ny soffa har att göra med jul.
Att sända julkort är en gammal tradition och flera miljoner sänds fortfarande varje år. Korten är alltid dubbelvikta och i kuvert, inte som många svenska typ vykort. De ser mer ut som typ våra födelsedagskort. Korten placeras vid ankomst på spiselhyllan eller hängs över den för allmänt beskådande.
Julgran förekommer också, men oftast som en liten plastgran med kulörta lampor som ofta är blinkande. Jag brukar inte ha gran här, som många kanske förstår varför.
Juldekorationer finns naturligtvis också . Vissa familjer har knappt några, medan andra allför många!
Innan jul går man också ofta på Christmas Carols där någon av Wales många körer uppträder. Oftast i någon kyrka. Förra året var jag på en sådan i den stora kyrkan i stan. Det var mycket vackert och stämningsfullt. Medlemmar av församlingen läste något, troligen ur något evangelium, vet inte exakt och däremellan sång och musik. Sedan kom det som förvånade mig och gjorde mig glad. Inne i kyrkan var uppdukat med mince pies (läs nedan) och vin. Ät och drick så mycket ni vill, kyrkan bjuder, ropades det ut! Om de hade utskänkningstillstånd, vilket kanske mången svensk skulle fråga, ifrågasatte ingen, utan hugg in på allt med glädje. En mycket trevlig avrundning av kvällen.

Annonser
Bild | Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till JULEN ÄR PÅ INTÅG

  1. Gunnel skriver:

    Det lät intressant. Fina bilder. Kram.

  2. lenadyche skriver:

    Tack, Gunnel! Alltid roligt med fina kommentarer. Kramar!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s