RECEPT – WELSH RAREBIT

RECEPT  -  WELSH RAREBIT

Rätten finns nedtecknad från mitten av 1700-talet, men ursprunget är okänt.
Ordet rarebit används inte i andra sammanhang.

Serveras ofta på caférer och baren i Wales. Enormt gott!!!!

Recept:
½ dl mjöl, knappt
25 g margarin
1 dl öl eller hälften mjölk och hälften öl
150 g cheddar ost
1 tsk engelskt senapspulver
4 tsk Worcestersås
Svartpeppar
4 skivor mörkt bröd
Smält margarin och häll försiktigt i mjölet under omrörning. Koka ½ minut under omrörning.
Häll försiktigt i ölen och fortsätt koka lätt ca 3 minuter. Rör hela tiden tills såsen är tjock och jämn.
Tillsätt den rivna osten, senap och Worcestersås.Fortsätt koka tills allt är smält och blandat.
Såsen ska nu vara tjock.
Tillsätt svartpeppar.
Rosta brödet och häll över såsen.
Grilla i ugnen tills brunt och bubblande.
Njut!!!!!!!!!!!

Annonser
Bild | Det här inlägget postades i Mat och dryck, Recept. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till RECEPT – WELSH RAREBIT

  1. Malena skriver:

    Kan man använda smör istället för margarin? Vill inte använda margarin eftersom det är så många kemiska tillsatser i det,

  2. lenadyche skriver:

    Visst kan man använda smör, kanske ännu godare!! Welsh Rarebit är underbart gott!!!!!

  3. Anita skriver:

    Det här ser ju jättegott ut. Det ska jag testa, receptet är utskrivet. Bra fredagsmat till fredagsmyset 🙂
    Såg alla dina ”vinterbilder”, så härligt att kunna njuta av blommor. Kan meddela att det är plus 7 grader här just nu och inga minusgrader i sikte. Fast blommorna i rabatterna är borta.

    /Anita

  4. lenadyche skriver:

    Ja, Welsh Rarebit är underbart gott! Ja, vintern har inte kommit så långt här. Nu på morgonen är det riktigt dimmigt här och jag kan inte se långt framför mej. Fast det är ganska mysigt!!!!

  5. Jan Härsjö skriver:

    Kanon, ska jag testa hemma i Mölnlycke och samtidigt prova någon droppe eller två av ölen som ändå måste i degen. I Holland säger man då man steker pannkakor att man kan ha lite öl i smeten för att få fluffigare pannkakor och då ge en del öl till smeten och en öl till pappa!
    Prost, Sante & Slainte på er i Monmouth

  6. barabrittiskt skriver:

    Mums! Inte världens nyttigaste men jag älskar Welsh rarebit och liknande gratinerat. Vår engelsklärare på gymnasiet pratade mycket om den som specialitet så jag blev tidigt nyfiken, hehe.

    Jan, man har ofta öl i Yorkshirepuddingsmeten också och den liknar ju pannkakssmet. 🙂

  7. Ping: CAERLEON 2 | Lena i Wales

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s