Och så det viktiga, maten

Och så det viktiga, maten

Kalkon, ugnstekt potatis, brysselkål, ev morötter och palsternacka, brunsås, tranbärssylt och stuffing.
Kalkonen har alltid varit det stora bekymret och något som diskuteras om i timtal. Hur många timmar ska den vara i ugnen för att var klar i rätt tid? Är ugnen tillräckligt stor? Många husmödrar har gått upp i ottan, satt in kalkonen i ugnen, glömt sätta på värmen och juldagen är förstörd. Många har glömt tina upp kalkonen dagen innan. Ja, historierna är många.
Idag köper många mindre familjer bara en del av en stor kalkon och slipper på så sätt den svarta ytan och det råa innehållet.
Däremot är stuffing viktig, även om man inte har en hel kalkon, gör man stuffing vid sidan om. Stuffing består till största delen av brödsmulor, kryddor, ev lök, ev äpple. Varianterna är många.
Så ska då all mat vara klar samtidigt! Kalkonen inte för torr eller rå, grönsakerna inte överkokta, potatisen inte mosig, såsen varm o s v och elen ska fungera! Hur många historier finns det inte om elavbrott på juldagen och ingen mat!!!!!!

Annonser
Bild | Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s