FOTBOLL, NORSK TRÄNARE I CARDIFF

Premier League fotbollslaget Cardiff FC  har fått en ny tränare, norske Ole Gunnar Solskjaer. När jag hörde hans namn säjas av en engelsk reporter på TV var det helt omöjligt att ens ha en aning av vad han egentligen hette. Britternas uttal av utländska namn är ibland ganska roligt, men oftast är det tragiskt att de inte har en aning om hur andra än engelska namn uttalas!!

Det talades länge om att den nye tränaren skulle bli svensk, Sven-Göran Eriksson, men så blev det nu inte. Solskjaer har tidigare bl a spelat i Manchester United och norska landslaget. I en intervju med BBC Wales berättade han att han såg fram emot att träna Cardiff och vistas i Wales. En god gut!!!!

Cardiff FC har varit mycket ute i blåsväder de senaste åren. Ägaren Vincent Tan, miljardär från Malaysia, har varit mycket kontroversiell. Bl a har han ändrat lagets färg från blå till röd, eftersom han tycker att röd är en bättre färg. Detta har fått många fans att reagera eftersom Cardiff FC också kallas Blue Birds. Han vill helst också köpa spelare med nummer 8 i sitt födelsedatum!!! Så känner ni någon av det manliga könet född 8 / 8 1988, så meddela Cardiff FC och är han given i laget!!!!

Den tidigare tränaren tog laget till Premier League för första gången i lagets historia och blev sedan avskedad av ägaren. Innan hade ägaren avskedat tränarens assistent och ersatt honom med en totalt oerfaren östeurope.

Cardiff har en skandinavisk spelare, dansken Andreas Cornelius.

Det andra walesiska Premier League laget är Swansea, tränas av dansken Mikael Laudrup.

Det finns inga svenskar som spelar i varken Cardiff eller Swansea!

Detta inlägg publicerades i Sport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s