BARA BRITH – En typisk walesisk “fruktkaka”

BARA BRITH – En typisk walesisk “fruktkaka”

Bara = bröd
Brith = spräcklig (kan också betyda flugsnappare)
Bara Brith finns i princip på alla caféer och bagerier i Wales, alltså väldigt vanligt förekommande. Däremot smakar de olika från ställe till ställe, även om grundingredienserna är ungefär de samma.
Recepten varierar från ort till ort och från familj till familj.
Man kan äta den skuren i skivor som den är, men traditionellt har man smör på skivorna eller enligt gammal tradition en bit ost.
Är då Bara Brith kaka eller bröd? Ja, det har diskuterats mycket. Gjort på bakpulver = kaka? Smör eller ost på = bröd? Men, spelar det egentligen någon roll? God är den ju i alla fall!!!

Annonser
Bild | Det här inlägget postades i Mat och dryck, Recept. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till BARA BRITH – En typisk walesisk “fruktkaka”

  1. Cecilia skriver:

    Hej Lena,

    tack för besöket på min blogg. Vad härligt att få bo i Wales! Jag önskar jag kommer dit en dag. Så mycket vacker natur och spännande kultur. trevligt att du bloggar om dina upplevelser.

  2. lenadyche skriver:

    Tack, Cecila! Vad roligt att du tycker om min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s