PUBAR OCH PUBLIV 8 TV-serier

PUBAR OCH PUBLIV  8  TV-serier

I de flesta brittiska TV-serier så är puben en samlingspunkt, där man träffas, pratar, dricker, skrattar, grälar, slåss, firar m m.
Så även i sk såpoperor, vilket jag inte vill kalla dem eftersom detta har en dålig klang av dålig kvalité, vilket jag inte tycker alltid är fallet.
I t ex Coronation Street, som jag vet har visats i Sverige för länge sedan, är fokuseringen på The Rovers Return och det är där det mesta händer.
I East Ender,som jag inte tror gått i Sverige, händer mycket i The Queen Victoria .
I Heartbeat (Tillbaka till Aidensfireld) samlas man i puben Aidensfields Arms och gör upp planer och det är också där avsnittet också slutar, när allt gått snett eller blivit uppklarat.
I Emmerdale (Hem till gården) cirkulerar mycket runt puben The Woolpack. Denna serie går fortfarande i Sverige, även om man är ca två år efter oss. Denna serie vet jag mycket om eftersom jag följer den!
Även i många brittiska filmer förekommer en pub i storyn.Tänk efter får ni se!

Detta inlägg publicerades i Pubar o publiv. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till PUBAR OCH PUBLIV 8 TV-serier

 1. CeciliaL skriver:

  Lustigt, det hade jag inte tankt pa! Men finns det nagon som lever sa i verkligheten, eller ar det bara i tv-rutan? Jag kanner iaf ingen som hanger pa puben speciellt mycket, men nog har vi fatt veta mycket anvandbara grejor och lart kanna manga trevliga/nyttiga manniskor pa var lilla bypub The White Horse. Det var sorgligt nar den stangdes i 18 manader och vi var alla glada nar nya agare kopte den och rustade upp!

 2. lenadyche skriver:

  Jag tror att de samlas mycket mer på puben i TVrutan än i vanliga livet, men visst är många gånger puben livsnerven i byn och betydelsefull för många ensamma. Det finns alltid någon att prata med, skoja med och någon som håller koll på att man över huvudtaget lever. Sen är situationen säkert olika från by till by. Vet flera som går till puben mer eller mindra varje dag och tar en pint socialt, inte för att dricka sej full!!!

 3. Lisbeth Rosén skriver:

  Tillbaka till Aidensfield går just nu i repris igen på svensk TV. Kram

 4. lenadyche skriver:

  Kul att just denna serie är på repris, när jag just skrivit om det, ovetandes om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s