TV- BRON

Den svensk-danska TV serien Bron har varit mycket populär i UK. Den andra säsongen har visats på BBC4 varje lördag med två stycken entimmarsavsnitt varje gång. I lördags gick de sista avsnitten. Inför finalen intervjuades Sofia Helin (Saga) och Kim Bodnia (Martin) i BBC Breakfasts soffa.

Om sin roll som Saga sa Sofia att det var svårt att komma in i rollen till en början, men hon tog det som en utmaning. Det hjälpte henne också att ha ett bra förhållande till Kim / Martin både som skådespelare och som rollfigur.

Det togs också upp om det förekommit språkförbistringar. Sofia hade svårt för det danska språket i början, när danskarna pratade med varandra och alltför fort, men nu är det inga problem längre.

Eftersom serien inte är dubbad (tack, god gud för detta!!!), utan är textad, hade reporten hört brittiska svordomar och undrade om de användes i dansk-svenska språken och det görs det ju.

Han undrade också om vissa meningar var på engelska. Han hade nämligen hört ”a cup of tea” säjas, men Kim förklarade att han sa ”en kopp av te” på danska och det låter nästan lika.

Serien Bron vann 2012 Prix Europa för bästa TV-serie och första säsongen såldes till över 50 länder. Den tredje säsongen lär vara på g.

Se artikel 30 november 2013 om serien Borgen!

Detta inlägg publicerades i TV. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till TV- BRON

 1. Gunnel skriver:

  Tack Lena .Ännu en spännande läsning. Vårgårda vädret har varit soligt lite vårkänsla nu i em mulet igen. Kram.

 2. lenadyche skriver:

  Ja, här är det regn, regn och dessemellan lite skurar!!!

 3. Tina Herö skriver:

  Hej vännen, ang bron så håller de på med ett tredje manus nu där de ska tona ner Sagas ”autism”. Det är många som har reagerat på att det blev ”lite för mycket”.
  Här i Uppsala börjar snön tyvärr smälta bort, det har varit så kallt och så vackert men nu är det slut med det ljusa, välkommen grus och slask!
  Kram

 4. barabrittiskt skriver:

  Ja här i Köpenhamn i synnerhet slänger även mer bildade damer ibland ur sig ”fuck” för att inte tala om alla andra. Mycket mer än i Sverige.

  Min kollegas sambo är med i Broen. Visst gör de en engelsk version om tunneln nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s