MER OCH MER ÖVERSVÄMNINGAR

Photo5237

Bilen är tagen tisdag 11 februari på eftermiddagen. Längre än så kommer inte bilen!

Översvämningarna är lång från slut ännu.  Det sista har det pratats mycket om att floderna inte är rensade på länge, p g a att det kostar för mycket. Många anklagar också kommunerna för att de ger bygglov på områden som kan översvämmas, dels förlorar husen sitt värde och dels har vattnet ingenstans att ta vägen.

Photo5120  Photo5232

Bild från 7 februari 2014                                            Samma bro 11 februari 2014. De små valven                                                                                                     till höger syns knappt inte längre.

I BBC intervjuades en politiker från Holland, vilken undrade hur regeringen här kunde låta det gå så långt med översvämningar efter översvämningar. Inte ens i Holland, där ca 1/4 av landets yta ligger under havsnivå, råkar man ut för något liknande nu för tiden. Allt handlar om pengar. I Holland har man satsat enorma summor för att ge befolkningen en säkerhet mot vattnet. I UK har inte mycket gjorts.  Blir man tvungen att göra något åt det här nu? Vem vet, men vi har, enligt en svenskas mening, i alla fall ett mycket lätt skattetryck här.

Photo2098

Bilden tagen utanför Rotterdam i Holland vid en anläggning där man kan stänga till flodens utlopp. En enorm anläggning för att ge folk säkerhet.

Det här inlägget postades i årstider m m. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till MER OCH MER ÖVERSVÄMNINGAR

 1. tina skriver:

  Är bilden från Zeeland? Jodå här i sverige talas det mycket om politikernas ansvar o försumlighet, det är inte första gången det är översvämningar. Vi har kryssat fram genom skottland flertal gånger pga vägar som inte längre fanns minns du lena? Nu har ni dock holländare hos er rekvirerade akut som ska stoppa eländet om inte annat i framtiden.

 2. CeciliaL skriver:

  Helt galet mycket oversvamningar i ar, Lena! Jag har bott har i 7 ar och detta ar det varsta jag sett pa den tiden. Kanns som om politikerna/regeringen inte gor nanting alls utan det ar husagarnas eget problem om det blir oversvamning. Sen blir det svart (omojligt?) att fa forsakring, da forsakringsbolagen drar at sig oronen och helst inte vill veta av. Jag tackar min lyckliga stjarna att jag hade vett att kopa ett hus 200m over havet uppe pa en kulle ovanfor floden. Som ert ungefar! Ibland far vi oversvamning anda, men iaf bara fran det felkonstruerade taket!! :O
  Kolla pa min bild pa FB, dar ser du floden Wye harifran Herefordsidan (dar vart kontor ligger).

 3. CeciliaL skriver:

  (alltsa, bott i Storbritannien i 32 ar, men just har i Monmouth-omradet i 7 ar! I sydvastra Wales dar mamma bor BRUKAR det regna sa har mycket VARJE vinter, men har hos oss ar jag inte van vid sa extremt vader!)

 4. lenadyche skriver:

  Cecilia, jag har sett dina bilder, även med Lucy vid skolan! Den biten upp till Osbaston är översvämmad då och då, Alans föräldrar bodde uppe på höjden där tidigare. Men visst är det hemskt alltihop. Vi bor högt upp och bra båda två!! Men andra?!?!? Och dessa politiker!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s