VINTER OS 2014

Vintersporter tillhör väl inte de stora sporterna i UK, trots detta har det pratats mycket om Vinter OS här det sista. Först var det av politisk karraktär, sedan säkerhet och och nu om hur det går för Team GB. Wales och de övriga länderna inom UK har inga egna lag, utan alla spelar under GB, inte UK. Se artikel om 8 april om United Kingdom och Great Britain.

Hittills har GB tagit en medalj, ett brons i Ladies slope stile on snowboard genom Jenny Jones från Bristol, ca en mil från walesiska gränsen. Jenny har tränat på konstgjorda backar av plast förut men inte i snö. Helt otroligt tanke för en svensk.

Det finns kanske bara två riktigt kända britter i samband med vintersport genom tiderna, John Curry och Eddie The Eagle.

John Curry vann i Vinter OS i Innsbruck 1976 i konståkning.

Eddie ”The Eagle” Edwards medverkade i OS i Calgary 1988 i backhoppning och blev inte känd p g a att han vann utan för att han kom sist och för sin mycket speciella stil. Ett litet annorlunda kändisskap! Efter hans framträdande ändrades reglerna och hopparna måste ha presterat ett viss resultat innan de kom med i OS. Vissa ansåg honom också farlig, eftersom hoppbackarna inte var gjorda för så korta hopp som hans! Jag tyckte han var kul!!!!

Om ni vill se örnen flyga, kan ni gå in på youtube länken nedan, knappt 2 min.

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till VINTER OS 2014

 1. tina skriver:

  Träna på plast i ett regnland!?!?!? o sen ta medalj -imponerande, hatten av! Curry minns jag men inte örnen trots att världen stannar när det är OS. Jag har dock kännt viss avsmak denna gång pga läget i Ryssland. Gå in på Youtube o titta på en film gjord av svenskar från Stockholms stadion där man sjunger ryska nationalsången med gay flaggor. Flera utländska medier har sagt att det är det vackraste som sänts på internet någonsin -ryssarna rasar!!! Gå in på live and let love!

 2. lenadyche skriver:

  Ja du, här gör vi inte alltid allt som man tänker sig!! Ska titta på You-tube du rekommenderade!!

 3. Cecilia skriver:

  Du glömmer Torvill & Dean! De var mycket större än Curry och vann väl guld i isdansen på OS i Sarajevo, om jag minns rätt?
  Håller med om att vinter OS är en väldigt liten nyhet här och det är väl bara i curling som britterna brukar hävda sig över huvudtaget? 🙂

 4. lenadyche skriver:

  Jag har hört talas om Torvill och Dean, men minns dem inte själv. Däremot minns jag Curry väldigt väl, av någon anledning!!

  • CeciliaL skriver:

   De var VALDIGT stora och vann guld i ALLT – EM, VM, OS etc. Guldet i Sarajevo -84 fick den hogsta poangen nagonsin tror jag. Sen var de proffs ett tag och sen aterkom de och gjorde OS igen typ 10 ar senare och det var valdigt mycket pa tv om dem da. Tror de fick silver da. Deras OS guld var verkligen ett av de storsta sporting moments nagonsin for britterna! 🙂

 5. Anita skriver:

  Eddie ”The Eagle” kommer jag ihåg. Jag hade alltid ont i magen när han skulle hoppa. Var rädd att det skulle hända honom något. Men visst var han en frisk fläkt och har man sett honom glömmer man honom inte.

 6. lenadyche skriver:

  Ja, det var verkligen något speciellt med The Eagle! Precis som du var jag rädd, men det var spännande!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s