PUBAR OCH PUBLIV 10 PUBGAMES

Pub games har alltid varit populära i pubarna. Det är inte bara att gå till puben och ta en öl, det är den sociala biten som också är så viktig och att tävla och spela spel är socialt.

Några vanliga pub games:

Photo5318

—Dart

Spelas gärna med lite innanför västen, men inte alltför mycket. En av få sporter där ”doping” liksom ingår. Pilkastning var ju förr vanligt på de svenska dansbanorna och där var ju också många som hade lite innanför västen.

Det finns olika pilkastningsspel mot samma bräda. Det vanligaste är att man har tre pilar/kast och antingen spelar individuellt eller mot varandra eller i lag. Man räknar nerifrån 301 eller 501 för att sluta på 0 med en dubbel.  Publagen spelar mot andra pubars lag främst för äran.

—Quiz

Många pubar anordnar frågesport t ex en gång /vecka. Här bildar man också lag oach spelar mot varandra. Man kan också bilda ett publag som spelar mot andra publag. Jättekul  och lärorikt!

Photo2937

—Biljard,  pool och snooker

Även om det minskar har fortfarande många pubar snooker eller pool bord. Komplicerat att förklara skillnaderna, eftersom jag helt enkelt inte kan det!!

—Skittle

En slags inomhus kägelbana, liknande bowling, som fortfarande finns kvar på en del gamla pubar, framförallt på landsbygden. Man kastar ett klot mot uppsatta käglor på ett slags parkettgolv. Mycket trevligt spel att spela med mina dambekanta över ett glas vin!

–Cribbage

Ett slags kortspel där man också använder en bräda. På brädet markerar spelarna poängen genom att sätta pinnar i hålen. Spelet går ut på att få poäng för vissa kombinationer av kort. Även andra kortspel förekommer.

Photo4827

–Enarmade banditer

Förkommer idag på många pubar.

Detta inlägg publicerades i Pubar o publiv. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till PUBAR OCH PUBLIV 10 PUBGAMES

  1. barabrittiskt skriver:

    Jag är galen i pub quizzes. Tävlar varje vecka i Malmö som har en del både på svenska och engelska.

  2. lenadyche skriver:

    Javisst är det kul, även om jag inte är så bra på svaren här, gamla TVpresentatörer, barnprogram, o s v. Men kör med taktiken: huvudsaken är inte att vinna,utan att deltaga!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s