WALES FLAGGA

Wales flagga består av en röd drake mot grön och vit bakgrund.

Flaggan blev officiell 1959, men den röda draken har associerats med Wales under många århundraden. Den är mycket vacker!!!!!

Photo5159

St David´s flagga används också ibland. Den består av ett gult kors mot en mörkblå, nästan svart bakgrund. Inte vacker!!!! Speciellt när man vet hur en vacker flagga med gult kors mot en klarblå bakgrund ser ut!

Uppkomsten av draken som symbol är en blandning av historia och myt. Kanske kom den med romarna som var här runt år 0 eller från en historia kring myten om King Arthur där trollkarlen Merlin är inblandad i en lång fight mellan en röd och en vit drake. Den vita draken symboliserade saxerna och den röda kelterna. Den röda draken användes också i King Arthurs standar. Draken som symbol finns i flera andra länder och städers flaggor.

Den gröna och vita bakgrunden kommer troligen från huset Tudor, en walesisk dynasti på engelska tronen, eller kanske mer osannolikt från Wales symbol purjolökens färger.

Detta inlägg publicerades i Om Wales. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till WALES FLAGGA

  1. Kevin skriver:

    Flaggan av Saint David är faktiskt ett gult kors på SVART bakgrund — men jag håller med dig om att det är en mycket sorglig banér. Länge leve den mycket mer färgglada nationella flaggan med dess röda draken!

  2. lenadyche skriver:

    Javisst är den tråkig!!! Håller med dej, länge leve den röda draken!!!!

  3. Tina skriver:

    Brasiliens flagga med dess färger symboliserar hav, regnskog och guld. Min käre svärson Dalton är från Sao Paolo så jag har det från säker källa 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s