BARNDANCE – LOGDANS

Förra helgen anordnade några grannar Barndance utanför sin lilla lada eller vad man nu ska kalla det. Ett gammalt stenhus där man för länge sedan hade några djur. Idag användes den för sociala evenemang för oss boende i närheten.

DSCF3416

De hade satt upp en markis och lagt ut halm på marken. Musiken stod detta fantastiska par för. Medan de spelar ger de instruktioner för oss hur vi ska dansa. Vi ställer upp oss i två led mot vandra, män på ena sidan och kvinnor på andra, sedan dansar vi runt varandra i olika danssteg och byter partner då och då enl musikernas instruktioner. Ibland är det för få män och någon kvinna får ta på sig rollen som man och vid byten av partner kan det ibland bli aningen kaotiskt, men det gör det hela bara roligare.

DSCF3420  DSCF3413

I ladan har vi en liten bar där vi tar föra oss av medhavda drycker, egnas eller någon annans, inte så noga. En härlig eldstad har också byggts i muren.

DSCF3452

 

 

Detta inlägg publicerades i Om Wales. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till BARNDANCE – LOGDANS

 1. Ditte skriver:

  Vad mysigt och roligt! Bilderna förmedlade en så härlig känsla.

 2. Britt skriver:

  Många inlägg på en gång. Att koka omelett i en kopp – ja varför inte. För det är väl ungefär det som det blir. Jag har aldrig sett sådana behållare och hade inte fattat vad det var.
  Jag ser ofta Ett hus på landet från England. Ombyggda lador verkar det finnas hur många som helst. Och så förtjusta de är i bjälkar i taket!
  Vad fin din prins är när han kikar upp.

  • lenadyche skriver:

   Vilken härlig beskrivning, omeltt i en kopp! Hoppas du hittar några och kan prova!
   Converted barns är jättepopulära här. Vid en gammal fallfärdig lade vid en mindre väg står en skylt ”not for sale”, de har haft så många som stannat och frågat om den är till salu att de tröttnade och satte upp en skylt istället! Exposed beams är de också väldigt förtjusta i här.

 3. Gunnel skriver:

  Avis på dig för det ser helt toppen kul ut.😄

  • lenadyche skriver:

   Ja, det är verkligen jättkul med Barndance, inte så svårt med bra vägledning. Vi har verkligen roligt vid dessa tillfällen. Enkelt för att man inte behöver klä upp sej eller läga massa mat och städa, men ack så roligt!

 4. Agneta skriver:

  Så mysigt! Nu kan inte jag dansa (det är som att flytta ett gammalt skåp av urtung ek, sägs det) men det är kul att titta på!
  Agneta kram

  • lenadyche skriver:

   Det är jättekul! Det är inte riktigt att dansa, mer att förflytta sej och skutta omkring. Också roligt att titta på i allt kaos av människor som rör sej! Ha en fin helg!

 5. Ama de casa skriver:

  Såg otroligt trevligt ut! Härligt 🙂

 6. Lisbeth Rosén skriver:

  Logdans var det ofta här i trakten ”förr” hihi… Ett mycket mysigt sätt att umgås, är allt lite avundsjuk!

 7. Veiken skriver:

  Det är så roligt och intressant att läsa om din vardag och fest! Det är så stor skillnad på vissa saker mellan våra länder! Jag gillar ju det mesta om reseskildringar och kulturer! 🙂

 8. Linda skriver:

  Så mysigt! Det är så roligt att läsa om din vardag! Här blåser det iskallt så jag stannar inomhus. Fast i eftermiddag blir det en tur till plantskolan i skogen tillsammans med grannarna och så har jag bjudit hem föräldrarna på middag och har en kycklinggryta på gång i crock potten. I väntan får jag njuta av vinterträdgården. Njut av solen och finvädret!

  Kram
  //Linda

 9. Anita skriver:

  Men … så himla roligt! Vilket bra initiativ av grannarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s