ROCKFIELD

Rockfield är en liten by på ca 30 hus ung en km utanför staden Monmouth.

DSCF3192

Huset mitt i byn. Stolpar med el- och telefontrådar överallt. De är inte nergrävda i marken som i Sverige = många el- och telefonavbrott. Anledning? Billigare!?

DSCF3194 DSCF3196

DSCF3197DSCF3198

Gammalt kors, gammal bänk, markering av någon ledning och gammal telefonkiosk och brevlåda i triangeln framför huset.

DSCF3116  DSCF3121

Kyrkan St Cenedion är uppkallad efter det walesiska helgonet Saint Cenedion. Tornet är medeltida medan resten av kyrkan är från mitten av 1800-talet. Gravstenarna ligger lite böjda hipp som happ. Ingen har ansvar för dem. Vi betalar ingen kyrkoskatt och det är inte vanligt att man tar hand om gravarna som i Sverige. Förfallet är stort. På många kyrkogårdar klipps inte heller gräset, men när dessa bilder tas är det tidig vår och det har inte börjat växt till sig ännu.

DSCF3117  DSCF3118

Ingån till kyrkan  med en källa utanför.

DSCF3113 - Copy

DSCF3111  DSCF3115

Vid kyrkans ingång finns denna vackra, gamla bro och trädet med sina gamla rötter växer ända ner i vattnet.

DSCF3112

Genom trädets grenar kan man se detta vackra, gamla hus.

DSCF3190

alldeles intill ett av husen sniker vägen förbi i en skarp kurva.

DSCF3200  DSCF3202

En liten å rinner under vägen. Bakom gallret kan man se den. Med hjälp av slangen kan man fylla karet framför med vatten till hästarna. Skylten har nog några år på nacken, men påminner att vattnet inte är lämpligt att dricka, i alla fall inte för människor.

Flera av byggnaderna tillhörde en gång godset The Hendre (se artilkar om The Hendre och Charles Roll, finn det genom att gå till ”SÖK” höst upp till höger i början av bloggen).

DSCF4235

Rockfield Studios mellan Rockfield och Monmouth är en av de mest kända inspelningsstudiona i UK. Den startade i början av 60-talet i en ombyggd bondgård. Det säjs allmänt på stan att anledningen för att lägga den i utkanten av en liten stad på en gammal bondgård var att få iväg musikerna från London och iväg från ”sex, drugs and rock´n roll”. I lilla Monmouth fanns inte så mycket som kunde distrahera dem från musiken. Många kända inspelningar har gjorts här av bl a Black Sabbath, Dr Feelgood, Queen, Robert Plant (sångare i Led Zeppelin), Annie Lenox, Oasis, The Pogues, George Michael, Simple Minds och Dave Edmunds. Några av musikerna blev kvar i stan och bor här fortfarande.

Svenska bandet Bonefish, som jag skrev om i lördags, spelade in här i maj i år.

Studion vill fortfarande vara väldigt anonym och endast en liten skylt indikerar var den är, därför har jag heller inga bilder härifrån. Tillträde är strikt förbjudet.

Det här inlägget postades i Besökta platser. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till ROCKFIELD

 1. Elisabeth Roth skriver:

  Intressant. By vet vi det nar vi kor forbi.

  Sent from my iPhone

  >

 2. barabrittiskt skriver:

  Undrar om det var den studion Caitlin Moran var i och skriver om i How to be a Woman.

  • Lena i Wales skriver:

   Vet faktiskt inte! Men definitivt inte osannolikt. Den är vida känd i musikkretsar. De svenska musikerna sa att alla inom musik i Sverige känner till studion.

 3. Ditte skriver:

  Gomorron!
  Tack för vackra bilder och ”matnyttig” och trevlig info. Jag får veta så mycket och ta del av en del av U.K. som jag aldrig personligen besökt. Men än är det inte försent.
  Det känns så avkopplande och lugnt när du berättar och hela stämningen andas idyll. Härligt!

 4. Astrid o Roland skriver:

  Lilla runda bordet. 👍😊

 5. Britt skriver:

  Intressant och fina bilder. Rätt olikt Sverige i det fallet.

 6. Ama de casa skriver:

  Coolt med en sån poppis studio på ett sånt litet ställe 🙂

 7. anjahillAnja skriver:

  Tänk att förfall kan vara så hjärtskärande vackert. Vi har i Sverige förlorat helt det ”vackra förfallet” – de är bortrivna – och försöker skapa sådant artificiellt i vår trädgårdar och hem.

  /Anja

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Anja för din kommentar! Välkommen till min värld! Croeso! Du har verkligen så rätt! Förfall rensas bort i Sverige, här finns mycket kvar, på gott och på ont. Ha det bra!

 8. Veiken skriver:

  Visserligen är det lite vanskött här och där, men så otroligt vackert och charmigt ändå! 🙂 Det påminner lite om Irland som jag älskar!

  • Lena i Wales skriver:

   Att det inte är så perfekt kanske också ger charmen. På så sätt också en del bevarat. Landskapet, byggnader o s v är mycket likt Irland, vi är båda gröna p g a vi har ung samma väderlek, men människorna och sättet att leva och se på saker är inte lika.

 9. Aggie skriver:

  Översta huset – det är ju ett sånt jag vill ha. Fast mitt behöver inte alls vara så stort, det räcker med ett litet, litet ett, a la Anne Hathaway’s (men hette hon samma som den nutida unga skådespelerskan……kom jag just på…..!) stuga med massor av fina växter runt som alltid (!) är i blom!
  Agneta kram

 10. Lena i Wales skriver:

  Javisst är det vackert! Anne Hathaway, Shakespeares fru, ja liknar faktiskt hennes hem utanför Stratford. Roligt att höra av dej. Ha det bra!

 11. Anders skriver:

  Bra artister du radar upp! Visst är väl Dave Edmunds född i Wales?

  Hälsningar från Postgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s