IVY – MURGRÖNA

Latinskt namn : Hedera

Det är väldigt vanligt i UK att murgröna växer  på trädens stammar, på stolpar och på rötter.

DSCF2700  DSCF2658

DSCF2662  DSCF2657

 

DSCF3688

Om och hur mycket det skadar träden är omdiskuterat. För många träd med murgröna mår inte bra. Antingen beror det på att själva murgrönan angriper träden och de blir sjuka eller så är träden redan skakade och kan inte stå mot murgrönans angrepp.

Detta inlägg publicerades i årstider m m. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till IVY – MURGRÖNA

 1. Linda skriver:

  Så vackert! Jag tycker att det är underbart när murgröna täcker fasader och träd. Här är det högsommarvarmt och alldeles ljuvligt i kväll – fast nu har temperaturen börjat sjunka och det är skönt när man ska sova. Kvalmiga sovrum blir ingen glad av 😉

  Kram
  //Linda

  • lenadyche skriver:

   Ja, murgräna är fint. Här är bara problemet att det kan ta över och skada. Idag ska bli en fin dag med sol och ca 22 grader. Så hoppas kunna vara lite i trädgården idag. Ha det bra!

 2. Anita skriver:

  Murgröna är vackert och man ser det också i södra delarna av Sverige. Men jag funderar precis som du, hur bra är det egentligen för träden att ständigt bli ”kramade” och inte få andas med barken.

  Vi har haft några dagar med riktigt kallt väder. Isande vindar och en del regn. Men idag verkar sommaren vara på intåg igen vilket är härligt.

 3. Finas mammis skriver:

  Så vackert med denna vilda murgröna. Jag har murgröna som en av mina favoriter i kruka och vår granne har en mur med murgröna på. Rådjuren och hjortarna kommer och äter av den varje vinterperiod så så här på försommaren finns inte mycket kvar. men den kommer alltid tillbaka!
  Idag får vi ett välbehövligt regn här på ostkusten!
  Kram/Finas mammis

  • lenadyche skriver:

   Tack för din fina kommentar! Välkommen till min värld här i Wales! Nya inlägg varje onsdag och lördag. Ida har vi lite mellanväder, ca 22 grader, sol och moln! Ha det bara på ostkusten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s