STRAWBERRY TEA PARTY FÖR BRÖSTCANCER JUNI 2014

Här kan ni läsa om något viktigt och jag ger er dessutom en utmaning!!!!

DSCF5329  DSCF5320

Tre väninnor och jag anordnade för fjärde året i rad Afternoon Tea för bröstcancer för två veckor sedan. Vad innebär detta?

Jo, vi bjuder in grannar och vänner till Afternoon Tea (läs mer genom att i sökrutan skriva ”A nice cup of tea” och ”Strawberry Tea”!), bakar kakor, scones och gör sandwishes. Vi fyra bjuder på ingredienser och arbete. De inbjudna betalar £ 6 per person.

DSCF5335  DSCF5334

Vi hade gjort fyra olika sorters sandwish: ägg, majonäs och krasse, ost och pickles, tonfisk, majonäs och gurka, och slutligen corned beef och tomat…

DSCF5333  DSCF5337

…scones med jordgubbssylt, grädde och jordgubbar…

DSCF5332  DSCF5331

… och så var ju svenskan där med lite exotiska bakverk, jordgubbstårta med grädde (här använder man inte vispad grädde, utan bara glasyr på tårtor) och rulltårta med jordgubbsylt, grädde och jordgubbar. Fram kom också osthyveln, en konstig manick (svenskan var där igen!), här använd som tårtspade (gör inget för ingen här vet ändå vad den ska användas till!!!)…

DSCF5330

… en läcker chokladtårta slank också in bland jordgubbarna. Underbart god! Och brittisk!…

DSCF5319  DSCF5322

…och riktigt porslin ska det vara…

DSCF5323  DSCF5324

…tunt och vackert…

DSCF5325  DSCF5326

… med blommor på!

DSCF5340

Vi har också lotter med vinster folk tar med sig.
Vi har samtliga gånger haft arrangemanget hemma hos mig och haft tur med vädret och kunnat vara i trädgården.
Här anses dessa arranganmang av många vara för kvinnor och många män kommer inte   p g a att de just är män. Så min man var inte med de första åren. Lite konstigt för oss svenskar? För att attrahera män att deltaga har min man de senaste två åren satt upp ett öltält, och det var väldigt populärt, speciellt bland män. Stor succé!
Alla intäkter går oavkortat till Breast Cancer!!!!!

DSCF5344

Värdinnorna avslutar med ett glas vin och utropar: ”Hurra, vi gjorde det igen”!!!
Hur mycket fick vi då in? Jo, £ 240, ca 2 400 svenska kronor. Förra året uppnådde vi också £240, vilket vi tyckte var väldigt bra! Vi hade ca 25 gäster och är jätteglada för vårt resultat och för att kunna ge detta till något så viktigt och riktigt.
Nu kommer min lilla UTMANING till er! Gör något liknande och slå vårt rekord! Jag vet att det inte blir lätt, men värt ett försök, även om ni första året endast får in en liten summa. Många bäckar små, gör en stor å! Välj er egen välgörenhetsorganisation och gör något av det. Det behöver inte vara Afternoon tea, det kan vara vinprovning, tipspromenad eller vad ni vill, bara pengarna för välgörenhet rullar in och att ni ger era vänner en stund av glädje.
Jag skulle vilja att ni Share/Delar detta med era Facebook vänner och e mail kontakter för att sprida denna utmaning till så många som möjligt!
Ser med spänning fram emot era kommentarer!

Brief note in English:

Two friends and I arranged Afternoon Tea in aid of Breast Cancer.

We raised £ 242. Very good!

I challenge everybody to do something similar!

Annons
Detta inlägg publicerades i Om Wales. Bokmärk permalänken.

67 kommentarer till STRAWBERRY TEA PARTY FÖR BRÖSTCANCER JUNI 2014

 1. Marja skriver:

  Härligt Lena, gillar den röda koppen! Ha det bra!

  • lenadyche skriver:

   Ja, vi gjord bra ifrån oss! Vi är glada och stolt för vad vi gjort! Nästa gång du kommer får du dricka ur den röda koppen! Ha en fortsatt fin midaommar! Kramar!

 2. Åse skriver:

  Vilket fint intiativ och kopparna är bara ljuvliga Ha en fortsatt fin helg, kram Åse

  • lenadyche skriver:

   Ja, vi är faktiskt väldigt nöjda med vad vi gjort och dragit in så mycket pengar för bröstcancer! Vi är noga med att det ska se fint ut också, inga plastmuggar, riktigt fint posrslin och goda bakverk och massor av skratt! Ha en fortsatt fin midsommar!

 3. Anna Johansson skriver:

  Oj, så läckert det ser ut! Bakverken ser görsmaskiga ut och kopparna e ljuvliga! 😊 Det frestar att utmana er…ja, vi får se om det skulle kunna bli nåt! Tack för trevligt reportage!

 4. Britt skriver:

  Vilket fint initiativ och så har ni trevligt också. Och ett bra resultat. Vad kul med alla kopparna och införande av öltält – ett bra initiativ även det.

  • lenadyche skriver:

   Tack för de vänliga orden. De värmer! Vi hade verkligen väldigt trevligt och gott var det också. Vi vill inte använda plosatmuggar och dyl, fint porslin ska det vara! Öltältet gav verkligen bra resultat! Ha en fortsatt fin midsommar!

 5. Chris skriver:

  Vilken fantastiskt bra idé. (Blir dessutom grön av avund när jag ser allt gott och dom fantastiska kaffekopparna) Bra jobbat! Det är en viktig fråga

 6. Anette skriver:

  Bra initiativ på många plan, bara att gratulera! Har inte facebook men jag ska göra mitt bästa för att sprida idén ändå. Bröstcancer är en vidrig sjukdom.
  Väl kämpat!
  Anette

 7. Lotten skriver:

  Vilket fint initiativ! Många bäckar små…. Håller med de andra – trevligt att man kan få användning för sina ”omoderna” kaffekoppar!

 8. Anita skriver:

  Fantastiskt fint initiativ och för fjärde året i rad dessutom. Grattis till pengarna ni drog in! Allt ser så gott ut. Dessutom gillar jag de olika vackra kopparna. Håller med om att kaffe och te ska drickas på riktigt porslin, då smakar det extra gott.

 9. Vilken fantastiskt fin idé!!!

 10. Ditte skriver:

  Lena! Vilken strålande idé! Jag har inte Facebook, men jag skall sprida tanken vidare. Absolut! Och jag skall själv, med hjälp av vänner ordna något liknande. Tycker det var klokt av maken att komma med förslaget öltält, så man får dit männen också.
  Era sandwishes, scones och tårtor ser fantastiskt goda ut.
  Fantastisk koppar och jag förstår nu och ser, varför hjag skall donera mina muggar till ett mer välgörande ändamål än att ta plats i mina skåp. Har gott om vackra koppar och ett par fina kaffekannor. Nu skall de fram och det till vardags.
  Cancern skall vi bekämpa för visst, hoppas jag och vill, att den för alla är ett övergående tillstånd.
  (Har lärt mig det uttrycket från min dotter som drabbades av cancer i sitt knä, bl.a. men som nu är frisk. Och själv har jag mina maligna melanom; men de skall också besegras. Absolut!!!)
  Kramar och tusen tack för din utmaning.

  • lenadyche skriver:

   Tack Ditte! Ditt engagemang värmer! Hoppas du får ihop något liknande och kan få samma känsla som jag har nu, att man i alla fall har försökt att göra världen lite bättre för några människor. Man kan inte gör allt själv, men hjälps vi åt, gör vi storverk! Tack för att du berättade om dina egna och familjens upplevelser! Ha nu en skön tid i Spanien!

 11. Ama de casa skriver:

  Vilket bra initiativ, och härligt med dina exotiska inslag 🙂

 12. Merja skriver:

  Vilken fin ide´! Allt ser väldigt gott ut.
  Trevlig helg!

 13. Finas mammis skriver:

  Så fantastiskt ni fint gjort! Förstår att ni fick in en bra slant. Känner igen en kaffekopp, jag köpte ett dussin -77 när jag var i Maidstone! De är bland de finaste jag har, heter ”Old country roses”!
  Ha det gott
  Finas mammis

 14. Marit skriver:

  Gratulerer så mye med resultatet! Dere har vært veldig flinke som har fått inn så mange penger. Koppene var veldig fine!

 15. anjahill skriver:

  Vilka läckerheter ni bjöd på! Synd att inte jag var inbjuden ;-))!
  Jag skall absolut dela detta i FB.

  /Anja

 16. Ja, men där är du ju! Har försökt hitta till dig tidigare. 🙂 Vilket fint initiativ. Och härliga bakverk. 🙂
  Ha det så fint i morgon.
  Hälsar, Anna-Karin

  • lenadyche skriver:

   Ja,här är jag! Välkommen till min värld här i Wales! Nya inlägg på bloggen varje onsdag och lördag! Jag är glad att du tycker om det vi gjorde. Vi är väldigt stolta själva. Ha det bra!

 17. Anne-Marie skriver:

  Verkligen fint initiativ och lyckat resultat.
  Så många vackra koppar med fat ni har.
  De där smörgåssnittarna tycker jag ser väldigt brittiska ut.
  Och jag ser att ni hade krasse – med tanke på det jag precis skrev om på min blogg.
  Osthyvlar verkar vara mycket svenska. Förstår inte varför folk i andra länder envisas med sina knivar och andra så kallade osthyvlar som oftast inte fungerar.
  Ha det bra!

  • lenadyche skriver:

   Tack Ann-Marie! Vi är väldigt nöjda med resultatet och sü var gästerna. Fint porslin ska det var på Afternoon Tea! Jag förstår inte heller varför denna geniala uppfinning; osthyvel, inte slår utomlands! Ha det bra!

 18. Bra jobbat!!! Ja, ett riktigt gott (på många plan) initiativ och all heder åt er. Bakverken ser fantastiska ut och kopparna är underbara. Härligt och inspirerande!
  Ha det gott!
  /Katarina

  • lenadyche skriver:

   Tack för uppmuntran! Det värmer! Vi är stolta över vad vi gjort för något så viktigt och kommer att göra det igen! Det ska vara fint porslin till Afternoon Tea, inga plastmuggar här inte. Glad om jag kan inspirera andra!

 19. Det gjorde ni bra, så mycket pengar ni fick in.
  Och så mycket gott, förstår att det blev en
  lyckad dag.
  Kramar/AM

 20. Fantastiskt arrangemang! Supersnyggt med de udda kopparna och fikat hade jag gärna huggt in på 🙂 Ha en fin dag / Anna

  • lenadyche skriver:

   Tack för din värmande kommentar! Visst är kopparna vackra, har aldrig riktigt förstått att man måste ha 12 av soamma sort, man hinner ju tröttna på dem. Jag köper udda koppar i second hand affärer! Fikat smakade underbart!

 21. GladiGrönt skriver:

  Vilken kul idé, och trevligt för besökarna. Där skulle man ha varit…

 22. Veiken skriver:

  En toppenidé! Jag lägger ut det på FB omgående! Alla måste bidra på något sätt mot den satans sjukdomen!

 23. Veiken skriver:

  Jag har lagt ut ditt inlägg på 5 olika bloggsidor på. FB. Du märker om det blir extra läsare! 🙂

  • lenadyche skriver:

   Tusen tack för ditt engagemang! Jag är faktiskt rörd till tårar. Som du säjer måste denna satans sjukdom bekämpas! Ju fler som engagerar sej, ju mer blir det gjort. Jag är ytterligt tacksam för din hjälp att sprida detta och entusiasmera fler att göra något för vilket gott ändamål det än må vara. Dessutom har man ju jätteroligt när man gör det och gästerna likaså! Ytterligare en gång, ett stort tack!

 24. Vilken bra idé!
  Funderar på att någon gång öppna trädgården o ta en liten entréavgift o sälja fika o plantor som oavkortat ska gå till natthärbärget här i stan som stänger varje sommar.Precis som om hemlösa har nån stans att bo bara för att det är sommar?!
  KRAM från mig!

  • lenadyche skriver:

   Tack för din uppmuntran! Det är ganska vanligt i UK att man gör det du säjer, öppnar sin trädgård och tar en liten avgift som sedan går till vald välgörenhet. Ofta säljs också lite plantor och kande lite fika. Bara ett lite råd, gör det inte för stort så det blir övermäktigt och jobbigt, det ska vara roligt! För mej var bröstcancer viktigt, men det spelar egentligen ingen roll vad man väljer, bara det kommer från hjärtat! Låt mej gärna veta hur det går med ditt projekt! Ha det bra!

 25. Fröken Grön skriver:

  Vilket härligt initiativ! Och så gott allt ser ut!
  Det där med den brittiska te-kulturen är verkligen något jag önskar att vi hade mer av här i Sverige. Härligt ändå att du fick med lite svenska inslag på bordet!
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  • lenadyche skriver:

   Tack för din fina kommentar! Vi hade verkligen roligt, både vi som gjorde det och gästerna. Och gott var det också! Ja, osthyveln är en bra grej för svenskar och en konstig manick för övriga världen, ganska kul!

 26. Linda skriver:

  Vilket fantastiskt initiativ och så trevligt det ser ut! Jag fyller i juli och har bestämt mig för att servera afternoon tea 🙂

  Kram
  //Linda

 27. Liza skriver:

  Viket bra initiativ! För ett par år sedan ordnade vi, tre icke-längre-aktiva dansband, en danskväll där vi skänkte allt överskott till barncancerfonden. 800 personer kom så det blev en rejäl slant!
  Ska höra med damerna i huset där vi bor om vi kan hitta på något sätt att samla in pengar.
  Det är så roligt att läsa om hur du har det. Vi har varit i Skottland två gånger på semester och längtar tillbaka. Kanske får styra om nästa besök till Wales? Det verkar vara otroligt vackert!
  Ha det gott!

  • lenadyche skriver:

   Vilken bra idé med dansbanden till barncancerfonden! En sto eloge till dej! Vad roligt att du tycker om min blogg! Nya inlägg varje onsdag och lördag. Wales är ett väldigt bra ställe att åka till! När det blir aktuellt ger jag dej gärna tips genom mail. Ha det bra!

 28. Agneta skriver:

  Vilken suverän idé! Och vilket resultat! Gratulerar, ni måste känna er jättenöjda och mannens initiativ till öltält var ju helt utomordentligt bra! Jag ska fundera på detta, vi bor så avlägset så det är svårt att skrapa ihop folk, men man kan kanske anpassa det till förhållandena här.
  Agneta kram

 29. Anders skriver:

  Vilket bra initiativ!
  Ja, har man bara idéer finns det ju egentligen inga hinder för vad man kan hitta på.
  Och måste man locka männen med ett öltält så är ju det bra mycket bättre än att de inte kommer alls…….

  Hälsningar
  Anders

 30. Katta skriver:

  Supertrevligt sätt att dra in pengar till detta viktiga ändamål, heder till er! Kram Katta

 31. AktivaDagar skriver:

  Intressant! Man snackar ju dessutom ofta med en massa vänner om att man borde ses. Men så blir det inte av. Och detta är ju ett mycket vettigare alternativ än de ljuspartyn och klädpartyn som annars brukar kunna bli tillfällen man ses…

 32. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2014 januari – juni | Lena i Wales

 33. Pingback: EN UTMANING, VALET OCH MIN TRÄDGÅRD 8 maj 2015 | Lena i Wales

 34. Skruttmärtha skriver:

  Tummen upp för er flickor. Bra jobbat och härliga foton.
  Jag och en tjeja virkade rosa band och sålde för 20 kronor styck i september förra året så att dom som köpte dom kunde använda dom i bröstcancermånaden Oktober. Vi fick in 600 kronor som satts in på Bröstcancerfonden.
  Tack för dom snälla orden på min Blogg
  Kam och ha det bäst.

 35. Pingback: CONWY 1, GARDEN CENTRE BESÖK och EN UTMANING | Lena i Wales

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s