MITT BBQ HOUSE och ALICE I UNDERLANDET

Av några nersågade träd och överblivet taktegel byggde min man denna grillplats för några år sedan. Först nu har vi fått lite ordning där och kan använda grillen både i vått och torrt!

DSCF4828  DSCF4808

Svenska flaggan vajar välkomnande!

DSCF4809  DSCF4821

Spegeln blir som en fin tavla!

DSCF4814  DSCF4813

Dynan och kudden har jag virkat av trasor. Se : http://lenascandinaviandesign.co.uk/

DSCF4823  DSCF4825

Bredvid grillen står min målade sopborste och Sweet Peas i en kruka!

DSCF4818  DSCF4816

Den gamla hästsskon och silen fick bli väggdekorationer!

DSCF4810

En liten bukett av trädgårdsblommor piggar upp på väggen!

DSCF4811  DSCF4812

Kannan är ett second hand fynd för £1.50 och ljuslyktan har jag gjort av en gammal glasburk och virkat ett litet överdrag.

DSCF4820  DSCF4819

Den handmålade papperskorgen var tänkt för växter tills jag kom på att den kommer att rosta av jorden och vattnet, så framtiden för utvisa vad den kommer att användas till.

I en gammal kruka har jag mina mest använda trädgårdsredskap.

DSCF4826

Utanför står min mans städ för smide som en dekoration. Vill man lära sej ett riktigt oanvändbart ord på engelska kan man komma ihåg ordet anvil som betyder städ.

Tycker jag om blått??????

ALICE I UNDERLANDET

DSCF6068  DSCF6077

Förra helgen var det friluftsteater upp på toppen av vår kulle.

DSCF6057  DSCF6058

På väg upp.

Den lokala teatergruppens barn- och ungdomsavdelning visade pjäsen Alice i Underlandet. Det var fri entré och ett 80-tal personer i publiken.

DSCF6066  DSCF6081

Föreställningen startade kl 19.00 och hela dagen hade det regnat, men vid 17-tiden slutade regnet och när föreställningen började sken solen. Så där satt vi på våra medtagna stolar och vår lilla picnic och vinflaskan och njöt av föreställningen. Pjäsen är ju egentligen för barn, men jag gillade den och barnen och undomarna var jätteduktiga på att agera.

DSCF6063  DSCF6064

Utsikt från teaterplatsen mot grannlandet England.

Alice i Underlandet är en barnbok skriven av den brittiske författaren Lewis Carroll, pseudonym för Charles Lutwidge Dodgson, utgiven 1865. Boken handlar om den lilla flickan Alice som sitter och har tråkigt då en vit kanin dyker upp för att strax skutta iväg mot ett kaninhål. Alice blir nyfiken, tittar ner i hålet och faller ner. Efter det är ingenting sig likt och äventyren är i full gång.

DSCF6085  DSCF6087

Alice i två olika åldrar och den vita kaninen.

Lewis Carroll, 1832 – 1898, var författare, matematiker, logiker och amatörfotograf. Han var tredje barnet i en skara av 11 barn. Faderna var präst. Han studerade i Oxford. Han gifte sig aldrig och redan under hans livstid spekulerades det runt hand sexuella läggning och om han t o m var pedofil. Många har forskat i dessa påståenden och det finns många argument för och emot.

Annons
Detta inlägg publicerades i Min trädgård. Bokmärk permalänken.

38 kommentarer till MITT BBQ HOUSE och ALICE I UNDERLANDET

 1. Freedomtravel skriver:

  Vilken mysig grillplats! 🙂

 2. Britt skriver:

  Bra grillstuga. Mittemellan utekök, som är så inne (kul va?) och ett innekök. Inte svårt att gilla blått eller hur. Litet pysslig är du ser jag.
  Hur ska jag komma ihåg ordet anvil – och kommer jag någon gång ha användning för det.
  Författaren till Alice i Underlandet visste jag inte att han kallade sig något annat. Han kanske var litet kluven, men hade god fantasi.

  • lenadyche skriver:

   Ja, utekök som är inne fast ute!!! Författaren till Alice tror jag hade en del problem på det privata planet och kanske droger bidrog till att hans värld blev lite annorlunda. Ha det bra!

 3. barabrittiskt skriver:

  Läser man historiska romaner så är anvil användbart. 😀

  Vilket fynd, den där kannan.

 4. Ditte skriver:

  Vilken fin grillplats och så vacker du gjort den och härligt att kunna utnyttja den oberoende av väder. Spegeln som tavla och det lavendelblå därtill, helt i min smak. Det är väldigt roligt att du delar me dig av dina idéer, alltid kan jag plocka upp något. Den gamla kannan som du har som vas, påminner om min gamla kaffekanna från slutet av 1800 talet och den används numer också som vas. Blommorna blir så vackra i den.
  Jag minns så väl både boken Alice i nderlandet och filmen….Jätteroligt att se den som teater och ha med sig picknick. Vackra bilder ramar fint in mijön och landskapet.

  • lenadyche skriver:

   Det kan vara bra att ha en plats här om det mot all förmodan skulle regna här, ha, ha!!!! Teatern var mycket underhållande och i så vacker miljö också.

 5. mariaulrika skriver:

  Blått är färgen! Jag tittar mig omkring här och inser att just blått lider mitt liv brist på. Kan bero på att jag inte tagit mitt ställe i besittning helt och hållet än. Blåfaktorn kommer åka upp med tiden.

  Nice grillplats!

  //Ulrika

 6. Anna Johansson skriver:

  Fint å ombonat du har det! 😊

 7. Ama de casa skriver:

  Vilken mysig liten grillstuga ni har fått till 🙂

 8. Härlig grillplats!! Och värmande med de virkade dynorna 🙂 Ha det fortsatt fint. Kram Anna

 9. Anna skriver:

  Utsikten var det ju verkligen ingen fel på :)Härligt med en mysig grillplats, kram Anna

 10. Roligt med teater så nära. Och det var en fin
  grillplats, så mysigt du gjort. Blått är fint!
  Kramar/AM

 11. Agneta Hedlund skriver:

  ´Vilken fin grillplats ni har!! Här i KAK området har vi haft en värmebölja som man både kan glädjas åt o lida av > 30 gr C i skuggan o tropiska nätter är inget vi är vana vid! Skönt om man kan vara nära sjö/hav annars är det för varmt! Har man sen en gammal bil utan AC så..men det händer inte ofta så …. Ha det fint i Wales!

  • lenadyche skriver:

   Tack,Agneta! Kul att ha dej med på bloggen! Det har varit varmt här också, ca 26 grader och sol alla dagar. Tyvärr har vi inga sjöar härl vilket jag saknar. Ha det bra!!!

 12. Franska Fikon skriver:

  Bra med en uteplats som funkar i alla väder! Och tipset med spegeln kommer jag att låna…… Kram

 13. Veiken skriver:

  Först trodde jag att det var ett litet sött dockhus, sedan tänkte jag: Oj, vilken fin lite lekstuga och när jag klickade upp bilden såg jag grillplatsen i all sin prakt! Verkligen bra och praktiskt!

 14. sockenvagenssota skriver:

  Tack snälla du för grattiset! ❤ Och vilken mysig grillplats ni gjort, gillar att ni tagit tillvara teglet å så att den är inredd så pyssligt och personligt! Inspirerar! KRAM KRAM

 15. Vad kul att du ska till Skottland snart!! Var i Skottland ska du.. blir nyfiken,… men jag antar att vi får läsa om det i bloggen! spännande!
  Kram

 16. Katta skriver:

  Vilken mysig grillplats och så fint du virkat, och den där kannan mmm. Vilket vackert landskap du bor i! Kram Katta

 17. Inger Rozén skriver:

  Hej!
  Av en händelse kom jag på dig här!Så kul för jag har sett dina inlägg lite var stanns.Kul att hitta dig.Föresten vet du hur det gicjk för Tom Jones med sitt DNA?Kram,Inger

 18. Vilken fantastisk plats att ha en utomhusteater på och vilken tur att det slutade regna. Jag gillar också Alice i Underlandet även om den mest är riktad mot barn. Kanske är för att vi har barnasinnet kvar som vi gillar den 😉
  Gillar skarpt er grillplats och allt fint du tillverkat!
  Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s