NÄMEN, NU BLEV DET FEL IGEN, SKOTTLAND 2

Eftersom jag nu är ute och jobbar som reseledare i Skottland passar jag på att visa lite Skottlandsbilder tagna vid olika resor de senaste två åren. Fotona är inte i en geografisk ordning hur resan utförs. Skottland är nästan lika vackert som Wales! Hoppas ni uppskattar detta lilla avhopp från Wales. Eftersom jag jobbar mycket kan jag kanske inte alltid svara på era kommentarer direkt, men de kommer förr eller senare.

Photo3497  Photo3498

Kanske vill man ta sig med bron över till den vackra ön Skye. Vårt hotell låg alldeles vid stranden på Skysidan av bron…

Photo3510  Photo3511

…Fort George öster om Inverness är en gammal fästning…

Photo3512  Photo3513

…vackert beläget vid havet…

Photo3514  Photo3515

…idag är bara delar av fästningen använd militärt och resten är museum…

Photo3438  Photo3440

Photo3448

…uppe i högländerna har man underbara utsikter, när vädret tillåter vill säja. I slutet av augusti kan också en del ljung ha kommit ut…

Photo3479  Photo3481

…ibland är vägarna smala och broarna toppiga. Det är inte alltid man kan fota underredet av en buss!!!

Photo3480

…utsikten från bron är inte heller dålig…

Photo3482

…drottningens sommarslott Balmoral i Högländerna har man inte tillgång till när hon är där på semester, men Bobbyn på vakt ställer gärna upp för ett foto med mig. Han skrattar gott. Åt vad? Ja, det får bli vår lilla privata hemlighet…

Photo1521  Photo1520

…Stirling Castle ligger högt över staden med vacker utsikt över bl a Wallace Monument…

Photo1522

…de skotska nationalhjältarna Robert the Bruce och Willam Wallace (förebild för filmen Bravehart med Mel Giblson) står som statyer och vaktar utanför slottet…

Photo3486  Photo3487

Photo3488  Photo3490

…i Falkirk mellan Edinburgh och Glasgow finns denna ingenjörskonst kallad Falkirk Wheel.   P g a höjdskillnaderna mellan två kanaler behövdes något göras för att sammanbinda dem och detta blev resultatet. Hur det fungerar?  Titta på Youtube filmen nedan:

 

Photo3492

Hur bor då en reseledare under resorna? Oftast de sämsta rummen till ”personlen”! Bland det värsta jag varit med om är en skrubb med nallebjörnstapeter och WC i korridoren. Var? Ja, kan det vara annat än i Skottland. Standarden på hotell i UK ligger normalt under övriga Europa. Men ibland har ocskå en reseledare tur och får denna utsikten..

Photo3493

…och detta var utsikten från hotelltrappan!

Fortsättning följer nästa vecka!

 

 

Detta inlägg publicerades i Skottland. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till NÄMEN, NU BLEV DET FEL IGEN, SKOTTLAND 2

 1. Marit skriver:

  Det må være en opplevelse å reise i Skottland! Jeg så nettopp et tv program derfra om et stort slott, og det er en flott natur der. Har selvsagt sett både Rob Roy og Braveheart 😉

 2. barabrittiskt skriver:

  Malena och jag var i Stirling för många år sedan. Dags för ny resa snart.

 3. Merja skriver:

  Vilken natur! Jag och min sambo har pratat om att bila runt i Skottland, jag egentligen i hela Storbritannien. Vi får se om det blir av någon gång, hoppas det. Nu får jag i stället njuta av dina reseskildringar. Kram Merja

 4. Ditte skriver:

  Tack för dagens resa med vackra bilder och berättande texter. Som ”vanligt” är det jätteroligt att resa med dig och att lära sig mer om ett land. Undrar varför jag inte besökt Skottland och Wales när jag i övrigt rest världen runt. Har en tanke om att det varit för regnigt och valt mer solsäkra platser. Vilket jag absolut inte borde ha gjort. Men, det kommer/är andra tider nu.
  Ser fram emot nästa reportage.
  Ha det gott! Och kanske blir det ett bättre hotellrum nästa gång.

 5. Britt skriver:

  Mer sevärda bilder från Skottland. Även om hotellrummen kanske inte är lika roliga.

  • lenadyche skriver:

   Tack! Hotelstandarden lever inte alltid upp till svenska mått, men gemytet kan infinna sej. I natt har jag faktiskt ett riktigt fint rum, fast ingen hiss till det!

 6. Karin på Pettas skriver:

  Skottland hör till mina drömmars resmål. Ett av dem.
  Tack Lena, det är fint att hänga med på ett litet blogghörn på dina resor:)

 7. Agneta skriver:

  Oh, din lyckans ost! Jag känner igen mig och det var några år sedan jag var där, men jag vill ständigt tillbaka. På Islay besökte vi ett väveri där man vävt tygerna till Braveheart. Ja, alltså i filmen! Det var lite kul! Underbart med all blommande ljung också. Ha det riktigt gott!
  Agneta kram

 8. Anne-Marie skriver:

  Jag får trevliga minnen från min resa till Skottland för många år sedan när jag ser dina bilder. Skottland vill bli självständigt har jag läst. Hur tror du det går?

  • lenadyche skriver:

   Det är folkomröstning här 18 sept,så vi får se hur det går,självständighet eller kvar i UK. Just nu för oberoende ca 42%,mot ca 44%% och resten vet ej. Så det är mycket jämt och ovisst.

 9. Anna Johansson skriver:

  Att Skottland e vackert har jag redan förstått men vilken grej på filmen!😳 Tänk vad man kan hitta på!😛

 10. Lisbeth Rosén skriver:

  Nu ar jag haft en underbar kväll med resor tillsammans med dej. Kanaler, slott, båtar, museer och BLOMMOR. Tack för alla dessa underbara bilder. Nu verkar min dator fungera igen.
  Kram Lisbeth o Glenn

 11. Anita skriver:

  Åååååh, underbara Skottland. Jag känner igen mig, jag har besökt de flesta platser du visar. Skye var jättevackert men jag har för mig att vi åkte färja dit och bron tillbaka. Stirling gillade vi, bodde där två nätter och Falkirk Wheel var fascinerande.

 12. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2014 juli – december | Lena i Wales

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s