DEWSTOW GARDENS AND HIDDEN GROTTOES 2 och två möten

Nu har jag kommit tillbaka hem från mina 4 veckor av jobb i Skottland. Det regnar och är kallt, lite höstlikt, men det gör inget, för jag är hemma!!!!

Läs efter reportaget om trädgården om vilka två personer jag mötte i Skottland!!!!

Läs mer om Dewstow Garden and Hidden Grottoes 1 genom att skriva Dewstow i sökrutan!

DSCF4545  DSCF4551

Ingången till grottorna…

DSCF4555  DSCF4559

… väl inne kommer ibland ljus från ovan och ibland är det helmörkt…

DSCF4562  DSCF4570

…många exotisk växter…

DSCF4567  DSCF4566

… och de som ser nästa konstgjorda ut…

DSCF4574  DSCF4576

…utgången till världen ovan jord..

DSCF4580

… en lite bro avskiljer ett område från det andra…

DSCF4586   DSCF4585

…önskar jag lärt mig lite mer om växters namn, istället för att tänka att jag inte behöver lära mig det för jag ska inte prata med dem i alla fall, så dumt!…

DSCF4587  DSCF4588

… samma gäller som för ovan…

DSCF4592   DSCF4590

… små dammar här och där…

DSCF4598  DSCF4591

…och mer vatten och små lundar med träd och buskar…

DSCF4601   DSCF4602

…och mer…

DSCF4605  DSCF4603

… och det blå, som är så svårt att göra rättvisa för…

DSCF4611  DSCF4616

… och så lite stenpartier…

DSCF4619  DSCF4620

… och en underbar vårdag är avslutad!

ETT MYCKET INTRESSANT MÖTE…

DSCF6643

Nästan längst norr ut i Skottland besöker vi slottet Dunrobin Castle. Samtidigt är det en annan svensk grupp där, jag hör göteborgska talas inne i slottet. När jag är på väg ut till bussen ropar någon: Är du Lena Dyche? Jag vänder mig om, men känner inte igen kvinnan som ropat på mig på göteborgska. Ja, svarar jag, det är jag. Det är jag som är Veiken, säjer hon. Jag kan knappast tro det är sant. Veiken är en reseblogg jag har haft kontakt med och vi har skrivit kommentarer på varandras bloggar i nästan ett år. Och där står hon nu livs levande framför mig, långt norr uppe i Skottland!  Tänk ändå vad världen är liten!!!!! Och att hon också kom från Göteborgstrakten visste jag inte heller!!! Jag blev så glad att jag helt spontant bara slängde mig runt halsen på henne och utropade, vad roligt och att du kände igen mig. Jag gissar att det är håret igen som är lite avslöjande!!!

Tack för att du tog kontakt med mig och gav mig denna underbara upplevelse!

http://veiken.se/

… OCH ETT ANNAT MÖTE

Photo3443

Jag står utanför grindarna till drottningens sommarslott Balmoral tillsammans med några passagerare. Bobbyn vaktar som vanligt när drottningen är där. Helt plötsligt får han ett samtal via komradion och ber oss flytta oss lite åt sidan.  Sedan öppnar han grindarna och efter några sekunder åker en välpolerad Range Rover ut genom grindarna. Rutorna i baksätet är mörka och jag kollar lite, men ser inget speciellt. Istället tittar jag mot förarsätet och där tycker jag mig se Bettan vid ratten och hon vinkar käckt mot oss!!! Det var drottningen sa någon i gruppen, men jag kunde knappast tro det hela. Bobbyn kommer tillbaka och säjer, ja där fick ni allt något att se på! Var det verkligen drottningen som körde? Javisst, sa han. Hon är på semester!!!!

Hade jag kameran framme? Naturligvis inte!!! Men en passagerare hade, så det finns dokumenterat.

 

Detta inlägg publicerades i Besökta platser, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

67 kommentarer till DEWSTOW GARDENS AND HIDDEN GROTTOES 2 och två möten

 1. Anita skriver:

  Vilket härligt inlägg med vackra trädgårdsbilder och trevliga möten. Tänk ändå vad världen är liten. Och så roligt att Veiken kände igen dig. Du har visst gjort ”det blå” rättvisa. Jag tycker det ser ut att vara en av mina favoritväxter, Säckbuske på svenska. Ceanothus på latin och Californian lilac på engelska. Den finns i olika blå nyanser men den ljusare (som är på din bild) tycker jag nog är vackrast. Jag prövade ett år att köpa med mig en planta från England för att ha i uterummet. Men det var innan uterummet var vinterbonat och trots att den stod skyddat och jag hade täckt in den ordentligt så klarade den inte vintern. Men du skulle ju definitivt kunna ha en hos dig … det kanske du till och med har?

 2. barabrittiskt skriver:

  Hihi, ja hon är säkert tuff bakom ratten Betty. 🙂

 3. Britt skriver:

  Vilka annorlunda trädgårdar. Den typen finns nog inte i Sverige. Är inte vanliga iallafall. Flera växter väckte habegäret. Bettan vid ratten? Oj, då. Tror du att du kan få fram bildbeviset? Trevlig helg! Hoppas jag att även hon som skulle på semester får.

 4. Ama de casa skriver:

  Haha! Helt otroligt att bara springa på Veiken sådär! Jag tycker faktiskt att det slår ditt drottningmöte 🙂

 5. GladiGrönt skriver:

  Jag visst är det skönt att komma hem när det är höst. Hemma bäst. I sommarstugan vill jag helst vara när det är sommarväder, trots att den är varmbonad. Och sen är det skönt att ha ett ställe att åka till, och åka från. Variation, ja. Många fina bilder bjuder du på idag! Ha det bra /Monica

 6. Ditte skriver:

  Otroliga möten, var och ett på sitt sätt. Att träffa Veiken däri Skottland, så där helt apropå måste ju ha varit helt underbart. Ibkland är världen bra liten.
  Att sedan se ”Bettan” ratta sin bil är troligen något utöver det vanliga. Säkert kör hom inte själv så ofta, men nu var det ju semester. Otroligt det också! Inte semestern, utan mötet…
  Dina fina naturbilder tycker jag mycket om och jag försöker lära mig och dessutom minnas en del av det du berättar. Växter är jag inte alls bra på….Men jag får börja träna. Och att läsa mer om både Dewstowe och HIdden Grottoes skall jag förstås göra.

 7. Wow! Hon kan ju rida på en hästkraft… Underbara bilder!

 8. Det var en fin trädgård, vilka vackra ställen
  du besöker. Och drottningen! Det är nog inte
  många som sett henne bakom ratten. Roligt och
  träffa bloggvännen också.
  Kramar/AM

 9. Hem ljuva hem skriver:

  Fantastiska bilder. Vilka trädgårdar eller vilken trädgård kanske. Roligt att se, skulle gärna vilja åka till Skottland. Kraaaam Pia

 10. Finas mammis skriver:

  Blir alldeles stum när jag läser ditt inlägg! Häftigt!
  Kram/Finas mammis

 11. Znogge skriver:

  Det var verkligen två spännande möten det 🙂 Ibland är världen verkligen liten!

 12. Veiken skriver:

  Otroligt fina bilder. Det är bara att njuta av all prakt!
  Nu kan du kika på dig själv hos mig! Jag är fortfarande förundrad över hur liten världen är! Kul med ”Bettan”

 13. skåningen skriver:

  Många vackra blommer !! Veiken är en fantastisk person..Kram!

 14. Ruth i Virginia skriver:

  Kom just hit från Veikens blogg. Undrens tid är inte över!

  • lenadyche skriver:

   Hej Ruth! Jag har saknat dina kommentarer och det är kul att du hittat tillbaka till mej! Vet att det varit lite problem att nå mej, men nu är du här! Härligt!

 15. Gilla skriver:

  Jag halkade in på ett bananskal här. Inte riktigt sant för Veiken länkade hit, när hon berättade om ert möte.

  Du har verkligen en intressant blogg har jag upptäckt. Jag tittade tillbaka i tiden, men han inte läsa allt, så jag får återkomma. Jag gillar när man har många bilder, så man kan se och lära sej lite mer. Jag har bara varit i England en gång på 1970-talet, men hamnade som högst i London. Så alla vackra vyer du visar här glädjer jag mej åt.

  Goa hälsningar och en kram från Helsingborg. Gilla

  • lenadyche skriver:

   Tack Gilla! Roligt att du tittade in hos mej och tycker om min blogg! Nya inlägg varje onsdag och lördag! Välkommen! Kanske kan intresset för Wales leda till en resa hit någon dag!

 16. Vilka härliga ställen du har besökt! Jättefina bilder. Kul möte också – ibland är livet bra konstigt. När jag och grabbarna var i London i somras hade vi bestämt träff med en amerikansk släkting en kväll. Helt plötsligt kommer hon och går på stan på morgonen. Vi blev lika förvånade båda två;)

 17. Marit skriver:

  Kjempefine bilder! Der skulle jeg gjerne ha vært en tur, for det var et sted etter min smak 🙂

 18. Steve skriver:

  Jag hittade hit via en bloggvän, Veiken’s Blog, som av en slump träffat dig i Skottland. Kommer fortsätta följa dig då Wales alltid fascinerat mig utan att jag riktigt vet varför. Hann dock aldrig med att besöka Wales när jag fortfarande kunde resa. Men, nu får jag ju en ny chans.

 19. skåningen skriver:

  Idag tar jag det lungt och fullföljer behandlingen! Ha det så bra!

 20. Så himla roligt:) Ja ibland är världen bra liten:)

 21. Anki skriver:

  Hej! Vilka underbart vackra bilder du visar. Och vilka härliga historier du berättar om dessa oväntade möten, speciella var och en på sitt sätt. Men måste nog erkänna att din glimt av drottningen fick mig att skratta, precis så hade jag gjort… Förvirrat frågat om jag såg det jag såg..
  Kram

 22. Ann-Lis skriver:

  Blir så glad när du hälsar på och vilken resa med allt det vackra och en bloggvän du fick möta och drottningen som rattade bilen! Vilken fantastisk värld vi får leva i (om man bortser från alla som bråkar där ute då). Ha det bäst! ♥

  • lenadyche skriver:

   Ann-Lis, av någon oförklarlig anledning hamnade din kommentar i Skräppost, vilket det iabsolut inte är. Men nu har jag fått ordning på det och vill passa på att tacka för dina fina ord! Ha det bra!

 23. Gilla skriver:

  Det var fortfarande lika intressant att kika in här. Så måste jag ju tacka för att du kikade in hos mej och kommenterade också.

  Sv: Jag älskar ju att handarbeta, så jag kan inte ens sitta stilla framför TVn utan att virka eller sticka. Kul att du med gillar handarbeten.

  Vad gäller Veiken har jag varit i kontakt med henne i många år. Från början hittade vi varandra på en sajt, som heter Reseguiden och blev vänner där. Det var Veiken som inspirerade mej att börja blogga också. Där är hon duktig att kommentera med. Vi har träffats IRL också och då var hennes man och son med den gången. Så blev vi vänner på Facebook när jag hade gått med där,, så det känns som om vi är verkligt goda vänner.

  Kram/Gilla

  • lenadyche skriver:

   Vad kul att få höra hur människor får kontakt genom bloggande.
   Jag kan inte heller bara sitta ner framför TVn och inte handarbeta, då somnar jag direkt!!! Har alltid något på gång!

 24. Landbohaven skriver:

  Dejlige billeder. Jeg har nydt dem.
  Tak fordi du kiggede forbi min blog.
  Ha´ en god aften.

 25. Jessica skriver:

  Hej Lena! så kul att du hittat till mig 🙂 nu blev jag nyfiken på dig o din blogg skall kika runt hos dig nu! fina bilder bjuder du på!önskar dig en fin kommande helg!kram Jessica

 26. Ja tänk så liten världen är ibland. Vilka härliga trädgårdslandskap du visar på bilderna.
  Elisabeth

 27. Jag trillade in på din sida via Veiken’s blogg så jag blev ju nyfiken och var tvungen att gå in och läsa lite. Det är alltid inspirerande att läsa om folk som bor utomlands:)

  Kram

 28. Anna skriver:

  Wow , hur många häftiga upplevelser klarar man på en och samma dag ?;) Vilka underbara trädgårdar det finns och vilket fantastiskt jobb du har !!! Å vad man vill ut i världen när man ser den så här genom bloggen ! Tur att man kan få ett smakprov så här iallafall ! Allt gott till dig Lena ! Kram Anna

 29. Linda skriver:

  Vilken läcker trädgård! Den borde jag besöka. Älskar den tunga stenen och vattnet. Fyra veckor i Skottland låter lovely! Jag hade ännu inte fått mitt stora växtintresse när jag var där för några år sedan – i dag skulle jag se på platserna med helt andra ögon!

  Kram
  //Linda

 30. sockenvagenssota skriver:

  Sten vatten och växter underbar miljö! Å vilka roliga möten, bloggvän å drottning, inte illa! 🙂 Trevlig helg!

 31. Lisbeth Rosén skriver:

  Vilka härliga kommentarer o dina möten! Förstår att du gillar trädgården, de flesta blommorna är ju BLÅ!! Hihi… och kram

 32. Men vilka roliga möten båda två!! Jag läser också veikens blogg hihi. Och att du fick se drottningen var ju jätteroligt också. Brukar själv vara uppe vid balmoral då och då men jag har aldrig sett henne!

 33. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2014 juli – december | Lena i Wales

 34. Pingback: BLOGGEN FYLLER 2 ÅR, MIN TRÄDGÅRD och VINNAREN AV MÅNADENS UTLOTTNING | Lena i Wales

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s