MIDSOMMAR, FOTBOLL, AFTERNOON TEA och FOLKOMRÖSTNING

Midsommar

Glad midsommar till alla som firar midsommar!

DSCF5557

Här i UK firas inte midsommar alls och de flesta skulle nog bli lite konfunderande över att se vuxna svenskar hoppa runt en stång och leka att de var grodor. Förvåningnen skulle nog också kvarstå när de sedan smakar på sillen och nubben och framåt aftonen träffar på mycket glad och pratsamma svenskar i sommarkläder, fast det kanske är samma temperatur på midsommaraftons kväll som på nyårsaftons kväll. Ja, det som är naturligt för vissa behöver inte betyda att det är naturligt för alla.

DSCF5547

Fast trots allt finns det en del här som kommer att fira midsommar på söndag, bl a de som har kontakt med föreningen Svenskar i Wales. Vi kommer att samlas i en park där vi sätter upp en midsommarstång, svensk flagga och sjunger och leker. Brukar vara populät för förbipasserande och åskådarna brukar hopas runt och och undra vad vi håller på med. Kanske någon gammal hednisk rit?

EM i fotboll

DSCN8916

I måndags var det en stor dag för Wales då vi slog Ryssland med 3-0! Ett litet, okänt land med ca 3 milj invånare slår ett stort och välkänt land med ca 142 milj invånare. Det ni, det är grejer det! Att vi sedan också vann gruppen, med storebror England efter oss gjorde inte det hela sämre.

Jag är ju egentligen inte speciellt fotbollsintresserad, men detta kunde jag inte missa helt. På samma gång spelade England mot Slovakien, 0-0.

DSCN8914

För husfridens skull var det ju tur att vi har två TV-apparater. Min engelske man såg på matchen utan mål och jag på matchem med mål. Strax efter halvtid passerade han där jag satt och frågade : ”Spelar Wales bra?” ” Ja”, sa jag. ”Men du sitter ju där och virkar och tittar inte på matchen, så hur vet du?” Jag svarade : ”Men jag kan ju för f-n läsa. Det står 3-0 högst upp på TVn och om man leder med 3-0 måste ju detta betyda att man spelar bra! Annars skulle det troligen varit 0-0 om de inte spelade bra!” Undrar om han just då fick en liten vaxpropp i örat, eftersom han inte verkade höra mitt svar. Konstigt!

Strawberry Afternoon Tea

DSCN8890

Tre glada väninnor och jag anordnade för sjätte året i rad Strawberry Tea Party hemma hos mig till förmån för bröstcancer. Gästerna betalar £ 6 per person och får för det massor av goda sandwish och hembakade bakverk. Vi som värdinnor står för ingredienserna och arbetet så alla inkomster går oavkortat till välgörenhet.

Alla tidigare år har vi haft sol och fint väder och varit ute i min trädgård, men i år tog lyckan med vädret slut. Det blev regn och vi fick vara inomhus istället.

Ung 25 personer kom. Fler hade anmält sig, men som vanligt finns det alltid de som bara struntar i att dyka upp och heller inte ger ett enda bidrag som kompensation, tråkigt. Men å andra sidan finns det de som är inbjudna och i tid meddelar att de tyvärr inte kan komma, men gärna ger ett generöst bidrag till vår valda välgörenhet! Jag gillar starkt de sist nämnda, men inte de först nämnda.

Tyvärr hade vi inte uppmärksammat att just denna söndag var Fars Dag här i UK, vilket var en liten miss från vår sida, men å andra sidan var det den enda söndagen i månaden som vi värdinnor kunde var med och utan oss, inget Afternoon Tea!

DSCN8885

Naturligtvis hade vi vackra porslinskoppar och vackra tekannor. Däremot var kaffet pulverkaffe, vilket är vanligt här. Känner ingen här som har en vanlig kaffebryggare för filterkaffe.

DSCF5323 DSCF5322

Vackra koppar och…

DSCF5325 DSCF5324

…ännu fler vackra koppar.

I år drog vi in £ 188, tyvärr lite mindre än förra året men tillställningen blev lyckad och alla gäster hade trevlig.

DSCN8904

Värdinnorna tackar alla som kommit och avslutar dagen med en skål för vad vi gjort! Gästerna nöjda, vi nöjda!

Folkomröstning

Detta ämne har jag länge nog undvikit, så nu går det inte att undvika längre.

Den 23 juni är det folkomröstning om urträde ur EU eller att stanna kvar.

I media tas det ständigt upp och jag är så trött på det, men också ledsen. Själv får jag naturligtvis inte rösta eftersom jag är svenska medborgare, men en åsikt kan man ju alltid ha.

Det finns många i min närhet som är för att stanna kvar, men också många som är emot. Mycket gäller inställningen till invandrare, alltså också till mig. När jag påpekar detta för de som vill ur EU, så tittar de på mig och ser lite oförstående ut. Men det gäller ju inte dig, du kräver inga bidrag, ligger inte landet till last och kommer från ett rikt land, säjer de. Nej, jag kräver inga bidrag och min brittiske man har betalat in skatt under många år, så jag ligger inte landet till last, men jag är ickebritt och det är ju de ni vill åt. Det faktum kan de helt enkelt inte ta in. Det är andra de vill åt.

Hur kommer då min situation att bli om det blir ett urträde ur EU?

Ja, det är det naturligtvis ingen som vet. Det skulle vara högst otroligt att jag blir utkastad eftersom jag är gift med en brittisk medborgare. Däremot tror jag att det kanske kommer att bli svårare att jobba runt om i Europa, som jag gör, men kanske inte eftersom jag ju faktiskt är EU medborgare enligt mitt pass, men inte hemort. Krångligt? Ja! Hur blir det om jag är inom EU och behöver sjukvård? Som det är nu har jag mitt lilla blå kort, precis som svenskar har när de reser utomlands, vilket ger tillträde till sjukvård inom EU, fast på mitt står det UK istället för Sverige eftersom det är här jag betalar skatt. Hur det blir i fortsättningen är ovisst. Hur blir det för att de miljoner britter som bor i Frankrike och Spanien, alltså inom EU? Ingen verkar veta något. Tänk om de skickas tillbaka till UK och kräver sjukvård och äldrevård här, vilken kaos det skulle bli. Den spanska sjukvården på Solkusten kan inte vänta länge nog att bli av med alla dessa äldre britter som får gratis EU sjukvård och kostar förmögenheter varje år. Medan affärerna och speciellt barerna säkert vill ha dem kvar!

Ja, frågorna är många och svaren få. Det blir som det blir och bara framtiden kan utvisa!

Ha en trevlig midsommar!

Detta inlägg publicerades i årstider m m, Mat och dryck, Sport. Bokmärk permalänken.

65 kommentarer till MIDSOMMAR, FOTBOLL, AFTERNOON TEA och FOLKOMRÖSTNING

 1. skåningen skriver:

  Man kan virka och titta på fotbollsmatch samtidigt!
  Vackra koppar!
  SV:..Dom är bra på att underhålla vägar och gator här i Höör!
  Ha en bra dag
  Kram!

 2. Tina skriver:

  Som vanligt intressanta och roliga inlägg. Imponerande med er insamling. Ha en riktigt trevlig midsommar och chocka dem rejält med en jättegroda!!

 3. gunnardeckare skriver:

  Grattis till Wales! Kul att det går bra för dom i fotbollen. Ikväll avgörs det om Sverige ska få spela vidare. Så här långt har spelet varit bedrövligt.
  Klart att det finns för- och nackdelar med EU och jag förstår om det finns olika åsikter om UK ska vara med eller ej. För mig överväger dom negativa sidorna av ett, i vart fall svenskt, medlemskap.
  Jag tror att nej till utträde vinner i folkomröstningen i morgon men tänker inte spela på det 🙂

 4. Geddfish skriver:

  Fint berättande inlägg, som du brukar 😉
  Vackra koppar! 😀
  Och fotbollen tittar jag inte på, inte min grej. Så jag har ett magert utbud på TV nu.
  Vad betr. omröstningen om EU och folks attityd till dig, ja vad ska man säga. Märkligt.
  Ha en bra dag och Trevlig Midsommar!
  Kram ♥

  • Lena i Wales skriver:

   Tack!
   Vi är noga med att ha fint porslin, det tillhör ju lite av stämningen.
   Fotboll är egnetligen inte heller min grej, men när Wales vinner är det ju alltid kul och att det dessutom inte går så bra för ”storebror”, min mans lag, sätter lite extra krydda på livet, hi,hi!!
   Ha det bra!

 5. Kvinnor kan göra flera saker samtidigt så visst går det att virka och ändå se på fotboll! Grattis till Wales, strongt att besegra Ryssland! Och grattis till er insamling, alla bidrag i det sammanhanget är välkomna! Blir spännande att se hur det går i folkomröstningen! Verkar bli en riktig rysare!
  Önskar dig en fin Midsommarhelg!

 6. Katarina skriver:

  I Holland firas inte heller midsommar. Vad roligt med afternoon tea och gott 🙂
  Spännande att se hur EU omröstningen går.
  Ha en fin dag, kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Katarina för din trevliga kommentar och välkommen till mej!
   Afternoon Tea blev jättelyckat och roligt att kunna göra något för välgörenhet.
   Ha det bra!

 7. Znogge skriver:

  Midsommarfirandet är onekligen en speciell tradition som nog förvånar många men samtidigt så det mest äktsvenska som finns!

  Med tanke på att du är gift med en brittisk medborgare lär du inte bli utslängd men visst, arbetsmässigt kan det nog påverka en hel del. Det ser jag på sonens flickvän som är brasiliansk medborgare.

  Trevlig midsommarhelg!

 8. Franska Fikon skriver:

  Grattis till fotbollsvinsten – roligt att ”små” lag också kan!

  Men Brexit är för läskigt tycker jag. Det kommer att få så himla stora effekter på resten av EU. Att britterna som är för Brexit gör skillnad på invandrare och invandrare har man förstått efter att ha läst svenska tidningar och det skriver du ju också. Det är blåögt att bara tänka ”ut med polackerna och balterna men skandinaverna är skötsamma – de får stanna”. Men här betyder Brexit verkligen UT ur EU. Man kommer inte att kunna göra undantag för vissa nationaliteter, inte heller exportera/importera till EU som tidigare. Ett Brexit kommer ju att få ekonomiska konsekvenser för GB och också resten av EU. Såg senast att Spanien inte kommer att tillåta britter att få ta del av den spanska sjukvården om det blir ett Brexit – hur många britter har ett extra boende i Spanien? Ja, du påpekar ju också hur många det eventuellt kommer att beröra. I Frankrike pratar Le Pen om att om det blir ett Brexit så ska hon (om hon kommer till makten) lägga ett förslag om ett Frexit. Och då blir det inte kul att äga fast egendom i Frankrike, hur många britter gör inte det idag?
  EU har absolut sina fel och brister – men ursprungstanken att vi ska hålla ihop för att minska risk för krig, kunna resa fritt över gränserna, arbeta och bo var vi vill, ha bra handelsförhållanden inom unionen – allt det är så viktigt! Håll alla tummar för att folkomröstningsresultatet blir ett Bremain istället för Brexit.

  • Lena i Wales skriver:

   Det var roligt att vi vann. Nu hoppas jag också att ”vi” vinner i folkomröstningen.
   Ja, hur det blir för alla dessa britter boende i Frankrike och Spanien, ja, det får vi se om det nu skulle gå så illa.

 9. Sitter du och virkar medan jag stornjuter av mitt nya favoritland Wales. 🙂 Jag har alltid gillat dem förut, men mest läst om de i olika tabeller eftersom de inte deltagit bland de stora grabbarna förr. Vilket gäng. Egentligen borde den inte förlorat mot storebror. Matchen mot Ryssland var underbar. De kunde vunnit med fler mål, ändå kunde det gått illa för de slarvade vid vissa situationer i onödan tyckte jag. Hoppas de går långt i turneringen och inte nöjer sig med att de vann gruppen och gick vidare. Glad Midsommarkram från ett soligt Ystad.
  Ps. Förstår att det är mycket på spel i folkomröstningen imorgon.

  • Lena i Wales skriver:

   Fotboll är ju egentligen inte min grej, men följa lite så där svenskt lagom är ju kul, om man har något annat att göra samtidigt,hi,hi!!! Hopet finns för framtiden!
   Folkomröstningen orkar jag knappt tänka på längre, puh, vilken röra!!!
   Ha en fin midsommar!

 10. torrebloggen skriver:

  Vilket härligt blandat inlägg!
  Ja det ska bli spännande att se hur långt Wales kan gå i EM!
  Grattis till insamling och vilka fina koppar ni hade på Afternoon Tea Partyt.
  Ska bli väldigt intressant att följa folkomröstningen i morgon!
  Trevlig midsommar!
  Här är det San Juan (spansk midsommarfirande) i morgon på kvällen!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, idag blev det en alig blandning.
   Hoppet för Wales och fotboll finns!
   Folkomröstningen, ja, vi får se hur det går. Mycket tjöt.
   Vi är glada och nöjda med det vi gjort för välgörenhet och det känns bra.
   Trevlig midsommar!

 11. Kvinnotankar skriver:

  Oj vad sugen jag blev på kakor nu 🙂 med kaffe den understa koppen på bilderna! Så fin!

 12. Steel city anna skriver:

  Ointresserad av fotboll men nyheten om Wales framgång nådde fram till och gladde även mej! Väldigt kul! Passade även på att inflika i debatten att de engelska huliganerna fick fri vård i Frankrike pga EU. Många britter missar just detta perspektiv. Blir trött på dem, de är så otroligt oupplysta många om vad de faktiskt röstar om. Jag får samma reaktioner som du ofta, alltså vi menar inte dej, men många vet också ingenting om Sverige och ser det som ett fattigt land. Fortsätter stämningen på detta vis vill jag inte bo här ändå. Bara att hålla tummarna inför imorgon.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag är egentligen heller inte fotbollsintresserad, men att Wales vann så storslaget värmer mitt hjärta!
   Så sant det här med britter boende inom EU, mycket konstigt att inte detta har påpekats mer från de som vill vara kvar.
   Skönt att någon annan har samma erfarenhet, fast tråkigt att det ska vara så förstås. Jag har också mina tvivel för framtiden. Det är tufft klimat ibland.
   I alla fall, ha en trevlig midsommar!

 13. Karin Eklund skriver:

  Jag stickar alltid när jag ”ser” på fotboll. Grattis till segern! 🙂
  Det är spännande tider på många sätt i och med folkomröstningen. Vad händer, hur blir det osv…och jag förstår dina känslor. Jag skulle nog känna likadant. Jag håller tummarna för att Storbritannien inte går ur EU. Så känns det!
  Ha en fin midsommar med grodhopp runt midsommarstången på söndag och med många nyfikna som tittar på!

  • Lena i Wales skriver:

   Vi ligger nog på samma plan vad gäller fotboll och handarbets, tack min medsyster!
   Ang folkomröstningen så får vi sanrt besked.
   Ska bli kul med midsommarfirande!

 14. Veiken skriver:

  Tack för ett gott skratt! Din engelske man är med största sannolikhet mer intresserad av fotboll än du är! 🙂
  Ni är fantastiska som drar in så mycket mot bröstcancer. Tummen ner för människor som inte kommer. Kan inte anmälan vara bindande och att alla betalar i förskott?
  EU- ja. Hela Europa vänder sina blickar mot er nu. För mig har EU blivit en stor flopp. (Jag röstade ja) Makthungriga politiker tar plats i Bryssel och ska ro skutan framåt. Man kan inte ro en skuta åt alla håll! Jag förstår inte varför invandringen har blivit den stora frågan. Alla länder vill att resten av Europa ska åt det håll som ett visst land vill dra. Ett nära samarbete måste man ha, men inte ett Europas förenta stater!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att man kan glädja någon till ett skratt!
   Vi har funderat på att ta upp betalning i förväg, men det blir ett jagand efter folk och mycket extra jobb Här är man världsdåliga på att betala i tid och ta ansvar, tyvärr.
   Det skulle nog vara bra med en förändring in om Eu, men inte ett urgående för UK. Vi får se vad som händer.
   Heja Sveige i fotboll!

 15. Ama de casa skriver:

  Kul att det har gått så bra för Wales i EM! Jag håller alltid lite på dom som kan anses vara underdogs 🙂 Så alldeles snart ska jag heja på Island 😀

 16. Monica skriver:

  Heja Wales, så kul! Och jag skulle nog kunnat göra något annat med när jag ”tittar”, som att läsa en rolig tidning, baka och laga mat med:-), vi kvinnor kan ju ha många bollar i luften:-). Vilket härligt afternoon tea och fint engelskt porslin, det är jag mycket förtjust i, har ett helt skåp:-). Och om EU ja, du beskriver det så bra och så snabbt attityder kan ändras, ja det är obehagligt och vi är likadana världen över säkert. Men just nu kan det kännas tryggast med sitt eget medborgarskap ändå för er, att vara rädd om det. Ingen vet ju några konsekvenser av något ännu. Önskar dig en fin midsommar, här ska tydligen regnet hälla ned, ja ungefär som vanligt den dagen då, idag onsdag är det strålande vackert och nästan hett. Ha det så fint!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag är mycket glad att Wales vann och nu kollar jag i ögonvrån på när Sverige spelar. Heja!
   Ja, fint ska det var vid ett sådant tillfälle!
   Vi får se hur folkomröstningen går. Tråkigt!
   Ha en fin midsommar!

 17. åsa i åsele skriver:

  Så skoj det går bra för Wales 🙂

  Så fina koppar, jag som älskar kaffekoppar blir ju alldeles prillrig ;D

  Ni gör det bra med Ert Afternoon tea.

  Midsommar är väl det svenskaste Sverige har 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, härligt att det lilla landet Wales vann över jätten Ryssland!
   Ja, finporslinet ska fram vid sådana tillfällen. Jag tycker också det är vackert. Vi är stolta och glada för det vi gjort.
   Ha en fin midsommar!

 18. Prylaropinaler skriver:

  Många trådar att rycka i i ditt inlägg… Så bra att ni fick in så mycket på er insamling, en idé väl värd att efterfölja. Och vilka tjusiga koppar! Har en tidigare kollega som alltid köpte en kaffekopp i varje land hon besökte och som blev conversation pieces på bjudningar. Kommer ihåg att man fick motstå lusten titta i botten varifrån koppen kom…när man hade kaffe i…
  EU eller inte EU…ja som du skriver, framtiden får utvisa men nog kommer det att påverka och sätta sina spår om det blir ur.
  Fotboll ja…ikväll sitter vi bänkade med i vart fall en son. Fast jag sitter där mest som en stickande sällskapsdam…
  Ha en riktigt härlig midsommarhelg, med eller utan sill o grodor.
  Kram / RosMarie

  • Lena i Wales skriver:

   Afternoon Tea blev en succe och alla var nöjda och glada. Vi hade verkligen trevligt. Och finporslinet blev använd. En del koppar är mina och del en väninnas.
   Eu omrästning, tråkigt.
   Jag tittar lite slött nu när Sverige spelar, hoppas de gör mål snart så jag får ropa lite!!!
   Ha en fin midsommar!

 19. Marit skriver:

  Hej Lena

  Fotball er ikke noe for meg heller, for jeg synes det er sååå kjedelig…

  Vakre kopper du har, og det var jo litt synd at det ikke kom inn så mye penger i år som i fjor.

  Her i Norge har vi hatt to folkeavstemninger om EU, en i 1973 og en i 1994. Begge gangene ble det nei 😉 Vi har klart oss bra, men vi er jo likevel styrt av EU siden vi er med i EØS avtalen.

  Hva England bestemmer seg for blir spennende!

  Ha en fin kveld

  • Lena i Wales skriver:

   Afternoon Tea Partyt var lyckat och trevligt, trots att vi fick in minder pengar, men det vi fick in hoppas jag kommer till nytta.
   Ja, ni har klarat er väl utanför EU, emn som UK att gå ur blir nog svårare. Tråkig situation.
   Ha det bra!

 20. FREEDOMtravel skriver:

  Nog är Midsommar speciellt! Till och med min danska kollega tycker att det svenska midsommarfirandet är exotiskt! Önskar en fin midsommarhelg!

 21. Det var verkligt vackra kaffekoppar. När vi flyttade gjorde jag mig faktist av med en del serviser, mamma tog hand om en del, annat är magasinerat. Hade nämligen en farmor som gillade porslin! Och jag med, för den delen men man använder ju inte kaffekoppar på det sättet numer.

  Brexit. Ja, vad ska man säga. Det kommer bli underbart folktomt här på Solkusten men antagligen kommer merparten av alla små restauranger och butiker att knäa och gå under. Det vore sorgligt. Jag vet ju själv nu hur bökigt det är att resa utomlands, utanför EU, då vi i sommar ska åka hem till min mans mamma som bor i Serbien. Där funkar ju inte det vanliga EU-kortet.Meckigt och bökigt. Men man vänjer sig vid det mesta – det är så vi människor är funtade! Däremot är det ju så oerhört talade när dina vänninor inte förstår vidden av ett Brexit. Det är så oerhör lätt att låsa ute ”utlänningarna” – men det är klart att du är välkommen. Dig känner vi ju och du är ju vår vän!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag älskar vackert porslin! En del koppar är mina och en del min väninnas. Jag använde faktiskt en del vackra koppar till vardags istället för muggar. Tycker det är fint.
   Det finns många med lite knepiga åsikter här tyvärr och de verkar tyvärr inte ha hela bilden klar för sej.
   Visst är det lätt med allt inom EU. Ja, vi får se vad som händer.
   Ha en bra dag!

 22. Comsi Comsa skriver:

  Det känns som hela världen står och svajar, det kan bli stora förändringar och alla kommer att påverkas på något sätt tror jag. 🙏

  Jag är inte uppvuxen med midsommar så det är inte min grej. Men sill och västerbottenpaj är gott. 😉

  Kram på dig ❤

 23. Trevliga foton på glada kvinnor. Kvinnfolk kan ju som bekant göra flera saker på samma gång, med tanke på tv tittandet och virkandet.
  Trevlig midsommar!

 24. Ps. Va ni är duktia med tanke på insamlingen med Tea Party! 😊

 25. När vi gick med i EU så var jag otroligt positiv – och det har hållit i sig när det gäller själva handelsunionen. ALLT blev så mycket lättare när det gällde sånt. Men…det jag inte gillar är att så mycket bestäms av EU. Vi är ju trots allt enskilda länder…..
  Nu tror inte jag att UK går ur, fast på den sista kollen så ledde dom positiva med 52 mot dom negativa med 48 – och då kan ju vad som helst hända! Man får hålla tummarna…..
  Jaså, det regnar hos er!? Här är det ”äckligt” varmt med 26 grader och stekande sol. Inte heller någon vind, så det har blivit lite jobbigt att få tillsaker och ting tills i morgon då vi ska ha lunch för 4 gäster. Sen dröjer det bara en vecka tills våra USA-gäster dyker upp, så man måste ju ha det LITE städat inne också.
  Ni tjejer har varit otroligt duktiga. Sjäv dricker jag ju varken te eller kaffe – eller choklad eller öl eller starksprit – så det skulle väl få bli ett vinparty med mackor till! *fniss*
  KRAM och TREVLIG MIDSOMAR
  Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vi får se hur det går i folkomröstningen, känns jobbigt tycker jag.
   Det har regnat mycket här, inte varken varmt eller kallt, just nu uppehåll.
   Vi känner oss duktiga och att vi gör något bra och vikitgt. Försök med vin och mackor! Jag skulle komma idrekt om jag bara var nära!!!
   Ha en trevlig midsommar!

 26. Anita skriver:

  Det var bra ändå med det ni drog in på ert afternoon tea. Och kopparna är så vackra. Grattis till fotbollssegern, för Sverige blev det ju sorti. Nu kommer jag att hålla på Wales och Island i fortsättningen. Och nu pågår folkomröstningen som bäst. Det ska bli spännande att se hur det går. Jag hoppas UK stannar kvar.

  Ha en trevlig midsommar och midsommarfest!

  • Lena i Wales skriver:

   Vi är nöjda efterso våra gäster är nöjda!
   Tråkigt med fotbollen för SVerige, men dessto roligare för Wales.
   Ja, denna folkomröstning. Gillar det inte! Hoppas vi stannat, men……
   Ha en trevlig midsommar!

 27. Gilla skriver:

  Jag kan både virka och sticka medan jag tittar på TV. Så jag förstod inte vad din man menade med det! HIhi!
  Visst är det spännande med folkomröstningen, som äger rum idag. Jag hoppas ju att det inte blir brexit. Det skulle nog inte vara bra för EU och oss andra ändå.
  Så glad jag blev att du visade dina underbart vackra koppar igen. De är ju så fina.
  Sv: Tack kära du för omtanken om mig. Men jag känner att jag mår bra. Och idag, så tog jag prover igen. OCH Resultatet visade att jag mår jättebra och det var snabbt. Skönt.

  Kram/Gilla

  • Lena i Wales skriver:

   Vi förstår varandr, vi kvinnor, men män, ja,ja….
   Afternoon Tea Partyt gick bra och porsliner är värt att ta fram för detta ändamål.
   Folkomröstningen en nattmara!!!!
   Jag är såååååå glad att du känner dej bättre!!!!!!
   Ha en trevlig midsommar!

 28. TantGlad skriver:

  Kul ni har lite midsommarfirande ni svenskar på söndag . För de som inte förstår (vårt firande) blir nog rejält full (inte av snaps) av skratt..haha.

  Önskar dig en fin och GLAD MIDSOMMAR!

 29. Linda skriver:

  Hej!

  Tack för din kommentar. Sitter här och förfasar mig, i går när jag kröp ner i sängen var jag övertygad om att sidan som vill vara kvar i EU skulle vinna, men så blev det inte. Undrar hur det kommer att påverka övriga Europa.

  Hoppas att du får en riktigt fin midsommar!
  Kram
  Linda

 30. Barbro S skriver:

  Härligt att ni ändå firar midsommar! Så vackra koppar och vilket fint initiativ. Grattis till fotbollsvinsten, för Sverige gick det ju inte bra. Jag tittar inte på fotboll men jag hör ju vad som pratas om :). Trist med EU-omröstningen, men hoppas det inte blir för jobbiga förändringar för er.

 31. Ditte skriver:

  Stort grattis till lilla Wales! Jätteroligt att de lyckats så bra! Och kansk ehar din man, som en del andra män, inte förstått att kvinnor kan göra fler saker samtidigt. Men det kan vi!
  Vilken insats ni gör med ert tea party! Verkligen tummen ner för för de som anmäler sig och inte kommer och inte heller lägger lite extra pengar. Men de andra får överväga.
  Jag älskar dessa gamla vackra koppar och kaffe/tekannor och det är så roligt att de används.
  Trist med resultatet av Brexit! Verkligen! Och krångligt blir det för många och nu både pund och euro som blir mindra värda. SEdan alla fotbollsspelare som inte kan stanna och andra invandrare. Men säkert blir det många undantag på olika sätt.
  Vad gäller EU sjukkorter har Norge och Schweiz specialavtla åtminstone med Spanien så de har i princip samma förmåner som länderna som är med i EU.
  Men hur det är runt om i EU Europa vet jag inte.
  Tack för ännu ett väldigt bra och informativt inlägg med mycket humor.
  Och dansa nu lungt kring midsommarstången.
  Trevlig midsommar!

  • Lena i Wales skriver:

   Vi lyckades i fotbollen,men inte med omröstningen.
   Vi var mycket nöjda med Afternoon Tea Partyt!
   Ingen vet riktigt vad som kommer att hända. I UK säjer man att vi kan ju göra som Norge och Schweiz, men kommer övriga länder att tillåta detta? Vi får se!
   Midsommarfirande blir det i alla fall på söndag, något trevligt att se fram emot.

 32. Eva Trillian skriver:

  Har en svag punkt för vackra koppar 🙂 även om jag tycker att kaffet/teet svalnar för snabbt i dem och ett de rymmer alldeles för lite! Men vackra är de!
  Heja Wales i fotbollen 🙂 Spännande!

 33. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2016 januari – juni | Lena i Wales

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s