MONMOUTH 6 – Monnow Bridge, BBQ och MIN TRÄDGÅRD juli 2016

I torsdags kom äntligen solen till oss här i Wales och som vi väntat! Det har varit många grå dagar med regnskurar, så vi gladde oss mycket!

DSCN9428

Dagen började med att vakna till denna utsikt från sovrummet på morgonen. Jag tog några stycken bilder och först när jag tittade på dem upptäckte jag en stor rovfågel i bilden, såg den inte när jag fotade. Kanske kan ni se den om ni förstorar upp bilden lite…

DSCN9445

…framåt kvällen blev det en liten förrätt och ett glas vin i trädgården. Vad tittade jag på där jag satt?…

DSCN9446

…jo, den lilla dammen, blommorna och mina örter och…

DSCN9450

…vid sidan satt mannen, som lämnade platsen när det var dags för att ta ett foto, men egentligen var det ju riktigt bra eftersom han annars hade skymt mina pelagonier!…

DSCN9452

…grillen gjorde sin premiär för året. Två sorters korvar, en rökt polsk korv och så en vanlig brittisk korv från min slakatare. Korven här är inte rökt, utan köttfärs i skinn…

DSCN9455

…bordet var dukat och…

DSCN9456

…snart var tallriken full. Till korven blev det min hemmagjorda potatissallad med färsk mejran och oregano på toppen, lite fetaost, lite sallad och grovkornig senap. Denna typ av senap är inte så vanlig här, utan English mustard är slät och väldigt stark, en liten klick räcker långt.

En helt lyckad afton i solen!

Mer från min trädgård nedan!

Monmouth 6 – Monnow Bridge 

DSCF7776

Min hemstad Monmouths symbol.

Monnow Bridge från 1200-talet går över floden Monnow i centrum av Monmouth. Det är den enda bevarade medeltida befästa bron i Storbritannien med ett porttorn.

Tidigare fanns här en träbro som man fann spår av vid renoveringar av bron 1988.

Bron fungrade tidigare som en tullbro för alla som ville föra in varor till försäljning i staden, samma som i nästan alla europeiska länder hade.

Idag är den bara för fotgängare, men så sent som för ca 10 år sedan var det den enda bron över Monnow i stadens centrum och användes för biltrafik. Nu finns en ny bro som även tar lastbilstrafik….

Photo3697

…en gång om året har staden en s k Open Door Day då man kan besöka olika byggnader i staden som normalt sett inte är öppna för allmänheten. Detta brukar inkludera att man kan gå upp i tornet på bron och se ut över stan…

Photo3698

…som syns lite bättre utan galler…

Photo1012

…när den olympiska elden gick genom UK 1012 inför olympiaden i London sprangs det naturligtvis med den genom porten på bron och mycket folk hade samlats i stan för att se elden komma…

Photo1015 smal

…efteråt gick vi för ett glas på puben vid sidan av bron. Dagen till ära var jag klädd i röd hatt, vit t-shirt och grön kjol, den waleisiska flaggans färger!

Min trädgård 14 juli 2016

14 juli som skulle vara en glädjens dag i Frankrike, kom istället att bli en sorgens dag! Fruktansvärt det som hänt!

Jag har inte visat foton från min trädgård på ganska länge. Det blir mest på våren när vi ligger flera veckor för Sverige med all växtlighet och det ser så annorlunda ut mot Sverige. Nu är vi ikapp varandra.

Så nu är det dags för några rosenbilder. Jag blev…

DSCN9434

…inspirerad av trädgårdsbloggar som visade så fina rosor och tänkte…

DSCN9437

…vad tråkigt att jag inte har så många rosor, men…

DSCN9439

…började gå runt och titta i trädgården och upptäckte att…

DSCN9438

…även jag har en del vackra rosor, så…

DSCN9457 DSCN9441

…kameran kom fram och det ni sett här blev resultatet!

Det behövs rensas en del i trädgården, men som en nära vän sa till mej: din trädgård speglar din personlighet och kanske finns det lite sanning i detta. Lite damm eller lite ogräs bekymrar mig inte särskilt mycket, däremot har jag besvär när det är rörigt, både inom- och utomhus.

I onsdags hade jag en fråga ang namnet på denna växt jag såg i trädgården i biskopspalatset i Wells förra veckan och fick svar…

DSCN9399 DSCN9400

…amerikansk kermesbär, Phytolacca americana. Tack till bloggarna ”Rosor och Ruiner” samt ”Susie på Stjärnarve” för hjälpen!

Ha en trevlig weekend!

Detta inlägg publicerades i årstider m m, Besökta platser, Min trädgård, Monmouth. Bokmärk permalänken.

70 kommentarer till MONMOUTH 6 – Monnow Bridge, BBQ och MIN TRÄDGÅRD juli 2016

 1. Marit skriver:

  Så hyggelig å se roser i hagen din! Du har jo veldig mange fine, og den første du viser var ekstra fin. Har du noe navn på den?

  God helg!

 2. skåningen skriver:

  Så fina rosor! !!
  SV:….Det finns många Goa gubbar!!
  Ha en bra helg!
  Kram!

 3. Mysigt med grillafton i trädgården! Hoppas ni får lite bättre väder framöver och slipper regnskurar. Vackra rosor i din trädgård!
  Ha det bra och trevlig helg!

 4. Znogge skriver:

  Så gott att kunna sitta ute och grilla. Här är vädret så där och sommaren känns avlägsen. Lite tråkigt men…

  Kram och trevlig lördag!

 5. Anders och Lena skriver:

  Hej Lena!
  Jaså, är det hos er i Wales som solen är!
  Här har den inte synts till så mycket sedan i torsdags kväll.

  Spännande med rovfågeln – här är det mer av rådjur och harar på tomten!

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Hälsningar
  Anders och Lena

  • Lena i Wales skriver:

   Inte just idag har vi stulit solen, men i torsdgs var vi skyldiga! Idag är det lite lätt moln, fast inte kallt. Det ska komma in en värmebölja i början av nästa vecka, säjs det.
   Ha en trevlig helg ni också!

 6. Bron är verkligen ett smycke och representativt. Jättefin.
  Och visst är det intressant att upptäcka nya saker i sin egen trädgård, att man faktiskt har en massa skatter som man inte har tänkt på. Att gå runt med en kamera gör att man ser på saker med andra ögon och ur andra vinklar.

 7. Shetlandsfrun skriver:

  Vilken underbar trädgård du har!

 8. torrebloggen skriver:

  Härlig utsikt från sovrumsfönstret!
  Vilken vacker trädgård du har!
  Ha det så bra!
  Trevlig helg!
  Kram!

 9. HWIT BLOGG skriver:

  Åh vilken trädgård du har! Som vanligt bjuder du på en hel drös fina bilder…
  Ha en jättefin sommardag nu!
  Kram från Titti

 10. Monica skriver:

  Ser lite farlig ut den fågeln, förstorade och den var stor ser jag, någon sorts örn kanske? Gott med mat ute och hemgjord potatissallad är fantastiskt gott, stor skillnad mot den köpta även om den får duga ibland. Och du har så fint i trädgården, är skönt att bara sitta och titta även om man ser att där och där borde man ta ett tag igen:-), men försöka strunta i det och njuta istället så det inte bara blir jobb. Jättefina rosor, du har en hel del, så vackra! Ha det fortsatt fint! Vi har bra väder i Stockholmstrakten denna sommar, lite skurar ibland men inte hela dagar och alltid varmt. Och många soliga dagar har det varit.

  • Lena i Wales skriver:

   Fick reda på av en vän som kan mycket om fåglar att det troligen var en blackbird. Jag tyckte också den såg så stor ut och förutsatte att det var en rovfågel.
   Vi njuter av vår trädgård när vädret äntligen tillåter det. Som du säjer njuter jag istället för att fundera på vad jag egentigen borde göra.
   Har förstått att ostkusten har bättre väder än västkusen denna sommar.
   Ha en fin söndag!

 11. Prylaropinaler skriver:

  Så fint du har det i din tädgård med alla rosor och pelargoner. Förstår att ni blev glada av solen, vem blir inte det? Här är trist och kyligt så min längtan efter soklen är stor just nu. Mysigt med lata sköna dagr med lite god mat och mys. Det behöver vi inför hösten och vintern. Ser vackert ut i din stad. Jag älskar ju allt gammalt, murar, valv och särskilt gamla broar.
  Hoppas du får fortsätta att njuta av solen under helgen.
  Kram / RosMarie

 12. Ama de casa skriver:

  Din trädgård blir bara mer och mer prunkande 🙂

 13. Mums! Många fina rosor.

 14. Inger skriver:

  Wow, så många fina rosor, hoppas jag har inspirerat dig lite grann. En härlig hemmadag, skönt för dig som reser så mycket.
  Kram

 15. steel city anna skriver:

  Du har verkligen en fin trädgård och underbara rosor!

  Visst tar det lite tid att vänja sej vid korvarna här! Nu gillar jag dem.

 16. Vilken utsikt och turen hade du med rovfågeln.
  Intressant och vacker trädgård!

  Ha en fortsatt trevlig helg!

 17. Decdia skriver:

  Så fina rosor du har! Jag har inga såna i trädgården trots att jag älskar rosor. Ska kika om det kommer nån sensommarrea i blomsterbutikerna så att jag kan fynda några, måste ha!
  Vad lustigt med rovfågeln, när man klickar upp bilden så syns den ju jättetydligt. 🙂

 18. Nu blev jag inspirerad att grilla! 🙂 Måste göra det så snart jag kommer hem från min roadtrip med maken, jag är på semester just nu. Vilka vackra bilder från din trädgård, så fina rosor!! Kul att du delar.

  Måste berätta att jag lyssnade på dig på nyhetsmorgon för en tid sedan, vad kul att du var med 🙂

  Semesterkram aka

  • Lena i Wales skriver:

   Skönt med semester!
   Det är härligt att grilla, inte bara smakar maten gott, utan hela proceduren runt grillningen är trevlig.
   Vad kul att du hörde mej på TVn och kände igen mej!

 19. Ami skriver:

  Det såg verkligen trevligt och gott ut!
  Och vilka fina blommor du har i din trädgård!
  Ha en fin söndag

 20. Åh, vilka fina rosor! Tänk, jag har faktiskt inga rosor i min trädgård slår det mig. Lite märkligt faktiskt då jag tycker de är så vackra.
  Ha en fortsatt fin söndag!

 21. Tror vi alla längtar efter lite mer bestående sol och värme. Det har varit mycket ostadigt i södra Finland. Ena dagen sol och +24 men sedan blåst, ruggigt, hällregn, +14.
  Man undrar hur vädergudarna vill ha det 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Här har det också varit otstadig, men inte många fian dagar förrän nu och de säjer att det fian vädret ska hålla i sej ytterligare några dagar.
   Ha det bra!

 22. Barbro S skriver:

  Vilken fantastisk utsikt att vakna till. Såg fågeln direkt, den påminner om en koltrast men den är ju mycket mindre. Vet du vad det är för art, en glada eller? Så vackra rosor du har, själv har jag få, men min engelska Henry W blommar för fullt nu, vackert cerisefärgat :). Fint i trädgården i övrigt också och i din stad. Ha det så gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, härligt att titta ut på morgonen.
   En vän som kan mycket om fåglar säjer att det inte är en rovfågel, men troligen en black bird.
   Rosorna ä ren fröjd att titta på nu.
   Min stad har många vackra byggnader och annorlunda ään i Sverige.’Ha en bra ny vecka!

 23. Vi har massor av fåglar här – vi bor i utkanten på en liten skog – men jag lyckas aldrig fånga några på bild. Alltså får man gratulera…..
  När jag läser igenom mina bloggvänners inlägg så ser jag att många klagar på vädret på fastlandet, men det kan man inte göra här precis. Jo, att det kommer alldeles för lite med regn!
  Det är så dåligt med grundvatten här på Gotland, men just vi som bor på en vattenrik plats har mycket vatten i brunnen till trädgården – och dessutom kommunalt till hushållet. Ändå kan vi inte vattna riktigt som vi vill beroende på bevattningsförbudet sen 1 april. Folk blir så sura på oss om dom skulle få se vattenspridaren stå och snurra!
  Men snart åker vi till fastlandet på en liten semester och då hoppas jag att det regnar lite. I växthuset har jag precis riggat upp lite automatisk bevattning , men alla rabatter och STORA krukor i trädgården behöver fa sitt också. Våra vänner som brukar hjälpa oss är inte tillgängliga i år, så det kan sluta med att trädgården ser hemsk ut när man kommer hem! 😦
  KRAM
  Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Jag såg inte fågeln på bilden genom kameran, först när ja gstoppade bilden i datorn kom den fram.
   Här saknas verkligen inte vatten, vi har fått mer än tillräckligt, än så länge.
   Du får tjuvvattna lite med kanna!
   Ha det trevlig med semester på fastlandet och hoppas på lite stänk över Gotland medans ni är borta!

 24. Tomtan skriver:

  Vilken härlig trädgård och rosor!!!

 25. Biggeros skriver:

  En väldigt häftig blomma och tack för namnet:) Du har ju många olika rossorter. Jag har bara två och de dricker vatten för tillfälligt. Det är så torrt här nu. Här måste man noggrant tänka ut vad för blommor man ska plantera i krukor. Skönt att bron bara fungerar som övergång för fotgängare. Tack för ditt fina inlägg och kram

  • Lena i Wales skriver:

   Nu är här fint i trädgården och vi njuter.
   Vi har ju haft en hel del reng här så än så länge är det ingen vattenbrist och vi kan vattna på hela tiden.
   Varm och skön morgon här idag!
   Ha det bra!

 26. sockenvagenssota skriver:

  Grillat är verkligen gott 👍🏻 och så otroligt vacker tallrik! Underbar! Önskar dig en fin vecka ❤️

  • Lena i Wales skriver:

   Det är både gott och trevligt att grilla.
   Tallrikarna är av märket Royal Worcester och var en gång min svärmors finsporslin. Så kul att använda dem och tänka på henne, gillade henne mycket.
   Ha det bra!

 27. GladiGrönt skriver:

  Fina rosor och tänk vad härligt att kunna ta in i vas! Önskar dig mera sol!/Monica

 28. Veiken skriver:

  Hur hinner du med allt så som du flyger och far? Har du en liten trädgårdstomte som sköter all växtlighet när du är borta?
  Jag anar det otroligt fina utsikten ni har från er tomt! Så vackert med de böljande gröna kullarna.
  Broar från förr är intressanta och dessa stenbroar är dessutom vackra att titta på!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, ibland undrar jag själv. Mannen gör faktiskt mycket i trädgården också, måste jag tillstå.
   Här är väldigt vackert!
   Bron i min stad är unik och vacker!
   Ha en fin ny vecka!

 29. Gunilla Widh skriver:

  Vilket fantastiskt fint läge ni har på Ert hus.Underbar utsikt, och så fin trädgård ni har. Staden är också fin. Jag förstår att du trivs med allt. Bara njut för visst är livet underbart. Kram

 30. Christina skriver:

  Vilken underbar utsikt du vaknar till! Och vackra rosor 🙂

  Ha det fint! Och njut vidare av dagen!
  Kram

 31. Lisbeth Rosén skriver:

  Du har så rätt vännen såna gäster som säjer ”vi bara hänger med” gillar vi allra mest. Kram

 32. Ditte skriver:

  Din trädgård är verkligen vacker och den ser så levande och inbjudande ut. Så många olika sorters rosor du har! Och så vackra de är! Jag tillbringad eförra helgen i Wijs trädgårdar i Gästrikland/Ockelbo och stannade länge i deras rosenträdgård. Rosor är stora favoriter, men här i stan har jag inga och i Spanien trivs de inte hos mig.
  Roligt att läsa mer om Monmouth och jag tycker jag lär känna dina hemtrakter mer och mer. Jätteroligt!

 33. Days by Johanna skriver:

  Vacker trädgård du har och alltid gott med grillat

 34. åsa i åsele skriver:

  Så fina bilder, gillar rosor å Du hade ju flera olika 🙂 Att grilla å kunna äta ute är absolut en upplevelse att njuta av.

 35. Pingback: WALES – MONMOUTH 44, ny fontän, dansafton, brittiskt körkort och settlement application | Lena i Wales och Spanien

 36. Pingback: WALES – En Söndag i MONMOUTH, MIN TRÄDGÅRD och COVID 19 i Wales | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s