LIEBSTER AWARD

Jag har fått en Liebster Award!!!

liebster

Vad är detta? En slags utmärkelse man får för sin blogg. Syftet är att peppa bloggare att gå vidare och hitta nya, intressanta bloggar.

Jag har fått min utmärkelse från Ia mitt i livet. Hon skriver om sitt liv på Kreta, mycket intressant och trevligt skrivet. Vi är ganska nya för varandra och det var väldigt roligt för mig att hon fastnade för min blogg och jag är glad att ha hittat hennes. Tack!

Man får 11 frågor, så man ska lära känna bloggaren lite mer, från den som nominerat bloggen och nominerar själv 5 andra bloggar med 11 nya frågor. Dessa ser ni efter frågorna jag besvarat.

Så här kommer mina 11 svar:

1. Varför bor du där du bor nu (alltså hur hamnade du där)?

dscn9294

Jag bor i Monmouth i syd-östra Wales, men kommer från en liten ort mellan Göteborg och Alingsås. Det brukar vara av två anledningar man flyttar utomlands, jobb eller kärlek och för mig var det inte jobb! Jag träffade min engelske man då han arbetade i Göteborg och efter att ha bott i Sverige under flera år flyttade han tillbaka till Wales, där han sedan länge hade ett hus som vi under drygt 10 år använde som fritidsbostad. Jag flyttade sakta efter under några år, efter att ha avvecklat jobb m m och har nu bott här permanent i ca 10 år.

2. Om du var tvungen att flytta, var skulle du vilja bo?

balcony

Hoppas aldrig jag ska behöva detta, jag älskar mitt Wales. Men i så fall skulle det bli Spanien, där jag redan nu bor delar av året.

3. Nämn en sak som du tar med överallt, som du inte kan vara utan, och varför.

Blanket 4AA

Min virkning! Låter kanske patetiskt, men med den har jag aldrig tråkigt. Den ger mig också den avkoppling jag ibland är i stort behov av.

Jag jobbar ju sedan drygt 20 år som reseledare, tidigare över hela Europa, men idag bara i UK, Irland och Spanien. Detta innebär många ensamma kvällar på hotellrum och många problem att lösa. Att då sätta mig i hotellrumssängen och virka ger mig total avkoppling och därefter kan jag ta tag i problemen som ska lösas.

4. Nämn en sak som du skulle kunna mista nu utan saknad och varför.

Den här frågan satte totalt stopp i hjärnmaskineriet! Jag blir helt enkelt svarslös och det händer inte ofta!

5. Du får ett litet flygplan till ditt förfogande och får besöka 5 sevärdheter – vilka skulle du besöka?

I mitt reseledarjobb blir man ibland lite mätt på att se på sevärdigheter. Har man sett Eiffeltornet i Paris, lutande tornet i Pisa, Isaks katedralen i St Petersburg, husen längs Amsterdams kanaler, katedralen i Cordoba, Markusplatsen i Venedig, slottet i Edinburgh mm, mer än 10 eller 20 eller 30 gånger, betyder byggnader inte längre så mycket. Däremot blir jag sällan trött på naturupplevelser, de är olika p g a väder, vind och årstider.

photo0482

Jag skulle nog mer vilja åka till olika platser i världen och träffa vänner som bor där, privat och uppleva saker med dem. Detta har blivit lite lidande i mitt liv eftersom jag ständigt varit på resande fot i jobbet. T ex Sardinien, där jag har en släkting, väninnor i Juan-les-Pins, Schweiz, Oslo och Eindhoven. Det blir 5! Vissa har jag besökt tidigare, men vill tillbaka.

Jag tror att de skulle visa mig helt fantastiska platser, men vet inte exakt vad och det konceptet gillar jag.

Platsen kanske inte är så viktig som att vi gör det tillsammans!

Fast å andra sidan vore det inte helt fel att se New York, där jag aldrig varit, återse Karibiska öarna, Japan, Australien och Shetlandsöarna. Det blev 5! Tur att det finns andra bloggar som visar detta, för det är så kul att läsa andra resebloggar.

6. Vill du se film hemma eller på bio? Varför?

Hemma, tack! Tidigare gillade jag att gå på bio, men jag har svårare och svårare att hålla mig vaken, hur bra filmen än är, så det är lite svårt att gå på bio numera, lättare att sitta hemma i fåtöljen med min virkning eller stickning som håller mig vaken.

7. Vad är det absolut godaste du vet?

Det absolut godaste jag vet är mina barnbarn!

Men kan tänka mig att denna fråga mer gäller mat. Vilken svår fråga för mig som älskar mat!!!!!

DSCF2982    DSCF8514

Ost och glass är mina favoriter.

DSCN7023

Semlor är också himmelskt gott.

May_1620

En svensk räkmack!!! Oj, oj!!!

Photo5527 Photo3126

Eftersom jag bor i Wales måste jag naturligtvis också säja våra specialitéer här, Welsh Cakes och Bara Brith!

8. Vilken bok läser du just nu? Är den bra?

Just nu läser jag I den innersta kretsen av Viveca Sten. Gillar henne och allmänt svenska deckare.

Varierar mellan att läsa på svenska och engelska. Man får också många bra tips från olika bloggar. Jättetrevligt.

Jag läser fortfarnade pappersböcker, så ibland kan det ju bli lite svårt för mig att få tag i svenska böcker, men när jag besöker Sverige finns många med mig i bagaget hem till Wales!

9. Vad skulle vara den perfekta presenten?

En upplevelse!

DSCN6526 IMG_1558

De senaste födelsedagarna har jag fått detta av min man. Gärna inkluderat ett slottsbesök och någon god mat!

10. Du är på en öde ö och får ta dit 3 personer (inte nära och kära). Vilka väljer du och varför?

Oj, svårt igen. Om jag inte kan ta någon ur min familj eller mina vänner, vet jag inte om jag vill ta dit någon. Tanken att behöva spendera tid med någon man överhuvudtaget inte känner känns jobbig för mig. Många tänker kanske på någon kändis, men dem känner jag ju bara till som en fasad, inte som människor. De kanske inte alls är vad jag tror de är.

Eftersom det är en dröm, behöver kanske människorna inte leva idag.

Kanske en svensk politiker från 60-talet som var med och rev i stort sett alla vackra svenska stadskärnor och få reda på hur de egentligen tänkte, men troligen skulle jag av denne politiker ändå inte få något svar värt att veta.

Kanske en verkligt stark kvinna som var med och genomdrev kvinnlig rösttätt, argumenten, motståndet från det andra könet och känslan när man till slut lyckades.

Kanske en författarinna, konstnärinna eller kvinnlig forskare som levde för dryg 100 år sedan, då kvinnor mer eller mindre tvingades skriva under pseudonym, hade svårt att få vara med på konstutställningar och inte var accepterade inom forskning och medicin.

Med dessa männsikor skulle jag troligen få ett bra intellektuellt utbyte, men om vi skulle få mat för dagen och tak över huvudet, det vet jag inte. Så det klokaste vore nog att ta dit en fiskare, en lantbrukare och en snickare.

11. Du får oinskränkt makt över världen – vad är det första du skulle ta tag i och varför?

Kvinnans situation i världen. Ändra synen på kvinnor i många länder och ge dem utbildning som ger möjlighet att bli självständiga och därmed också göra situationen bättre för deras döttrar i framtiden. Utbildning ger styrka och därmed minskar svälten och sjukdomar m m.

Liebster Award går vidare

I detta koncept ingår att man skickar vidare utmaningen och 11 nya frågor till andra blogggare. Jag har valt:

De fyra blomsterhaven  –   var en av de första bloggarna jag stötte på när jag själv trädde in i denna bloggarnas värld.  Här beskrivs trädgården i alla årets skepnader på ett fantastiskt sätt med mycket kunskap bakom och med mycket vackra bilder.

Mitt i möten och vardagsbetraktelser  –  har jag också följt ganska länge. Mycket vackra och intressanta Stockholmsskildringar i ord och bild, dessutom från Spanien, Kina och andra resmål. Otroligt mycket kunskap finns bakom dessa inlägg.

Veiken  —  skriver med stor dos av humor om Göteborg, Thailand och många andra besökta platser. Vi har dessutom av en slump träffats långt uppe i skottska högländerna, där hon kände igen mig från min blogg. Helhäftig träff!

Torrebloggen  –  handlar om Torrevieja i Spanien och även om Sverige. Mycket god information av vad som händer i Spanien regionalt och nationellt.

Carpementon  –  skrivs av två svenskor på svenska och engelska. Handlar om deras kärlek till Mentonområdet i södra Frankrike. Det är varndringar, mat, stadsturer m m, med mycket trevligt innehåll och vackra bilder.

Mina frågor är:

1. Vad handlar din blogg om i stora drag?

2.När började du blogga och varför?

3. Vad har bloggandet gett dig i ditt personliga liv?

4. Har du träffat några av dina läsare, som du inte kände tidigare?

5. Har du något från ditt yrkesliv som du vill dela med dig av eller vars erfarenhet du kan använda i ditt bloggande?

6. Vart reser du gärna?

7. Vart skulle du gärna vilja resa?

8. Vad har du att säja om Wales?

9.Vad finns av sevärdheter i din närmiljö?

10. Finns det någon person, död eller levande som du skulle vilja träffa och vad skulle ni tala om?

11. Vilken typ av mat äter du helst?

Det var allt om detta!

Wales de senaste dagarna

De senaste dagarna har det känts som sommar här i Wales…

dscn0252

…en kopp te i solen i söndags eftermiddag.

Några gula löv börjar visa sig, men det mesta är fortfarande grönt här. Vinden är lite kyligare, liksom morgnarna.

Detta inlägg publicerades i Brev t läsarna. Bokmärk permalänken.

79 kommentarer till LIEBSTER AWARD

 1. åsa i åsele skriver:

  Intressant och roligt att få veta mer om Dig 🙂

 2. skåningen skriver:

  Kul att läsa om dej!
  SV:.Hösten har många fina färger
  Ha en bra dag!
  kram!.

 3. iamittilivet skriver:

  Så roligt att du svarade på frågorna och för det vidare! Vi har så nyligen träffats i bloggvärlden att för mig blev detta en rivstart in i din blogg genom att få veta lite mer om dig på ett bräde. En sak undrar jag över: Du är tydligen matälskare precis som jag – skulle du inte vilja ha med dig en kock till den där öde ön? Och himmel, så sugen jag blev på räkmacka…ska till Sverige i november…ska bli mums!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det var riktigt kul att tänka till om sej sjävl också.
   Visst skullle det var trevligt med en kock också, men man fick ju bara ta tre och de andra har jag bra nytta av, så laga maten får jag göra själv.
   Ju längre man är borta från Sverige, ju mer längtar man efter vissa typiska svenska grejer.
   Ha en bra dag!

 4. Annette Berglund skriver:

  Hej Lena! Grattis till utmärkelsen. Kul att läsa din blogg, hoppas vi kan ses någon gång när du är i Sverige det var längesedan nu. Här gör hösten sig påmind nu och idag var det vitt ute på ängarna men soligt och friskt.

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Annette!
   Ja, skulle vara så kul att ses! Ofta är tiden så knapp nu när barnbarnen finns, men det är så roligt att vara med dem!
   Du förstår säkert vem jag syftar på när jag skriver om vart jag vill åka och vem jag vill träffa.
   Ljuset här över nejden är fantastiskt just nu, så vackert!
   Ha en bra dag!

 5. Eva Trillian skriver:

  Roligt att bli uppmärksammad och att få ge det vidare 🙂 trevligt att läsa dina svar. Ikväll ska jag klicka på de du nominerat 🙂 en av dem har jag redan koll på – men de andra kanske är något även för mig 🙂

 6. steel city anna skriver:

  Ser skont ut dar i solstolen! Den fina sommaren bara fortsatter. Men pa mornarna ar det hostkansla.

  Kul att lasa dina svar pa bloggfragorna. Forstar att du fatt lite nog av traditionella sevardheter 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, här känns också hösten på morgnarna, men under dagen är det härligt.
   Jag har sett att du också blivit nominerad (kollade eftesom jag hade dej i mina tankar, men det hade blivit lite för mycket med två för dej), så ser fram emot dina svar. Det var kul att tänka över sig själv också.
   Ha en bra dag!

 7. Comsi Comsa skriver:

  Grattis till Awarden, en av dina rekommenderade
  följer jag redan. 🙂

  Kram ♥

 8. Stort grattis! Roligt att lära känna dig lite bättre genom dina svar på frågorna! Nu ska jag kolla in de bloggar du nämner!
  Ha det bra!

 9. Slottsbesök är aldrig fel! Mysigt!

 10. torrebloggen skriver:

  Grattis till Awarden Ja jag gillar verkligen att läsa din blogg!
  Tack, Lena! Vad glad jag blev! Jag antar utmaningen!
  Ska bli spännande!
  Två av dom du har nominerat följer jag redan, så härliga bloggar!
  Skickar mail.
  Ha en riktigt skön dag!
  Kram!

 11. Grattis till utmärkelsen! Den är du väl värd.

 12. Ama de casa skriver:

  Vilken rolig utmaning och trevlig läsning 🙂

  Ha en härlig dag!

 13. wiolettan skriver:

  Stort GRATTIS till din utmärkelse, den är du väl värd. Den kom till rätt person.
  Det var mycket intressant att läsa frågorna och dina svar. Själv brukar jag avstå, för jag tycker att jag inte klarar av det, och, då blir det mentalt för jobbigt.
  Varm kram till dig.

 14. Ett bra sätt att lära känna bloggare man redan är bekant med, men även nya!

 15. Marit skriver:

  Gratulerer så mye med din utmerkelse! 🙂
  Så i dag et program på TV i fra Wales. Utrolig vakkert det er der!

  Ha det fint!

 16. Geddfish skriver:

  Grattis till Awarden! Och två av dina valda bloggar känner jag till och följer.
  Intressant att du är från någonstans mellan Göteborg och Alingsås. För jag är från Vårgårda och gick i skola i Alingsås. Och min pappa var från Gråbo.
  Så, intressant att veta lite mer om dig. Och – jag har alltid stickning med mig 😀
  Ha det så gott! ❤

 17. Gunilla skriver:

  Grattis grattis grattis till awarden! Den har gjort dig värd en sån belöning Det var verkligen trevligt att komma dig ännu närmare. Jag visste ju en del om dig, eftersom jag brukar följa dig i bloggen. Och du läser och kommenterar hos mig. Jag blev lite full i skratt, när du skrev om räkmackor. Vi äter ju ofta räkmackor ute och när jag berättar om det i bloggen tänker jag alltid på dig.

  Nu fick man ju veta ännu lite mer om dig och det var inte till nån nackdel.

  Kram/Gilla

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Gilla!
   Trevligt att du tyckte om att få veta lite mer om mej. Jag tycker det är trevligt att ha en ”relation” med mina läsare och lära känna dem lite mer.
   Ja, matintresset har vi verkligen gemensamt och dina räkmackor och andra matbilder har fått det att saftas i munnen på mej många gånger!!!
   Ha det bra!

 18. Marie skriver:

  Spännande att höra dina svar och jag gillade virkningen! Jag är själv pysslig av mig, även om jag inte har provat på just virkning ännu. Njut nu av hösten!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillade att veta lite mer om mej, även den lilla ”hemligheten” om virkningens betydelse i mitt liv! Det ger en oerhörd lugn och ro.
   Håller på med i stort sett allt som har med textil att göra.
   Ha det bra!

 19. Veiken skriver:

  Nu har jag läst dina svar och det är verkligen intressant läsning! Nu har jag lagt in mina frågor och svar. Det blev en rejäl hjärngympa! 🙂
  Tack för utmärkelsen! ❤

 20. Iréne skriver:

  Grattis Lena! Trevligt att läsa om dig!

 21. yfronten skriver:

  Vad roligt med alla resor! Jag är lite avundsjuk på mina restokiga föräldrar som just nu är på jordenruntkryssning i tre månader!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för din kommentar!
   Kul att du hittat mej.
   Ja, mitt liv har till stor del bestått av resand och jag har varit med om mycket, men också missat mycket hemmavid.
   En jordenruntkryssning på 3 månader, det är grejer det. En gång kanske det också blir din tur.
   Ha en trevlig kväll!

 22. Christina skriver:

  Spännande att få veta lite mer om dig och dina upplevelser 🙂 Och grattis till bloggawarden!

  Ha det fint!

 23. Märtha skriver:

  Det var ju en intressant form av ”kedjebrev”! Jag har varit dålig på att läsa andras bloggar på sistone, slarvat med uppdatering av min också Beror helt enkelt på andra sysselsättningar så här höstetid… Skrivklådan finns hela tiden, men tiden är sällan hel för den tid skrivandet tar. Nu fick jag i varje fall inspiration – till att läsa nya bloggar och till att skriva (en resa, ett TV-program – och bitarna föll på plats. Höger hjärnhalva har redan allt klart för sig…)

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, jag gillar att få förslag på andra bloggar som kan intressera mej och också få veta lite om den som är bakom de ja gredan läser.
   Jag har tittat in hos dej flera gånger, men nu vet jag att du har mycket annat för dej.
   Roligt om detta inlägg kan inspirera dej. Jag får ofta inspriation av andra boggar, ett ord, ett foto som blir till ett vattenfall hos mej.
   Ha det bra!

 24. Tomtan skriver:

  Svar: Nä det är inte jamska utan samiska

 25. Tomtan skriver:

  Handarbete är avstressande och ger själsro

 26. Mormorsrutorna var så vackra, blev inspirerad. Jag tycker också mycket om virkning och stickning.
  Ha det bra!

 27. Tomtan skriver:

  Svar: Staaren betyder Östersund

 28. Days by Johanna skriver:

  Så intressant och läsa och nu blev jag sugen på räkmacka!

  • Lena i Wales skriver:

   Trevligt att du fann det intressant. Det är så roligt att få visa det vackra Wales, som är så okänt för många. Men många vill också vet hur jag hamnade här och vem som står bakom bloggen.
   Jag får vänta med en räkmacka till jag kommer till Sverige nästa gång.
   Ha det bra!

 29. Eva skriver:

  God morgon …va roligt att du kom på besök 🙂 ja man hittar bloggar hos andra oftast rolig lista o att läsa 🙂 fin fredag 🙂

 30. HWIT BLOGG skriver:

  Grattis till utmärkelsen Lena! Kul och den är du värd med din fina blogg…de flesta verkar lämna sina bloggar nu och gå över till Instagram istället, lite trist! Ja så var det fredag igen, skönt…
  Höstkram från ett blåsigt Blekinge och Titti

 31. Hej Lena – jag som bara älskar att läsa din blogg tyckte att dina frågor till dom utvalda var så bra att jag faktiskt gjorde ett inlägg med dom! Hoppas det är OK…..
  KRAM
  Susie

 32. Anita skriver:

  Grattis Lena och tack för att du tycker om min blogg 🙂

 33. Rosor och ruiner skriver:

  Trevligt att få veta lite mer om dig!
  Kram Gunilla

 34. Karin Eklund skriver:

  Grattis till utmärkelsen! Du är den väl värd, för din blogg är väldigt intressant och alla platser du så gärna delar med dig av. Nu vet jag dessutom lite mera om dig än tidigare och så har du givit tips på andras bloggar som jag inte känner till redan. Det är alltid roligt att få tips om sådana.
  Frågorna du ställer till dem som du har valt ut är också intressanta.
  Ha en skön helg!

 35. karinbucht skriver:

  Jag har också fått samma utmärkelse, men jag har inte svarat än. Det tar ju sin lilla tid.
  Japp, Kaffedoppet finns kvar.

  • Lena i Wales skriver:

   Det var jättekul att tänka till få sej själv lite. Lycka till!
   Kaffedoppet måste ha varit där i ca 50 år. Jag gick i högstadiet i Lerum slutet 60-talet och då fanns det.
   Ha det bra!

 36. Jättekul att läsa! Roligt att få veta lite mer om dig 🙂
  Ha en härlig helg!

 37. Kul att läsa ditt långa och fina inlägg. Grattis till awarden också! Det var också skoj att få följa med på en husvisning! Ha de bra i höstmörkret.

 38. Tove Olberg skriver:

  Så roligt med utmärkelsen du fått; Väl förtjänt! Människan bakom bloggen var det roligt att träffa så här. Svaren på de två sista frågorna läste jag med tankar som uppstod som följd- då är det intressant 🙂 Ditte följer jag och vi har blivit vänner genom bloggen och utanför. Veiken följer jag också; den friska fläkten 🙂 kan tänka det blev en häftig träff att göra för er!
  Må gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s