WALES -Titlar och SPANIEN – kluriga bilder

Jag är kvar i Spanien och har just nu fint besök här. Vädret har varit blandat, men idag ska det gå tillbaka till soligt igen, så vi hoppas på det.

Spanien och Wales

Här kommer flera bilder från Spanien i olika kategorier, men mitt ibland alla dessa har det slunkit in 9 bilder från Wales!!

Vilka? Numret finns under bilden.

 

Palmer 1

Palmer 2

Palmer 3

Blommor 1

Blommor 2

Blommor 3

Blommor 4

Innergård 1

Innergård 2

Innergård 3

Innergård 4

Innergård 5

Innergård 6

Havet 1

Havet 2

Havet 3

Havet 4

Havet 5

 

Kakel 1

Kakel 2

Kakel 3

Byggnad 1

Byggnad 2

Byggnad 3

Byggnad 4

Byggnad 5

Byggnader 6

Byggnader 7

Staty 1

Staty 2

Staty 3

Vacker vy 1

Vacker vy 2

Vacker vy 3

Vacker vy 4

Vacker vy 5

 

Elkablar 1

l

Elkablar 2

  

Mat 1

Mat 2

Mat 3

Mat 4

Mat 5

Mat 6

Mat 7

Mat 8

Detta är ingen tävling med någon vinnare, utan bara ett litet tidsfördriv!

Svaren kommer på onsdag!

Titlar

Jag skrattade gott och sedan grät jag!

Jag hörde på radion en debatt om hur man blir tilltalad och presenterad här i UK. Debatten var om man som kvinna skulle tolerera att man blir presenterad med mannens förnamn. T ex Tracy och Brian Smith är gifta och hon har naturligtvis tagit hans efternamn, här tar mannen inte kvinnans efternamn. Men frågan gällde egentligen inte detta, utan om det är korrekt att presentera och tilltala henne som Mrs Brian Smith. Hur fan (ursäkta språket!) kan man överhuvudtaget tänka som så på 2000-talet? Flera kvinnor som ringde in tyckte det var helt okej, att bli tilltalade så. Några få ifrågasatte det, de var få och unga.

Att få ett brev adresserat till Mr and Mrs Brian Smith tycker många är helt naturligt. Jag tror dock att unga kvinnor någon dag kanske kommer att sätta ner foten och säja att nu är det nog.

Att man fortfarande använder Mr, Mrs och Miss är illa nog. När jag t ex är hos doktorn eller tandläkaren kallar de in mig som Mrs Dyche. Alla formulär man fyller i samma sak, alltid titel, samt att titlar som Lord, Lady och Sir också finns på listan.

Detta är en sann historia som jag hörde med egna öron. En kvinna jag känner, bara några år äldre än jag, skulle ringa och beställa en visning av ett nedslitet gammalt slott för en liten grupp. Ägaren var en urfattig Lord, men med s k fina anor. Hennes stora problem var hur hon i telefon skulle tilltala honom. Troligen skulle hans sekreterare svara och hon skulle be att få tala med Lord så och så, men tänk om han själv svarade, vad skulle hon säja. Hon ringde och han svarade och min bekant lade i panik på luren. Hon tog sig samman och ringde upp igen efter några timmar, gubben svarade igen och hon undrar om Lord så och så kunde ta emot gruppen, vilket han kunde och hon avslutade samtalet med att önska Lord så och så en trevlig dag.

I o m du-reformen i slutet av 60-talet försvann väl det där med titlar i Sverige, men inte i UK., där finns de i högsta grad kvar.

Instagram

Hitta mig på lena_i_wales

Trevlig helg och på återseende på onsdag!

Detta inlägg publicerades i Socialt, Spanien. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till WALES -Titlar och SPANIEN – kluriga bilder

 1. Så underbart vackra bilder, börjar längta till södern. Men nu har värmen också kommit hit, snön smälter och det kommer nya vårtecken varje dag. Härligt!
  Önskar dig en trevlig helg!

 2. Karin Eklund skriver:

  Hit ska jag komma igen under helgen och försöka klura ut vart bilderna hör, Wales eller Spanien.Roligt!
  säger mrs Ulf Eklund, (hahaha….) som jag faktiskt blir titulerad så nu och då när vi är på Madeira. De ligger efter några decennier men jag brukar skämta och säga att det här är min man Mr Karin Eklund. Då ser de bara förundrade ut. Men någonstans måste man ju börja och gärna då med humor. Det är det enda som biter om det biter överhuvudtaget.

  • Lena i Wales skriver:

   Då har fru Ulf Eklund något att göra över helgen och får möjlighet att sitt ner i ugn och ro.
   Bra svarat, ska ta efter dej,hi, hi!
   Ha en fin helg och hälsa Mr Karin Eklund!

 3. är fyrplatsen Cape Wrath,…?

 4. Miss A skriver:

  Härliga färger på blommorna och sådär kablar… Har ni mycket strömavbrott?

 5. Märtha skriver:

  Jag har hela mitt liv varit Märtha. Har samma efternamn som jag alltid haft, trots att jag lever i mitt andra äktenskap. Varför skall man byta namn, det har jag alltid undrat. En av mina manliga bekanta har dubbelefternamn, det har hans hustru också, men i omvänd ordning. Intressant! Min titel, fil.mag, har jag använt när jag klagat på beskattningen. När eleverna i skolan i början försökte kalla mig ”magistern” sa jag bestämt ifrån. ”Du” och ”ni” vacklar i den här delen av Finland. ### Nu har jag en uppfattning om vilka bilder som är Spanien, vilka som är Wales. Spännande att se hur många ”rätt”! Solsken, +8,6, klockan 10.50. Snö kvar.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag har bytt efternamn några gånger eftersom jag var född med ett väldigt vanligt efternamn och Lena är dessutom vanligt.
   Bra användning av din titel, tycker jag.
   Med denna värme borde snön snart vara borta!

 6. Steel city anna skriver:

  Haha jag blev väldigt konfunderad o sur när jag bara var Mrs min man. Men som sagt, vanligt här. När vi sålde vårt hus så skickade de alla papper bara till min ex man trots att han själv satt o sa på advokatkontoret att det är Anna som sköter allt sånt här 🙂

 7. åsa i åsele skriver:

  Jag heter fortfarande samma lika nu som jag gjorde då jag döptes 🙂 jag vägrade byta till Andersson då vi gifte oss. Min man tog mitt efternamn.
  Det skojjiga är att nu då min far är sjuk å behöver hjälp så kom en turkisk kvinna, sjuksköterska inom Hemsjukvården och hon tog för givet att det var min svärfar… hon känner ju J och vet vad han heter i efternamn så med en äldre man med detta efternamn så borde det vara Js far.

  • Lena i Wales skriver:

   Att mannen tar kvinnans efternamn är bra, tycker jag. Fast jag själv aldrig gjort det p g a att mitt födelseefternamn var så vanligt.
   Tack för din berättelse, något att tänka på.
   Hoppas du får en skön söndag!

 8. Geddfish skriver:

  En och annan bild känner jag igen. Jag har ju varit i både Spanien och Wales. Men jag orkar inte rada upp dem 😀
  Det där med mellannamn / efternamn, kan ställa till det. Ja, jag har bytt några gånger. Född ett, gift ett, skild och tog mammas flicknamn, gift och behöll det plus hans. Och det är nu folk inte fattar vad jag heter. Men jag är stolt bärare. Och självständig 😀
  Det var underbart i Wales ❤

 9. Franska Fikon skriver:

  Min mans syster gifter sig med en schweizare och när hon fick sitt CH-pass så stod det i det att hon är född i Lausanne, dvs där hennes man är född. I hennes svenska pass står det Stockholm vilket också stämmer med verkligheten. Märkligt….

 10. Barbro S skriver:

  Vilka härliga bilder. Tittade på alla först och sen försökte jag mig på några gissningar. Innergård 2, havet 4, byggnad 1, vacker vy 3, mat 4 och mat 6 tror jag är från Wales :). Sen var det ju tre till också men de passar jag. Håller helt med dig om titlarna. På så vis har vi det gott här i Sverige, inga krångligheter vad jag upplever. Sen undrar jag om en sak vad gäller namn vid möten. På tv ser jag att ni alltid tilltalar varandra med namn när ni möts, ibland sägs bara namnet på den andra/e utan hälsningsord. Vi säger ju bara hej för det mesta utan något namn. Vill du berätta om det någon gång vore det roligt att få veta mer om. Ha det så gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Inte var det så lätt inte, men svaret kommer på onsdag.
   Ja, vi använder ibland bara namn istället för hej. Har inte tänkt på det förut, men det är som du säjer. Om jag möter dej i UK säjer jag troligen bara Barbra och inte hej. Ska ta upp ämnet senare, tack för förslaget!

 11. Steve skriver:

  Bilderna var ett trevligt tidsfördriv.
  Hur man tilltalar och titulerar bygger förstås på olika traditioner i olika länder och UK och traditionsbundenhet ser jag som en stark kombination. Vad jag sedan tycker är förstås en helt annan sak.

 12. Gilla skriver:

  Äntligen har jag lyckats att kunna läsa dttt Mail Min dator har pajat, så jag skriver i min padda och fick då tag på dig igen.
  Du visar så mycket fint
  Hoppas att min adress kommer fram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s