WALES – VOLVO OCEAN RACE, CHELSEA FLOWER SHOW 2 och CAT’S EYES

Idag en blandning av blommor, tävling och teknik!

Volvo Ocean Race i Cardiff

Volvo Ocean Race är en kappsegling jorden runt och hålls vart 3:dje år.

Tävling 2017-18 startade i Alicante i Spanien 22 oktober 2017 och avslutas i Den Haag i Nederländerna.

Etapp nr 8 av 10 är i Cardiff, Wales huvudstad 27 maj  – 10 juni i år. Därefter fortsätter man till Göteborg.

Segling är inte min stora grej, så något besök för mig blir det troligen inte. Råkade se en del av tävlingen i Galway i Irland för några år sedan, men det var ren slump att jag råkade vara på rätt plats vid rätt tid.

Chelsea Flower Show 2

Här kan du läsa först avsnittet! Missa inte detta!

Det finns så mycket att se på Chelsea Flower Show, inte bara dessa visningsträdgårdar som jag visade i förra avsnittet.

Inne i den stora paviljongen finns många odlare representerade…

…här en stor utställning med calla. Det fanns inte mycket att köpa vad gäller växter inne i paviljongen, de flesta kunde man dock skicka efter hemifrån, men här kunde man köpa lökar, vilket jag gjorde. Svarta calla som jag föll för, ska bli intressant att se vad som blir av dem…

…dessa allium var underbara och vackert uppbyggda i nivåer…

…olika fuchsior i massor…

 

…en afrikansk utställning med underbara växter uppbyggt runt en rotunda…

…orchidéer i långa banor…

 

…amaryllis i olika färger…

…liksom krokus…

…en hel rosträdgård hade man fått in, underbart…

 

…blommor i bollar av olika slag…

 

…dessa blomsterdekorerade stolarna blev jag förälskad i…

 

…liksom dessa. Vilka troner!

Runt omkring i området fanns olika små trädgårdar…

…skulpturer m  m. Ja, detta är en skulptur. Gjord..

…av metall. Kul, tycker jag!…

…det visades också div underbara lusthus. Älskar små lusthus, men har inget. Kanske ska berätta detta för maken…

…det fanns också mycket som gav inspiration för den egna trädgården. Jag var hög av inspiration när jag lämnade utställningen och väldigt trött i både kroppen och huvudet!

Detta var det sista från Chelsea Flower Show!

Cat’s eyes

Från blommor till något tekniskt, tvära kast här idag!

Cat’s eyes = kattögon, är en slags reflexer som finns inbyggda i mitten av många vägar i UK. De ser ut som kattögon vid mörker. Ibland kan det kännas som om bilen skakar när man är ute och åker på mindre vägar och kommer över mitten (speciellt med bussar som ofta är för breda för sina resp vägbanor), men det är bara bra att man åker över dessa ,för de åker då ner i marken , kommer upp igen och är pustade! Finurligt!
En helt fantastik uppfinning! När man kör i mörker ser man hela tiden hur vägen går, rak eller slingrande.Dessa kattögon uppfanns av Persy Shaw från Yorkshire i England. Han tog patent 1934 och öppnad sin fabrik för produktion 1935. Därefter infördes de på asfalterade vägar utan gatubelysning och fungerar fortfarande, både i UK och Irland.

Varför finns de inte i Sverige? Säjs bero på svårigheter i samband med snöplogning vintertid.

Väder

Tydligen har sommarvädret fortsatt i Sverige, men inte här. Här har varit grått, disigt och småregnigt, men inte riktigt kallt. På vissa eftermiddagar har solen kommit fram och det har varit varmt och skönt och vi har ätit middag i trädgården på kvällen.

Ha det bra!

Detta inlägg publicerades i årstider m m, England. Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till WALES – VOLVO OCEAN RACE, CHELSEA FLOWER SHOW 2 och CAT’S EYES

 1. Fina blomsterbilder, kul att se, gillar segelbåtar också ❤️

 2. åsa i åsele skriver:

  Gillar belysningen i vägbanan, en bra ide tyvärr tror jag att sex sju månader vinter med snöplogning skulle ta livet av dessa kattögon.
  Blomdekorerade stolar, yes ❤ 😀
  Svart calla låter spännande.

 3. Anita skriver:

  Ursäkta mitt långa blogguppehåll men det har varit hysteriskt här. Dessutom har jag varit på en härlig semesterresa i Dublin och när jag kommer hem så hittar jag till min stora glädje två inlägg från dig där du besökt Chelsea Flower Show! Helt underbart reportage Lena och du har fått fantastiska bilder. Jag har ju varit där flera gånger så jag vet hur svårt det är att fånga trädgårdar och annat pga allt folk. Men du har lyckats! Och precis som dina andra inlägg så är dom här fullmatade med jättebra information, både om CFS och RHS. Jag är medlem i RHS och får tidningen The Garden. Dessutom har jag fritt inträde på flera trädgårdar vilket jag utnyttjat flera gånger.

  Jag har förstorat varje bild i ditt förra inlägg och verkligen insupit visningsträdgårdarna. Jag tycker det var flera vackra i år. Trädgården med den lilla stenstugan från Yorkshire var ljuvlig. Och så mycket lupiner! Lite förvånande då dom räknas som invasiva. Men vackra är dom, det går inte att komma ifrån. Trädgården som var uppbyggd som en inner city garden med nedsänkt sittarrangemang tyckte jag väldigt mycket om. Färgsättningen var också så mild och vacker. Jag blev också fascinerad av färgsättningen av en annan trädgård. Det är bilden innan den hemska med stenblocken. En annan trädgård som jag gillar är den som är uppbyggd framför fasaden av ett hus och där man gjort en riktig cottage garden. Jag älskar ju cottage gardenstilen så den var helt i min smak.

  Roligt också att se bilderna inifrån paviljongen. Vet att där brukar vara fantastiska arrangemang. Stolarna var ju läckra. Kanske inte så sköna att sitta i dock 🙂 Och jag tycker definitivt att du ska visa bilden på lusthuset för maken. Det skulle ju vara hur fint som helst i er vackra trädgård.

  Här fortsätter sommaren. Idag ska det bli närmare 30 grader. Det är min födelsedag och den dagen kan vädret verkligen skifta. Jag har varit med om att det varit snö men så här varmt minns jag inte att det varit. De kommande dagarna blir det några grader svalare men i helgen spår dom 32 grader. Det är helt sanslöst. Och inget regn i sikte. Jag och naturen längtar verkligen efter regn. Fortsätter det så här kommer vi nog att få bevattningsförbud igen. Det var faktiskt riktigt skönt att åka till Dublin och svalka av sig 🙂

  Tack Lena för dina härliga inlägg om CFS. Du fick mig att fundera på om det inte är dags för ett nytt besök för mig där, kanske nästa år.

  Kram Anita

 4. Lena i Wales skriver:

  Vad härligt att du varit i Dublin. Gillar denna stad.
  Gissade att du besökt CFS. För mig var det första gången och jag är så glad att jag varit där.
  Jag var där på medlemsdagen. Det var mycket , mycket folk, men kanske inte så mycket som andra dagar.
  Håller med dig ang visningsträdgårdarna, vi hade samma favoriter och samma vi inte tycker så mycket om.
  Paviljongen fascinerade mig och speciellt stolarna, älskad dem! Fast inte av praktiska skäl,hi,hi!
  Ja, vilken värme ni har, det har inte vi!!!!
  Grattis på födelsedagen!

 5. Vilken inspirationskälla showen måste ha varit! Jag gillar allt det du visat – förutom de där bollarna, dem klarar jag mig utan … 😀 Stolarna är verkligen helläckra! Du får göra en själv, Lena! Gå på loppis och köp en billig stol och så fixar du om den. Många brukar ju sätta suckulenter i sitsen och/eller ryggstödet, det är också häftigt.

  De där kattögonen borde de ha här. Visserligen har de ju de där blixtrande historierna. Det finns en tunnel där vid Marbella som det känns som man åker in i en julgran för alla lampor som blinkar och lyser i alla möjliga färger. Förstår dock att det skulle skapa problem i Sverige vintertid.

 6. wiolettan skriver:

  Segling är inte mig grej heller och har aldrig varit men jag har haft vänner som har varit suveräna på detta, men inte att tävla utan mer för sitt höga nöjes skull. Jag har inte sett något nöje i det. Verkar mest jobbigt med allt som ska klaffa och så är man ju beroende av vinden.
  Älskar dina vackra blomsterbilder ifrån utställningen. Håller med dig om att den är väl värd ett besök, eller flera, för det finns otroligt mycket vackert att se. Jag skulle gärna göra om det.
  Tekniska prylen var ju häftig, den har jag aldrig hört talas om.
  Kram!

 7. Ditte skriver:

  Så fantastiskt att komma till denna Chelsea Flowershow! Vilken inspiration! Kanske kan du förverkliga något av det du sett. Jättefina bilder!
  Segling tycker jag om och har sett en start här i Alicante för ett par år sedan. Kul nu att de passerar i dina hemtrakter innan målgång.
  Ha det fortsatt bra.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, helt fantastiskt! Vi får se vad inspirationen ger för min trädgård.
   Ja, båda mina hemtrakter, Cardiff och Göteborg. Kanske kan jag lifta med dem,hi,hi!
   Ha det bra!

 8. Geddfish skriver:

  Härliga bilder att njuta av! Vilka arrangemang i den här blomstershowen, otroooligt! Verkligen kul att se.
  Kattögon i vägen, var fiffigt.
  Här njuter jag sommarvärmen för man vet inte hur länge det varar och hur sommaren blir. Tacksam för all sol och skön värme! Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar inlägget! Det va såååå fint där!
   Cat’s eyes är jättebra i mörker.
   Har regnar här i dagar, men nu på morgonen lyser en lite sol.
   Ha en bra helg!

 9. Så kul med bilder från Chelsea. Verkligen maffigt. Det är ju verkligen extra allt där. Har haft turen att kunna se BBC’s rapportering därifrån i år (fast hemma i soffan). Besökte norra Wales förra året. Helt fantastiskt landskap och vackra trädgårdar.
  //Helene

  • Lena i Wales skriver:

   Välkommen till min blogg! Nya inlägg varje onsdag och lördag.
   BBC har visat mycket, så du känner säkert igen mina bilder därifrån.
   Vad kul att du varit i norra Wales, då har du södra, där jag bor, kvar att se fram emot. Roligt att du gillar Wales, glädjer mig!
   Croeso y Cymru!

 10. Anne-Marie skriver:

  Vilka fantastiska blomsterstolar och andra fina och uppfinningsrika blomsterarrangemang. Så vackert.
  De där cat’s eyes har vi också – vet dock inte om de åker ner/upp i gatan. Mycket praktiskt eftersom man ser vägen så bra. Vi har dålig belysning i form av gatlyktor.
  Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Det var så mycket fint att se på showen, en fröjd för ögat.
   Intressant att de finns i USA också, det visste jag inte. Då är det mer spritt än jag visste.
   Ha det bra1

 11. Christine - 29° skriver:

  Wow vilka blomsterstolar! Så läckert och fint. Och även så mycket annat imponerande och fint det var på Chelsea Flower Show. 🙂

 12. Anette skriver:

  Jag bara måste besöka den blomsterutställningen. Har alltid velat åka dit. Nästa år, kanske…….

 13. Märtha skriver:

  Vi prenumererar på så många trädgårdstidningar att jag ibland blir helt ”fed up” med alla bilder på fantastiska trädgårdar som inte går att förverkliga i vårt klimat… Däremot är det trevligare att se en persons privata bilder, de ger mycket mera! ### Jag skulle också gärna se kattögon på våra vägar, men vintern med snö och is gör att det inte fungerar. Gatunamn på trottoarernas kanter finns i Sydafrika, och det fungerar också bättre än ”högt bland molnen”! Hälsar runda Rabattkryparen i hettan och torkan.

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Märta!
   De trädgårdar jag såg kanske inte går att förverkliga i min trädgård, men gav en sådan inspiration att göra något.
   Cat’s eyes är jättebra här!
   Ha en skön lördag!

 14. gunnardeckare skriver:

  Fantastiskt med dessa blommor i alla färger!

 15. Anja C. Hill skriver:

  Tack snälla Lena för denna fantastiska visningen från CFS! Så otroligt fint. Hit återvänder jag flera gånger. Och Lena! Vem vet? När du väl slutar ditt yrkesarbete så kanske blir du en riktig trädgårdsnörd :-)?

  Ha det riktigt supergott!
  / Anja

 16. Franska Fikon skriver:

  Kul med alla foton från CFS! Stolarna var roliga att se. För flera år sedan gjorde jag en till advent, en gammal caféstol i metall med rund sits klädde jag med mossa och så ställde jag en kruka med hyacinter på sitsen. Mossan klarade sig långt in i januari, ibland snöade det på den och ibland regnade det – och så blev jag av med mossan från gräsmattan…

 17. Pingback: WALES – USK 5, OPEN GARDENS | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s