WALES – MONMOUTH 32, Monmouth Show, INTERVJU med mig och PUBBESÖK

Intervju med mig i Bussigt, om Wales och jobbet som reseledare och guide.

Klicka på länken ovan och läs.

Det händer mycket i Wales under sommaren och här är en liten blandning.

Fotbolls VM

Tänker inte skriva mycket om detta, för det var inget kul. Som jag skrev i onsdags så skulle en i vårt hushåll vara glad på lördag och skåla i bubbligt och tyvärr blev det min engelske man. Själv dränkte jag mina sorger i bubblorna och det var inte så dumt det heller!

Fast egentligen är ju bara fotboll en rund boll som jagas av massor av män från hela världen på en gräsmatta. Tror jag går helt över till rugby, där är ju bollen i alla fall oval!

Dåligt försvar för en förlust, sa mannen.

Ett pubbesök

I tisdags var vi på en mycket trevlig och god publunch… 

DSCN9191

DSCN9193

…i en vacker gammalstenbyggnad med blyinfattade fönster och rosor i rabatter. Eftersom vädret tillät, satt vi ute och tittade på denna vackra stenbyggnad och…

DSCN9189

DSCN9188

…krukor med vackra blommor.

Vad åt vi?…

DSCN9194

…för min del blev det en av mina pubfavoriter; Hunters Chicken bestående av  kycklingfilé, bacon (inte som svenska bacon, mer som en tunn kasslerskiva), toppad med ost och bbq sås. Gjord i ugnen så osten smällt. Till detta serveras chips (pommes frites) och lite sallad. Så otroligt gott!!!!…

DSCN9195

…mannen valde sin favorit; Steak and Ale Pie bestående av biffgryta kokad i öl, ovanpå detta ett pajskal. Serverad med chips och blandade kokta grönsaker.

Vad kostade hela kalaset inkl ett glas vin och en pint? £ 2.40 (ca 27 svenska kronor). Till viss del sanning, men inte hela sanningen. För några veckor sedan när min man var på en annan pub kom någon och sålde lotter för någon välgörenhet han tyckte att han ville stödja, köpte en lott och glömde sedan bort det. När han kom till puben igen förra veckan låg ett litet kuvert till honom. Han hade vunnit ett presentkort till värde av £30 (ca 345 svenska kronor) på en fin pub i närheten. Så egentligen skulle det kostat £32.40 (ca 370 svenska kronor)

Skillnaden mellan Sverige och här är att priset för maten ofta är samma lunchtid som kvällstid. Fast ändå, inkl vin och öl, hade man nog betalat mer i Sverige lunchtid och definitivt mycket mer kvällstid.

På detta ställe är maten lite dyrare än genomsnittet och drycken definitivt dyrare. Är man däremot 60+ och bor i området kan man måndag till fredag dagtid äta för halva priset. Drycken är samma pris för alla åldrar. Bra idé för att få folk dit dagtid. Det gick däremot inte att kombinera halva priset med presentkortet, vilket är förståeligt. Dessutom serverar de mat hela dagen, vilket annars är ett stort problem här. Oftast serveras mat ca kl ca 12-14 och ca 18.30 till 20.30. Däremellan antingen stängt och bara servering av dryck.

Jag kommer någon gång i framtiden skriva mer och visa mer bilder från detta ställe, så vackert.

Monmouth 32 -Monmouth Show

I lördags var det dags för Monmouth Show.

Jag var inte där i år, så dessa bilder är från 2013 0ch 2014, men det är ungefär samma varje år.

Vad är Monmouthshire Agricultural show?

Photo3550  Photo3558

Wales största endagsshow som hålls i min stad Monmouth varje år. Tidigare var det alltid på en torsdag i augusti, men är nu flyttat till en lördag i juli. Att det råkade sammanfalla med Englands fotbollsmatch mot Sverige, var bara en slump…

Photo3571  Photo3552

…antalet besökare i år vet jag inte , men det brukar röra sig om ca 20 000 personer.

Dessa typ av shower finns i olika former över hela UK, endagars och flerdagars. Kanske ska vi kalla den för utställning istället.

Den första utställningen i Monmouth hölls på 1750-talet i form av en plöjningstävling. På 1850-talet kom djuren med…

Photo3577  Photo3580
…hit kommer uppfödare av får, grisar, hästar, getter, hundar o s v för att visa upp sina djur och ge uppvisningar…

Photo3583  Photo3584

…fast jag tror inte att denna get ville ha alla sina medaljer på sig, men till slut så…

Photo3575  Photo3576

… har du måne något godis till mig eller vill du kanske bara klia mig lite?…

Photo3588  Photo3592

…nötkreatur är också representerade…

Photo3617  Photo3616

… liksom fåglar…

Photo3606  Photo3608

… hunduppvisningarna brukar var populära. Här gäller det att lyda mattes eller husses kommandon…

Photo3547  Photo3543
…det är inte bara djur som visas upp. Det finns också tävlingar om finaste och största grönsakerna…

Photo3542  Photo3544

…vackraste blomsterarrangemangen i olika klasser…

Photo3545

… de mest fantasifulla matarrangemangen…

Photo3568

… det finns också många tillfällen att köpa hantverk och mycket, mycket mer…

Photo3570  Photo3609

… det finns också mycket att välja mellan vad gäller mat och dryck, hälsosamt och mindre hälsosamt.

Politik

Just nu, eller kanske sedan länge, är det stor turbulens inom den brittiska politiken, den ena ministern går och en annan kommer. Orkar inte ens engagera mig i detta spel med Brexit och hur det sköts. En salig röra, som vanligt, fast värre!

Och så kommer ju Trump hit imorgon också. Ska väl se May, de kanske har mycket gemensamt…. och dessutom träffa drottningen.

Det ena galnare än det andra inom politiken här nu! Kanske också den ena galnare än den andra!

Sverige

Snart är jag på väg till Sverige, först Göteborgsområdet sedan Stockholm. Ser fram emot att se familj och vänner. Hinner inte med alla, men tänker på er!

Längtar efter ett dopp i en insjö och…

…en rejäl räkmacka!

Detta inlägg publicerades i Monmouth, Pubar o publiv, Sport, Sverige. Bokmärk permalänken.

58 kommentarer till WALES – MONMOUTH 32, Monmouth Show, INTERVJU med mig och PUBBESÖK

 1. Sverige är i alla fall 8:e bäst i världen, inte dåligt. Läser du Tatler…?

 2. wiolettan skriver:

  Jag tycker att Sveriges landslag skötte sig bra. Är inte så intresserad av sport, men hör ändå vad som händer.
  Härliga bilder och många vackra djurbilder.
  Det är så roligt att komma in här och läsa din blogg och allt som du har varit med om och berättar så levande om.
  Ha det fortsatt bra. Har du det lika varm som vi har det här? I morse, vid 6-tiden, plus 17 grader och senare går det upp emot 25-30 kanske.
  Sköt om dig.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Visst skötte sig Sverige bra, men med en engelsman i huset hjälper det inte mycket.
   Du skriver så fin kommentar om min blogg att jag nästan blir lite rörd. Stort tack till dej!
   Igår var det lite svalt här, lagom. Idag verkar värmen komma tillbaka. Hoppas dock att det är fint i Sverige när jag kommer dit. Svårt att packa.
   Sköt om dej!

 3. Steve skriver:

  Roliga maträtter har ni, men inget jag skulle välja.
  Ni tävlar visst om allt i dina trakter.
  Värmen här hos oss sägs fortsätta så du får nog ta del av vår ovanliga svenska sommar när du kommer och ett dopp i en insjö kommer du nog att uppskattas extra mycket.

  • Lena i Wales skriver:

   Man vänjer sig vid maten här och jag tycker om mycket här och överallt förresten. Gillar mat!
   Önskar verkligen att värmen fortsätter och håller i sig när jag är i Sverige. Längtar!

 4. åsa i åsele skriver:

  Monmouth Show skulle jag vilja besöka och det Du åt skulle jag kunna tänka mig att testa 🙂

 5. Jag har besökt England många gånger och Wales några. Dina bilder är så genuina och får mig att längta dit igen. Jag får abstinensbesvär om jag inte åker till UK ofta. Pubarna och och publuncherna är bara en av alla fina upplevelser jag längtar till. Hoppas du får en fin vistelse i Sverige. Heja England mot Frankrike.
  //Helene

  • Lena i Wales skriver:

   Var roligt att jag kan inspirera till ännu mer längtan till UK och kanske ännu mer till Wales framför allt. Och jag längtar till Sverige, men å andra sidan hade jag kanske längtat till Wales om jag bodde i Sverige. Vill bada och äta räkmacka, kanelbullar, korv med bröd, sill med färskpotatis och gräddfil, lösgodis m m.
   Knepigt det där med vilket lag jag ska heja på. Många walesare och skottar hejar på Frankrike, allt är bra bara inte England vinner, de stora motståndarna till de övriga länderna i UK. Fast å andra sidan blir min engelske man glad om England vinner, men å andra sidan är det också lite kul att retas lite med honom, så han inte blir för stroppig. Ja, tänk vad mycket man ska tänka på, tror jag lägger ner fotbollen helt och får över till rugby, som jag skriver ovan!
   Ha det bra!

 6. miatankar skriver:

  En räkmacka och bad i insjö är inte fy skam. Välkommen till Sverige och hoppas du får en fin tid här.
  Apropå artiklen i Bussigt, mycket bra skriven, trevlig. Jag kan stoltsera med att jag besökt Wales!!! I och för sig endast för några timmar och för många år sedan, cirka 40-45 år sedan. Vacker natur minns jag, en mystisk vändning med bussen, om jag minns rätt så kom busschauffören på att han inte kunde komma fram på vägen – kanske en bro… minns inte. Vi förvånade också över språket som vi uppfattade som ”helt omöjligt att förstå” med vår skolengelska. Jag gjorde då en rundresa från London, in i Wales, norr ut till Skottland (västra sidan av GB) och sedan tillbaka till London östra sidan. Bl.a besökte vi Tatoo i ett regnigt Edinburgh.

 7. Märtha skriver:

  ”22 karlar som springer runt på en åker och jagar en luftfylld skinnslamsa, är det klokt det? Å andra sidan vore det betydligt mindre klokt om de sprang omkring utan den där skinnslamsan!” så yttrade sig en vardagsfilosof om fotboll en gång. ### På 1980-talet besökte jag några lantbruksmässor i vårt land, pga min dåvarande mans jobb. Den du beskriver verkar mycket bekant! Trevlig kortintervju med dig! Hälsningar från molnigt väder och ca 24 grader…

 8. Marina skriver:

  Det är väl bara att inse att vi kom rätt långt ändå i detta VM, men visst hade det varit käckt att slå England också! Kul reportage om dig! Nu ser jag fram emot att du gör ett besök i Alicante och rapporterar därifrån 😉

 9. Kul att läsa intervjun med dig! Du gör ett bra jobb som reseledare och ambassadör för Wales! Det var tack vare din blogg som jag reste till Wales och jag blev riktigt förälskad i landet!
  Önskar dig en fin vistelse i Sverige! Värmen håller i sig ytterligare några dagar. Men nu vill vi ha regn, mycket regn!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar intervjun.
   Försöker sprida Wales så gott jag kan och är så glad att du varit här och att jag får vara din inspirationskälla! Tusen tack för de värmande orden!
   Längtar till Sverige nu och är troligen en av de få som inte vill ha regn!!!!

 10. Eva skriver:

  Kul som alltid att läsa dina reportage från Wales. Trevlig intervju! Har också hört lovord över ditt reseledarskap från en som besökte Wales i början av sommaren. Ikväll håller jag på England.

  • Lena i Wales skriver:

   Trevligt att du gillar intervjun.
   Sådana rykten gillar jag, att någon so varit med mig i Wales hade lovord att säja.
   Har inte bestämt vem jag ska hålla på ännu.

 11. Anita skriver:

  Kul att läsa intervjun med dig!
  När det gällde fotbollen tänkte jag på dig, här i huset höll vi ju i varje fall på samma lag. Men du fick ju dränka sorgerna i champagne och det är ju inte fel 😉
  Härligt pubbesök och vilka fina blomsteruppsättningar. Dom blev ju jag lite extra intresserad av som du kanske förstår 😉

  Ha det nu så bra i Sverige! Du behöver nog inte var orolig för regn i varje fall för det finns inget i prognoserna ens för 10 dygn framåt.

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt at du gillar intervjun!
   Bubblorna hjälpte till,hi,hi.
   Jag satt och tittade på blommorna hela tiden , då jag inte åt. Men berätta det inte för min man, han trodde nog jag tittade på honom,hi,hi.
   Längtar til Sverige nu och glad för din väderprognos.
   Sköt om dej!

 12. Margareta Jarl skriver:

  Vad intressanta dina blogginlägg är. Jag ska också till Götet i helgen , närmare bestämt till Gråbo. Var det inte där omkring du var ifrån? Ha det gott Lena från oss i Vadstena.🤗

  • Lena i Wales skriver:

   Så roligt att du gillar min blogg.
   Jag kommer från Tollered, samma kommun som Gråbo, men andra sidan av kommunen. då kommer vi att var nära varandra.
   Ha det bra!

 13. Madame skriver:

  Så spændende at læse interviewet med dig – og hvad du fortæller om pubber og Monmouth Show. Du er den fineste ambassadør for Wales!
  Ha’ en rigtig god ferie i Sverige.

 14. Ingrid skriver:

  Vilket trevligt reportage och jag vet ju hur duktig och inspirerande du är som reseledare. Och det du skriver om oss svenskar stämmer ju till 100%. Vi älskar att köa och nåde den som inte ställer sig in sig på rätt ställe i kön.
  Ha en fin semesterresa till Sverigen!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Ingrid! Det är så kul att du fann mig efter flera år och så roligt att du kom ihåg mig.
   Vi har tydligen gjort samma iakttagelser, du och jag.
   Ser fram emot mitt Sverigebesök, inte långt kvar nu!
   Kramar!

 15. FREEDOMtravel skriver:

  Kul med intervjun! Och vilken prisvärd mat! Ser gott ut också! Jag är iofs lite känslig mot överkokta grönsaker, men om de fortfarande är krispiga är de goda 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Bra reklam för Wales. Försöker att göra Wales mer känt för fler svenskar.
   Jag tyckte maten var lite väl dyr, men är väl van vid brittiska priser och inte svenska. Och gott var det. Ofta är grönsakerna tyvärr överkokta här och förstår er helt. men dessa var, enl maken, perfekta och han är van vid krispiga grönsaker genom hur jag lagar mat.
   Nyss förlorade England mot Croatia, så antar att mannen kommer hem från puben lite missnöjd och jag ska försöka var snäll och inte sarkastisk, hoppas jag lyckas!!!
   Ha det bra!

 16. Inger skriver:

  Ja det händer verkligen mycket i UK just nu. Blev också besviken på förlusten men totalt sett så gick det ju väldigt bra för Sverige. Hoppas du får en fin semester i ditt gamla hemland.
  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Stor politisk tumult, men jag börja bli van vid all oreda i detta land, så det blir vad det blir.
   Just nu har Croatia segrat över England och mannen är nog inte så glad när han kommer hem från puben, men jag ska var snäll, försöka i alla fall,hi,hi!
   Längtar till Sverige nu, snart bär det av!

 17. skåningen skriver:

  Det var många fina djur som visades upp.
  Men räkmackan tog priset !!!
  Jag hoppas att du har haft en bra dag!
  Kram!

 18. torrebloggen skriver:

  Härlig intervju med dig!
  I kväll blev nog inte din make så glad när England förlorade mot Kroatien.
  Ha det så bra!
  Kram!

 19. Strålande foto på Lena överst!
  Nu är det gott att bada, då vattnet är uppvärmt, härligt!
  Må så gott!

 20. Intressant att läsa intervjun med dig i Bussigt!

 21. Christina skriver:

  Läste artikeln med intervjun i Bussigt. Mycket trevlig artikel, så Grattis till den 🙂
  och Välkommen till Sverige 🙂 Här är Almedalsveckan just avslutad så det ska väl vara lite lugnare i politiken för till fället 🙂
  Ha det gott!

 22. Åke skriver:

  Ja bollen är alltid runt… eller nästan. Såg ett program med David Beckham, han åkte runt i världen och besökte platser hans fond går till… på ett ställe fick han tillverka en boll själv. Den var gjord av bananer… han var dålig på att göra en boll tyckte byborna 🙂 Tur att du kunde dränka sorgerna 🙂 Mannen är väl inte lika glad längre… Men middag för £ 2.40 inte illa!!! Lycka till med ett dopp uti Svedala och njut av minst en räkmacka nu 🙂 Artikeln vill jag inte missa!

 23. Antagligen är det väl ”mannens” tur att dränka sorgerna i bubbel ikväll!? Det är tur att något trist kan förvandlas till nåt så trevligt. 🙂
  Vi höll faktiskt på England , men jag har också gillat kroatiernas spel så det blev lite jobbigt att titta igår. Men min gubbe som inte alls gillar fotboll, han tittade faktiskt på hela matchen – även förlängningen – men sa att om det skulle bli straffar så skulle han gå och lägga sig. Han tycker det är så slumpartat – och jag håller med. 😦 Annars var matchen en av dom bästa. 🙂 Den mellan Belgien och Frankrike var dötrist – för att inte tala om Sveriges sista match. Urdålig!! 😦 😦
  Nu håller jag naturligtvis på Kroatien i finalen, ”froggisarna” kam man ju inte hålla på. Dom är så otroligt kaxiga….. 🙂 🙂 🙂

  KRAM/Susie som är inne för att svalka mig – vi har 26 grader i skuggan och på altanen 33 – puh!

 24. Intressant att lära känna dig lite bättre via intervjun!
  Räkmacka är en favorit.
  Vackra gammelstensbyggnader likaså!

 25. blir hungrig när du berättar om brittiska luncher, kul med lottovinsten! (Räkmackor hittar jag på Hisingen ❤️

 26. Marit skriver:

  Jeg tenkte faktisk på deg når jeg leste resultatet. Godt at du hadde noe å skylle ned sorgene med 😉
  Flotte dekorasjoner! Kos deg i Sverige 🙂

 27. När jag väl kommer till Wales ska det vara när Monmouthshire Agricultural show inträffar 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 28. Anni skriver:

  Hunter’s chicken har jag missat, måste googla efter recept! Engelskt bacon är verkligen något helt annat än det svenska. Någon vecka fanns det att köpa på Lidl, men det var ruskigt salt så jag köpte det bara en gång.
  En marknad som den du beskriver var jag på i Yorkshire på 70-talet. Hittade min dagbok som mest beskrev alla engelska killa som var på marknaden … ja, jisses vilken skämskudde jag fick ta fram när jag läste vad jag skrivit.
  Nu ska jag läsa intervjun!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s