WALES – Puben Nags Head i Usk och Turism i UK

Tack min två kära svenska väninnor boende i Wales för besöket och den vackra blomman!

Vädret har varit helt okej de senaste dagarna, blandning av sol och moln och runt 18 grader dagtid.

Idag stads- och pubbesök och lite om turism i UK.

Usk, puben Nags Head och blommor

I onsdags fortsatte firandet av min väninnas födelsedag, på den rätta dagen. Ett litet gäng åkte till puben Nags Head i Usk, ca 20 min från där vi bor…

…utanför puben är mycket blommar, både i rabatter och i hängande korgar. Så reagera säkert ni, men jag tänker lite annorlunda…

…så här såg det ut utanför puben för 3 år sedan och det är så jag tänker mig att det ska vara…

…vid entrén står denna gamla tunna…

…ytterligare in i entrén står denna maskin. Vad kan det vara? Svaret finns längst ner på bloggen!..

…hela puben är full av gamla grejer på  väggar och golv. Naturligtvis finns det också en öppen spis, som kan behövas vintertid. Det kan vara väldigt kallt och dragit på många ställen…

.

…barområdet är också trevligt…

…här hänger en gammal kopparkittel från taket och på väggen hänger en våg, hattar, gamla foton m m. Detta ger en mycket gemytlig känsla och blir både en pub och ett museum på samma gång…

…väggarna i den gamla byggnaden är tjocka och fönsterbrädan bred. Här finns några uppstoppade djur…

…väggarna är fulla med gamla bilder från staden och från andra ställen. Jag älskar dessa gamla bilder från förr.

Vad blev det då för mat för min del?…

…jo, husets specialitet, rabbit pie, kaninpaj. Jättegott! Som vanligt består pajen av en gryta med kött och god sås, uppe på detta är ett pajskal. Oftast är pajskalet fluffig, men detta var tjockare och mycket gott. Till detta serveras stekt potatis och kokta grönsaker (som jag inte fick med på bild).

Puben ligger vid ett litet torg med en liten rondell…

…med en klockstapel där klockan faktiskt visar rätt tid. Många klockor här visar fel tid.

Det är också många vackra blomsterarrangemang runt klockan.

Lägg märke till skylten framför klockan. Tycker ni att pilen i rondellen visar åt fel håll? Ja, vi har ju vänstertrafik här så här visar den åt rätt håll. Många svenskar tycker at det känns konstigt att åka på vänster sida och speciellt konstigt känns det i rondeller. Jag är van. Det som ofta händer när jag varit utomlands och kommer tillbaka till Wales är att jag drar i dörren och letar efter växelspaken med höger hand. Eftersom ratten sitter på höger sida på bilar här, växlar vi med vänster hand här. Ibland försöker jag också att sätta mig vid förarsätet på höger sida, när jag ska vara passagerare, ganska genant…

…alla dessa blommor sköts av frivilliga, inte kommunen. Här rensar två damer bland blommorna…

…om man efter pubbesöket inte riktigt vet var man befinner sig, kan man läsa stadens namn högst upp på detta arrangemang!

Du kan läsa mer om Usk här : Usk Open Gardens 1 och Usk Open Gardens 2

UK har många utländska besökare

Igår pratades det på BBC Breakfast om turism till UK. Landet hade ca 39 miljoner besökare förra året och det beräknas öka till drygt 40 miljoner i år. Alltså 4 gånger Sveriges befolkning beräknas komma hit i år. Drygt hälften av besökarna besöker London.

TV-programmet handlade om besökare till Liverpool, vilka har ökat med mer än 10% . Det som man säjer drar där är förstås Beatles, men också TV-serien Peaky Blinds, som jag inte vet om det sänts i Sverige. Det är ett kriminaldrama som utspelas strax efter 1:a världskriget och handlar om en gangsterfamilj i Birmingham, men är inspelat i Liverpool. Jag tittade på de första avsnittet av första serien, men tyckte det var alldeles för grymt och hemskt, så ville inte se mer. Första serien visades 2013 och det fjärde och senaste 2017. Det säjs att det ska komma ytterligare en fortsättning 2017. Den har fått mycket god kritik och vunnit många priser.

De flesta turisterna kommer från USA, men antalet från Indien och Kina har ökat kraftigt den sista tiden. Varför väljer man att åka till UK? P g a pundets dåliga värde blir det billigt att åka hit igen, vilket är en bidragande orsak för många. Något som man inte riktigt förstår här är att engelskan är ett världsspråk, mycket p g a kolonialismen och utsugningen av resten av världen. Britterna verkar liksom inte riktigt fatta detta, trots att de kan prata sitt eget språk runt hela världen, medan de flesta behöver studera länge för att behärska språket. Detta med språket tror jag är en bidragande orsak till att många kommer hit, det gör det enkelt, speciellt för amerikanerna.

Det man också säjer generellt har ökat är lillsemestrar, typ en lång weekend. Detta känner jag också inom mitt jobb som reseledare. Med billiga flyg tar man sig enkelt och snabbt till en destination, stannar några dagar och åker hem igen och väljer heller att resa på  ytterligare en resa än att stanna längre på en plats.

Svaret på maskinen i puben : en gammal stämpelklocka

 Cwtch betyder kram och uttala kotsch

Cwtch och ha en skön weekend önskar Lena från Wales

Detta inlägg publicerades i Besökta platser, Pubar o publiv. Bokmärk permalänken.

54 kommentarer till WALES – Puben Nags Head i Usk och Turism i UK

 1. FREEDOMtravel skriver:

  Kaninpaj låter exotiskt! De få gånger jag ätit kanin har det iofs smakat gott 😉

 2. Vackra blomdekorationer. Det är så roligt att så frö och ställa fram blommor till sommaren, ändå är jag lika snabb med att städa undan på sensommaren, vill inte frysa om fingrarna sent om sider.
  Önskar dig trevlig helg!

 3. Tina skriver:

  Vackra bilder, stackars kalle kanin 🐰😉Peaky blinds går på netflix, för blodigt och grymt tycker jag också. Slutade efter två avsnitt. Det diskuteras turism på hög nivå europa runt just nu speciellt i norge och det är inte med glädje och med siffror längre. Som en norrman sa, snart får vi stå i kö för att komma in i städerna och protesterna är alla nya österifrån. Mallorca är ju i uppror, hur går diskutionen i UK?

  • Lena i Wales skriver:

   Kan tänka mej att du tycker synd om kaninen.
   Du tyckte vi samma om Peaky Blinders.
   I UK ökar turismen och alla verkar tycka det är bra. Vi får se efter Brexit om det blir svårare att komma in och ut.
   Sköt om dej!

 4. De där blomstren är verkligen helt underbara! Älskar detta överflöd! Och underbart med de frivilliga som så stolt sköter om planteringarna. Det där är man dålig på i Sverige, tycker jag.

  Jag gissade faktiskt rätt, trodde nog att det var en stämpelklocka.

  Ha en härlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, fina blomster.
   Här är mycket baserat på frivilliga krafter. Inte samma kultur i Sverige, där man tror staten ska göra allt, antingen de gör det eller inte.
   Bra gissat!
   Ha det bra!

 5. znogge skriver:

  Jag tycker att båda blomningarna är vackra men har man en tidigare bild så har man. Jag gillar pajer men kanin äter jag inte. Det blir helt enkelt för mycket husdjur för min del.

  Trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är det fint med blommorna, både förr och nu.
   Jag började äta kanin när jag bodde i Frankrike och min väninna ”odlade” kaniner för mat, billigt och lätt, allt för att överleva under små omständigheter. Hon var konstnärinna och hade inte så mycket pengar att röra sig med.
   En fin helg till dig också!

 6. Steve skriver:

  En härlig pub där jag gärna skulle slinka in. Blomsterprakten är så där tilltalande överdådig. Så fint att frivilliga sköter om blommorna.
  Jag bilade runt på Irland en gång på 80-talet och vänstertrafiken var inte alls något problem tyckte jag då.
  Ha en skön helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Puben är väldigt trevlig med alla dessa grejer överallt.
   Mycket sköts av frivilliga här, inte som i Sverige där kommunen ska göra allt, antingen de gör det eller inte.
   Många olika känslor för vilken sida man ska köra på.
   Skön lördag till dej!

 7. skåningen skriver:

  Har aldrig ätit kanin vad jag vet!
  S…Aha !!!!Vad smart tänkt på vatten och måne!!^
  Kram!

 8. Eva skriver:

  Åh så mycket fina blommor. Här har allt torkat bort. Intressant med turismen. Hoppas du får en riktigt fin helg.

 9. Marina skriver:

  40 miljoner besökare, det är många…riktigt många! Även i Sverige känns det som om antalet turistande kineser ökar från år till år. I alla fall här hos oss, men det kan också vara den strategiska placeringen mitt emellan Oslo och Stockholm, lagom för en liten extradag för att se något annat också kanske…

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är helt andra siffror som gäller här i ett land med ca 63 milj invånare.
   Ja, folk från Kina börjar röra på sig mer och mer när pengarna kommit in till landet.
   Ha en fin helg!

 10. Marit skriver:

  Så flotte hager det er i Usk! Åpne hager er et fin måte å vise frem hager rundt om i landet. Det er sånne åpne hager her i Norge også
  Fantastisk sommerfugl laget av blomster utenfor puven i Usk! Folk er virkelig kreative 🙂
  God helg!

 11. Ingrid skriver:

  Vilken enorm blomsterprakt! Jag tänkte säga att det syns att du är i England, men med rätta borde jag väl säga Wales.
  Nu ska jag lägga in din bloggadress i min nya blogg så att jag inte missar dina inlägg.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 12. Anni skriver:

  Vilken fin pub – precis en sådan man vill hitta när man är i UK. Vet inte hur många gånger jag hamnat på en tråkigt enfärgat målad pub med lysrör i taket. Där blir ju ingen glad (mer än sonen som får wifi).
  Jag ska flyga till Manchester bara två veckor efter Brexit (för visst är datum satt till 29 mars?) och funderar på om rutinerna sitter eller om det kan bli förseningar. Fasar lite för den resan faktiskt. Eller inte för resan, såklart, utan för strulet som kan bli.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Denna pub är verkligen ett bra exempel på en genuin och trevlig pub. Vet vad du menar med de andra, finns också sådana, även om man försöker undvika dem.
   Ja, den som visste vad som ska hända, men jag tror inte så mycket hinner hända tills dess, de har ju en övergångsperiod, men ingen vet. Jag kommer att flyga tillbaka hem vid den tiden också, om jag kommer hem!
   Kram!

 13. Ditte skriver:

  Dessa gamla pubar med sin fian miljö är jag väldigt förtjust i. Och även om oubarna i ålder inte är så gamla så inger känslan det. Här på puben där vi var fanns mycket fint att se. DEssablomsterarrangeman, både vid puben och i rondellen är verkligen vackra. Fint att frivilliga tar hand om detta. Stort intresse kan man tänka. Vad gäller kanin är det inget för mig…Men jag vet att det förekommer ganska ofta i U.K. Kul med turistläget men det känns som om många länder i Europa har ett stort uppsving. Stockhlm ökar också mycket och kan inte längre ta emot alla kryssningsfartyg som vill hit. En del får lägga till i Nynäshamn. Och roligt är det med kortare resor och att man också väljer fler resmål.
  Fina bilder och glimtar från din tillvaro.
  Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   En riktigt härlig gammal pub, med känsla av museum.
   Mycket sker på frivillig grund här, staten och kommunen gör inte allt, som de ska göra i Sverige, även om de inte gör det.
   Vi är ju båda i turistbranschen så det berör oss. Roligt att så många äntligen upptäckt Stockholm, tror kryssningarna gör mycket .
   Ha det gott!

 14. kanin har jag ätit i olika former i Skottland, trevligt med alla hängande blommor, börjar komma till Sverige, puben ser trevlig ut.

 15. Christina skriver:

  Å, vad fina blommor!

 16. Barbro S skriver:

  Tack för din hälsning. Önskar dig också en trevlig helg. Underbara blombilder du visar och även fina interiörer. Men kanin äter jag inte, smakade när jag var mycket yngre men gillade de mjuka djuren för mycket för att kunna få ner köttet fler gånger :).

  • Lena i Wales skriver:

   Usk är en fin liten stad med alla blommor och puben är både trevlig och har god mat.
   Vet att kanin är lite känsligt för många. Började äta det när jag bodde i Frankrike och min väninna ”odlade” kanin, billig mat.

 17. åsa i åsele skriver:

  Nej tack till kanin, dock skulle jag kunna tänka mig sådan paj med annat kött… kaninkött smakar lite sött tycker jag… eller jag kanske inbillar mig det 😉 typ 100 år sedan jag åt kanin.
  Fina blommor.

  • Lena i Wales skriver:

   Många gillar inte kanin av olika anledningar.
   För många är det billig mat och lätt att tillreda, så började det för mig i Frankrike.
   Det finns så mycket fina blomsterarrangemang i Usk.

 18. Geddfish skriver:

  Kaninrätten verkade mäktig men var säkert väldigt god! Gamla pubar, yes, härlig miljö!
  Blomster, yes, väldigt fint och detta kan Wales, har jag förstått.
  Ha det nu så väldans gott! Kram! Cwtch!

 19. GladiGrönt skriver:

  Kul att få se en riktig tapetgrupp. De kräver nog också sin skötsel så det inte blir vildvuxet och mönstret försvinner. Ha en bra söndag/Monica

 20. Lisbeth skriver:

  Vilken härlig läsning i fotöljen en tidig söndag morgon. Jag är HEMMA o du förgyllde min morgon♥️🤗

 21. Titti skriver:

  Det är något visst med era pubar…hur mycket vi än försöker här i Sverige så får man inte till den där rätta pubkänslan 🙂 Hu för vänstertrafik, jag klarar ju knappt den högra ha ha!!
  Din blogg är en fröjd för ögat och alltid lika kul att kika in till…
  Solig kram från Titti

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är som du säjer, pubarna är speciella här och svåra att efterlikna någon annanstans.
   Jag är så van vid vänstertrafik, så länge ratten sitter på höger sida är det okej, men skulle inte vilja köra en svensk bil här, men ratten på fel sida.
   Tack Titti för din uppmuntrande och fina kommentar.
   Cwtch o Cymru. Kram från Wales.

 22. (inte exakt sån fiskvåg men ganska lik, när barnmorskan kom på hembesök för min lillasyster 1965, så hänge hon hennes kläder i kroken och vägde henne!)

 23. Märtha skriver:

  Jag gissade rätt, stämpelklocka! Puben var minsann en blandning av museum och matställe. Vi har varit i Sydafrika och i Australien, hyrt bil – och flera gånger har jag fått säga ”andra sidan” åt min lagvigde. När vi kommit hem har jag fått upprepa frasen… Nån gång på skoj har han satt sig och utropat ”Någon har stulit ratten!” Portvakterna på en resort i Västra Sydafrika skämtade gladeligen med honom om de där med höger- och vänstertrafik…

  • Lena i Wales skriver:

   Bra gissat!
   En så fin pub.
   Jag är så van vid vänstertrafik att det inte bekommer mig längre, men har också gått in i bilden och trott att någon stulit ratten, hi,hi!
   Ha en fin kväll!

 24. Inger skriver:

  Den puben skulle min man älska, han gillar gamla saker och när det är överbelamrat.
  Kram

 25. Men vilken mysig miljö på den där puben, jag gillar ju gamla saker… för att inte tala om blomsterprakten! I mina ögon var det hur fint som helst, men du hade ju att jämföra med sedan tidigare… Önskar dig en fantastisk vecka! KRAM

 26. Ama de casa skriver:

  Många tjusiga blomster här! Inte minst den vackra som du fick 🙂

  Kanin äter dom mycket här i Spanien också, smakar väldigt bra. Men i Sverige är det nog lite för mycket av ”husdjur” över kaninen, så folk är något misstänksamma…

  • Lena i Wales skriver:

   Det är mycket fina blommor vid pubar här och min present pryder verkligen sin plats här.
   Min man lagar också kanin då och då i Spanien eftersom de finns i vanliga affärer, men som du säjer ses det nog mer som husdjur i Sverige.
   Cwtch!

 27. wiolettan skriver:

  En stämpelklocka. Nej, det kunde jag inte gissa.
  Mycket vackra blommor du bjuder på, riktig fröjd för ögat.
  Tunnan är häftig.
  Bra med öppen spis på puben, eftersom det kan bli kallt.
  Detta med alla gamla grejer, det gillar jag, roligt att få se och ”grotta in” mig i bilderna.
  Klockstapeln gillar jag också, sköt att klockan går rätt.
  Kram och tack för intressant information.

  • Lena i Wales skriver:

   Stämpelklockan var inte lätt.
   En riktig fröjd för ögat med alla dessa blommor.
   Jag gillar också alla dessa grejer på väggarna, alltid något att se på och ständigt hittar man något nytt.
   Cwtch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s