WALES – HEMMA hos mig,1:a MAJ, VÅRPROMENAD i MONMOUTH och VÄDER

Onsdag och bloggdags igen. Idag blir det en liten blandning om mitt hus i vårskrud, 1: maj, lite vårbilder och väder.

Våren i mitt hem

Min numera välkända symaskin ändrar skepnad efter årstiderna. Nu har vårblommorna från min trädgård kommit in. I lördags visade jag flera bilder från trädgården…

…det blev lite små buketter. Älskar att ta in små blommor och liva upp huset med. Här tycker många att det är vackert, men ingen jag känner tar in blommor så här. Kanske är det typiskt svenskt…

…några kvistar från min kameliabuske var jag bara tvungen att ta in. Jag visade min kameliabuske i lördag. Den har väldigt många blommor, men busken ligger ner som den inte gjort tidigare, kanske har den blivit för stor och tung och behöver lite stöttning. Kameliorna håller inte många dagar i vas, men har många fler att byta ut dem med…

…mitt speciella bord, som ni kan läsa om varför det är så speciellt här, fick också lite extra prydnad…

…mitt lilla runda bord vid altandörrarna fick också lite blommor, annars är det mest kaktusar där.

Älskar att pynta och göra det lite fint inne och nu kan jag njuta av våren både inne och ute.

Valborg och Första maj

Inget av detta firas i UK.

I Sverige är ju Valborg lite av att fira vårens ankomst, men våren har redan börjat här för några veckor sedan.

Vi tillhör nog ett av de få länder i Europa som inte har 1:a maj som röd dag. Däremot har vi nästa måndag Bank Holiday, alltså ledigt, men det blir liksom inte detsamma.

En liten promenad på stan

Igår tog jag mig ner till stan, d v s Monmouth. När jag varit bort en längre tid, vill jag egentligen bara vara hemma och njuta av trädgården, huset och inte tänka på något viktigt, men har saknat min väninna i stan, så tog mig ner och passade på att ta en liten promenad innan vi fikade.

Jag gick genom Chippenham, en ganska stor park i stan. Tyvärr har vi ingen trädgård i stan, vilket jag saknar…

…men det var lummigt, grönt och lite soligt, så det var så vackert och rogivande…

…några rabatter i stan hade fått lite vårblommor…

…jag har några rhododendron i min trädgård, men de är redan överblommade, så blev glad när jag hittade dessa…

…denna buske har ganska små vita blommor, men knoppen är rosa…

…detta var en stor buske med…

…ljusrosa blommor…

…denna buske var lite mer färgglad, men hade inte så många blommor…

…men de som fanns var vackra…

…efter denna givande förmiddag med fika med väninna och promenad var det skönt att komma hem och slå sig ner med en nyinköpt tidning, Country Living med en liten trädgårdstidning som bilaga. Härligt pensionärsliv!

Vädret, detta så vanliga samtalsämne här, har varit bra de senaste dagarna, sol, lite moln och runt 20 grader, svenskt  ”lagomväder”. När jag kom hem hit från Spanien i onsdags förra veckan regnade det och blåste. Så här växlar det snabbt.

Har hört om den svenska torkan, men det har inget problem med här, ännu.

Ha en trevlig helgdag mitt i veckan!

Detta inlägg publicerades i årstider m m, Interiör, väder. Bokmärk permalänken.

55 kommentarer till WALES – HEMMA hos mig,1:a MAJ, VÅRPROMENAD i MONMOUTH och VÄDER

 1. Anne-Marie skriver:

  Precis som hos dig så firas inte Valborg och första maj i USA. Tror att det kan finnas litet firande med eldar på vissa håll men inget jag har varit med om. Det är precis som vilken vanlig vecka som helst.
  Så söta blommor du har plockat in. Våren har kommit längre hos dig verkar det som än vad vi har här. Det blev dock riktigt varmt förra veckan men har varit svalare några dagar.
  Så grönt och fint hos dig. Vi har det relativt grönt fortfarande men det börjar bli torrare redan nu. En brand i Weed en bit från mig startade igår kväll men de fick som tur var den under kontroll.
  Ha det fint!

  • Lena i Wales skriver:

   Vi har många likheter, UK och USA.
   Roligt att du skriver om våren hos dig, har koll noll på dit klimat.
   Vi har ju hjälp av nederbörd här, fast det har varit fina dagar det senaste. Skönt att branden kom under kontroll, hemskt med dessa bränder.
   Ha det bra!

 2. Härligt med de allra första blommorna! Som man har längtat.

 3. Så fina blommor du plockat och tagit in. Jag är dålig på det för min gubbe han blir lite sur när jag ”river av” blommor i naturen och trädgården! 👿 Men ibland kan jag inte låta bli, men då skyller jag på att dom hade råkat komma i vägen för gräsklipparen om jag inte tagit bort dom. *fniss* 😉
  Tittade på hur du fått ditt vackra bord och blev lite tårögd när jag läste om din väninna. Ibland är livet så otroligt sorgligt…men med tiden så kan man känna tacksamhet för att man åtminstone fick lära känna och umgås med så härliga människor ett tag, eller hur!? 🙂
  Jodå, här är det fruktansvärt torrt i år igen. Har inte sett en vattendroppe på månader – sen det sista snöfallet faktiskt. Resten av Sverige verkar ha fått regn i helgen som var, men inget här inte. Istället hade vi otroligt varmt, soligt och blåsigt!. Alltså dom allra sämsta förutsättningarna för växter så här på våren…. 😡
  Och inte får vi vattna heller, det är bevattningsförbud och har varit sen 1 april. Både för kommunalt och eget vatten! Hemskt!! 🙄
  KRAM/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Jag älskar att ta in blommor inomhus. Min man har inget emot att jag plockar blommor, för han burkar inte ens märka att jag dekorerat,hi,hi.
   Älskar detta speciella bord och det ger mig minnen om något väldig fint. Jag kan också bli tårögd ibland när jag ser det, men på ett positivt sätt. Fina minnen, men skulle önska att det var verklighet och inte bara minnen.
   Oj, ni fick inget regn. Hoppas det kommer till er inom det snaraste. Vattningsförbud redan, inte bra.
   Kram!

 4. Madame skriver:

  Jeg elsker lige som dig at pynte med små vaser fyldt med vårens blomster. Det ser så fint ud. Dejligt at se alle dine billeder! Rododendronbuskene er så smukke, når de blomster.
  Ønsker dig en fin 1. maj, kram

 5. Ingrid skriver:

  Jag tar nästan aldrig in blommor, varken vilda eller från rabatterna. De är vackrast ute tycker jag. Men det finns ett par sorter som jag plockar och det är gullvivor och liljekonvaljer. De doftar så gott och står sig så länge.
  Det är lite halvmulet i dag och SMHI pratar om regn och jag hoppas verkligen att de har rätt, för det behövs storligen.
  Ha en fin första majdag!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   För mig är blommor inne viktigt, för jag ser dem hela tiden då.
   Liljekonvaljer är underbara, en av mina favoriter.
   Oh, hoppas verkligen att ni får lite regn, det verkar behövas hos er.
   Kram kära Ingrid!

 6. Här rådde eldningsförbud, men nu har regnet och kylan kommit hit också. Vi har nu fått så stora barn att vi bara behövde följa med dottern, 10 år, till fältet där allt henne där hon skulle träffa sina kompisar. Sonen, 12, försvann med sina kompisar någon halvtimme tidigare. Båda fick förmaningar och restriktioner om när de måste vara hemma. Sedan kunde jag och Anders sitta och bara ha det skönt. En ny tid har kommit för oss – otroligt mysigt! Barn som börjar bli (lagom) självständiga. Jag önskar att jag hade dina gröna fingrar – vi har bara träd och buskar – är dåliga på att ta hand om blommor…

  Ja

  • Lena i Wales skriver:

   Jag minns denna tid, även om det var ett tag sedan. Mina barn är 38 och 34 år. En ny tid och nya saker man kan göra.
   Jag tror inte det är så mycket gröna fingrar som gynnsamt klimat för växtlighet som gör att min trädgård är så vacker som den är..
   Trevlig 1: a maj!

 7. Marit skriver:

  Så flotte rhododendron du har! Camellia varer ikke lenge inne nei, men de er jo fine så lenge de varer.

  Ha en fin 1. Mai!

 8. Anita skriver:

  Tänk att dina rhododendron har blommat över. Mina har fortfarande skyddande säckväv över sig. Är glad att jag inte tagit bort den för det är ju fruktansvärt torrt här och närmaste nätterna ska det bli ganska många minusgrader.
  Din symaskin är så vacker då den byter skepnad med årstiderna. Jättefint med alla vackra buketter. Jag har ett annat tips med kamelians blommor. Jag brukar klippa av några och lägga dom i en skål med vatten. Då håller dom sig länge och det är väldigt vackert när dom ligger där och ”tittar upp” på en. När det gäller att plocka in små buketter så gör jag aldrig det längre. Vet inte varför men förmodligen beror det på att jag inte har så rik blomning och vill ha dom kvar i rabatten. Men när jag ser dina små vaser så inser jag att det är otroligt vackert.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  /Anita

  • Lena i Wales skriver:

   Vi ligger ju ganska långt för er i Stockholmstrakten, men jag är glad att några var kvar för mig att beskåda.
   Vill till att var försiktig med nattfrosten, man vet aldrig.
   Gillar min symaskin och hur jag kan ändra utseendet på den.
   Tack för tipset med skålen. Ska förverkliga den.
   Ha det bra!

 9. Marina skriver:

  Många fina vårblommor där! Undrar varför det inte på något vis känns förvånande att UK har valt en annan dag än ”resten av Europa” att vara lediga…;)

 10. Eva skriver:

  Så mycket längre våren kommit hos dig. Underbara blombuketter. Jag gillar också att ta in snittbuketter. Det är så dekorativt. Hoppas du har lite semester i Wales nu och inte behöver guida på ett tag. Här är vi lyckliga för att det regnar. Ett fint vårregn som gör hela naturen så fräsch. Ha en fin vecka nu.

  • Lena i Wales skriver:

   Vi ligger ca 4-5 veckor före Göteborgstrakten, som jag har att referera till.
   Gillar mina små buketter, lyser upp och ger glädje.
   Jag kommer att till stor del leva pensionärsliv här den närmaste tiden. underbart!
   Skönt att ni äntligen fått lite regn. Här har det också regnat idag, men det var inte direkt efterlängtat, vi har redan haft en del senaste veckan.
   Ha det bra!

 11. Haha, torka i Storbritannien låter som något som inte direkt kommer att inträffa …

  Jag tar in blommor när jag har ett överflöd. Dessutom är det ju så att man vill ju ha fint inne också, inte bara där ute. Dessutom vill man gärna ställa dr till minne av någon, så som du så fint gör på bordet. Min farmor tog alltid en en ros och ställde vid farfars foto på landet.

  Vilken underbar park ni har där! Härligt väder både hos dig och mig nu!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag gillar att ha blommor kring mig inne också, det lyser upp och gör det extra hemtrevligt.
   Igår var riktigt fint väder, lagom, i morse dimma och mitt p dagen regn, snabba växlingar, men man vänjer sig väl.
   Ha det bra!

 12. kersko skriver:

  Det är så härligt med blommor inne. Du har verkligen gjort fina små vårbuketter. Här i Stockholm har det varit varmt men på tok för torrt. Var på torpet förra helgen och där är gullvivorna på gång. Det är verkligen en vacker tid just nu. Finns det olika sorters rododendron? Vi är ibland i Irland runt 15 juni och då brukar rododendron blomma där så nu känns lite tidigt.

  • Lena i Wales skriver:

   Våren är underbar årstid och härligt när grönskan kommer.
   Gillar mina små buketter, lyser upp i hemmet.
   Har hört att Sverige har haft problem med torkan, hoppas ni får lite regn. Jag skickar gäran över lite härifrån om du vill, hi,hi. Har regnat här under dagen.
   Det finns olika rhododendron. Många i Irland och Skottland är vilda.
   Ha en fin dag!

 13. torrebloggen skriver:

  Vilket härligt blommigt inlägg!
  Ha det så bra!
  Kram!

 14. åsa skriver:

  Blommor så vackra pryder Ditt blogginlägg så fint denna onsdag.

 15. Karin Eklund skriver:

  Det extra fina med blogglivet är att man får vara med om våren många gånger om. Än här, än där och nu hos dig. Så många fina buketter du har plockat in och praktisk är din symaskin. Jag har också en men den har en huv och då fungerar det inte alls att ha den som ett extra bord.
  Ljuvligt vackra bilder, tack för dem Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Stämmer det du skriver om blogglivet, när är lite överallt och i olika årstider ibland.
   Gillar min symaskin och mina små buketter.
   Svårare om det inte är en platt yta att sätta saker på. Kan du använda den till att hänga någon vacker textil över?
   Ha det bra!

 16. Vackra blommor du har inne och ute. Olika äro vi, det enda blommorna som är viktiga för mig att plocka in är hägg och syren, älskar den doften.
  Så vackert täcke i din stol! Njut!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, jag bara njuter av bådadera.
   Jag har virkat det av restgarner och gillar att det är så färgglatt.
   Jag njuter fullt ut av allt jag tycker är vackert!

 17. skåningen skriver:

  Det är underbart med alla vårblommor!
  Nu när man är äldre så förstår man att uppskatta en god natts sömn
  Kram!

 18. Ama de casa skriver:

  Vilka härliga blomster du visar upp! Och den där färgglada virkade (?) pläden är ju hur läcker som helst 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja här är det blommigt både inne och ute.
   Vad kul att du gillar min pläd. Jag har virkat den av restgarner och det en en riktig färgklick. Dessutom värmer den riktigt bra, trots alla hål.

 19. Åååå så vårligt och fint, vi hade det så varmt och härligt, mot 20 grader i solen, men nu vräker snön ned så jag har varit ute och räddat mina knoppande tulpaner… Önskar dig ett fint slut på veckan!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, våren är här och det är vackert nu. Fast idag vill solen inte riktigt titta fram, så det är bara 15 grader, men klagar inte.
   Vad tråkigt med snö nu när våren börjat komma hos dig.
   Har skickat dej ett mail.
   Ha det bra!

 20. Ditte skriver:

  Vackert med alla blommor och fint att ta in en del av dem. Men jag tror det är tämligen nordiskt att göra det. Kamelian är otroligt vacker. Jag hade en vit i Torrevieja men den levde bara ett par år i rabatten. måste ha mer vatten och omvårdnad och vill heller inte ha det så hett.
  Trevligt med ett besök till stan och träff med en väninna och även din stad grönskar fint.
  Här hemma i Stockholm har våren nog pågått hela april och det är så vackert ute med allt grönt och alla vackra blommor.
  Men svalare är det nu ett par dagar och just nu hos oss kommer lite regnblandad snö.
  Ha det fortsatt gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Gillar min små buketter. Jag tror också att det är lite nordiskt över det.
   Älskar min kamelia. Jag försökte också i Spanien, men det gick samma som för dig.
   Det var en fin förmiddag. Härligt att bara vandra runt i stan och se vad som hänt sen sist och det var ju för ett bra tag sedan.
   Har sett bilder från en grönskande huvudstad, vackrt..
   Inte snö nu, det är ju helt fel!!!
   Ha det bra!

 21. anette skriver:

  Ett blomstrande inlägg med mycket inslag av grönt. Visst är det en härlig tid, våren.
  Du har härligt grön fingrar 😊

 22. snicksnack71 skriver:

  Oj, vad det blommar hos er. Ja, det börjar ju ta lite fart här med, men än är det inte vårväder på riktigt. idag var de cirka 10 grader i söder och kylig blåst. Inte skönt alls.
  Fint att kunna plocka in buketter från trädgården. Kanske är det typiskt svenskt

  Kram kajsa

  http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, här är det mycket i full blom, en riktigt härlig tid.
   De två senaste dagar har det varit mulet, disigt och lite regn här också, men ändå fint.
   Gillar mina små buketter, de lyser upp och ger glädje.
   Kram

 23. Anja C. Hill skriver:

  Hej Lena!
  Delar ditt intresse för både små bord och massor av små vaser med blommor från trädgården. Typiskt finskt, kanske ;-)?!
  Ha en fin vecka !
  /Anja

 24. Jag har länkat till din blogg i dagens inlägg för jag blev lite inspirerad. Hoppas det är OK?
  Vi har äntligen fått lite regn, ”hela” 3 mm – men bättre än inget alls!
  KRAM/Susie

 25. Barbro S skriver:

  Så fint du gör inomhus med alla vackra blommor. Härligt med allt grönt och blommigt i din stad. Att ni redan har så varmt! Blir lite avundsjuk då vi nu har kring 0 gr med isvindar. Idag har det också småsnöat men inget vitt blir kvar på marken. Egentligen ska man inte klaga då vi fick fantastiskt fina vårdagar i april redan. Så nu är det mer normalt :). Önskar dig en fin helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Gillar att ta in våren, under vissa väderförhållanden ser man inte alla vackra blommor ute då får man ta in dem.
   Det är grönt och fin här nu.
   Inte roligt med vinterväder nu, hoppa du får en fin helg!

 26. Här finns det som vanligt fullt av ögongodis och intressant läsning. Vilka ljuvliga ”blåhavsfoton” du inleder med. Mycket njutbart för en som älskar blått.
  Ramslök finns det gott om på vår ö. Jag är inte så förtjust i den starka doften. Såg förra söndagen att det fanns de som stod på huk och plockade. Läste och en som blev riktigt dålig. Det gäller att plocka ”rätt saker”.
  Allemansrätten är som du skrev unik.
  Vem vet. Vi kanske ska hyra något nice i Wales nästa gång. 😉

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vi är ju blåälskare båda två. Det är så vackert i bluebell skogen nu.
   På Gotland finns det ju gott om ramslök. Synd att du inte gillar lukten, men gott är det.
   Välkomna till Wales!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s