SPANIEN, MARBELLA 3, barer, caféer och restaurang

Idag blir det ett inlägg från Spanien, eftersom det är där jag befinner mig. Vi har det härligt med familjen och gör inte alltför mycket annat ansträngande.

Marbella 3, barer och caféer

Vi åker in till Marbella då och då. Tar ca 10 min med bil in, men sedan ska man parkera också och det är lite knepigare. Så ofta går vi ner till busshållplatsen hemma, ca 20 min promenad och hoppas att bussen ska komma. Det finns en tidtabell, men den fungerar oftast inte. Bussarna ska gå varje halvtimma, så man ska inte behöva vänta längre än 29 min, men vi har också väntat 35 minuter, så det blir som det blir.

Det är alltid trevlig att bara strosa runt i Marbella, fika eller ta ett glas och några tapas. Läs gärna mer om Marbella 1 och Marbella 2.

Ett café längs strandpromenaden

Längs strandpromenaden ligger massor av barer, restauranger och caféer.

Av misstag hamnade vi på denna, Cappuccino. Aldrig mer. Visst var mitt te serverat i en vacker porslinskopp av märket Royal Albert och visst var det trevligt att sitta vid strandpromenaden och titta på folk och havet, men priset. 5 Euro, ca 45 SEK, för en kopp te, där går gränsen för mig. Normalt kostar det ca 1 Euro eller 1.50 Euro, 10 till 15 SEK…

…efter denna chock behövdes lite lugn längs stranden!

En bar alldeles vid strandpromenaden

De har happy hour i början av kvällen och serverar drinkar för Euro 5…

 

…färgglada, vackra och goda.

Jag är egentligen inte en cocktailperson, men ibland är det riktigt gott, fast utbudet för mig är ganska begränsat p g a min citrusintolerans. De flesta drinkar innehåller, lime eller apelsinjuice.

En trevlig fiskrestaurang, Altamirano

Altamirano är ett lite tog i Gamla Stan i Marbella, inte långt från katedralen…

…ett litet genuint ställe…

…specialiserat på fisk och skaldjur…

…och det första man ser är en vacker fiskdisk. Fast det var inte det första jag såg när jag kom in första gången i mars i år. Det jag såg var en kypare som tidigare jobbat på en strandbar i min by Elviria. Han har serverat oss många gånger där genom åren och helt plötsligt var han borta och vi saknade honom och pratade om honom många gånger. Så där jobbade han nu i denna fiskrestaurang. Han såg mig direkt och kindpussades och var så glad att se oss och vi var lika glada att återse honom…

…i fiskdisken ligger många läckerheter…

…restaurangen är mycket enkelt inredd och har mycket kakel på väggarna. Som i många andra restauranger i Spanien har man starka lampor, inget mys här inte.

När vi kom in vid 19-tiden var det nästan folktomt, men det dröjde bara en halv timma och stället var fullt…

…denna restaurang tog en väninna boende i Sverige oss till. Hon har besökt oss många gånger här och varit här tidigare med sin man.

Vi tre valde var sin rätt och delade sedan på rätterna. Det blev räkor, musslor och som bilden visar bläckfisk. Naturligtvis med bröd till och en liten skål med oliver. Jättegott!

Ett ställe att rekommendera!

Daves bar

I en liten gränd i Marbellas gamla stadsdel ligger denna till synes vanliga lilla baren, och…

…när man först tittar in verkar allt vara vanligt och mörkt, men…

…vad är det som hänger på barstolen? Jo, en apmask och…

…bordet har inga ben, det hänger i rep från taket och…

…där ligger en hel hög med gamla hattar,varför? Jo dem kan man ta på sig och sedan börja leka. Kanske apmasken på?…

…den övriga inredningen är inte heller helt vanlig, en livboj runt en halv skyltdocka och…

…vad har ett upplyst Eiffeltorn här att göra? Och en gammal gitarr? Jo, den kan man ju spela på iklädd någon hatt och en apmask…

…äntligen något som ser någorlunda normalt ut, en telefon. Då inser jag hur gammal jag är, för barn idag har inte en aning om att detta är en för mig vanlig telefon, som man dessutom bara kan ringa på genom att snurra runt en skiva, inte se bilder på, inte spela på, inte skriva meddelanden på, inte se filmer på och dessutom sitter den fast med en sladd i väggen. Konstig grej!

Önskar er en trevlig sommarhelg!

Annons
Detta inlägg publicerades i Spanien. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till SPANIEN, MARBELLA 3, barer, caféer och restaurang

 1. så mycket gosaker att inmundiga! 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Så fina bilder och mycket gott finns det tydligen i Marbella. Daves bar påminner om Kutens på Fårö.
  http://stenstugu.com/wp/region-gotlands-kulturpris-2013/
  Kram, Ingrid

 3. Franska Fikon skriver:

  Himlans vilka drinkar! Färgglada och svala – passar i sommarvärmen där nere. Jag gillar tapas bland annat för att man kan ta in och dela med alla runt bordet – trevligt! Har du någon aning om varför jag alltid måste logga in för att kunna kommentera hos dig? Så var det inte i början…

  • Lena i Wales skriver:

   Drinkarna är en fröjd att se och de är dessutom goda.
   Tapas är ett så trevligt sätt att äta på, vi äter ofta tapas, billigt dessutom.
   Jag vet inte varför du behöver göra det. Alla kommentarer där man kommenterat tidigare kommer på gmail,under kategorin socialt, medan din dök upp på vanliga email.
   Jag får hela tiden logga in på vissa bloggar, även om jag varit där tidigare. Vet inte vad det beror på. Ibland verkar Blogglandia leva ett alldeles eget liv.
   Önskar dej en trevlig söndag!

 4. Personligen är jag nog egentligen en ”cocktailperson” men vem 17 har nu för tiden en massa starksprit och likörer hemma att blanda med!? Det är ju bara vin som gäller…..men efter att ha börjat reagera mot två glas vin med benkramp, så har Rolle börjat köpa sån där alkoläsk till mig. Men jag älskar fruktiga drinkar, dom behöver absolut inte vara så starka men ska vara lite syrliga. Dom på bilderna dina ser otroligt goda ut!!
  Den jag ska få av idag är en med rom och lime. Vi ska först se ett motorcykelkval på TV, sen ska vi doppa oss i poolen och då ska jag bli serverad – härligt! Vi har 24 grader i skuggan, så det är riktigt behagligt.
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, tänk vad tiden ändrats, förr lite vin och mycket sprit i skåpen, idag tvärt om.
   Tråkigt med din benkramp.
   De på bilderna var goda!
   Härlig värme hos dig!

 5. Steve skriver:

  Sannerligen ett inlägg fyllt av frestelser.

 6. Vilken fin kopp du fick det serverat i men för 5 €?! Hutlöst! Sprang de till en affär och köpte te enkom för dig eller?

  Vad roligt med ert kära återseende. Ock nej, kakel ock mysighetsfaktor är väl inte det första man sätter ett likhetstecken emellan.

  Vilket konstigt väder vi hade i dag! Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilka priser det kan var längs promenaden i Marbella, men där finns också många som inte bryr sig om hur mycket de spenderar, de har ändå så mycket pengar.
   Så härligt att träffa ”vår” servitör.
   Kram!

 7. Skönt att kunna strosa runt och inte ha så stora krav på sig! Så mycket gott ni kunde stärka er med!
  Ha det gott!

 8. Madame skriver:

  Det var spændende at læse om det sydlige Spanien. Jeg har ikke været der selv, men hørt så meget om det, fordi to af min familie bor der.
  Ønsker dig en fin ny uge

 9. Tack för turen! Har aldrig varit i Marbella men vet att många ständigt återvänder. Det gäller att veta vart man ska gå förstås, för att inte bli skinnad.

  Här i New York fick jag en chock i går när jag åt mitt livs dyraste bagel med kaffe. Beställde en glutenfri som kostade 2,5 dollar mer än de vanliga och var hälften så stor … haha. Bageln och en kopp kaffe gick på 157 kr … Tala om chock!

  Vad härligt att du träffade den välbekante kyparen! 🙂

 10. Ditte skriver:

  Tack för denna rundvandring bland en hel del av dina favoriter. För visst är dte trevligt att botanisera i det som finna i mat och dryckesväg i en s närhet. Minns att jag reagerade på att en öl liten öl i Puerto Banus kostade 6 euro . Så ditt te var ett ockerpris.
  Vad roligt att träffa på en kypare som kände igen dig och du honom.
  Önskar dig en fin kommande vecka.

  • Lena i Wales skriver:

   Puerto Benus, längs kajen är dyrare än i Marbella. Så där undviker jag att sitta, men det är halva priset ett kvarter upp. Fast ibland är det kul att sitta där och titta på flärden, så då får man snällt hosta upp lite extra cash.
   Så glad att återse ”vår” kypare.
   Ha det bra!

 11. Märtha skriver:

  Du fick ändå två koppar (tror jag) bryggt te för fem euro, i en vacker kopp dessutom! Besökte Estlands öar för en dryg vecka sedan, där är bryggt te på vanliga caféer något helt okänt. Begär man te får man en kaffekopp med ljummet vatten och en påse grönt te eller nyponte… Så var det också förr i Finland, har blivit lite bättre. Men starkt, bryggt te, som jag vill ha, är inte lätt att få. Bara att åka hem… Priset kan jag inte uttala mig om med säkerhet, men hutlöst verkar det. Caféets utgifter för samma portion är knappt 10%… Hade öppen trädgård idag. 171 namn i gästboken. Är mosig…

  • Lena i Wales skriver:

   Jo, det var speciellt att sitta där och en gång är okej, trevligt, men kommer inte att bli mitt stamställe.
   Te är så olika i olika länder har jag upptäckt som tedrickare, dricker ju inte kaffe.
   Wow, vad kul med så många gäster i din trädgård!!!

 12. Anita skriver:

  Ja fika kan vara dyrt här också. Men koppen var väldigt vacker. Världen är liten när man helt plötsligt träffar någon som ”försvunnit” som du gjorde med kyparen som nu jobbade på fiskrestaurangen. Förstår att det smakade gott. Det vattnades inte i munnen på mig dock som är skaldjursallergiker. Däremot älskar jag citrus och lider med dig som är citrusintolerant.

  Ha det fortsatt bra i värmen i Spanien. Här är vädret lite si och så. Blåst och regn med lite sol då och då.
  /Anita

  • Lena i Wales skriver:

   Jag tycker fika är väldigt dyrt i Sverige, men något gott ska man ju ha.
   Älskar ju fint porslin, så det gjorde situationen lite bättre.
   Vi hade tänkt på denna kypare många gånger och saknat honom i baren vi besöker ganska ofta, så det var så kul att återser honom och hans leende när jag kom in.
   Vad tråkigt för dig med skaldjursallergi, men man lär sig leva runt det. Älskar ju skaldjur, kommer ju från Västkusten.
   Vi har haft det så härligt här i Spanien, men imorgon är det dags att lämna.

 13. torrebloggen skriver:

  Härliga bilder! Finns mycket att titta på där nere på solkusten!
  Vi åkte hem från Torre i slutet av juni, så vi hann inte med att åka ner till Malaga och kolla in Europas största LEGO-utställning där i hamnen ( den pågår ända fram till den 22/9)
  Ha det så bra!
  Kram!

 14. Bilderna skickar verkligen semesterkänsla. Jo dyrt kanske men du skulle nog kunna hitta te för 45 kr här också. Och vilken fin kopp… Konstigt det där med mysbelysning på restaurangerna, det gör ju så stor skillnad. Älskar att kakel de har i miljöerna, så fint.
  Ha det fint
  Helene

  • Lena i Wales skriver:

   Det har känts som semester här.
   Jämfört med Sverige, speciellt Stockholm, Göteborg och andra stora städer, är det nog inte så dyrt här, men jag är van vid helt andra priser. Älskar vackert porslin, så det var tur att det var serverat i en vacker kopp i alla fall.
   Det där med mys är så olika i olika länder. Tror mycket har med klimatet att göra.
   Ha de gött!

 15. Pingback: SPANIEN, Trevligt besök och utflykter till Marbella, Fuengirola och Puerto Banús | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s