WALES – Födelsedagskalas, Gindestilleri, Guidejobb, Förlovningsfest och Rugby

Det har hänt ganska mycket de senaste dagarna. Här kommer en liten resume!

Födelsedagskalas

I torsdags fyllde min granne/väninna år och det skulle naturligtvis firas. Det blev ett litet pubbesök för ett glas vin och sedan middag i hennes trädgård. Vädret var fint och vi njöt av god mat och vacker vy.

En kväll i ett gindestilleri

Längst ner i detta inlägg kan ni läsa reprisen av mitt förra besök där i juni.

En hel del har hänt sedan dess. Bl a har en trevlig bar tillkommit.

I fredags kväll hade Wye Valley gindestilleri öppnat sin bar. Där kunde man köpa cocktails med deras gin, gin and tonic eller alkoholfri variant. Jag valde den alkoholfria varianten eftersom jag var chaufför för kvällen. Valet blev ginger ale med svartvinbärssirap och ett mintblad. Det var jättegott. Mannens och en väns val blev gin och tonic, vilket också smakade bra…

…själva destilleriet ser ganska likt ut som vid förra besöket…

…men här har det förändrats, bänkar har kommit in. Vi var tidiga och det var bra för det kom mycket folk, trots att regnet öste ner. Främst de som bodde i byn, så många kände redan varandra, vilket gav en fin stämning. Vi pratade med flera av dem och en del kände jag igen från andra sammanhang.

Jag tror alla tyckte det var en trevlig kväll och ett trevlig sätt att träffas på eftersom byn inte längre har någon pub…

…lite svenskt blev det också med vackra blombuketter på borden. Vasen är en tomflaska från destilleriet.

Nina, tack för en trevlig kväll och lycka till i framtiden!

Dagstur som guide i Wales

I lördags var det dags för ytterligare en dagstur som guide i Wales för en svensk grupp där de flesta kom från Göteborgstrakten, vilket ju är lite extra kul för mig. Liksom i förra gruppen visade det sig att det var flera jag hade olika beröringspunkter med. T ex var det en bror till en f d granne till mig i Sverige.

Vi åkte vackra vägar och…

…besökte den f d kolgruvan Big Pit. Vyn kanske ni känner igen från bilden högst upp på bloggen…

…det blev också ett besök på whiskydestilleriet Penderyn.

Förlovningsfest

I lördags kväll var det dags för en förlovningsfest för en grannes dotter. Detta party skedde i en gammal lada med markiser utanför.

Ni kan läsa om senaste partyt jag var på där för nästan exakt ett år sedan här!

…pizzaugnen var på gång och det fanns också lite annat att äta…

…två goda tårtor serverades också. Gjorda av den blivande bruden.

Det var en trevlig blandning av ungdomar och vi äldre. De flesta kände vi inte sedan tidigare eftersom gästerna till stor del bestod av parets vänner, men alla pratade med varandra och stämningen var lätt. Vi som bor på kullen är ju vana vid fester här och vet att rejäla skor, oömma kläder och en ficklampa är nödvändigt. Många kom från London och några av de unga flickorna visst nog inte riktigt vad som väntade, höga skor med stilett är aningen svårt att gå med här på fälten…

…eftersom jag kom mer eller mindre direkt från jobbet hade jag tänkt mig en tidig kväll, men som så ofta händer, blev det inte så. Det var så trevlig att jag glömde bort tröttheten och även om kvällen började bli lite kylig, så värmde vi oss vid elden och såg stadens ljus nere i dalen.

Rugby

I lördag spelades det rugby på Principality Stadium i Cardiff. Wales mot England.

Hur gick det? Wales vann över England med 13 mot 6! Ordningen är återställd och jag var mycket glad, men mannen tyckte inte det var lika roligt som jag tyckte!

Gindestilleri, Silver Circle Distillery (repris från 8 juni i år)

Gin har blivit väldigt populärt här i UK, vet inte om det är detsamma i Sverige.

Genom föreningen Svenskar i Wales fick jag kontakt med en ung svensk kvinna som nyss startat ett gindestilleri bara 20 minuter från där jag bor. Fantastiskt vad dessa föreningar och facebooksidor kan göra för att koppla ihop människor.

Jag tog kontakt med henne och frågade om jag kunde komma på ett besök och hon verkade jätteglad över att ta emot mig.

Destilleriet har precis startat sin produktion och är egentligen inte öppet för allmänheten än, men jag var ändå välkommen och vilket datum vore bättre än 6 juni, nationaldagen. Trevligt att träffa en svenska över en kopp te just denna speciella dag…

…detta är utsikten från det lilla destilleriet.

Hur kommer det sig då att man som svenska startar ett gindestilleri i Wales?

Jo, det var en gammal dröm som realiserades. Nina är gift med en engelsman och det var på detta sätt hon hamnade i UK, bland oss svenska kvinnor här i Wales är detta ofta anledningen till att vi kommer hit.

Dessutom var det extra roligt för oss att träffas eftersom det visade sig att Nina också kommer från Göteborgstrakten, vi har under många år bott i samma kommun, Lerums kommun, men olika orter. Tänk vad världen är liten! Hon har dessutom bott i Stockholm och sedan i Berlin, så hennes dialekt är inte så utpräglad som min är…

…jag tog mig en titt in i destilleriet som är i ett stadium av ”work in progress”!. Allt är långtifrån klart, så hon ursäktade röran, men det var roligt att få se i alla fall.

Man köper in vanlig stark alkohol och sedan destilleras den tillsammans med enbär och coriander samt andra örter i denna apparat…

…därefter lagras ginen en vecka på stålfat…

…innan det tappas på flaska.

De har designat en jättehäftig flaska, tycker jag. Lite svagt blåfärgat, vilket ju tilltalar mig. Dessutom är rutorna ni ser som en karta över området. Finurligt!

Här kan ni läsa mer om destilleriet : Silver Circle Distillery. De finns även på facebook under Silver Circle Distillery

Jag önskar er all framgång med ert, än så länge, lilla företag och hoppas på att få komma tillbaka om några månader då allt är mer klart och då göra ett nytt reportage!

Detta inlägg publicerades i Besökta platser. Bokmärk permalänken.

41 kommentarer till WALES – Födelsedagskalas, Gindestilleri, Guidejobb, Förlovningsfest och Rugby

 1. åsa skriver:

  Jag trodde det fanns minst en pub i varje engelsk by, ja alltså i Storbritannien.

 2. gin + fläder = S A N T ❤️

 3. Madame skriver:

  Så meget spændende du har oplevet i de sidste dage! Det må være dejligt at være guide i dit Wales, og et besøg på et gindestilleri lyder virkelig godt.
  Kram

 4. torrebloggen skriver:

  Alltid trevligt med fest!
  Snygg flaska! Gin är nog populärt både i Sverige och Spanien.
  Ha det så bra!
  Kram!

 5. Vad roligt att det kom så mycket folk till destilleriet! Hoppas det går bra för henne och den vackra flaskan.

  Och så trevligt med en förlovningsfest! Tårtan till vänster verkar ju vara någon cheese cake med valnötter på men den högra? Den ser ”skum” ut! Vad i hela friden var det som låg på toppen?! Oliver? 😀

  • Lena i Wales skriver:

   Jag gladde mig verkligen med henne att så många kom, trots vädret. Jag önskar henne all framgång.
   Tårtan till vänster är chokladkaka med valnötter och den till höger är cheese cake med marsipan ägg på. Smakade båda och båda var gos, men den till höger var extra god, mums!

 6. Anita skriver:

  Det låter som väldigt trevliga aktiviteter. Och förvånande att det inte fanns någon pub, trodde det var ett måste i UK 🙂 Pizzaugnen ser häftig ut. Det är annat än att göra den i vanliga ugnen … fast det kan bli gott det också.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det var trevligt allt dessa dagar, fullt upp. Inte riktigt likt mig som ofta drar mig undan till min ensamhet, men ibland blir det så, allt på en gång.
   Riktigt små byar har idag ingen pub, de är nedlagda, mycket kanske p g a drinking and driving, vilket de yngre håller lite mer på än de äldre.
   Pizzaugnen är förträfflig! Stenugnsbakad blir helt annorlunda, just som du säjer.
   Ha det bra!

 7. skåningen skriver:

  Trevligt med fest!!
  Dessa manglar var livsfarliga.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det var trevliga fester, så nu är det dags att vila!
   När jag var liten fick jag inte ens gå in i huset,utan bara stå i dörren och titta på manglandet. Tror jag var minst 10 år innan jag var stor nog att få stå vid väggen inomhus, så visst var de farliga!
   Kram!

 8. Vilken trevlig fest!
  Lyxigt med pizzaugn … Det skulle jag vilja ha 😉

 9. Ditte skriver:

  Så många trevligheter! Och varierade! Jätteroligt med detta gindestilleri. Här had ejag kunnat gå länge. Viken god idé! Flaskan är verkligen fin och gör sig ju både som ginflaska, vas och vad man nu vill ha den till.
  Och en så trevlig fest!
  Önskar dig fortsatt fina dagar men roliga saker som händer.

  • Lena i Wales skriver:

   Dessa dagar har varit fulla av aktivitet. Roliga fester och annat kul.
   Flaskorna är så fina och roligt att kunna använda dem som vaser också.
   Har varit på en helt fantastiskt utflykt med en väninna idag, sett så mycket och fått reda på så mycket intressant.
   Sköt om dig!

 10. franskafikon skriver:

  Kul ibland när dagarna är fyllda med roligheter. Men man måste också återhämta sig. Är förundrad över att man bara kan starta en destilleri….

 11. Det händer mycket spännande saker i Wales förstår jag av ditt inlägg. När jag var student var en ”gin och klar” (tonic) en mycket vanlig drink i Lund när man var ute och festade. En Dry Martini satt inte heller illa då på den tiden. Numera dricker jag aldrig starksprit med undantag av ett glas Baileys någon gång. Kul att du träffar så många svenskar genom din guidning – håller svenska språket levande.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det har hänt mycket här den sista tiden, nu behöver jag lite vila.
   Jag minns också att gin och grapetonic var populärt under min ungdom.
   Jag dricker också väldigt sällan sprit, håller mig mest till vin.
   Jag pratar mycket svenska genom mina guideuppdrag, vilket är bra. Också roligt att få berätta om mitt Wales.

 12. Så mycket du har hunnit med. Verkligen intressant och spännande att träffa gamla och nya människor på detta sätt. Ibland känns världen liten.
  🙂

 13. Therese Bjärstig skriver:

  Både födelsedags fest och förlovningsfest, kul! Man ska passa på att fira allt man kan 😀 Här i Sverige så är väl dock förlovningsfester inget som hör till vanligheterna vad jag vet iaf, men kul! Ha en fortsatt fin vecka ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det gäller att fira allt man kan och på så sått sätta en guldkant på livet.
   Förlovningsfest har jag aldrig varit med om i Sverige. Här förlovar man sig för att man snart tänker gifta sig och det brukar firas. Tidigare hade vi lysningskaffe i Sverige, men tror att det är helt borta nu.
   Ha det bra!

 14. Marit skriver:

  Det skjer virkelig mye hos deg. Så mye du er med på! Vakker ginflaske 🙂
  Ha det godt.

 15. miatankar skriver:

  Så många kreativa svenskor/svenskar det finns både här hemma och spridda ut över världen! Kul!

  Vilken fin flaska, jag skulle kunna köpa en sådan flaska gin bara för flaskans skull. Jodå, inget skulle förfaras, jag dricker gärna litet gin någon gång ibland 🙂

  Med tanke på förlovningsfesten, ibland blir fester trevligare än man tror så man har svårt att slita sig därifrån även om man borde bryta upp tidigt! Men vad gör det om det blir sent om man har trevligt! Resten brukar fixa sig.

  • Lena i Wales skriver:

   Så kul med unga kreativa människor som vågar göra något.
   Flaskan är fin, tycker jag också.
   Det var en jättetrevlig fest och som du säjer det spelar ingen roll om det blir sent när man är ledig flera veckor efter. Trodde bara själv att jag skulle bli trött, men det blev jag inte.
   Ha det bra!

 16. TravelAnna skriver:

  Åh, så mycket roligt! Haha, förstår att det blir lite svårt med stilettklackar på fälten. 😀 Den alkoholfria drinken lät god. Jag uppskattar verkligen när en bartender kan skapa en sån!
  Hoppas det går bra med destilleriet. Flaskan var mycket snygg!

  Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det var dagar fulla av trevliga händelser.
   Roligt att se stadsbor på landet,hi,hi!
   Visst är det en snygg flaska och jag önskar dem alla lycka till i destilleriet.
   Ha det bra!

 17. Vad mycket trevligt firande.
  13-6 mot England. Stort GRATTIS!
  Blev extra förtjust i första fotot efter texten ”Dagstur som guide i Wales.”

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är det kul att Wales vann och extra kul att det var mot ”storebror”, större måste inte vara bättre.
   Vi åkte genom ett fantastiskt vackert område av Wales, roligt att få visa upp detta!

 18. Ama de casa skriver:

  Kul när det händer så mycket och så en massa festligheter på det – härligt! 😀

  Ha det fortsatt bra!

 19. GladiGrönt skriver:

  Gillar din första bild fr Wales. Så vacker vy! Ha det gott/Monica

 20. Att du drack alkoholfritt var förnuftigt och den drinken lät väldans god, men ”G&T” är nog den tråkigaste drinken jag kan tänka mig! Fast man blir kanske roliga av den….. *fniss*
  Nu är det dags att packa det sista, för tidigt tidigt i morgon bitti bär det av till Skåne på ”semester”!
  KRAM/Susie

 21. Pingback: WALES – MIN TRÄDGÅRD, MER KRIMINALDRAMA, WALES i CORONATIDER m m | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s