FÖDELSEDAGSFIRANDE 24 januari 2020 och A NICE CUP of TEA

I söndags kom det fina vädret tillbaka…

…härligt med sol och dryga 20 grader på terrassen igen. Ordningen återställd!

Födelsedagsfirande 24 januari 2020

Som jag skrev i lördags firade jag födelsedag i fredags. Nu är jag äntligen officiellt pensionär, 65 år, vad härligt!

Eftersom vädret varit minst sagt ostadigt här med regn, hagel och t o m snö uppe i bergen, så kändes det inte så lockande att göra någon större utflykt, utan vi höll oss nära hemma runt Marbella.

Jag har varit i den lilla bergsstaden Ojén, strax norr om Marbella, vid flera tillfällen och sett att de har ett olivkvarnsmuseum. Alltid har något kommit emellan eller så har de haft stängt för siesta, så jag har inte fått möjlighet att besöka museet. Nu kom chansen. Om detta besök och staden kommer jag att skriva om senare…

…efter detta ville jag ha en riktig gofika. Vädret var minst sagt ostadigt och det kändes inte så frestande att gå ut i Marbella och leta efter ett konditori.

Här i Spanien finns gott om barer och caféer, men inte så gott om konditorier med lite extra goda bakverk, så för att göra det enkelt och bekvämt så åkte vi till ett stort inköpscentrum där de har flera ställen att fika på.

Ser kanske lite tråkigt ut, men det känns som man sitter på ett stort torg och fikar, trots att man är inomhus, bra när det regnar och bra när det är för varmt ute…

…det blev min stora favorit; rostat bröd med olivolja och tomater och en god kaka. Vet inte namnet på den, men den är något mellan bulle och wienerbröd, så god.

Där satt jag och njöt och helt plötsligt tittade jag ner på min vita tröja…

…fast riktigt vit var den inte längre, inte heller hade jeansen helt sin vanliga färg.

Jag hade i glädjeyran över den goda kakan lagt armen i kakan och sedan gnidit armen mot framstycket. Så himla klantigt! Tyvärr inte första gången något sådant händer. Att jag aldrig kan ta med mig själv någonstans utan att söla och kladda!

Det kan också säjas att de värsta gick bort i tvätten.

På eftermiddagen blev det lite siesta innan det var dags för att…

…bege sig ut för en drink.

Det finns några hotell i vår by, bl a ett 5-stjärnigt hotell som tidigare var Hilton. Vi har tittat in några gånger, bara för skoj skull och jag har flera gånger sagt att någon gång vill jag gå till baren där, vilket aldrig hänt, tills nu…

…det är lyxigt inrett med bekväma sittmöbler, en flygel och en elegant bardisk…

…vid bättre väder kan man sitta ute på terrassen och titta ut över Medelhavet, men som ni ser var det inte riktigt läge för att sitta utomhus denna gång, så vi satt inne och tittade ut över Medelhavet och regnet som strömmade ner.

Vi satt inte bara där, utan…

…drack också var sitt glas god cava, jättegott…

…skål till mig.

Förresten har jag en ny/gammal klocka. Hittade min fars gamla guldklocka bland grejerna när jag var i Sverige innan jul. Jag vill gärna ha ett armbandsur och min gamla hade gjort sitt och har nu hamnat i klockhimlen. Många unga, och kanske även äldre, använder inte armbandsur längre, utan tittar på tiden i mobilen istället. Så även mina söner, en av dem var intresserad, men när jag sa att den inte gick på batteri, utan behövdes vridas upp varje dag, så insåg han direkt att han aldrig skulle komma ihåg att göra det. Så jag beslöt mig för att ta den själv. Tyckte först att den var lite väl stor, men för gamla, trötta ögon är den perfekt och jag är så nöjd nu. Fint minne av en fin far.

Använder du armbandsur?…

…i hotellet finns också en trevlig innergård öppen mot himlen. Nöjde mig i detta väder att titta på den inifrån.

Efter cavan åkte vi till…

…en trevlig restaurang i vår by.

Den heter La Fondue Steak House och har som specialitet just fondue, förstås. Fondue kommer ju från Schweiz, men restaurangen är argentinsk och har också andra kötträtter.

Belysningen är mysig och inredningen känns varm i mörkrött…

…ett trevligt salladsbord med flera olika såser också. Jag har svårt att äta något torrt, så jag är en riktigt såsig person, så det passade mig utmärkt…

…köttet kom in på en tallrik som ställdes i mitten. Det var fläskkött, oxkött, kyckling och korv. Bredvid står fonduegrytan och puttrar…

…jag är egentligen ingen stor köttätare, men detta var väldigt gott och en flaska rödvin från Ribera del Duero passade bra till.

Någon efterrätt orkade vi inte.

Förresten kan jag meddela att jag inte sölade någon under denna måltid, ett under!

En helt perfekt födelsedag. Tack till mannen för denna dag som en fin present!

A nice cup of tea, inte bara en kopp te (repris)

I samband med mitt gofika på födelsedagen tänkte jag på vikten av goda bakverk och därför blir det denna lilla repris.


Put the kettle on! (Sätt på den elektriska vattenkokaren!). Kan ofta höras i filmer o s v. Ständiga frasen här i UK. Så fort något upprörande eller katastrofalt har hänt så kommer denna fras och alla problem är därmed lösta. Te ger moral och identitet! En kopp te gör under!
Man säjer;” a cup of coffee”, men ”a pot of tea”. Te är något att dela, något att göra tillsammans, en ritual. Kanske som substitut för ”small talk”, som man kanske inte är så bra på här…


…tekoppen här är liten och kaffekoppen stor, tvärtemot i Sverige.

Ofta när man köper a pot of tea, får man också en liten kanna med varmt vatten till, om man vill ha svagare te.
Det finns 8 st professionella teavsmakare i UK. De gör precis som vinavsmakare, sörplar, spottar och beskriver te, t ex fruktigt.
Örtteer är är inte så vanliga här som i Sverige, fast det kommer mer och mer. Vanligast är svart te med mjölk och ibland socker. Viktigt är också att först hälla i mjölken i koppen, sedan te. Därför är också tekannan viktig. Att göra te i mugg och sedan hälla på mjölken är lite fusk. Jag är en riktig fuskare!…

…take away ar väldigt vanligt här. Det har börjat diskuteras om engångsmuggar, men inte så mycket som i Sverige…

…muggar används ofta istället för koppar numera.

Tedanser var länge populära och existerar fortfarande.
Tea rooms är en fin variant av café. Mer liknande konditori. Ofta vacker inredning, vackert porslin, kanske t om en servitris och dukar av textil…

…Cream teas är te (eller faktiskt också kaffe) med en scone med tillbehör, d v s smör, sylt och grädde. Gärna clotted cream, tjock grädde….

…Afternoon tea startades av en hertiginna som tyckte att det var långt mellan lunch och middag. Hon var ofta lite hungrig vid 5-tiden. Idag kan man få Afternoon tea på många hotell. På det fashionabla Claridges Hotel i London kostar det massor och är flera månaders väntetid. Vanliga hotell serverar det för ca en tredjedel av detta pris. Vad ingår då i afternoon tea?

Så klart te eller kaffe, sandwishes, (utan skalkar, viktigt), scones med tillbehör, några sorters mjuka kakor, biscuits (som inte betyder bara kex, utan också betyder småkakor). Ofta i form av buffé, så man kan äta så mycket man vill!!!!
Att gå till någon här ”for tea” eller ”at teatime” innebär inte att komma för en kopp te, utan för en middag på kvällen!!!! Lika tokigt som i Sverige att äta middag (=mitt på dagen) på kvällen!!!!…

…löste eller påste? Idag är nio och en halv av tio koppar te serverade från tepåsar. Påste tillkom på 1930-talet. Det är också viktigt med färskt vatten och te smakar olika beroende på vattnet.
Vanliga tesorter är bl a Typhoo, PG Tips, Tetley,Twining. Min favorit är den walesiska teblandningen Glengettie. På ena sidan av kartongen står texten på engelska och på andra sidan walesiska!
Te odlas ju inte här, utan kommer främst från Indien, Kina och Sri Lanka. Till Europa kom det på 1600-talet till det portugisiska hovet och genom giftermål in i det brittiska hovet hit. Det var dyrt och endast överklassen hade råd att dricka det.

Tedrickande och teritualer ingår också i många kända författares böcker, t ex Jane Austin och systrarna Bronte.
Det påstås också att Hitler aldrig kunde inta UK under andra världskriget p g a te! När kriget bröt ut sa Winston Churchill:” Te är viktigare än ammunition”. Med te kan allt övervinnas! Te värmde också soldaterna på havet och i luften.
I UK dricks det 160 miljoner koppar te / dag.
Te har en lugnade inverkan! Ja, kanske är det sant när ni läst detta. Nu till det viktigaste ”Put the kettle on”!

En av mina svensk-engelska väninnor berättade att det första barnmorskan frågade efter att hon fött barn var om hon ville ha ”A nice cup of tea”!

Ha det bra!

Annons
Detta inlägg publicerades i Spanien. Bokmärk permalänken.

50 kommentarer till FÖDELSEDAGSFIRANDE 24 januari 2020 och A NICE CUP of TEA

 1. åsa skriver:

  Så intressant läsning om te och afternoon tea 🙂 jag hade ingen aning om detta… men te dricker jag ofta, är en sån som slörpar te dagen lång 😀
  Din födelsedag blev ju bra firad trots vädret som inte var så toppen, men vad gör det när Ni fick vara inomhus 🙂

 2. Anita skriver:

  Vilket mysigt födelsedagsfirande. Fantastiskt att det mesta av ”kladdet” gick bort i tvätten 🙂
  Och vilken trevlig läsning om ”a nice cup of Tea”. Har nog läst det förut men det var lika trivsamt ändå att läsa det igen. Cream Tea är ett måste för mig när jag har besökt UK. Första gången jag kom i kontakt med det var faktiskt på Jersey. Där kallade dom det för Jersey Cream Tea men det var precis likadant som allt annat Cream Tea jag prövat på.

  Ha det så bra i solen i Spanien. Här är det grått, grått och åter grått … plus 4 och regn och dis.

 3. Karin skriver:

  Grattis! Pension är bra. Känns som att få stipendium varje månad, med den stora skillnaden att man slipper skriva någon rapport, eller prestera något forskningsresultat.

  Jag har förstått att det där med te är en lika viktig institution i UK som vårt fika här i Sverige. Och lika mångtydigt. På filmer eller TV-serier kan man ibland höra repliken ”Your tea is in the oven”. Vilket betyder att den goda hustrun satt in kvällsmaten i ugnen till maken. I värsta fall översätts det med ”Ditt te står i ugnen”.

 4. skåningen skriver:

  Du får skaffa dig lång haklapp 🙂
  Idag har vi fint väder här!
  Ha en bra onsdag!
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag har faktiskt funderat på en rolig typ av haklapp, något annorlunda, för jag vet att jag behöver det.
   Skönt att ni har fint väder i södra Sverige. Ser ovan att det inte är samma i Stockholmstrakten.
   Kram!

 5. Här är en som alltid spiller på sig. Så min gubbe gjorde – på kul – en kedja med en klamma i varje ände. Den använder jag numera att sätta fast servetten i vid varje måltid hemma. Jag har också en extra snygg gjord av ett svart läderband – OM jag skulle behöva använda den på restaurang. Vilket har hänt några få gånger när vi ätit sånt som man förmodligen kommer drälla! *fniss* 🙂
  Fondue har vi inte ätit på flera år nu, men vi gick ofta på en krog i Stockholm och åt det och sen väldigt ofta hemma. Vet faktiskt inte varför vi la ner det, kan vara att vännen som introducerade oss bor kvar i Stockholm. Eller så kan det vara att riktigt gott – icke fryst – kött knappt finns att få tag på längre….. 😦
  Själv dricker jag inte te, men min gubbe dricker te morgon och kväll. Och jag roas alltid av cermonierna runt tedrickning och att vad som än händer i UK så måste folk alltid ha en kopp. Otroligt….. 😦 😦
  KRAM/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Ha ha, kul att det är någon mer som spiller. Bra haklappar du har, tror jag måste skaffa mig något också. Tack för tipsen!
   Fondue var väldigt populärt på 70-talet, om jag inte missminner mig. Har inte heller ätit det mycket på det senaste, så det var både gott och trevligt.
   Te och UK har ett lite speciellt förhållande.
   Kram!

 6. Märtha skriver:

  Ännu alltför vanligt här: En normalstor kaffekopp fylls till tre fjärdedelar med ljummet vatten (vattnet står i en vattenkokare utan automatisk uppvärmningsmekanism), sen får du välja dig en tepåse. Eventuellt får du en pappersmugg… Avstår hellre från drycken då. Så långt från en kulinarisk upplevelse man kan komma… Hemma alltid bryggt te, aldrig tepåsar. Å andra sidan blir det bättre påste om det får dra under lock i en kanna – men sådant finns sällan tillgängligt i Finland. ### Fin födelsedag med en stor mängd besöksmål! +1,4, grått, med små blöta rester av snön från i förrgår…

  • Lena i Wales skriver:

   Jag använder nästan alltid påste, vilket faktiskt inte är så bra för naturen, det finns plast i påsarna. Bör nog gå över till löste igen. Hade det alltid i Sverige, men sedan jag kom till UK och alla använder påste, följde jag liksom bara med.
   Så glad för mitt födelsedagsfirande.
   Vågar inte berätta temperaturen här!
   Ha det bra!

 7. Trevlig födelsedagsfirande du hade. Armbandsklocka använder jag ibland, men blir allt mer sällan, tyvärr.
  Det där med att klotta maten på sig tycker jag blir bara värre med åren, får riktigt skärppa sig annars händer det.
  Ha det bra!

 8. Franska Fikon skriver:

  Vilken trevlig födelsedag du hade! Vädret får man bortse ifrån… Men jag blev rätt överraskad över detta med att ”tea” m.m används istf kvällmat… Man får hoppas att klockslaget ger en viss hänvisning om man nu skulle bli bortbjuden ”på engelska”. Ingen traditionell klocka används här, men istället en som räknar steg och litet annat OCH som visar tiden. Mycket med teknik nu för tiden. Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   En underbar dag blev det, trots vädret.
   Engelska språket är lustigt ibland!
   Min man har en liknande klocka som du beskriver, medan jag har en uppvridbar. Vi lever i olika tidsåldrar även inom familjen!

 9. Thalassa skriver:

  Grattis Pensionären! Så elegant du är i hotellbaren – när du fått av dig den före detta vita tröjan! Apropå fikauttryck: när jag som ung student bodde i familj i England och kom hem efter första skoldagen en tidig vardagseftermiddag frågade min hyresvärd: ”Can I get you a DRINK?”. Ja, ni förstår säkert vad jag trodde det var. Inte det kaffe eller te som erbjöds i alla fall…

  • Lena i Wales skriver:

   Tack! Älskar ordet pensionär och den frihet det ger!
   Fick snofsa till mig lite efter fikafadäsen,hi,hi.
   Ha, ha, samma hände mig när jag var student i England, första dagen, jag trodde de skulle testa mig om jag drack alkohol och tackade nej och var fruktansvärt törstig!

 10. Ja grattis igen! Fint firande hela dagen lång, minsann!

  Jag har en guldklocka jag fick av mannen min men förra året fick jag en smart band så det sitter på nästan dygnet runt. Så ja, jag använder mig av armandsklocka, känner mig naken utan.

  Koppen med vallmo på, gu så vacker! Jag föredrar te framför kaffe morgon och kväll men på eftermiddagen blir det en kopp kaffe. Tycker det är lite svårt att hitta bra te här i Spanien, smakar hö alltför ofta. Det mesta här är infusiones, dessutom. Jaja, jag ska inte gnälla! Vi har hitta bra teer också.

  Inte för att jag dräller så där extremt ofta men när det händer så är det för att jag precis har satt på mig en ren tröja eller för att den är vit – helst i kombination.

  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det blev ett fint firande och jag är så nöjd.
   Då har du samma känsla som mig för armbandsur. Mannen har en klocka som dig.
   Jag har försökt köpa vanliga teer här, men som du säjer de smakar konstigt, så numera köper jag brittiskt te antingen på Gib eller Supersol, som har brittiska teer ibland. Ett litet meck att få tag på.
   Typisk tid för att söla!
   Kram!

 11. Eva skriver:

  Man lär sig mycket av din blogg om allehanda saker. Jätteintressant! Du verkar ha haft en fin födelsedag. Jag känner mig inte riktigt klädd utan klocka på armen. Så fånigt egentligen. Det där rostade brödet med olivolja och tomater ser så gott ut.

  • Lena i Wales skriver:

   Så roligt att du tycker om det jag skriver om.Du gör mig glad!
   Firandet var perfekt, hade en så fin dag.
   Roligt att se att det är fler som använder armbandsur.
   Den mackan går inte av för hackor, älskar den!

 12. Ditte skriver:

  Vilken trevlig födelsedag på alla sätt! En riktig heldag! Och vädret rår en ju inte alls på- Middagen med fondue skulle jag också gärna ha ätit och gärna i denna fina miljö.
  Kul att läsa mer om te. Minns när jag växte upp i Stockholm så var det ofta thedans på olika restauranger på lördagar eller söndagar och till ”bra orkestrar”. På Claridges hotell i London var jag bjuden på ”te” av Londonvänner tillsammans med mina föräldrar men har testa både på The Ritz, Harrod´s och Brown´s hotell. Minnesvärt.
  Klocka, en guldklocka, har jag oftast och en jag ärvde av min pappa. Men har en fin Gucci som jag varierar med. Älskar där det röda armbandet till den.Har några till. Samlar på klockor.
  Önskar dig en fortsatt bra vecka.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, hade en perfekt dag!
   Lite annorlunda med fondue, var populärt på 70-talet, så roligt att äta det vid ett speciellt tillfälle.
   Oj, vad fina ställen du varit på för te. Låter fantastiskt!
   Vad kul att du har en klocksamling och fina dessutom. Härligt!
   Ha det bra!

 13. Ann-Louise skriver:

  Grattis på födelsedagen i efterskott! Ser ut som du hade det riktigt trevligt!

 14. Anette skriver:

  65, det hade jag aldrig trott!! Du ser så fräsch ut, men å andra sidan är inte 65 någon hög ålder, numera.
  Vit klädsel är så himla snyggt men också väldigt opraktiskt, jag spiller tyvärr ofta.
  Hoppas du får en fin pension även om jag tror att du inte kommer att märka någon större skillnad.

  • Lena i Wales skriver:

   Tack, kul att du tycker jag ser fräsch ut, det tycker jag själv inte alltid,hi,hi!
   Som du säjer är 65 inte samma som för 100 år sedan,då det var en riktigt hög ålder.
   Man ska egentligen inte tycka att det är roligt när andra spiller, men det får mig att inte känna mig så tokig, när jag har medsystrar med samma problem, hi,hi.
   Jag har det så bra i livet och är så nöjd!

 15. Grattis på födelsedagen, och till det trevliga firandet.
  Jag lyckas också ALLTID kladda ner mig, trots att jag tycker att jag minsann varit så försiktig. Knappt jag vågar ta på mig någon av favorittröjorna till en restaurang längre.

  • Lena i Wales skriver:

   Tack, det var en fin dag.
   Jag tror också jag är försiktig, men så viftar jag som vanligt med armarna när jag pratar och helt plötsligt är jag kladdig. Vid min ålder är det nog inte mycket att göra åt det, bara leva med det. Jag brukar undvika vitt, men så var det ju födelsedag och ……….

 16. Monica skriver:

  En så fin dag du hade. Tycker att födelsedagar ska firas ordentligt. Känner igen när vit tröja byter färg 🙂 händer mig ibland med. Men andra gånger är jag oskyldig, vi åt mat på Söder innan bio, vinter och kallt, kvinnan som serverade hällde en proppfull vattenkaraff över mig, inget vi bett om men hon ställde ut en på varje bord. Hu för blöta jeans och dyngsur blus, jag tog mig till ett damrum, torkade lite, funderade, ska jag åka hem? Men köpte en tröja, BHn var också blöt, åt lite till, inte ett ord till ursäkt, samtidigt vilken tur det var vatten som inte luktade … övriga verkade så glada att de klarat sig, ägaren kom sen och frågade om jag ville ha nåt mer att äta, nej tack men vi gick på bion. Det ser fint ut och gott allt du fick. Armbandsur har jag också, gillar det. Och allt fint runt te saknar jag här, Afternoon tea inget man klarar här på samma sätt, inte ens i huvudstan. Och minsta ställe i UK gör så gott och fint. Vet du att de kryllar av britter här nu som vill flytta hit?Ha det fortsatt fint

  • Lena i Wales skriver:

   Jag hade en så fin dag!
   Ibland sölar man själv och ibland hjälper andra till. Hemskt dock att vara så blöt.
   Kul att du också bär armbandsur, jag gillar det också.
   Afternoon tea är speciellt i UK.
   Visste inte att så många britter vill flytta till Sverige eller kanske vill stanna kvar.
   Ha det bra!

 17. wiolettan skriver:

  Ett stort GRATTIS i efterhand till dina 65 år. Det hade jag inte trott. Du ser så ungdomlig och sportig ut. Blir du pensionär på riktigt eller?
  Intressant läsning och vackra bilder om bland annat the och kaffe. Mycket som jag inte visste. Tack för det.
  Kram!

 18. Therese Bjärstig skriver:

  Mitt motto att man lär så länge man lever får sin bekräftelse här, lär mig alltid något nytt! 😀 Och grattis i efterskott till pensionärslivet ❤ KRAM

 19. skogsnuvan skriver:

  Grattis i efterskott. Såg ut att vara en härlig dag med gott att äta. Intressant om te. Mycket jag inte visste om det. Det är lärorikt att läsa din blogg och allmänbildande minsann.

 20. Madame skriver:

  Hjertelig tillykke md fødselsdagen, Lena – og den nye titel, som vi deler. Så spændende at læse om dine oplevelser – det var en fin dag, du havde. Dejligt at du fandt din fars gamle guldklocka, som du nu bruger selv. Jeg går også med armbåndsur.
  Kram

 21. Anders skriver:

  Stort grattis till att ha uppnått denna alldeles speciella ålder!
  Mycket fina bilder men synd på tröjan.

  Trevlig helg!
  Hälsningar
  Anders

  • Lena i Wales skriver:

   Det är så skönt att få kalla sig pensionär på riktigt, Ger en frihetskänsla.
   Tröjan återfick nästan sitt gamla skick och det var ju trots allt min egen klantighet som orsakade det. Kan inte skylla på någon annan.
   Trevlig helg!

 22. Anni skriver:

  Grattis till din nya ålder 🙂 Tur att du hade ombyte med så att du slapp festa i kladdiga kläder. Du är så fin på bilderna från middagen.
  Som tedrickare älskar jag att vara i England. Men jag häller i mjölken sist, det är lättare att ta rätt mängd då. Första gången vi hyrde kanalbåt var det en stillaliggande båt som vi använde som hotell, då besökte vi Bedford som Afternoon Tea-hertiginnan kom ifrån. Orten som sådan var inget att ha, men det fanns mycket annat att se i omgivningarna.
  Mina Yorkshire-vänner har alltid med eget te när vi ses och så köper de Earl Grey när jag kommer på besök, men jag måste ta med resterna när jag åker – de dricker enbart Yorkshire tea. Minns när de gav pappa sådant i gåva och han sedan frågade mig om det var okej att han slängde det.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack, trivs bra med min ålder.
   Inte hade det varit roligt att gå till ett lite finare ställe med allt det kladdet,hi,hi.
   Har faktiskt inte varit i Bedford.
   Jag dricker också ibland Yorkshire tea, gott tycker jag. Vattnet spelar ju också stor roll.
   Kram!

 23. Grattis i efterskott till ditt nya liv. Härligt att bli pensionär och kunna jobba när man vill och om man vill. Antar att det inte blir någon större förändring för dig. Själv jobbade jag 15 år efter min pension som kyrkomusiker och tog de gudstjänster och förrättningar som jag hade lust till. Men det blev nästan mer än heltid för mig ändå.
  Intressant med lite tehistoria.

 24. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020 del 1, januari – juni | Lena i Wales och Spanien

 25. Pingback: WALES – MIN FÖDELSEDAG 24 JANUARI 2021 | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s