SPANIEN – Karnneval, motorcykel, växtlighet med mera

Då var det lördag igen och dags för ett blogginlägg från Spanien där jag ju befinner mig.

Många prydnadsträd blommar så vackert nu…

…i skirt rosa-lila och vitt…

…likaså fortfarande många olika mimosaträd är i full blom…

..på terrassen har vi inte många blommande växter, utan de flesta är endast gröna, de som håller sig utan alltför mycket vattning…

…papegojblomman längst till höger har vi haft i 10-15 år och den har aldrig blommat tidigare, men nu så har den fått en blomma och en till är på väg att spricka ut.

Vi har en till av samma sort som står vid sidan av huset och den har blommar i flera år. Tänk så olika det kan vara.

Firande av bloggens födelsedag

I tisdags, fettisdagen, firade ju bloggen 7 år, vilket jag skrev om i onsdags. Förutom firandet med semlan gick vi till en skybar i Fuengirola. Jag hade hört talas om den, men inte besökt den tidigare. Vädret har varit fantastiskt här, 24 grader på terrassen, men just i tisdags kväll blev det molniga och blåsigt. Inte den bästa val av dag för en skybar, men bloggen skulle ju firas, så det blev ett glas cava där i alla fall. Nöden har ingen lag,hi,hi…

…efter skybaren blev det lite tapas och ett glas vin och innan vi var färdiga var det mörkt och så vackert upplyst mot borgen i Fuengirola.

Ny motorcykel och komplikationer

Mannen fick för sig att han skulle sälja sin motorcykel och köpa en ny. Väldigt spännande för honom, kanske ser jag det inte på samma sätt, det har varit väldig mycket motorcykelprat här hemma det senaste,oj,oj.

I alla fall så blev den till sist köpt och jag trodde lugnet skulle träda in, men så kom det till att försäkra den och då fick jag jobba hårt, d v s prata med försäkringsbolaget om att byta försäkringen från den gamla motorcykeln till den nya. Snacka om krångel. Först ringde jag till bolaget och frågade om någon pratade engelska så mannen själv skulle kunna prata med dem. Jo, det fanns det och de skulle ringa upp oss. Efter fyra timmars väntan på samtal ringde jag igen och kom direkt fram till en person som pratade lite engelska, så mellan honom, mannen och mig fick vi allt ordnat, trodde vi. Mailet med bekräftelse kom, det var bara det att en bokstav i registreringsnumret var fel. Så jag ringde upp igen och förklarade situationen för ytterligare en person. Det var bara att ändra en bokstav, enkelt trodde jag, men så lätt ska det inte vara. Hon godtog inte att det inte var ägaren av fordonet hon talade med, utan bara hans fru. Hon måste tala med ägaren och det blev ju lite svårare eftersom min man inte riktigt känner sig så bekväm med spanskan. Så det skulle ringa någon som pratade engelska till oss. Jag förklarade att vi väntat i timmar på samtal, men hon försäkrade att de skulle ringa snart. P g a väntan började det brinna i knutarna för att hämta motorcykeln kl 19.30 och sedan var de helg, så de måste ske snart. Till vår förvåning ringde de efter 5 minuter och min man pratade med en kvinna som pratade engelska och hon var tvungen att gå igenom alla detaljer med nummer hit och dit, men till slut var det ordnat. Ett mail kom med rätt registreringsnummer, men priset för försäkringen hade helt plötsligt gått upp. Nu orkade vi inte längre. Det fick bli som det blev.

Ibland är det bra att kunna lite språk och jag måste tillstå att min engelska man är ovanligt bra på språk för att vara engelsman. Han pratar flytande svenska, kan göra sig förstådd på nederländska och sitter varje dag en stund med hörlurar och lyssnar på språkkurs i spanska. Alltför många britter pratar bara engelska och om folk inte förstår blir de mycket upprörda och pratar högre och högre så att folk ska förstå bättre. Lustigt folk!

Min spanska är heller inte perfekt och jag borde studera lite mer, men jag klarar mig någorlunda i vanliga situationer, men det är alltid svårare att prata i telefon, då man inte ser den andras reaktion.

Nu har mannen i alla fall sin kära motorcykel och om någon undrar vilken typ, så är det en Kawasaki 900 och den är vit, den sista delen av informationen är tillräcklig för mig!

Día de Andalucía

Igår var det helgdag här i Andalucía, den andalusiska dagen. Affärer och kontor var stängda och de flesta var lediga. Det var lite saker som hände här och där, men jag ägnade dagen till promenad och terrasshäng istället.

Vi har många olika helgdagar här i Spanien, det kan var helgdagar i hela landet, regionala helgdagar, lokala helgdagar, ett speciellt helgon som firas, många olika anledningar.

Karneval

Karnevalstiden har inletts i Spanien och det förekommer uppträdanden m m lite här och där.

Vi hade läst på en affisch att det skulle vara karneval förra lördagen i närheten av där vi bor. Stället ligger lite utanför byn och är en slags semesteranläggning för arbetare ägt av regionen Andalucía.

Vi har passerat många gånger men inte gått in p g a att det är en reception, bommar vid entrén och hela det stora området är muromgärdat…

…nu såg vi chansen att få se anläggningen och dessutom komma på karneval.

Ordet karneval kommer från italienskan, ta bort kött. På spanska heter också kött carne, som i den kända maträtten chili con carne, chili med kött.

Arkitekturen i området är lite spännande och gräsmattor och rabatter var väldigt välskötta…

…ett litet område med en fontän, som inte var igång…

…en bred allé ner mot havet…

…och fina bänkar längsmed vägen…

…små radhus och stugor i rader. Också dessa med intressant arkitektur, men många var i behov av renovering…

…så kom vi ner mot karnevalsområdet nära havet, en stor gräsmatta.

Vi visst inte riktigt vad som väntade oss, tyckte bara det var kul att se vad som skulle ske och att få komma in på området. Det visade sig att det var mest för barn med hoppborgar och…

…lite barn som uppträdde på scenen. Roligt i alla fall att ha varit med om, även om det egentligen inte hände så mycket…

…ovanför gräsmattan fanns en stor anläggning för konferenser och restauranger som troligen är öppna under högsäsong…

…på terrassen framför byggnaden hade man utanför riggat upp en bar med vatten, läsk, öl, vin och lite lättare mat…

…blev fascinerad över hur man ställt upp plasttallrikarna i en balja, ett litet konstverk, omän i plast…

…vi slog oss ner med en vatten för mig och en öl för mannen.

Vi köpte också lite smårätter, kycklingspett och ”hamburgare” med tunt skivad kyckling i istället för kött. Jättegott var det! Nu är jag riktigt trött på mig själv, alltid äter jag upp innan jag kommer på att jag skulle ta en bild först, försöker skärpa mig, men det går dåligt. Får väl skylla på att tanten börjar bli gammal,ha,ha!…

…varken maten, vädret eller utsikten kunde vi klaga på.

En trevlig liten utflykt och när vi nu passerar området, vilket vi ofta gör, behöver vi inte fundera på hur det ser ut innanför murarna, vi vet!

Önskar er alla en trevlig helg!

Detta inlägg publicerades i Spanien. Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till SPANIEN – Karnneval, motorcykel, växtlighet med mera

 1. Märtha skriver:

  Blommande träd… Jag är helt ”tagen” av sådana, vet inte varför, men skulle vilja omge mig av sådana året om! Utbudet här är ju begränsat, men njuter av varje dag som de finns! Får vänta ännu i någon månad. Tredje dagen med klar sol här på kommande, nattemperaturen har varit låg, lite under -10 i natt… Prognosen säger att vi snart är inne i gråvädret med temperaturer kring noll igen. Muntert. Ha det gott!

 2. Anita skriver:

  Närbilden på det vackra blommande trädet är ljuvlig. Tänk när träden står i blom igen här. Ni har så mysigt på er terass, gillar de ej så vattenkrävande växterna ni har. Och så roligt att papegojblomman kommit med blommor. Skybaren ser mysig ut. Ni får väl göra ett nytt besök när det är bättre väder.
  Pust! Vilken pärs med att få till allt runt försäkringen av motorcykeln. Trevligt med bilderna från karnevalen.
  Här är det gråväder idag. Snön ligger kvar men det är inte många cm. Snart blir det rätt många plusgrader och då försvinner allt och vi återgår till det numer ”normala” väderläget igen.

  Ha en fin helg!
  Anita

  • Lena i Wales skriver:

   Njuter verkligen av av vandra kring bland dessa underbara blommande träd.
   Vi har en fin terrass och alltid roligt med lite växter.
   Det kommer definitivt att bli ett återbesök i skybaren när vädret tillåter.
   Glad att försäkringen är ordnad, det var en pärs.
   Ha det bra!

 3. Eva skriver:

  Tack för att du tog mig till södra Spanien en stund. Fina bilder med vacker blomning. Gillar också dina krukor på terrassen. Så krångligt med försäkringen. Hoppas allt är OK nu. Önskar även dig en trevlig helg!

 4. Yvonne Staf skriver:

  Vilken härlig vecka ni har haft förutom motorcykelförsäkringen då. Tänk att det ska vara så krångligt!
  Er altan ser underbar ut! Den skulle jag vilja ha men jag tror inte att växterna skulle klara sig här i Uppsala 🤗!
  Jag får gratulera till sjuårsdagen! Tänk vad tiden går fort! Det är alltid lika kul att läsa dina inlägg och se alla härliga bilder!
  Önskar er en fortsatt fin helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, en fantastisk vecka. Vilket parlaver med denna försäkring, allt är inte lätt i Spanien, men jag börjar vänja mig.
   Härligt på terrassen nu. Tror växterna trivs bättre i detta klimat!
   Så roligt att ha dig med mig i bloggens värld!
   Trevlig helg!

 5. Karin Eklund skriver:

  Vilket ”påfrestande” arbete det var att då motorcykeln registrerad o försäkrad. Puh, jag är imponerad över er tålmodighet. Grattis till den nya vita!
  Snart drar ni väl iväg med dig som spätta bakom för att njuta av alla som blommar både högt o lågt, karnevaler mm.
  Ha det gott Lean!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det var schå! Normalt sett brukar jag kanske inte ha sådant tålamod, men kände att jag behövde hjälpa till.
   Jag är tyvärr inte så förtjust i att åka motorcykel i denna trafik, men vi får väls e.
   Ha det gott!

 6. Åke skriver:

  Grattis Bloggen på sju årsdagen. En fortsatt trevlig helg till dig Lena.

 7. Ingrid skriver:

  De blommande träden är så ljuvligt vackra och om några månader börjar det blomma här också.
  Hoppas att det kommer att funka med motorcykelförsäkringen nu då. Tänk så det kan krångla!
  Den där karnevalsutflykten ser trevlig ut. Jag har varit med om liknande på Sicilien.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Älskar dessa blommande träd, så vackert!
   Ja, speciellt i Spanien är det krångligt med allt administrativt, ibland får man dra sig i håret flera gånger, tur att jag har mycket hår, värre är det för mannen,hi,hi!
   Det var trevligt att ha varit med på karnevalen, även om det inte var mycket. Utan att ha besökt den, hade vi inte vetat hur det var.
   Kram!

 8. Grattis till 7 år med blogg. Mycket trevlig blogg dessutom!!
  24 Grader låter inte helt fel det heller eller karneval.
  Kram kajsa

 9. Ditte skriver:

  Riktigt behagliga dager och visst är det vackert med all blomsterprakt så här års. Sitter nu på tåget från fjällen och det är mest vitt på marken. Tur är det eftersom vi varit på skidsemester. (Jag, döttrar och äldsta barnbarnet)
  Vilket bestyr med makens nya mc. Tålamod kan behövas med råge i Spanien med den byråkratin. Skönt att det till sist löste sig. Om än dyrare än tänkt.
  Kul att komma in på området där ni passerat och nu vet ni ju hur det ser ut. Trevligt var det ju också och med god mat.
  Önskar er fortsatt fina dagar.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag har det så bra och vackert är det.
   Hoppas du har haft det riktigt härligt med familjen på en fin plats.
   Ja, du vet ju hur det inte fungerar här i Spanien, det gäller att ha tålamod, oj, oj.
   Det är flera ställen man passerar och passerar och passerar och undrar hur det ser ut därinne, så det är alltid kul att komma in och få en annan känsla nästa gång man passerar.
   Ha det bra!

 10. Jisses så tröttsamt med försäkringen! Tycker det är hopplöst att prata spanska i telefon men ibland måste man ju.

  Tycker det är smart med era val av växter på uteplatsen, de måste ju klara sig själva vissa delar av året. Eller håller trädgårdsmästarna lite koll på dem åt er? Jag tycker dessutom att suckulenter är spännande, ofta har de fascinerande blommor.

  Vilket fantastiskt område ni har där i närheten. Karnevalen är inget vi har deltagit i trots att jag vet att det är för barn, sonen är totalt ointresserad av att klä ut sig.

  Herregu, redan mars! Den här månaden med sitt fina väder försvann den med. Tycker det var roligt att du firade din blogg så ståtligt!

  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Du ve ju verkligen hur byråkratin inte kan fungera här. Puh!!! Du har haft det jobbigare än detta, men man lär sig, fast ibland kostar det på lite för mycket.
   Trädgårdsmästaren gör inget åt våra växter på terrassen och vi stänger alltid av vattnet när vi är borta en längre tid. Du ser också ”din” kruka och ”dina” växter, så fint minne för mig.
   Sonen har kanske blivit lite för ”gammal” för utklädnad och lite för ung för att se det ur vuxenperspektiv.
   Ja, idag är det redan mars, helt otroligt!! Tiden bara springer iväg.
   Skybaren i Funegirola rekommenderas, fast vid bättre väder!
   Kram!

 11. åsa skriver:

  Hur som haver så även utan direkt nån karneval så blev det en trevlig utflykt och Du fick till ett intressant blogginlägg 🙂

 12. motionochfritid skriver:

  Så vackra blommande träd det finns där. Vi får nog tålmodigt vänta ett bra tag ännu. Dina terrass blommor är också väldigt fina, i min smak 🙂
  Grattis till 7 år, vad tiden går snabbt.
  Ha det fint!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det blommar fint här nu. Kanske kan inge lite hopp om att det kommer till dig också.
   Gillar vår terrass och växterna har vi satt dit under många år.
   Tiden flyger iväg!
   Ha det bra!

 13. motorcykel är ofta lätt att parkera, gratis i Göteborg, säger sonen, ingen trängselavgift 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, betydligt lättare än bilar att parkera.
   Tror att de är grattis på många ställen, Inte lätt att säkert visa upp en parkeringsbiljett, någon eller vinden kan ta den.
   Visste inte att de inte betalade någon trängselskatt i Göteborg.

 14. skogsnuvan skriver:

  Så härligt att se allt som blommar hos er. Här snöar det som sjutton idag och Kinabror skottar med traktorn och jag skottar med skovel. Det har varit strömavbrott sedan 10 i morse och precis nu kom strömmen tillbaka. Jag längtar efter vår

 15. Som vanligt blir jag alltid till mig när jag får se vackra växter – och vill genast ha likadant här. Men det går ju inte, vi har ju inte precis samma klimat. Här är det t.ex. +6 grader och det regnar – som vanligt den här konstiga ”vårvintern”!
  Undrar om det inte är ett blommande mandelträd på dom första bilderna?
  KRAM/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Inte lätt med många av mina växter i ett hårdare klimat.
   Ja, vilken vinter och vår ni verkar ha i år, ingen ordning på det alls.
   Jag undrade också om det var ett mandelträd, men har aldrig sett några mandlar på det.
   Kram!

 16. Anni skriver:

  Vilken intressant fördelning av underhållning och mat på den karnevalen! Det lät onekligen som att matstånden var mer omfattande än resten.
  Skrattade igenkännande åt informationen om motorcykeln. Jag brukar säga så till maken när han ska ha ny tjänstebil – bara den är blå, så! Men så struligt det blev med försäkringen, den blev nog dyrare bara för att han var britt (och därmed förmodas köra på fel sida av vägarna).
  Dina blommande buskar får mig att vilja åka till Spanien även om våren. Så ljuvligt!
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Här är mat och dryck så viktiga, det är i och för sig också underhållning.
   Bra förklaring till det höjda priset på försäkringen,ha,ha!
   Våren är oftast vackert här, innan det blir sönderbränt under de heta somrarna.
   Kram!

 17. Violen skriver:

  Härligt att se alla bilder som förmedlar sol och värme! Alla blommor, wow!
  Det finns visst inte bara krångelsverige, jag anar att det också finns krångelspanien! Varför göra något enkelt när man kan krångla till det!
  Ha det gott! Här har vi gråväder men krokusen blommar!

 18. wiolettan skriver:

  Så vackert med alla dessa olika blommande träd. Altanen hos dig, där är det också så fint.
  Papegojblomma, har jag haft, men då den hade blommat ut kom det aldrig några fler blommor.
  Grattis 7 år med bloggen. Det blev ju fira av i alla fall, trots vädret.
  Det var ju en häftig motorcykel din man har skaffat. Tänk att susa fram bak på den bönpallen, det får du väl göra då du har ordnat och donat så mycket med försäkringen. Tänk att det ska vara så krångligt ibland, att få något så enkelt gjort, kan jag tycka.
  Vackra bilder du visar. Karneval, där brukar det vara liv och rörelse.
  Ha en finfin vecka.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är vackert här, underbart nu.
   Papegojblommorna är lite lynniga.
   Fantastiskt att ha hållit på i 7 år, kan knappt förstå det själv.
   Krångel finns det gott om här, där man minst anar.
   Kram!

 19. Ann-Louise skriver:

  Åh, vilka vackert blommande träd! Och grattis till bloggens födelsedag!

 20. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020 del 1, januari – juni | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s