Från SPANIEN till WALES och massor av VÅRTECKEN i min TRÄDGÅRD och dagsläget i Wales

Från Spanien till Wales

I fredags började min resa från Spanien till Wales, vilket jag skrev om här.

Det var nog i sista minuten att jag kom ur landet och nu ber de brittiska myndigheterna alla att återvända till UK, men flygen är färre och färre.

Taxin kom och hämtade mig i god tid och chauffören var väldigt trevlig och pratsam och det var mycket intressant att tala med honom om dagens läge och vad han trodde om framtiden, vilket inte var positivt. Om flygplatserna stänger helt behövs knappast heller några taxi, ingen inkomst. Han bar mask och tjocka handskar och efter varje körning han hade desinficerade han sin taxi inför nästa kund. När jag gav extra mycket dricks, trodde han att jag räknat fel, men blev överlycklig när jag sa att det var lite extra till honom. Om inte läget varit som det är, skulle jag ge dig en stor kram, sa ha. Om läget inte varit som det är hade du inte fått så mycket dricks, sa jag och vi skildes åt båda med ett stort leende.

Så många som blir arbetslösa och många kommer att få det svårt ekonomiskt den närmaste tiden. Alla barer, restauranger och affärer som inte säljer livsmedel är stängda i Spanien, ingen inkomst.  Så alla hälsoproblem som tillkommer, fruktansvärd situation.

Spanien hade börjat att lite lätt komma tillbaka efter den ekonomiska krisen för 12 år sedan, nu är det bara steg tillbaka…

…flygplatsen av i stort sett öde. Här brukar det varar fullt med folk…

…alla caféer och barer var stängda i området innan man går genom säkerhetskontrollen. Innanför var två caféer öppna, men inga affärer. Kön var lång för en kopp te, alla stod med en meters mellanrum, så den verkade längre än den egentligen var…

…tobaksaffären vid parkeringen var öppen, men man fick bara gå in en och en i taget. De tog helst inte emot sedlar och mynt p g a smittorisken, utan alla uppmanades att betala med kort, vilket inte är så vanligt här som i Sverige…

…ankomsthallen var helt öde. Inte många som varken vill eller kan komma in i Spanien.

Bredvid mig på planet satt en man som till en början verkade väldigt trevlig och förnuftig. Vi samspråkade lite och jag berättade att jag varit i karantän i den dryg vecka. De hade han och hans fru också varit, sa han. Fast vi gick och handlade varje dag, så vi i alla fall kunde få röra på oss lite, tillade han (det var ju helt förbjudet att gå ut om man inte behövde handla medicin eller nödvändigt livsmedel). Det var lätt att lura poliserna, sa han och hostade till och verkade väldigt nöjd med det han gjort. Tänk vilka idioter det finns!

Mannen hämtade mig på flygplatsen i Bristol och nu tänker vi sitta i karantän i minst 10 dagar. Chansen att jag blivit smittad på flygplatsen eller på planet är stor. Bara tiden kan utvisa hur det blir…

…när vi kom hem från flygplatsen gick jag ur bilen på uppfarten till vårt hus och gick 10 steg och där låg en liten sten som jag snubblade till lite på. Direkt gjorde det lite ont, men det kunde ju inte var något, inget hade ju egentligen hänt. Jag brukar ju springa och hoppa omkring där i mina träskor och inget händer. Nu kommer jag i grova vinterstövlar med rugglig sula och med bra grepp och vickar till. Hade inte druckit en droppe av alkohol under dagen, så borde vara stadig. Mannen trodde det hade varit bättre om jag tagit några glas vin på planet och detta hade inte hänt, så rolig är han.

Ja, ni ser ovan hur det såg ut dagen efter. Så inga promenader på en vecka. Jag har inte längre någon verk, utan ser det mer som en miniolycka som bara hände.

Detta är inget mot vad många går igenom dessa dagar!

Min trädgård 22 mars 2020

Här kommer lite uppmuntrande bilder och ett hopp om vårens framfart!

Våren har verkligen börjat göra sitt intrång i Wales.

Det har varit var soligt ända sedan jag kom tillbaka i fredags, underbart. Vissa morgnar har det varit lite frost, men under dagen soligt och relativt varmt. Igår var det 15 grader. Vädret muntrar i alla fall upp i alla bedrövelse…

…massor av aubrieta…

…en liten krokus tillsammans med primroses och små påskliljor…

…några små penséer eller kanske violer i en kruka…

…forsythian blommar…

…likaså Flowering Currant, Rosenrips på svenska…

…lite små tuvor av ljung…

…och några små Vinca, Vintergröna på svenska, lyser upp…

…skulle vi ha slut på maten, har vi gott om rabarber i år…

…här står jag och lutar mig på min käpp, skönt att kunna var ute lite i alla fall.

Tack min man för att du agerat fotograf till dessa trädgårdsbilder. Hade inte blivit några bilder utan dig, inte en chans för mig att vandra runt i trädgården!

Läget i Wales idag

Alla affärer har tills i måndag varit öppna, men nu då kom restriktionerna. Boris Johnson håll i måndags kväll ett tal till nationen och för omväxlings skull var han klar och koncis. Stanna hemma, ta en liten promenad per dag. Skolorna är stänga. Alla affärer som inte säljer mat eller medicin ska stängas. Handla bara det nödvändigaste. Res så lite som möjligt.

Vi har haft problem med vissa människor som t ex varje dag åker eller går till affären för att köpa en dagstidning eller måste ha färsk mjölk, inte långlivad mjölk, det smakar inte samma i det så viktiga teet. Nu är det dags att sluta med detta, det man kunde göra igår, kan man inte göra idag. Hallå där, nu är det inte frågan om vad vi har för vanor och vad vi gillar mest, utan det gäller att stoppa smittan! Snacka om konservativa och orubbliga britter! Ibland blir jag bara så himla förbannad på denna egoism och oförmågan till att ändra något.

Om folk hade vett på att stanna hemma och bara handla det nödvändigaste, så sällan som möjligt, så hade allt varit lättare för alla. Ett annat problem har varit att människor har rest runt i landet för mycket. Samma problem som man haft i Spanien och har i Sverige. Mycket av coronasmittan som kom till Costa del Sol kom från folk som lämnade Madrid, där smittan startade, för att ta sig till sitt fritidshem på kusten. Resa runt sprider smittan.

En stor skillnad mot Sverige är också att det är så tätbefolkat här. På en yta av ca halva Sverige bor ca 65 miljoner invånare. Bara London har lika många invånare som hela Sverige! Fakta att begrunda i dessa tider.

Hoppas Boris tal gör verkan!

Till er alla, sköt om er och håll avståndet!

Annons
Detta inlägg publicerades i Min trädgård, Socialt, Spanien. Bokmärk permalänken.

60 kommentarer till Från SPANIEN till WALES och massor av VÅRTECKEN i min TRÄDGÅRD och dagsläget i Wales

 1. Berit skriver:

  Otur med din stukade fot, men väldigt skönt att du är hemma! Här har vi skönt vårväder nu, så att man kan njuta av att vara ute varje dag, hoppas det är så hos er också.
  Kram!

 2. Märtha skriver:

  Huuu… En stor tom flygplats känns skrämmande! Skönt att du kom dig hem! ###Jag lade mig helt på mage 30 november 2018 och känner av foten jag vred då ännu i vissa lägen… Snavade i egna fötter, och marken var frusen. Kände mig platt både fysiskt och psykiskt! ### Jag börjar känna mig duktig. Besökte mataffären i torsdags, och idag, onsdag, måste jag dit igen. Kan vara ute i trädgården hela dagen utan att se en enda människa, men just nu viner det ordentligt i knutarna. Hoppas det lugnar sig till eftermiddagen. Sköt om dig och din fot!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, skönt att vara hemma.
   Det var skrämmande på flygplatsen, som i en framtidsfilm, fast det var i verkligheten.
   En olycka händer så lätt och det är inte mycket man kan göra för att undvika den, bara vara försiktig och ibland hjälper inte ens det.
   Skönt med en stor trädgård i detta läge.
   Hoppas på bättre väder för dig!

 3. Såna där ”roliga” människor finns det gott om, tror att det är såna som resonerar ”sånt händer inte mig”! Men tyvärr gör det ju det….. 😦
  Jag har varit extremt duktig, inte träffat en människa på evigheter – minst en månad – så jag kanske klarar mig. Rolle däremot har fått åka och handla och även om han är försiktig så verkar det som sagt som om en del inte fattar någonting om det här med att hålla avstånd. Och blir han smittad så blir ju jag sjuk också….. 😦 😦
  Sen har vi några vänner från Stockholm som är i riskzonen och därför flydde storstan och kom hit för att isolera sig i sin sommarbostäder. Man får bara hoppas att dom inte fick med sig nån smitta….. 😦 😦 😦
  Det trevliga nu är dock att det äntligen börjar spira i trädgården och det t.o.m. har börjat blomma. 🙂 Idag är det hela +10 grader och strålande sol, istället så blåser det – så det känns ganska kyligt ändå! Tänk att det aldrig kan få vara perfekt…..!?
  KRAM/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Verkar som många glömt bort det där med folkvett.
   Bra att du håller dig borta från folk så mycket som möjligt, men någon måste ju då och då också handla, tyvärr. Huvudsaken är att man tänker till vad gäller hur man beter sig.
   Låter som ni har vår, härligt!
   Sköt om er!
   Kram!

 4. Anita skriver:

  Men, vilken otur att du skulle stuka foten när du äntligen kom hem. Jag tycker fortfarande att allt känns overkligt, det känns som om vi befinner oss i en film eller en bok. Blir förvånad när jag läser om hur folk uppför sig, mannen på planet t.ex. usch och fy! Vi åker och handlar tidigt på morgonen för att det inte ska vara så mycket folk. Igår när vi kom till affären stod ett företag och rengjorde alla korgar och vagnar. Alla scanners tvättas hela tiden av personalen men även vi kunde göra det. Det fanns utställt rengöringsmedel och papper. Bra initiativ. Alla försöker hålla avstånden och när vi kommer hem blir det en ordentlig handtvätt innan jag plockar in maten. Efter jag gjort det, ordentlig handtvätt igen. Här har också flera affärer öppet innan ordinarie öppettid och den tiden är till för riskgrupperna att handla.

  Men nog om det, nu till din trädgård. Du får tacka maken för fina bilder. Så mycket som blommar hos dig. Det måste kännas extra härligt att ha trädgården och er vackra utsikt att njuta av nu när ni är i karantän. Aubretian är så vacker. Var tvungen att titta om min kommit upp men det har den inte ännu. Här har våren lite stannat upp. Det har varit minusgrader på nätterna och blåst kalla vindar. Alla vill nog ha värme nu, dom tror ju att viruset inte kommer att trivas lika bra när det blir varmt.

  Ha det nu så bra och håll foten högt!
  Kram Anita

  • Lena i Wales skriver:

   Stuka foten kändes lite som en smolk i bägaren, men det kunde varit värre.
   Troligen är antalet korkade människor konstant, men man uppmärksammar dem mer i detta läge. Egoismen tar över, tyvärr.
   Situationen är så annorlunda i Sverige än här. Allt verkar vara så fritt, men man verkar också ta mycket ansvar. Här måste man ta i med hårdhandskarna för att folk ska förstå verkligheten.
   Läser just upp vad du skrivit för mannen och han blev glad att du uppskattar hans gärning.
   Ja, så härligt med en fin trädgård nu, behövs lite glädje dessa dagar.
   Vi brukar ju ligga drygt 4 veckor före er, så snart är det din tur.
   Håller foten högt och tar det lugnt.
   Soligt här idag, men fortfarande nattfrost.
   Sköt om dig!
   Kram!

 5. Eva skriver:

  Skönt att du är på plats i Wales igen. Tråkigt med foten, men det går förhoppningsvis över snart. Underbart med alla vårblommor. Jag retar mig också på alla människor som springer ut och in i butiker och inte förstår att de kan föra smittan vidare utan bara tänker på sin egen hälsa. Ha det nu så bra du kan med fossingen och försök njuta av vårens ankomst!

  • Lena i Wales skriver:

   Så skönt att var här i Wales nu.
   Foten är okej nu, inga långpromenader, men kan röra mig inne och delar av trädgården.
   Blir galet stöd på dessa människor som inte tänker på andra.
   Kopplar av och njuter av att vara i hamn.
   Sköt om dig!

 6. åsa skriver:

  Skönt Du kom hem välbehållen även om Du hade oturen att skada Dig på hemmaplan.
  Härligt med så mycket blomster, hos Dig verkar våren/försommaren vara i full blom.
  Ibland känns det som om det är oklara regler gällande coronasmittan, nu finns viruset som samhällssmitta i hela Sverige och då är det plötsligt okey att resa från Stockholm till de svenska fjällen under påsklovet. Men att ta en drink – barhäng – är förbjudet, det ska hållas avstånd inom restaurang och krogmiljö medan det är okey att stå i kö på mataffärer och åka kollektivt.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, härligt att vara hemma med mannen och ett socialt nätverk bakom mig.
   Det känns så vårlikt här nu och det hjälper mycket.
   Har mycket svårt att förstå Sveriges regler och inställning till Corona, mycket vagt. Jag tror själv att det är mycket viktigt att inte förflytta sig mer än nödvändigt, inte bara inte resa utomlands, utan också inom landet.
   Sköt om dig!

 7. Madame skriver:

  Det er en svær tid, Lene, og hvad du fortæller om Spanien er barskt for mig, fordi min søn er der for tiden, Godt du kom hjem!
  Og nu er du i karantæne, men har heldigvis din smukke have.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, svåra tider för många.Skönt att komma hem, känns tryggare här. Det är väldigt svårt i Spanien nu och hoppas sonen klarar sig bra.
   Jag håller mig i karantän och skönt att det är bra väder just nu och haven är så fin.
   Ha det godt!

 8. Marit skriver:

  Så godt at du kom deg hjem i tide! Det er en skremmende utvikling i Spania.
  Du har så mange vakre Primula i hagen din nå!
  Ha det godt!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja det var nog i sista minuten jag kom hem. Många flyg inställda och gränder stängda nu.
   Spanien har det väldigt svårt nu.
   Det är härligt vår här nu och det muntrar upp.
   Ha det godt!

 9. Thalassa skriver:

  Underbara bilder. I den trädgården blir det ju inga problem att sitta i karantän! Nej, allvarligt talat så håller jag förstås tummarna för att du inte fått någon smitta med dig utan får vara frisk och njuta av våren hemma. Sköt om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar trädgårdsbilderna. Solen har skinit sedan jag kom tillbaka och det hjälper till.
   Jag hoppas heller inte jag blivit smittad, men än vet man inte.
   Sköt om dig!

 10. Olof Hjorthage skriver:

  Härligt att höra att Du är hemma igen. Här i Norrköping har vi vårväder men blåsigt. Vi tar långa promenader och försöker leva så gått det går. Gympan som vi vanligtvis går på 3 gånger i veckan är stängd för alla över 70 år. Så det gäller att hitta på andra aktiviteter.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, skönt att resan gick bra, trots allt som kunde gått fel.
   Skönt för er i Sverige att ni fortfarande kan röra er någorlunda fritt, men under ansvar.
   Sköt om er!

 11. Ja du Lena … Har du läst Sydkustens inlägg om det där med att tänja gränserna?
  Här kan du läsa om du känner för det:
  https://www.sydkusten.es/sk/242/a/28446/las-inte-detta-om-du-redan-ar-orolig/

  Så himla typiskt med foten! Hoppas att det fort går över nu.

  Och så snällt av honom att fota åt dig! Det måste väl nästan ha varit lite spännande att se vad han hittade! Vilken fin rabarber ni har, blir allt avundsjuk! Älskar att se fotona, primularna (eller vad det nu heter i plural) är så söta och man blir så glad av att se dem!

  Här regnar det, är 12 grader och inte alls skönt. Tror jag ska kämpa med att få igång en brasa, veden börjar dock ta slut och det känns dumt att köpa hem nu. Vet inte ens var jag kan köpa det i dagsläget … Asch, det löser sig.

  Jag tycker om den sista bilden, den är lite poetisk. Känslan av skönt att vara hemma är stor!

  Stor kram, Lena! Hoppas att du inte tog med dig något får gubben på planet! Håll er krya!

  Karantänkram!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för länken.
   Så trött på alla som inte inser allvaret och tänjer på gränserna så gott de kan och dessutom är de stolta över sin handling.
   Jag kan gå på foten inomhus och på altanen här, så jag är okej.
   Jag är så glad att han tog en fototur för mig, jag stod faktiskt lite som en diktator och pekade här och där, men vissa foton var på hans eget initiativ.
   Tvärtomvärlden, sol och varmt här.
   Sköt om er!
   Kram!

 12. Karin skriver:

  Så skönt att du hann hem! (Även om Spanien också verkar vara hemma för dig.) Bäst att vara tillsammans med de sina i dessa tider. Hoppas fotontet går snabbt över!

  Fina bilder som maken tagit! Det som du kallar aubrieta ser ut att vara en näva. Hos oss blommar de först till midsommar!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, Spanien är också hemma för mig, men jag hade inte maken där eller det sociala nätverket vi har här i Wales.
   Maken kan när han är tvungen,hi,hi!
   Vet inte vad blommorna heter på svenska.
   Ha det bra!

 13. Ingrid skriver:

  Det var ju tur att du kom hem till slut, men så oturligt att du stukade foten. En eloge till fotografen för de fina bilderna från er trädgård. Man behöver lite ögonfröjd i dessa tiden.
  Grannen ovanpå är engelsman och kommer från Exeter där hans 96-åriga mamma ännu bor och han e-shoppar mat till henne härifrån och nu är han alldeles förtvivlad, för det finns snart ingenting att köpa. Jag ska träffa honom i kväll, för han är revisor i vår bostadsrättsförening, så får jag höra om läget blivit bättre, eller ännu värre än när vi sist talades vid.
  Ha en fin dag och var rädd om foten!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilken tur att jag kom hem i tid, bara några dagar senare och det hade varit för sent.
   Manen kan när han får riktiga instruktioner av frun,hi,hi.
   Visst behöver vi lite ögonfröjd och glädje nu, eller förresten alltid.
   Många livsmedelsfirmor levererar inte längre, de klarar helt enkelt inte av alla ordrar. Vi är i svårt läge.
   Kram!

 14. walkaboutsweden skriver:

  Intressant som alltid. Tack!
  Vilken utsikt på sista bilden…♥ ♥ ♥

 15. Geddfish skriver:

  Vilken tur att du kom hem ordentligt! Ja, jag hade då inte velat sitta i karantän i främmande land.
  Otur med foten, men det läker ju. Underbara blommor i trädgården och vilken utsikt ni har! Sådant behöver man se på i dessa oroliga tider. Fast jag känner att det här blir bra till slut. Jag är lugn.

  Däremot ogillas alla som trotsar myndigheterna och gottar sig i det. Jag har stor respekt. Jag har gått ifrån småhandling till att e-handla nu och nu blir det 10 dagar emellan. Hämtar ut det i Willys luckor på en vägg.

  Önskar dig fina dagar, stor kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, skönt att var hemma. Hade varit okej att var kvar i Spanien om jag inte var ensam. Vi har mer socialt stöd här.
   Foten är en liten sak i allt och den börjar bli bättre och bättre.
   Trädgården är underbart att ha nu, speciellt som det har varit underbart väder, varmt och ingen blåst.
   Bra idé Willys har.
   Skönt att du är lugn. Önskar dej allt det bästa! Kram!

 16. Ditte skriver:

  Välkommen hem! Men himla trist att du skulle skada foten. Men det är så lätt hänt. Skönt ändå att ni har en stor trädgård att vistas i och när foten blir bättre så kan du ju röra dig där. Härligt med alla blomster och så fina bilder maken tagit på dem. Jag rör mig en hel del ute men är noga med avstånd men att få motion och viss styrka är nyttigt för alla och att få upp flåset. Här rekommenderas vi att vara ute och gå i ”fria” men undvika folksamlingar. Så skogen är perfekt. Än så länge handlar vi själva men på tider då det inte är mycket folk. Men å andra sidan har vi alltid haft mat och annat hemma för ett par veckor så att inte handla varje dag är inget nytt för oss. Skulle vi behöva kan vi beställa mat eller döttrarna kommer med den. Men där är vi inte ännu.
  Ja, GB är ju mer tättbefolkat så viktigt, var en än är att respektera det som gäller.
  Var det hela slutar vet vi ju inte.
  Ha det så bra du kan och hoppas foten läker.

  • Lena i Wales skriver:

   Känns skönt att vara hemma.
   En olycka händer så lätt och min fot är egentligen ingen stor grej och börjar bli bättre och bättre.
   Så härligt med våren här, något positivt är viktigt i dessa tider.
   Skönt för er att kunna röra er, även om du befinner dig i ett tätbefolkat område. Svenskar är också väldigt lydiga och hänsynsfulla, lite skillnad här.
   Sköt om er!

 17. skåningen skriver:

  Bra att du kom hem.Jag sitter i karantän eller som man kan säga husarrest .Man ska vara försiktig med alla kontakter..Otur med din fot!
  Man kan koka vatten till te i kannan också!
  Kram!

 18. Annika i Spanien skriver:

  Märkligt att se dina bilder från flygplatsen! Helt öde! Hoppas att du inte fick något från dumbommen på planet! Ha det härligt nu i Wales med alla växter! Jag är glad att du tog dig hem!

  Vi fortsätter i den spanska karantänen, troligtvis mindre än tre veckor kvar. Undrar vad det blir för restriktioner när tvångskarantänen slutar. Vilken OTROLIG plats du bor på! Jag skulle gärna sitta i karantän där en månad ! ;-D

  • Lena i Wales skriver:

   Så surrealistiskt på flygplatsen. Har ju varit där mycket, eget resande och som reseledare med grupper, så vet hur det brukar se ut.
   Jag hoppas också att dumbommen inte gav mig något. Tänk vilka pundhuvuden det finns.
   Ni är kloka och håller er undan, tror det är enda sättet för Spanien att klara av denna fruktansvärda situation.
   Jag har förmånen att bo väldigt vackert och inte många nära grannar, så vi kan röra oss relativt fritt.
   Sköt om er!

 19. skönt att du kom hem, snubbla inte… vårblommorna har kommit till Hisingen.

 20. Ann-Louise skriver:

  Men oj vilken dum person du hamnade bredvid på flyget. Det är ju tack vare den typen av personer som smittan sprids mer och mer och restriktionerna blir fler och fler. Tur att du kom hem ordentligt i alla fall och nu håller jag tummarna för att du inte blev smittade på vägen och att foten snart blir bra.

  • Lena i Wales skriver:

   Precis, det är dessa personer som ställer till det för alla andra och tyvärr har vi alltför många av den typen här.
   Jag håller också tummarna och foten blir bara bättre och bättre.

 21. Inger Hansson skriver:

  Många fina blommor. Hoppas att foten läker bra och att du slipper vara smittad.

 22. motionochfritid skriver:

  Oj vilken otur du hade i planet, man sluta aldrig förundras över människors oförstånd.
  Krya på dig med foten!

 23. iamittilivet skriver:

  Hoppsan!Du klarade dig ut ur Spanien, men snubblade hemma – tokigt! Allt är tokigt. Jag hörde BoJos tal och insåg att ni nu är där vi var i förra veckan med restriktioner. Nu har vi utegångsförbud och det kan vi tacka alla de som inte fattade ”stanna hemma”…. Ha det gott och var rädda om er!

  • Lena i Wales skriver:

   Att det skulle kunna gå galet var jag beredd på, men inte på det här sättet, men jag är okej nu och kan röra mig inomhus.
   Ja, vi ligger en till två veckor efter er. Vi har inte utegångsförbud ännu, så vi får se hur det blir. Jag tycker att vi borde ha det nu p g a alla idioter som går lösa.
   Sköt om dig också!

 24. Ama de casa skriver:

  Vad skönt att du kom hem ordentligt! Ja, hyfsat ordentligt i alla fall, otur det där med foten på upploppet…
  Men om man nån gång ska stuka foten (eller bryta armen som Anders gjorde) så är det lika bra att passa på att göra det när man ändå ska sitta i karantän 😉 (Ja, man får skämta lite även om det är ett hemskt läge vi befinner oss i, det tycker jag i alla fall 🙂 )

  Ha det gott och hoppas foten bättrar på sig snabbt!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vad skönt det var att lyckas komma hem till Wales. Känns tryggare är med ett socialt kontaktnät.
   Jag tänkte precis som Anders, bäst att göra det nu i karantän,hi,hi!
   Så viktigt som du säjer, vi måste skämta och håla humöret upp i dessa tider.
   Foten är mycket bättre nu.
   Ha det gott!

 25. Franska Fikon skriver:

  Skönt att du är hemma. Trist med foten, hoppas den läker fort. Din man verkar ju vara en jättebra fotograf – vilka fina vårblommor! Här i Skåne har vi haft strålande sol i mer än en vecka, fast frost på nätterna. Märkliga tider vi lever i nu. Efter att ha sett på nyheterna känns det som vi lever i en skräckfilm. Men till vardags när vi arbetar i trädgården så lyckas man glömma världen utanför ett tag, vilket är skönt. Take care!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, skönt att var hemma.
   Foten är ett litet bekymmer dessa dagar.
   Skönt att ni också haft bra väder, betyder mycket nu.
   När jag var på den tomma flygplatsen var det som i en film, något skrämmande i framtiden.
   Ha det bra!

 26. Anja C. Hill skriver:

  Hej, hej Lena!
  Vilken otur för dig att snubbla och stuka vristen. Hoppas att foten återhämtar sig snart så att du kan skutta och hoppa i din blommande vårträdgård.
  Vi som har trädgård är trots det rådande läget privilegierade. Vi får både motion (inte du dock just nu) och frisk luft och vi kan skingra tankarna med hjälp av allt som växer och kommer upp ur jorden.
  Hoppas att du undkom smittan!
  Ja, det finns gott om idioter som äventyrar sin och andras hälsa genom att strunta i rekommendationer…det är så frustrerande och förargligt.

  Ha det supergott!
  /Anja

  • Lena i Wales skriver:

   Foten är okej nu, ingen värk, bara lite obehag och jag får gå försiktigt.
   Har tänkt samma som dig ang att ha trädgård. Även m jag inte kan göra något vidare trädgårdsarbete nu, kan jag i alla fall var ute en del.
   Alltför många idioter och egoister,tyvärr.
   Sköt om dig!

 27. Veiken skriver:

  Skönt att vara hemma igen. Vi har också tagit oss hem. Strax innan undantagstillståndet i Thailand. Ibland ska man ha tur!
  Jag blir som du heligt förbannad på folk som inte begriper sitt eget och andras bäsata, utan kör på som vanligt! Hur dum får man bli?
  Våren är verkligen på gång hos er! Vackert. Skönt att kunna gå ut fast man sitter i karantän! Vi är på andra dagen nu!
  Kram och var rädd om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Skönt att höra att ni kommit hem. Har tänkt mycket på er. Då hade vi både en rejäl tur.
   Håller med dej ang att bli trött på dumma människor. Blir så heligt förbannad!
   Trädgården är underbar att ha i detta läge.
   Kram och sköt om er!

 28. skogsnuvan skriver:

  Hoppas att din fot snart blir bättre så du kan röra dig lite mer. Det pratas så mycket på tv och på radion om smittan så man blir ju lite orolig. Vi har ju stockholmarna som kommer på skidorterna här i länet och drar med sig smitta och här har vi minsann dåligt med läkarvård och långt bort också. Undrar hur länge det kommer att vara.

  • Lena i Wales skriver:

   Foten är redan mycket bättre, men vågar inte gå på ojämna ytor ännu.
   Tänk om alla bara kunde hålla sig i sitt eget geografiska område, inte åka runt för nöjes skull. Hoppas svenska staten stoppar dessa.
   Sköt om dig!

 29. wiolettan skriver:

  Tänk så livet kan förändras. Förstår att du känner dig glad över att vara hemma igen. Men, så tråkigt med foten, men det är snabbt hänt, detta att få en stukning eller att vricka sig.
  Hörde på TV att Boris Johnson fått Corona viruset, fast lindrigt.
  Din man har tagit många fina bilder på vackra blommor i er trädgård.
  Så fint detta som du gjorde mot taxichauffören, en fin gest tycker jag.
  Ta det lugnt och var rädda om er.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Nu sker ändringar varje minut, inte varje år.
   Foten är okej nu. En olycka händer så lätt.
   Ja, nu har både prins Charles och Boris viruset.
   Jag kände så mycket för taxichaufförens situation.
   Kram!

 30. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020 del 1, januari – juni | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s