WALES – Captain Tom, Min nya kärlek och Min trädgård

Onsdag igen och idag ett förhoppningsvis ljust och positivt inlägg om min nya kärlek, min trädgård, ett födelsedagsfirande m m.

Födelsedagsfirande

En granne som har svårt att röra sig fyllde år i söndags. Hur gammal hon är vet vi inte, men en ansenlig ålder uppnådde hon. Här är det väldigt många kvinnor som vägrar uppge sin ålder, som det var i Sverige för 50 år sedan, som jag så ofta säjer, så ligger UK så långt efter hur vi är i Sverige.

Eftersom vi inte kunde gå in till henne p g a Corona, så fick vi fira henne på ett annat sätt. Vi tog kontakt med en väninna till henne som vi vet hjälper henne och bestämde med henne att komma och sjunga Happy Birthday för henne utanför huset. Vi blev 10 personer, på behörligt avstånd från varandra, som klämde i och hon blev så glad.

Bilden ovan är tagen i hennes trädgård. Från en stubbe växer järnek och brudslöja, tror jag.

Captain Tom

Jag har nästan gått och blivit lite småkär så här på våren och min kärlek går till Captain Tom!

Den 30 april (samma dag som svenska kungen fyller 74 år) fyller min nya kärlek 100 år.

Varje dag går han en liten promenad med rullator för att samla in pengar till NHS (National Health Service). Hans mål var att gå denna promenad fram till sin 100-årsdag, men nu är hans mål att fortsätta gå även efter den stora dagen.

Helt fantastiskt vilken insats han gjort de senaste veckorna. I skrivande stund har han samlat in ca £26 miljoner ( ca 323 miljoner SEK) till förmån för de som jobbar inom NHS . När jag först såg denna gamle militär samla in pengar för NHS tyckte jag att det var helt vansinne, det är något staten ska stå för, men när jag förstod att det var till förmån för de som arbetade inom vården, ändrade jag direkt min attityd. Som svensk är man van vid att staten sköter om allt, så är det inte här. Utan välgörenhetsarbete och insamlingar skulle hela samhället kollapsa. Det är ett vanligt inslag i vår vardag med olika insamlingar till förmån för något inom landet.

Insamlingen går till att göra det bättre för personalen och går till etablerade och kontrollerade välgörenhetsorganisationer.

Han är helt klar i huvudet, men har lite svårt med sin hörsel, så hans dotter är alltid med när TV pratar med honom.

Sången You’ll never walk alone  är skriven av Richard Rogers and Oscar Hammerstein 1945 till deras musikal Calousel. Den mest kända versionen spelades in i början  1960-talet av Gerry and the Pacemakers, en Liverpoolgrupp och den kom också att bli fotbollslaget Liverpool FC:s sång.

Här kommer några Youtube videos med Captain Tom. Välj vad du vill se:

40 sek

1 min

4,10 min

Visst är han gullig Captain Tom?

Min trädgård mitten av april

Så var det dags att ta ut krukorna med pelargonior ur växthuset…

…även de andra krukorna har kommit ut.

Ovanligt många pelargonier och andra växter har överlevt vintern i växthuset. Kanske det beror på att jag kom tillbaka från Spanien till Wales tidigare och kunde vattna dem…

…jag har flera fuchsiabuskar i trädgården. En av de mindre har börjat blomma…

…med fina lila-rosa blommor…

…det lilla äppelträdet som mannen fick i present av mig för några år sedan börjar ta sig och…

…har några fina blommor på gång. Trädet gav förra året ca 10 goda äpplen…

…på slänten växer prästkragar, ljung och lite annat.

Himlen ser extremt blå ut på bilden, men så är det egentligen inte i verkligheten. Vi har blå himmel ibland, men aldrig så klar och blå som i Sverige, alltid en slöja av dis. Vi är ju omgivna av mycket vatten, bor ju på en ö, så kanske beror det på detta.

Vädret har varit lite blandat på det sista. I lördags regnade det, vilket var riktigt bra för naturen, eftersom det inte regnat på flera veckor. Det kom några rejäla skurar, men under största delen av dagen regnade det normalt så det hann sjunka ner i jorden ordentligt. På söndag kom solen tillbaka och vi har sedan dess haft sol och ca 20 grader, lite blåsig, men inte alls så mycket i jämförelse med vad Sverige haft, har jag hört.

Friday Club

För en gång skull blev det Friday Club på en fredag denna vecka, veckan innan blev det på en lördag och veckan dess för innan på en torsdag, skärtorsdag…

…det blev att klä upp sig i långkjol, ta fram sitt finaste vinglas och ha party via Zoom. Vi hade så trevligt att vi festade 2 timmar genom datorn.

Worldpressproblem

Jag har haft problem igen med att få in bilder i rätt storlek på bloggen. Blir så trött på tekniska problem.

Jag tar mina bilder med telefonen och för sedan över dem till en separat hårddisk. Där förminskar jag dem, annans får jag ingen plats kvar på bloggen. Har gott om plats kvar. Det har fungerat drygt ett år nu, men nu säjer det helt plötsligt när jag ska ladda upp bilderna att de antigen är så att WordPress är mycket upptaget eller att bilderna är för stora. Någon annan som har samma problem?

Sköt om er och håll avståndet!

Detta inlägg publicerades i Min trädgård, Socialt, väder. Bokmärk permalänken.

69 kommentarer till WALES – Captain Tom, Min nya kärlek och Min trädgård

 1. Ann skriver:

  Åh vad fint!
  Vad mycket det är som blommar hos dig 🙂

 2. Madame skriver:

  Hvor er det rørende at læse om jeres fødselsdagssang for den gamle dame – og om Captain Tom.
  Så fine billeder fra din have, Lena, og også af dig!
  Kram

 3. åsa skriver:

  Så kul att Ni kunde fira den gamla damen även om det inte blev ett vanligt födelsedagsfirande.
  Captain Tom gör det bra, mycket bra.
  Mycket börjar blomstra hos Dig nu… syns att Du bor har annat växtzon än mig.
  Såg att Wales hade många coronasmittade, Du får vara försiktig.

  • Lena i Wales skriver:

   Det kändes viktigt att uppmärksamma henne lite extra nu när vi är isolerade.
   Captain Tom gör en fantastisk gärning, hurra för honom!
   Vi brukar ligga ca 4-5 veckor före Göteborgsområdet med vårens ankomst.
   Jag är väldigt försiktig och håller mig hemma, tvättar händer och varor.
   Sköt om dig!

 4. Märtha skriver:

  Gomorron! Captain Tom har också synts i medierna här. Beundransvärt! Här är det ännu en tid till äppelblom, men vi har soligt och varmt just nu – även om nätterna är kalla. Jag gör inget speciellt med mina bilder för wordpress, fotar både med kamera och mer telefon, hittills har systemet inte knorrat. Jag publicerar ändå inte så många bilder som du, vill inte ha samma problem som du…
  Nu har vi alla chilin på plats i växthuset, och tomatplantorna har tillbringat sin natt på ett svalare ställe. Så det tar sig. Försiktig som jag är tror jag inte på att våren/sommaren är i full gång ännu. Något bakslag kommer, om inte förr så när bönderna skall ut på åkrarna så kommer hällregn!

  • Lena i Wales skriver:

   Vad kul att Captain Tom har visat sig i Finland också. Visst är han beundransvärd.
   Skönt att värmen kommit till dig också. Då kommer blomningen också snart igång.
   Vi ligger betydligt före er med vårens ankomst, men hoppet finns för er också!

 5. tinauppsala skriver:

  Äntligen har jag hittat mitt livs kärlek, hjärtat svämmar över av känslor, ögonen tåras och halsen stockar sig! Love you captain Tom 💖

 6. Anita skriver:

  Förstår din förälskelse, har själv sett Captain Tom och är full av beundran. Vilken fin födelsedag ni gav er granne. Förstår att hon blev lycklig. Och så kan jag konstatera att blått verkligen är din färg 🙂 Oj, oj, oj så många blå krukor. Nästan som en glimt av havet eller den blå himlen som verkligen är blå på din bild. Härligt blå. Och din trädgård … så mycket vackert som blommar.

  Vädret är fint här också. Har varit ett par riktigt sköna vårdagar. Igår var jag tvungen att ta av mig jackan på lunchpormenaden. Men regn skulle behövas. Det är väldigt torrt i markerna och varningar för gräsbränder.

  Så till WordPress. Jag har ju samma tema som du så jag skapade ett inlägg för att testa om jag skulle ha några problem att ladda upp bilder men det hade jag inte. Jag prövade både att ladda in en och en och en hel grupp med bilder. Allt fungerade. Däremot har det hänt någon gång att jag fått meddelandet ”uppladdningen misslyckades” men då har jag bara loggat ut och loggat in igen och då har allt varit ok. Så tyvärr kan jag inte hjälpa dig. Jag har ju betalt för att slippa reklam och därmed också fått lite mer diskutrymme. Det kan ju vara någon skillnad mellan gratisversionen och betalversionen men jag tycker inte att det borde vara det. Hoppas det löser sig, det kan ju ha varit något tillfälligt fel.

  Ha det gott!
  Anita

  • Lena i Wales skriver:

   Vi verkar vara en hel del som är lite småförälskade i Captain Tom, härligt. Roligt att man visat honom i Sverige också.
   Grannen behövde verkligen muntras upp och det gjorde vi också, vilket var uppskattat.
   Ja du, att blått är min färg visas nog ganska tydligt i min trädgård också.
   Skönt att ni har bra väder, gläds med dig!
   Stort tack för hjälpen med mitt bloggproblem. Ska testa logga ut, kan var det. Stort tack för alla din hjälp!
   Ha det bra!

 7. motionochfritid skriver:

  Sådan unik gammal man finns det inte många av, klart att du blev småkär, nästa så det räcker ända hit. Oj, dina vackra blå krukor är så otroligt fina med blommorna i, så roligt att ta fram för ny säsong.
  Visst blir man trött på tekniken, ibland hjälper det att bara starta om datorn.

  • Lena i Wales skriver:

   Vi är nog många som delar på kärleken till honom, så kom du med du också!
   Gillar mina blå krukor och gömmer inte heller att jag gillar blått.
   Jag ska försöka att starta om eller att bara logga ut ur WordPress. Tack för hjälpen!
   Ha det bra!

 8. Vilken underbar gammal man och han har visats flera gånger här på olika TV-kanaler. Han ska ha all heder, det är inte många som orkar med att tänka på andra i dom här tiderna….. 😀 😆 😛
  KRAM/Susie

 9. Jag tycker jag hör/läser både lite här och där att folk har problem med bilder på bloggar så förhoppningsvis är det något som ligger hos dem och är temporärt.

  Vad roligt med era fredagsträffar, kul att ni klär upp er lite- Det blir lätt så att man går runt i mysdressen hela tiden annars, håret uppsatt i en tofs.

  Alltså, jag började med att titta på din video och blev nyfiken på den andre sångaren och kollade på YouTube. Jag ska inte göra så. Där försvann en timme!!! Minst! Fråga min inte hur men jag kom in på Jevetta Steel ‘Calling you’ (från den fantastiska filmen Bagdag Café) och sedan kom jag in på Lara Fabian som också sjöng den och sedan ‘Je suis malade’. Madre mia vilken kvinna och vilken röst! Såg sedan vidare samma sång i duett med han som sjöng den på 70-talet.

  I går hade vi ösregn och burriga 13 grader, steg sedan till 16 framåt kvällen. I dag är det sol och 22 grader! Upp och ned hela tiden! Men regnet är väl bra fast jag vill ha lite mer värme nu, tack.

  Roligt att äppelträdet tar sig, må det ge er många mumsiga äpplen denna säsongen!

  Kram

  • Äsch, skulle ju länka till ‘Je suis malade’ också ovan, missade det.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag ska försöka med att logga ut och sedan logga in igen, kanske hjälper.
   Jag går normalt klädd som en fågelskrämma eller påskkärring (utan att det är påsk) här hemma och har mitt långa hår i tofs, så det är viktigt nu när man inte går ut, att klä upp sig lite ibland och få känna sig lite fin. Då mår man bättre.
   Ja,börjar man på Youtube är man fast. Ska titta på dina länkar sedan, för snart ska jag gå ut i det fina vädret och greja lite i trädgården.
   Ni verkar ja betydligt sämre väder än vi ha i Wales, tvärt emot vad man kan tänka sig. Skönt att det är bättre hos er idag!
   Kramar till hela familjen!

 10. Ingrid skriver:

  Captain Tom har vi minsann sett i tv här i Sverige också och han gör verkligen en fin insats. Nu ser det riktigt somrigt ut hos er. Här på Gotland är det ännu kyliga vindar även om solen värmer gott. I morse hade vi snudd på frost och i dag är det bara 10-11 gr som varmast.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Så kul att min nya kärlek har vistas i Sverige också. Han är väl värd all uppmärksamhet.
   Det var sommarvärme idag, 20 grader och sol, sökte mig till skuggan.
   Våren kommer snart helt till dig också Ingrid!
   Kram!

 11. otroligt med dessa vitala människor, min mor dansade för fullt till 83 år, sen sa knäet stopp

 12. iamittilivet skriver:

  En så’n underbar människa! Sveriges modell med att finansiera det mesta via skatten tycker jag i och för sig är trygg och bra, men baksidan är att ”välgörenhet” blivit ett fult ord. Jag tror också att skattesedeln fjärmar oss från varandra och det är olyckligt. Jag kan inte förstå varför inte båda systemen inte kan finnas bredvid varandra? Välgörenhet, volontärarbete (utan att facket rycker ut) osv skulle kunna vara ett komplement.
  Ha det gott och var rädd om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, min nya kärlek är fantastisk!
   Känner lite som dig inför ordet välgörenhet och tror tyvärr att många känner på samma sätt. Lite synd, för vi behöver alla hjälpa varandra. Å andra sidan är jag lite trött på alla dessa svenska ord som ska ändras och inte ändra läger, hur saker fungerar. Att ändra ett ord hjälper inte alltid. Vet inte om facket har så stor makt längre, men kanske det fortfarande är så.
   Ta väl hand om dig!

 13. Jag förstår din förtjusning för Captain Tom! Ni har helt underbara grannar tycks det förövrigt!

  En coronasmittad 92-åring hade blivit frisk och TV visade henne. Helt klar i huvudet. Och så säger hon. JA jag vill ju leva. Det klart att man vill, även om man är 92 och är klar och har hälsan för övrigt!
  Ha det gott!
  //Lena

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du också gillar min ”boy friend”!
   Vi har flera helt underbara grannar och några riktiga rötägg, men dom försöker vi inte bry oss om.
   Fantastisk historia om den äldre kvinnan. Härligt att du delar med dig!

 14. Ditte skriver:

  Vad trevligt att ni kunde samlas och sjunga tillsammans för grannen som fyllde år. Ja, åldern är ju mer en siffra i och för sig.
  Kapten Tom har vi även sett reportage om här i Sverige på Aktuellt och Rapport. Och vilken instas han gör. Beundransvärt. Musiken känner jag igen.
  Så vacker din trädgård är och jag älskar verkligen dina blå krukor i olika nyanser.
  Trevligt med Clubben” och kul att den fungerar även nu. Roligt att klä upp isg.
  Kanske kan du höra med din son om var problemet med bilderna kan ligga. Jag jan ladda upp bilder som är till 400-700 k. Har gott om utrymme. Och formatet brukar jag ha i storleken 790 x 500.
  Vilken bloggplattform har du? De borde annars kunna ge dig råd.
  Hoppas det löser sig.
  Ha det så bra du kan.

  • Lena i Wales skriver:

   Vår granne blev mycket glad och då blev vi det också..
   Min körlek gör verkligen bra ifrån sig och jag beundrar honom.
   Att jag älskar blått är inte längre någon hemlighet och så roligt att du också gillar mina krukor.
   I dessa tider klär man inte upp sig så ofta, ser mest sjaskig ut här hemma, så ett bra sätt att få lite ordning på sig.
   Jag har pratat med sonen som hastigast, och det var ganska hektiskt då, så han ska komma tillbaka. Tack för dina råd!
   Ha det bra!

 15. skåningen skriver:

  Så fina blommor och vilken pigg gubbe!
  Svar..Barn är härliga i sina kommentarer.
  Kram!

 16. Franska Fikon skriver:

  Fint inlägg, många roliga saker att läsa om och härliga blombilder! Nytt och modernt födelsedagsfirande liksom er fredag! Kul idé! Tror kanske att man ska prova det. Men kapten Tom – vilken farbror! Och vilken respons hos dina landsmän – imponerande!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack! Blommor muntrar alltid upp och hoppas det ger ett hopp om en snar vår i Sverige också.
   Vi försöker hitta på så mycket roligt som möjligt, för oss själva och frö andra.
   Tack för inspirationen från dig att skriva om Captain Tom.
   Ha det bra!

 17. Monica skriver:

  Vi har samma smak när det gäller karlar 🙂 följt Captain Tom från första stund jag läste om honom.Helt fantastisk.Och så mycket pengar det blir när många ger.En Tom skulle behövas här också för verkligheten på sjukhusen beskrivs ej, varken av skvallerpress eller de mer seriösa eller i TV. Det är censur och tillrättalagt och de har inte heller rätt att ta sig in, jag har tystnadsplikt anser jag även om jag gått i pension.Men folk skulle svimma rakt av om de såg.Så en Tom, kom, kom.Sen kommer stor generositet från helt oväntat håll även här, så glad, ofta från våra nya invånare.Så fint.Och du har så fint i din trädgård, härligt! Och snygg själv. Jag snofsar till mig också 🙂 var riktigt tjusig när jag handlade idag och njöt av solen. I övrigt kändes denna dag upp och ned. Folk som vrålhostade ute, ja mest kvinnor runt 50, klungor av 80+ som satt med kaffetermosar nästan på varandra medan 70+ sitter inomhus och beställer sina matkassar. För nu har det varit reportage om så bra de gamla 80-100 år klarar sig.

  • Lena i Wales skriver:

   Han kan få var bådas vår fästman. Försök att locka över honom till dig, han verkar behövas i Sverige!
   Det döljs säkert en del även i Sverige, även om jag trodde att ni hade mycket undersökande journalistik. Skulle behövs någon som går ut, men det måste ju ske lagligt och tystnadsplikt kanske stoppar det.
   Det är riktigt fint i trädgården nu och jag njuter, överanstränger mig inte, gör bara lite när jag vill och tid har jag.
   Jag kan fortfarande inte förstå hur nära svenskarna är varandra. Har sett flera bilder och bara gapat.
   Vi hoppas på det bästa och sköt om dig!

 18. Linda skriver:

  Hej!

  Vilka fina stubbar! Skönt att du är hemma i Wales. Jag måste ha blivit förvirrad på FB, för jag var helt övertygad om att du var kvar i Spanien 😉 Ha det så gott och njut av våren!

  Solsken
  Linda

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är det vackert med gamla stubbar med vild växtlighet på.
   Jag är så glad att jag kom ur Spanien, i sista sekunden, men det gick bra.
   Så härligt med trädgården och solen här nu!
   Sköt om dig!

 19. Karin Eklund skriver:

  Captain Tom är berömd även här och man kan ju inte annat än att vara kär i honom. Vilken kille!
  Så sköna stubbar din grannkvinna har som fyllde år. När du skrev om att hon inte vill berätta om sin ålder så kom jag ihåg att precis så där var det här också tidigare. Kvinnor uppgav inte åldern. Som om det skulle vara något att skämmas över? Man får ju vara glad för varje år som man kan hänga med, men det finns ett litet krux också i det hela. Det är vanligt att bli stämplad som gammal om folk vet exakt hur gammal man är, det finns en åldersfixering som är osund. Så länge folk tror att man är yngre så blir man också annorlunda behandlad. Jag kan tänka mig att det är det som ligger till bakgrund för att man inte vill berätta om hur många år man är. En av orsakerna i alla fall.
  Så fint att ni gick till henne och sjöng. Toppen!
  Din trädgård är en bit av Paradiset. Ljuvligt och vackert och jag är som du är, tycker om blåa krukor, fastän jag inte har lika många.
  Ha en fin fortsättning på veckan Lena! Hoppas din fotled mår mycket bättre nu.

  • Lena i Wales skriver:

   Captain Tom verkar ha fångat många kvinnors kärlek och det är han väl värd.
   ”Man frågar aldrig om en dams ålder”, fick jag lära mig när jag var liten och här lever det kvar. Det kan säkert ses från olika vinklar, kanske kan vetskapen om att någon har en högre ålder än man trodde inspirera. Medaljen har två sidor.
   Vår granne blev så glad över att se oss och det betydde mycket för oss alla.
   Nu är det verkligen fint i trädgården och jag njuter.
   Ha det bra!

 20. Preciosa skriver:

  Hej Lena!
  Vad fint att ha en san tradgard! Skulle jag vilja ha men orkar nog inte…hade 5000 kvm skogstomt pa 70-talet men inte mycket att gora i en san. Du ser att jag skriver pa en spansk dator…glomde vilken jag hade framme 🙂
  Fin gammal man och vad mycket dinero!! Ja sjukvardspersonalen behover all uppmuntran och inte heller glommas bort nár det ar over. Underbetalda som dom alltid varit.
  Har i Torre ar det sol och moln, 23 gr i snitt i veckan utom en dag da det oste ner men gor inget.
  Ha det sa bra! Vi f`r fortsatta med fotboja…Kram P ♥♥

  • Lena i Wales skriver:

   I detta läge njuter vi än mer av trädgården än vanligt. Visst ligger det jobb bakom, men också roligt jobb.
   Captain Tom är enormt populär och det förstår jag.
   Ni behöver verkligen vackert väder, så ni kan var på balkongen i alla fall, men snart kommer det nog att lätta upp.
   Sköt om dig!

 21. Violen skriver:

  Den mannen är värd all kärlek han kan få! Otroligt att en så gammal man kan göra en så imponerande insats i dessa Coronatider!
  Härligt att få se din trädgård! Vackert med de blåa krukorna som snart ska prunka med pelargonier. Våra pelargonier har stått på vår inglasade balkong och blommat hela vintern och gör det fortfarande. Vi har inte haft hjärta att beskära dem så vi får se hur det utvecklar sig.
  Ha det gott och var rädd om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Captain Tom gör en fantastisk gärning och alla gillar honom.
   Så roligt att fått ut krukorna och då kommer snart också blommorna. Jag har nog tyvärr beskurit dem för lite också, så tiden får visa hur de blir.
   Var rädd om dig också!

 22. Ama de casa skriver:

  Vilket härligt firande av grannen och vilken skön lirare han är Captain Tom 🙂

  Du har så fint i din trädgård 🙂

  Ha en fin dag!

 23. Karin skriver:

  Instämmer i allt och vill gärna lägga till att jag tycker att dina blå krukor är helt underbara!

 24. Therese Bjärstig skriver:

  Vilken hjälte han är, håller med dig, Tom kan man inte annat än gilla 😀

 25. Biggeros skriver:

  Jag kan bara hålla med dig att älska captain Tom. Vilken insats och hjältedåd. Vilken krutgubbe ❤
  Vilken blomstergård du befinner dig i. Helt bedårande. Även vilken fin gest att gratulera er granne på hennes födelsedag =) Min man fyllde även år i söndags och fick smörgåstårta. Trevlig kväll ❤
  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   En riktigt krutgubbe som gör så mycket för nationen. Vi verkar vara många som fallit för honom.
   Det är fint i trädgården här nu och tid att underhålla den har vi också, utan stress.
   Gratulationen var uppskattad, man gör så gott man kan i dessa tider.
   Grattis i efterskott till mannen. Så många som fyller år just nu.Hade 5 kompisar som fyllde år i tisdags och en i onsdags. Kan alla dessa födelsedagar bero på att det är 9 månader efter semestermånaden? Även många som fyller år i mitten av mars, 9 månader efter midsommar.
   Ha det bra!

 26. Marit skriver:

  Jeg prøvde her om dagen å kommentere hos deg, men det gikk ikke. Håper det lykkes nå.
  Du har så mye fint som blomstrer hos deg nå!
  Ha det godt!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, nu kom du fram.
   Det har varit en person till som haft problem, så jag tror det är något krångel med WordPress, ska titta lite mer på det. Tack för att du upplyste mig om problemet.
   Nu blommar det och växer så det knakar här.
   Ha det godt!

 27. Thalassa skriver:

  Ja, vi är många som kommit att älska den charmiga Captain Tom.
  Jag har inte själv deltagit i zoom-party, men sonen och hans vänner umgås rätt ofta så. Undrar om det är något för mig … då måste man ju byta om från mjukisbyxorna och kanske plocka fram sminkväskan?! Nä, tror det får vara för min del. Däremot skulle jag älska att få gå omkring i din trädgård. Helt underbar!
  Trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Så roligt att det är fler som älskar honom. Det är han värd.
   Lite av grejen för mig med zoom eller Whats up party är att komma ur mina gamla kläder och sminka mig lite, till skillnad från alla andra dagar. Jag känner mig så mycket bättre när det är gjort.
   Det är så fint i trädgården nu, en fröjd!
   Trevlig helg!

 28. Thalassa skriver:

  PS. Jag hade också problem att kommentera, men trodde det berodde på mig, och försökte bara två ggr.

 29. Bosse Lidén skriver:

  Häftig stubbe. Gulligt av er att sjunga för henne.
  Det är alltid skönt att bli småkär på våren. Den mannen är jag mycket impad av. Vi har sett honom på TV några gånger.
  Det räcker att jag ser alla dina BLÅ krukor för att jag ska uppskatta din trädgård.
  Trist när det som bara ska funka börjar strula. Hoppas du kan få hjälp av någon som begriper det.
  Helgkram Bosse +26 år. 😉

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är stubben fin och vår granne blev glad för uppmärksamheten.
   Kul när jag började läsa din kommentar. Andra ordet, stubbe och jag trodde först det handlade om Captain Tom, häftig stubbe. Bra ord, tänkte jag, stubbe, en blandning av snubbe och gubbe! Läste vidare och förstod att det inte var alls det som menades, men kul var det i alla fall.
   Så roligt att han också uppmärksammats i Sverige, det är han värd.
   Blått är flott!
   Hoppas också strulet löser sig.
   Helgkramar!

 30. Fint liv som stubbarna fått! Vackert!
  Och de blå krukorna gillar jag som är svag för krukor.
  Så fint att ni samlades också sjöng för damen ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, stubben är så vacker, i sin enkelhet.
   Jag tycker också mycket om mina blå krukor, nu väntar jag bara på att pelargonierna ska blomma på riktigt.
   Vår granne var så glad för att vi kom och sjung för henne.
   Ha det bra!

 31. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Våren är fantastisk, den har kommit längre hos dig, men är mycket tidig hos oss. Captain Tom, vilken fantastisk person, han förtjänar all beundran.
  Ha det fint /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Våren kommer normalt sett hit till oss i Wales ca 4-5 veckor innan till Göteborg, som jag refererar till. Sedan varierar det år från år.
   Captain Tom är helt fantastisk!
   Ha det bra!

 32. Anni skriver:

  Jamenvisst, där var de – alla blåa krukor! Vi är nog lite tokiga, både du och jag 🙂
  Captain Tom är så urtypiskt och underbart brittisk i mina ögon. Han är verkligen värd all uppmärksamhet, hinner han bli adlad tror du?
  Lika underbara var ni som sjöng för födelsedagsbarnet ❤ Så många som inte får och kan fira som de hade velat, så många som är helt ensamma. Jag är otroligt tacksam över att vi får vara ute och röra på oss här i Sverige även om bilmängden på parkeringarna vid bygghandel och trädgårdsaffärer är överväldigande. När man väl kommer in i butikerna är det ju gott om utrymme, men alla säger alla tycks bygga om eller fixa med trädgården just nu. För att inte tala om köerna till återvinningstipparna!
  Däremot ska du titta på bilder från "trängseln" bland folk på gator och uteserveringar med en nypa salt. De flesta bilder är tagna med teleobjektiv och då ser de ut att vara väldigt mycket närmare varandra än de är. Såg just ett danskt reportage som visade på detta:
  https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-04-26-hvor-taet-er-folk-paa-hinanden-disse-billeder-er-taget-samtidig-men-viser-to

 33. Lena i Wales skriver:

  Jag tänkte samma när jag såg dina krukor,hi,hi!
  En fantastisk man. Hoppas han om någon blir adlad.
  Man får verkligen använda sin fantasi och vis omtanke i dessa tider. Många har det värt, så kan
  man ge lite glädje, mår alla bättre.
  Vissa DIV affärer är öppna, men inte alla.
  Soptippen är stängd här.
  Mycket bra det du skriver om teleobjektiv. Fantastiskt tidningsklipp. Oj, vad jag har lärt mig och tänkt om. Stort tack!

 34. Pingback: WALES – Monmouth i Coroantider, Min trädgård och Captain Sir Thomas More | Lena i Wales och Spanien

 35. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020 del 1, januari – juni | Lena i Wales och Spanien

 36. Pingback: WALES – SPÄNNANDE DAGAR I WALES, CAPTAIN SIR TOM MOORE DÖD och VAD KAN MAN GÖRA AV TRASOR? | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s