WALES – MIN TRÄDGÅRD, BANK HOLIDAY och KLAPPA HÄNDERNA

Lördag igen och idag tillbaka till trädgårdslivet här i Wales. Nedan också lite om Bank Holiday, om Boris Johnson kommer att vara pappaledig, om att klappa händer och filmen Tuppen.

Min Trädgård i slutet av april 2020

Fram till förra helgen hade vi underbart väder här, sedan har det regnat till och från hela tiden. Bra för naturen och kan inte klaga, vi har ju haft så fina dagar tidigare.

Bilden ovan är från i torsdags. Igår sken solen och värmen kom tillbaka igen…

…här ser ni gaveln på huset, det lilla dammområdet och BBQ huset…

…tyvärr blev BBQ huset lite av ett avlastningsställe för saker vi inte riktigt visste var vi skulle ställa, men så tog jag mig i kragen och gjorde en rejäl storstädning där och nu ser det riktigt fint ut. Gillar hur solen kommer in på förmiddagen genom bladverken…

…mellan gaveln och BBQ huset har vi en liten damm och ett litet vattenfall…

…och en del växtlighet. En gammal skottkärra med oregano, mejram och gräslök…

…och fikon- och olivträd i krukor. Vi skulle kunna ha fikonen i marken och de skulle växa sig stora och troligen ge en del frukt, men de har så långa rötter att vi inte vill ha det för nära huset…

…jag har också tagit ut några övervintrade pelargonier och hoppas att de ger blommor snart…

…lite mer örter framför pelargonierna, lovage, selleriört på svenska och rosmarin. Jag gillar lovage som är lite pepprig i smaken och rosmarin har man alltid nytta av…

…jag har rensat rejält i den lilla dammen, tagit ur gamla löv som hamnat där under vintern och fyllt på med mer vatten.

Grunden till denna lilla damm är ett gammalt badkar. För ca 10 år sedan bytte vi ut allt i badrummet, det var gammalt och slitet. Vad skulle vi då göra med det tunga gamla badkaret? Jag hade en strålande idé, ha det i trädgården och under varma sommardagar fylla det med vatten på morgonen och låta solen värma vattnet och sedan på kvällen ta ett skönt bad utomhus. Mannen tyckte dock att det var en väldigt konstig idé, men lät mig hållas och bara vägra att använda det. Till slut tröttnade jag och vi grävde ner badkaret i marken och det blev en liten damm.

Vi har en planta med dvärjnäckrosor, som visat sig var ganska stora, men än så länge är de små…

…vid sidan står mina små vänner, familjen sköldpadda, herr groda och min älskade enögde prins…

..för några år sedan var helt plötsligt min då tvåögde prins borta, kunde inte förstå hur han hade försvunnit. Några veckor senare hittade jag honom enögd och ledsen ca 5 meter bort, alldeles ensam. Jag ställe tillbaka honom och han verkade trivas. Men hur hade han förflyttat sig? Jo, lösningen på det problemet kom några dagar senare när jag såg en av de många lösa hundar vi har här runt omkring vid dammen, springande iväg med min prins i munnen. Fick hunden att släppa den, han är ju faktiskt ingen leksak, utan min lille kärlek! Det är inte herrelösa hundar, men många människor här släpper bara ut sin hundar för att löst ströva kring, tyvärr. Ett gissel för en hundallergiker som jag är. En del av er som följt mig ett tag kanske känner igen historian om min lille grodprins…

…vårt hus består av fyra delar, den äldsta från någon gång i mitten av 1800-talet, ingen vet när, en del från 1980-talet, en stor tillbyggnad från 2005 och den senaste tillbyggnaden, entrén från 2018. Det ni ser på bilden är den äldsta delen med den senaste tillbyggnaden och till höger delar av tillbyggnaden från 2005…

…framför har vi en liten terrass med bänk i sten och…

… lite växter i inbyggda krukor. Vad heter dessa blommor? Vet faktiskt inte, men kanske någon vet?…

…framför mannens lekstuga, läs verkstad, har vi rabarber som varit fantastiska i år. Massor av skörd. Här finns också några hallonbuskar sedan några år tillbaka. De har tidigare år också gett bra skörd…

…denna weigela, prakttrya på svenska, har börjat blomma…

…liksom denna choisya, som står vid min nyaste lilla kamelia, vid uppfarten till huset…

…i häcken mot grannen växer en ganska nyplantera clematis, som lyser upp den annars ganska tråkiga häcken…

…vid sidan av BBQ huset går en trappa upp mot stigen bakom huset. Där har mannen gjort en fin grind och en båge i metall…

…på bågen växer kaprifol och gula rosor, en del redan utslagna, men också några knoppar.

Bank Holiday

I onsdags skrev jag om att vi inte firar 1:a maj här och om en Bank Holiday som var på gång. Tyvärr blev det ett litet fel där och jag ändrade det på bloggen på torsdag…

…i min fickalmanacka stod det helt klart måndag 4 maj Early May Bank Holiday och detta litade jag på. I onsdags hörde jag på TV att denna dag är flyttad till 8 maj p g a firandet av slutet av 2:a världskriget för 75 år sedan.

Ledsen för detta fel, fast det var faktiskt inte mitt fel!

Boris Johnson har blivit pappa

Den 29 april dök inte Boris Johnson upp i TV rutan på morgonen och det började spekuleras om att han blivit sjuk igen, men så kom förklaringen. Han hade blivit far till en liten son.

Han är nog den förste premiärministern som inte är gift utan är sambo, i alla fall officiellt. Han har 2 äktenskap bakom sig och tidigare 4 barn, som vi känner till.

Frågan var direkt om han skulle vara pappaledig eller inte.

Här är det långt ifrån så vanligt att papporna tar ledigt som det är i Sverige och något nytt här. Vi ligger så långt efter här inom vissa områden och detta är bara ett områdena. Hoppas verkligen han tar pappaledigt och på så sätt går i bräschen för mer likhet mellan könen, men jag är tveksam om han gör det. Vi får se, hoppas jag har fel!

Klappa händerna

Liksom varje torsdag kl 20.00 brittisk tid var vi ute i trädgården och klappade händerna och gjorde oljud för att visa vår uppskattning för de som jobbar inom vården m m. De som håller landet igång under denna underliga tid. Stort tack till er!

Filmen Tuppen

I torsdags eftermiddag visades den svenska filmen Tuppen på SVT 1. Om ni tittade på den kunde ni se en ung Lena bland flickorna. Det var 40 år sedan filmen spelades in. Tiden går. Fina minnen!

Var bor jag?

Trevlig fortsatt långhelg!

Detta inlägg publicerades i Min trädgård. Bokmärk permalänken.

78 kommentarer till WALES – MIN TRÄDGÅRD, BANK HOLIDAY och KLAPPA HÄNDERNA

 1. Karin skriver:

  Men så trevligt att få komma hem till dig! Vilken trädgård ni har, så charmig! Man kan ana att det ligger mycket jobb bakom, men oj vad det ger riklig belöning – så mysigt!

  Smarta badkarslösningar båda två, tycker jag. Jag hade en liknande idé med ett kasserat badkar, men när jag väl fått det ivägsläpat till en insynsskyddad plats på tomten insåg jag att det var lite för skuggigt där och en favoritplats för myggorna. Så för mig blev det inga utomhusbad och ingen damm heller, för den lysande idén kom jag aldrig på.

  • Lena i Wales skriver:

   Välkommen hit!
   Nu är det fint här i trädgården och tid att göra trädgårdsarbete har vi haft, inte mycket som stör i isoleringen.
   Vi gillar vår lilla damm som den är nu och troligen njuter vi mer av den i denna skepnad.

 2. Madame skriver:

  Så spændende at du er med i filmen Tuppen, Lena.
  Det var smukt at se jeres hyggelige have og huset. Og sikke en fin idé at bruge et gammelt badekar til en dam i haven. Godt du fik den lille prins igen.

  • Lena i Wales skriver:

   Tuppen spelades in för 40 år sedan, vad tiden går.
   Nu är det fint i trädgården och just nu skiner solen här också, ännu bättre.
   Ja, badkarsidén var inte så dum och min lille prins är på plats!

 3. Märtha skriver:

  Intressant att få se din rikliga trädgård – och huset! Här har jag inte ens gått med sekatören på rosorna ännu, och hos dig börjar de blomma… Vi har haft ordentlig frost två nätter i rad, men nu verkar det börja ordna sig, t.o.m. lite regn utlovas! Vill ha såna trädgårdstider som du lever i nu! Njut av din plats på jorden!

  • Lena i Wales skriver:

   Försökte göra en grundligare helhetsbild av trädgården, inte bara lite blommor här och där.
   Vi ligger före Norden här i Wales, så snart har du likadant som här.
   Oh, vad jag njuter!

 4. Marit skriver:

  Så fin hage du har, og så godt at du fikk igjen prinsen din 🙂
  God helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Nu är det härligt här i hagen och vi njuter av det vackra och dessutom skiner solen nu. Härligt!
   Ja, min lille prins vill jag inte vara utan.
   God helg!

 5. walkaboutsweden skriver:

  Så l j u v l i g t brittiskt! ♥
  Både hus och trädgård.
  Tack Lena.

 6. Thalassa skriver:

  Tack för härligt besök i din fantastiskt vackra och varierade trädgård! Vilken artrikedom med allt från blommande buskar till kryddväxter. Skulle nog aldrig lämna denna plats frivilligt under sommarhalvåret…
  Ha det fint o fortsatt trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Så roligt att du gillar vår trädgård.
   Jag måste säja att jag gillar Sverige på sommaren också, med dessa sjöar och så få människor. Hur det blir med sommaren i år, vet ingen.

 7. farfar hebbe skriver:

  Det var en jättefin trädgård du har,kul att få vandra runt i den guidad av dig.BBQ huset är ju läckert..Jag följer Älgarna på Svt play,dom sänder dygnet runt..Haé Kram.

  • Lena i Wales skriver:

   Försökte gör lite av en överblick att trädgården.
   BBQ huset är lite speciellt, gillar det.
   Tyvärr kan man inte se allt på SVT utomlands, synd.
   Kram!

 8. Violen skriver:

  Kul att få se ditt hus! Så mysigt med ett särskilt BBQ-hus nu när det går mot varmare tider. Trädgården ser välskött och inbjudande ut. Växterna gillar säkert att det kommer regn då och då.så att de inte torkar bort.
  Jag läste om Boris Jonsson i morgontidningen och undrade också om han ska vara pappaledig. Det vore väl en stor grej. Men han har kanske fullt upp med Brexit.
  Trevlig helg och ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Huset är lite speciellt eftersom det är tillbyggt under olika tider.
   Trädgården är ovanligt fin i år då vi inte gör så mycket annat. T ex kan mannen inte åka ut på sin motorcykel, utan kan jobba i trädgården istället, bra tycker jag, mindre bra tycker han.
   Det var bra med det regnet som kom, välbehövligt.
   Megastort om han kommer att var pappaledig, men tvivlar lite på det.
   Ha det gott!

 9. Spännande interiör och exteriör.

 10. En sådan fantastisk grönska! Fint med väggar av det gröna också.
  En sann oas du har!

 11. skåningen skriver:

  BBQ huset blev fint.
  Fina blommor har du!
  Jag håller avstånd!
  Mina pågar handlar ju till mig!
  Ha det så bra
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar BBQ huset.
   Nu blommar det fint på vissa ställen och hoppas det blir mer när pelargonierna kommer igång på riktigt också.
   Bra att du håller avståndet och att du får hjälp med handeln.
   Kram!

 12. Anette skriver:

  Vad kul att få se era ägor. Trädgården är ju helt underbar, har ju sett glimtar tidigare men det här gav en bra bild.
  Så fint 😀

 13. Va, var du med i den filmen! Haha, vad roligt!

  Vilken fantastisk trädgård du har, jag ser verkligen hur mycket jobb ni har lagt ned på den, den är så fin! Och roligt med en bild på huset också.

  Badkarsidén tycker jag var himla läcker, men en damm är inte dumt det heller.

  Lite sökande på Google men skulle tro att den vackra blå växten är en bergstensfrö, Lithodora diffusa. Kolla om det kan stämma.

  Ha en härlig helg! Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, jag var med i Tuppen, men det var 40 år sedan nu, Så jag har blivit lite äldre, som tur är.
   Nu är trädgården fin här, vi har ju också haft mycket tid hemma i isolering ovh det har ju också gjort att vi fått mycket gjort.
   Det funkar med den lilla dammen och den gillar jag.
   Jag tror du gjort ett bra jobb i sökandet efter namnet på växten. Jag har fått samma svar från en annan trädgårdskunnig också. Tack!
   Trevlig söndag till er!
   Kram!

 14. Ditte skriver:

  Så roligt att se mer av er vackra trädgård och ert hus. Men jag förstår att det ligger mycket arbete bakom att ha trädgården i detta skick. Nästan ett heltidsjobb.
  Tuppen har jag sett, dock för länge sen. Och säkert såg jag dig då men minns inte nu. Kul att du var med i den. Ser jag den igen på Play ska jag titta extra.
  Ha det så bra ni kan.

  • Lena i Wales skriver:

   Försökte göra en lite överskådlig bild av delar av trädgården.
   Vi har ju nu i tid av isolering haft mycket tid, så det som inte är gjort kan vi i alla fall inte skylla på tidsbrist,hi,hi.
   Filmen ska finnas på SVT Play i en månad.
   Ha det bra!

 15. åsa skriver:

  Så smart att göra en damm av ett gammalt badkar… berättade detta för min man som är rörmokkare och tyckte att han kunde fixa ett badkar så vi kunde härma Er 😀
  Vi får väl se hur det blir… först måste vi bli kvitt snön.

  • Lena i Wales skriver:

   Med en man som är rörmokare så kanske han kan komma över ett gammalt badkar som någon tänker slänga och är säkert väldigt glada att få det borttransporterat. Tror det kan bli fint hos dig. Man får många bra idéer genom bloggar.
   Hoppas snön försvinner illa kvickt!
   Trevlig söndag!

 16. Linda skriver:

  Vilket gulligt litet hus! Där skulle jag inte ha emot att slå mig ner. Det ser nästan ut som något ur en saga 😀

  Ha en riktigt fin söndag!
  Solsken och kram
  Linda

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är den gamla delen av huset gulligt. De nyare delarna är i annan stil, men vi ville ha stora fönster mot utsikten.
   Trevlig söndag från ett lite mulet Wales. Kram!

 17. Ingrid skriver:

  Du har verkligen en helt fantastisk trädgård. Den där dammen gillar jag. Varför tänkte jag inte på det när jag gick där på Stenstugu och funderade på hur jag skulle få med maken på planen på en damm. Att gräva ner ett gammalt badkar på ett lämpligt ställe är ju en lysande idé!
  Jag satt och såg Tuppen, fast jag har sett den förut, men inte kände jag igen dig. Jag kanske hade gjort det om jag hade vetat om det. Nästa gång den går ska jag leta efter dig.
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar vår trädgård.
   Man kan få många bra i idéer i Blogglandia.
   Filmen spelades in för 40 år sedan och jag ser nog ”lite” äldre ut nu,hi,hi.
   Kram!

 18. Monica skriver:

  Vad fint ni har! Rena slottsträdgården och slottet är imponerande också 🙂 mycket jobb med allt men så bra maken har extra tid nu 🙂 Tuppen måste jag kolla, Lasse Hallström och bara kändisar, de bästa vi har, tänk så kul! Boris ja, han har 5 sen förut, fick en dotter till lite vid sidan om efter de andra och nu sonen. Jag är sur att han redan glömt de två som i 48 timmar följde alla hans andetag, de räddade mitt liv sa han då. Nu får sonen namn efter läkare på kliniken men den ene sjuksköterskan var en karl och hette Luis från Portugal men redan glömt. Känner så väl till hur det är, beordrad att rädda liv, kunde vara igång 22 timmar med en kollega, sen kom fam med gåvor till klinikchefen som legat hemma och sovit. Ja de kunde ju inte veta men lite så, man tror det är professorn som fixar allt. Ja det var de. Ha det fint Lena, jag saknar England ofta, trots virus men på det planet tror jag inte det är/blir bättre här men man tror mer, ja på FHM. Ta hand om er, ni kanske får ta en motorcykeltur snart.

  • Lena i Wales skriver:

   Kul att du gilla både trädgården och ”slottet”. Ingen har tidigare kallat det slott, men nu har det hänt och jag kan använda detta namn för ”stugan”. Vad bra! Tack!
   Tuppen är faktiskt en bra film och håller fortfarande. Vet inte om du kommer att känna igen mig, 40 år har gått sedan inspelningen.
   Jag gissade att antalet barn inte bara var den officiella siffran.
   Jag är inte säker på att Boris tänkande är helt demokratiskt och att han heller inte alltid har känslan med i tankarna.
   Ta det försiktigt!

 19. Karin Eklund skriver:

  Ni har så fin trädgård att ni kunde öppna upp den för folk och ta avgift. Tillskott till pensionen? 😉 Ljuvligt vackert och spännande också. Jag skulle trivas där. Badkarsidén är bra. Jag hade också ett gammalt gjutjärnsbadkar i vår trädgård för flera år sedan, men jag fyllde det med jord och planterade något översvämmande i den. Men en väninna behövde det till badkar i sin trädgård och där står det än i denna dag. Att göra damm av badkaret är ju toppen!

  Det är bara att gratta Boris till det nya faderskapet. Så bra att han överlevde sin covid-19 och kan vara med om det nya livet i livet. Förmodligen är det svårt för en premiärminister att ta pappaledigt, men bra skulle det vara om han kunde vara det som ett gott föredöme för andra pappor.

  Ha en fin söndag Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, trädgården känns fin nu och vi är nöjda.
   Att öppna trädgården för allmänheten är nog en bra idé, men britterna är väldigt kräsna vad gäller vackra trädgårdar och vi har så många så mycket, mycket finare här, så tillskottet på pensionen blir nog inte så stor,hi,hi.
   Man kan göra mycket av ett gammalt badkar och i Blogglandia får man många bra idéer.
   Tror det är mycket svårt att ta pappaledigt, speciellt i Brexittider, men han skulle ju kunna ta några dagar eller veckor för att visa hur det ska gå till, ett föredöme. Troligen skulle an jobba lika mycket ändå, men en bra förebild med Boris dragande på en barnvagn genom London.
   Hoppas du får en fin söndg!

 20. Det är första gången vi fick se hela huset – mycket fint och trevligt! Kul med alla tillbyggnaderna, den sista gjordes av er eller…..?
  När vi bodde i Stockholm byggde vi till vårt hus med 45 kvm i två plan och sen flyttade vi hem firman till undervåningen. Byggfirman skickade dit 2 ”snorisar” som fick göra allt jobb och som dessutom ställde till det hemskt i halva trädgården med sina grejor. Varje dag när vi kom hem vid sjutiden fick vi börja med att gå ut och ta rätt på alla deras grejor. Det stod öppna lådor med verktyg, med spik, med skruv, ja t.o.m. en ”bergsprängare” mitt på gräsmattan förutom allt byggmaterial som inte var övertäckt. Och dom byggde tidigt på vårvintern så det snöade eller regnade ibland….. Ovanpå det blev det en massa småmissar på tillbyggnaden, så vi drog av 50.000:- och hörde aldrig ett ljud från firman. Men det slutade med att vi då sa; ALDRIG MER!
  Fast här på Gotland har vi fått byggt pool, altan, skjul, växthus och stort garage. Så man ska aldrig säga aldrig…..
  KRAM/Susir

  • Lena i Wales skriver:

   Jag kom också på att jag inte visat mycket av huset, så kanske fortsätter visa mer.
   De två sista tillbyggnaderna är gjorda av oss. Mannen har gjort allt själv, så inga klantare har varit inblandade.
   Hemskt att höra hur det var för er.
   Kanske lite enklare också när man är hemma på dagen och kan övervaka vad som händer.
   Kram!

 21. Ama de casa skriver:

  Så fint ni har det! 🙂
  Vi klappar händerna varje dag klockan 20 (eller varje kväll då 😉 ). Det blir utöver en hyllning även en gemenskap mellan oss grannar. Fast på distans då.

  Ha en fortsatt fin söndag!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, nu är det fint i trädgården här.
   Jag önskar att vi klappade varje dag också, men britterna är nog lite för lata för att gör det , tyvärr.
   Ha det bra!

 22. Vilken fin trädgård du har. Men vad trist och respektlöst att låta sina hundar springa löst, även hundrädda, allergiker och grodprinsar måste ju få slappna av i sin egen trädgård.

  • Lena i Wales skriver:

   Nu är det gansk fint här i vår trädgård måste jag säja.
   Så är det här, respekt och omtanke står inte högst på listan här. Hundarna är viktigare än människorna, låter hemskt, men så är det. Vill du inte har en lös hund springande kring dig är det upp till dig att se till att din trädgård har stängsel runt, inte hundägarnas skyldighet att se till att deras trädgårdar har stängsel för att hålla hundarna inne.

 23. Ölandsvindar skriver:

  Mysigt att läsa om livet i Wales. Och all växtlighet! Jag tycker att jag bor på Sveriges gröna ö, även om just min lilla plätt mera liknar en sandöken, men den går inte upp mot den engelska frodigheten. Det går mängder av mäklarprogram från olika delar av GB på tv och det är så härligt att se grönskan i trädgårdarna. Ha det bra /Kerstin

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för din kommentar och välkommen till min blogg. Nya avsnitt varje onsdag och lördag.
   Ja, det är fint här i Wales.
   Är det något man kan här så är det trädgårdar och många har fina sådana här. Klimatet gör ju sitt till.
   Ha det bra!

 24. Fint ni bor och BBQ huset var ju så charmigt. Smart iden med badkaret!!
  När jag var barn samlade jag på grodor och fick en stor samling, skänkte dem till en kille för en 20 år sedan som också samlade på grodor. Han hade sina i ett vitrinskåp.

  Här kom också mycket grått, kallt och regn efter varma fina nästan sommardagar i April. Fast marken behöver regnet, så gillar jag inte det helt. Idag dock fick vi lite sol och värme mitt på dagen så vi kunde åka ut till vår stuga ett par timmar.

  Kram Kajsa

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är vackert här.
   BBQ huset är en speciell liten pärla för oss.
   Ett badkar kan ha många funktioner.
   Vad kul att du varit grodsamlare. Jag har inte så många, men jag har min fine lille prins och honom älskar jag.
   Vädret kan vi som tur är inte göra mycket åt, men kan inte komma ifrån att det är härligt med lite sol.
   Kram!

 25. Hej och tack för rara kommentarer hos mig! Så kul att du hittade mig via Mitt godaste finaste… och nu lyckades jag ju se att du har egen blogg! Så roligt att hitta till den!
  Vilken mysig trädgård ni har! Gillar verkligen att ni har ett mysigt BBQ-hus! =)
  Så roligt att få en guidad tur i trädgården! Ha nu en ny fin maj-vecka!
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för din kommentar. Nya inlägg på min blogg varje onsdag och lördag.
   Roligt att du gillar min trädgård och det lilla BBQ huset.
   Det är fint i trädgården nu och vi njuter.
   Ha det bra!

 26. Veiken skriver:

  Ert BBQ hus ser ut som det har kommit direkt ur en av Beatrix Potters sagor! Så fint!
  Jag inser hur många timmar ni måste lägga på er fina trädgård med alla fantastiska växter. Hatten av för det!
  Badkarsdamm – hur coolt är inte det?
  Jag önskar dig en fin vecka! 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Vilken fin beskrivning av vårt BBQ hus, tack!
   Speciellt i år har vi gjort mycket i trädgården, inte så mycket som stör i isoleringen.
   Kul att du gillar vår badkarsdamm, roligt när man kan återanvända något till något helt annan än vad det är gjort för.
   Ha de gött!

 27. Anita skriver:

  Lena … er trädgård är en dröm! Så fint det blev efter städningen i BBQ-huset. Vilken vacker färg på stolen. Blå förstås … 🙂 Bergstensfröt är ljuvlig … ser att du fått tips om att det var den. Och blå förstås 🙂
  Så du var med i Tuppen. Den har jag sett för länge sedan. Skulle kanske se den igen, ser att den ligger kvar på SVT Play till den 30 maj. Men det skulle vara intressant att veta i vilka scener du är med, så jag kan ”leta efter dig”. Fast du kanske inte minns, det har ju gått ett tag 🙂

  Ha en fin vecka!
  Anita

  • Lena i Wales skriver:

   Så fint omdöme om den som verkligen kan det där med trädgård. Stort tack!
   Naturligtvis är de gamla stolen blå, finns det någon annan färg?
   T o m bergstensfröt är blått,hi,hi!
   Jag är en av flickorna och med i flera olika scener, lite överallt.
   Hoppas du känner igen mig, 40 år har gått sedan den spelades in.
   Ha det bra!

 28. Åse skriver:

  Härliga bilder så ljuvligt du bor.
  Kram Åse

 29. Tomtan skriver:

  Härliga bilder

 30. Anni skriver:

  Åh, är du med i Tuppen! Jag ser den mest för att få se fina Tollered, men den här gången tittade jag inte. Så får du titta på Karlsson på taket någon gång, då kan du få se en ung Anni 🙂

 31. Inger Hansson skriver:

  Så fint ni har det! Men jag skulle aldrig ha klarat att låta bli att gräva ner fikonträdet…

 32. Åke skriver:

  Aha du är med i Tuppen 😂 Vilken scen då? Jag minns att jag såg den på bio. Nu har man sett om den någon gång också, jag har alltid gillat Härenstam. Men så fint ni bor, snyggt designat. Gillar badkaret, den sneddade trappen, så personligt 👌 Huset och dess tillbyggnad tycker jag är så kul. Jag har ju själv fått designat och byggt sedan barnsben typ. Jag hängde med min far i unga år. Sten och betong står mig varmt om hjärtat. Blommor är underbart liksom trädgårdar men dit räcker inte min blommiga öga. Sitta och njuta och fota får räcka 🤗 Trevligt med åldern på huset och kul med historiken. Vi sköter om oss.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag är en av flickorna och med i flera olika scener. Nog lite svår att känna igen efter 40 år.
   Ja, vi bor fint och nu är det ganska bra ordning här också. Vi har liksom haft mycket tid över i vår isolering.
   Huset är tillbyggt flera gånger, så det är lite annorlunda.
   Ha det bra!

 33. skogsnuvan skriver:

  Beundrar din trädgård och precis som du grävt ner ett badkar att ha som damm har jag grävt ner en barnsandlåda och har som damm. Ett utebadkar har jag nere vid sjön och ifjol när det var lite dåligt med vatten värmde jag vatten från sjön och badade där. Mest på kul för jag har ju faktiskt en bastu. Har inte badat ännu men det blir nog snart.

 34. Barbro S skriver:

  Så roligt att få se din trädgård, växtprakten och de fina installationerna. Härlig vandring med dina bilder. Tänkte på kantnepeta när jag såg de små blå, men är alls inte säker. Kul med badkarsdammen :). Ha det så gott!

 35. Biggeros skriver:

  Vilken himla fin och stor trädgård du har. Det är rena oasen. Du skulle ansöka om att visa upp din trädgård=)
  Gillar din fina stenbänk och trappan med bågställningar för dina rosor.
  Ta hand om dig 🙏
  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Tack! Nu är det fint här och nu på morgonen skiner dessutom solen här och det ser underbart ut.
   Folk i UK är kräsna när det gäller trädgårdar, vi har ju så många fina här.
   Kram!

 36. TravelAnna skriver:

  Så roligt att se hur ni bor, med alla fina bilder på både hus och trädgård! Ni har det otroligt mysigt. Gröna fingrar finns det minsann, ser jag! Så bra att den lille grodprinsen kom tillbaka. ❤
  Oj, har du varit med i filmen Tuppen! Spännande, måste ju nästan se om den bara för det. 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vi bor fint och trädgården är bättre än någonsin, när inget runt stör skötseln, inga sociala kontakter och vi är hemma hela tiden. idag skiner solen och det är så vackert.
   Älskar min lille prins.
   Det var 40 ´år sedan den spelades in, får se om du känner igen mig.
   Ha det bra!

 37. Emma Engström skriver:

  Nej men åh vad fint du har det! Man blir så glad av växtligheten 😀

 38. Pingback: WALES – MIN TRÄDGÅRD, EN SKOGSPROMENAD och LOCKDOWN i Wales | Lena i Wales och Spanien

 39. Pingback: WALES – BARA BRITH, TOM JONES och MIN TRÄDGÅRD | Lena i Wales och Spanien

 40. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020 del 1, januari – juni | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s