WALES – MIN TRÄDGÅRD, EN SKOGSPROMENAD och LOCKDOWN i Wales

Onsdag mitt i veckan igen och bloggdags! Idag från min trädgård, om Friday Club, klappa händerna, en promenad och lockdown.

Min trädgård mitten av maj 2020

Vi fortsätter vandringen runt i min trädgård och tar oss till andra sidan av min mans lekstuga (verkstad). Där har vi ett lite växthus byggt av överblivna gamla fönster och dörrar. Det är byggt i direkt anslutning till verkstaden, så där blir aldrig frost.

Jag ska erkänna att detta har blivit ett litet utrymme i trädgården som definitivt inte varit skött, mer av ett avlastningsområde för bröte som vi inte riktigt vetat vad vi ska göra av. Där tror jag att det kom in lite göteborgska i meningen, bröte, alltså skräp som kanske kan användas. Men i dessa tider kunde vi inte längre försvara oredan, så det blev lite städning och rensning av ogräs och det ser ganska okej ut nu…

…p g a att vi normalt sett är i Spanien till mitten-slutet av april och sedan oftast besöker Sverige några veckor i juni-juli månad, så kan vi inte odla så mycket eftersom vi inte är hemma för att sköta det.

Men i år är ju allt så annorlunda. Vi hade en hel del gamla fröer liggande. Så vi tog fram några tråg och stoppade ner fröerna, så får vi ser vad det blir av det. Riktigt spännande!

Tyvärr kom vi igång lite sent. Våra hjärnor kunde liksom inte riktigt få in att vi troligen kommer att vara hemma ytterligare några månader. Dessutom har det varit svårt att få tag i jord och fröer. Visst kunde vi beställt fröer, men som sagt vi hade liksom inte kopplat situationen och jag tror det är många som känner likadant…

…framför växthuset har vi flera hallonbuskar och det ser ut att bli hallon på dem i år igen…

…bredvid växthuset finns ett öppet vedskjul och till höger, i hörnet av trädgården, finns ett gammalt vedskjul. Eftersom vi numera till största delen är i Spanien över vintern och att vi har installerat centralvärme så går det inte åt så mycket ved som tidigare, så det gamla skjulet räcker för veden…

…nedanför vedskjulet finns ytterligare två skjul för gräsklippare, utemöbler och min mans övriga nödvändiga grejer.

Friday Club 

Som vanligt hade vi vår nu traditionella Friday Club med vänner på Zoom.

Så det var dags att tvätta håret, ta på lite smink och klä upp sig.

Ja, tittar ni på bilden ovan undrar ni nog vad jag menar med att klä upp sig, här är det snarare klä ner sig. Anledningen till denna klädsel är att mannen veckan innan fick idén att alla i stället för att klä upp sig fint för zoomfesten, skulle bära onesie och för de som inte hade detta plagg skulle de istället bära morgonrock och så blev det.

Någon av läsarna ville gärna se mannen inför Friday Club. Tyvärr försvann han när det var dags att ta foto, men…

…istället dök det upp en onesie zebra i min trädgård, vilket ju var lite udda, men trevligt….

…sist jag såg denna zebra i min trädgård var i augusti 2016 i samband med ett välgörenhetsevenemang.

Till saken hör att just denna fredag kväll var det extremt varmt ute, så omklädning skedde ganska snabbt.

I övrigt har det varit varierande väder här, varma och soliga dagar, men också kalla och blåsiga.

Klappa händerna

Varje torsdag går vi ju ut här i UK kl 20.00 och klappar händerna för att visa vår uppskattning till alla de som själva sätter sin hälsa på spel för att hjälpa andra, på sjukhus, äldreboende m m.

Vi inte bara klappar händerna, utan gör också massor av oväsen. Uppfinnarjocke i familjen hade konstruerat en slags grej som lät lite som en trumpet och var väldigt högljutt. Sedan dess har han modifierat den till något trumpetliknande och håller på att göra en blockflöjt av rör. Ibland undrar man hur den hjärnan fungerar!

Promenad 5 maj 2020

Läs här om vår förra promenad i omgivningen!

Denna dag blev det en annan typ av promenad. Liksom på förra promenaden gick vi upp till toppen, men där ifrån i sydlig riktning…

…denna stig är lika spännande varje gång jag går där, även om jag gjort det många gånger. Känns alltid mystiskt och sagolikt när jag går där mellan häckarna…

…i ändan av stigen finns en grind som leder in till en sagoträdgård, eller?…

…nej, någon sagoträdgård blir det inte, utan öppna fält med vida utsikt mot England…

…längs stigens kant väder bluebells och smörblommor mot fältet och…

…likadant mot skogsbrynet.

Lockdown i Wales

En mycket rörig artikel, p g a att det är en hel sörja av regler här nu!

Som jag skrev om i lördags hade man talat om lättnader av vårt lockdown i början av veckan. Så har också skett och som tänkt, olika för de olika länderna i UK. Wales har sina regler, liksom Skottland, Nordirland och England har sina. Vilken röra det blev! Ni som trodde UK var välorganiserat vet väl redan genom Brexit att så inte är fallet. Jag kände väl till detta långt innan Brexit.

Boris Johnson talade både länge och mycket om de nya reglerna, det enda det ledde till var att det blev ännu rörigare. Han är är ju premiärminister för UK, men också för England. Så när han pratade var det svårt att skilja på om han talade om UK eller England, eftersom vissa saker gäller samma i hela UK och andra gäller bara för England.

Skillnaden för Wales är att Garden Centres får öppna i början av denna vecka och att man får gå ut på en promenad i närområdet mer än den gång per dag. Användande av bilen är luddigt, vi får åka till Garden Centre och i samband med det eller vanlig handlande ta en promenad. Inga klara besked och en himla röra, som vanligt.

Man talar också om att ev öppna bibliotek och soptippar (eller kanske heter det återvinningscentraler). De har kommit och hämtat sopor, papper, plast, burkar och glas m m vid våra hus, men vi har inte kunnat åka till tippen med andra grejer.

Icke livsmedelsaffärer är fortfarande stängda, liksom pubar och restauranger. Vissa byggnads- och färgaffärer är öppna, ingen vet varför.

Fortsätt att var hemma, gå inte ut i onödan, och håll avståndet, 2 meter, gäller fortfarande.

England har betydligt liberalare regler.

Det har varit massor av frågor på både radio och TV, speciellt från de som bor i gränstrakterna, som jag gör. Vissa var relevanta p g a de oklara reglerna, speciellt från Wales sida, Englands regler är klarare. Men också många så onödiga och dumma frågor att man storknar. I Wales gäller, håll er hemma så mycket som möjligt! Många försöker att hitta något kryphål för att ta, vad man tror, en fördel av detta. Det enda man gör är att sätta andra människors liv i fara.

OBS, Wales har andra regler än England!

Det går ingen nöd på oss här hemma. Vi har till och med lyxat till det en dag och ätit baked beans on toast, vita bönor i tomatsås på rostat bröd.  T o m några skivor chorizo och ost till, riktigt fusk, men det såg svenska till att förgylla maträtten med. Vad vore livet utan baked beans om toast? Hur skulle britterna överleva?

Trevlig fortsatt vecka!

Detta inlägg publicerades i årstider m m, Min trädgård, Socialt. Bokmärk permalänken.

56 kommentarer till WALES – MIN TRÄDGÅRD, EN SKOGSPROMENAD och LOCKDOWN i Wales

 1. Madame skriver:

  Så fin idé med et væksthus lavet af gamle vinduer og døre. Og sikke en god idé med jeres fredagsklub på Zoom – iført morgonrock 🙂 Og en herlig zebra 🙂
  Det er synd, I har så skrappe restriktioner stadigvæk, og at Wales har andre regler end England! Her er storcentre åbne nu, men først på mandag må restauranter og caféer åbne. Men hele kulturlivet åbner først den 8. juni.

  • Lena i Wales skriver:

   Bra med återvinning.
   Zoomparty är trevligt och ibland får man spöka ut sig lite också.
   Besöket av zebran var roligt,hi,hi.
   Tack för uppdateringen från Danmark!
   Ha det bra!

 2. Anita skriver:

  Så roligt det var att få se mer av er trädgård. Och promenaden i omgivningarna. Blir alldeles salig när jag ser den vackra naturen ni bor i och som omgärdar er. Och zebran var snygg 🙂 Ni verkar ha så mysigt på era Friday Club-träffar.
  Jag har läst även på andra ställen om röran i regelverket som gäller i de olika länderna i UK. Det känns ju märkligt när ni i princip kan stå hos er i Wales och se över mot England där reglerna är helt annorlunda.
  Vädret skiftar här också. Just nu far det snöblandat regn i luften och inatt varnas för många minusgrader. Tur att jag inte planterat ut något ännu. Magnolians saga kommer att vara all men jag är glad att jag hann njuta av den och ta några fina bilder på den när den lyste vit mot den blå majhimlen.
  Baked beans on toast … det minns jag från några av frukostarna under mina UK-resor 🙂 Och vet du vad det ska bli här idag? Jo scones med grädde och jordgubbssylt. Inte äkta Cream Tea men nästan 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Jag försöker dela upp trädgården i olika bitar för att ge en bättre överblick.
   Kul att du gillar zebran, det gör jag också,hi,hi.
   När man har ett evenemang varje vecka så är det kul att ändra tema lite då och då.
   Fullkomlig röra här nu, otroligt!
   Vi har också haft det lite kalt, men växterna har klarat sig.
   Baked beans on toast äts normalt till frukost, men eftersom jag inte äter frukost, blir det till middag istället.
   Låter som ett mycket fint Cream Tea (dock inte Afternooon Tea). Tror jag får baka lite scones, Du frestar mig!
   Ha det bra!

 3. ljuvlig tid, fin zebra, härligt med en egen lekstuga 🙂 Vi tog en morgonpromenad här i Göteborg, haglat på natten!

  • Lena i Wales skriver:

   Härligt här nu, fast lite kallt i vindarna ibland.
   Roligt att du gillar zebran, det gör jag också,hi,hi.
   Maken spenderar mycket tid i sin lekstuga, han gillar att leka där.
   Hagel, inte kul.
   Ha det bra!

 4. Marit skriver:

  Så flott blomstring hos deg, og morsomt zebrakostyme 🙂
  Fint å lage drivhus av gamle vinduer.
  Ha det godt!

 5. Märtha skriver:

  Här sitter jag och huttrar… Försöker få värme genom dina bilder. Våra rhododendron har ännu stadiga knoppar. Några träd har börjat blomma, men… Frost i natt, det utlovas lite kallt regn idag, kanske frost nästa natt också. Har inte lust med någonting! Det kan bara bli bättre! Tack för dina små promenader! Jag nästan känner den ljuva naturdoften. ### Jag orkar inte ens följa med olika corona-regelverk, i morgon startar skolundervisning för 7-15-åringar här, med en massa direktiv om att inte vara för nära varandra, äta i olika mat-turer… Gymnasie-eleverna fortsätter med distansundervisning, vi har haft en hel del kurser som möjlighet till nätkurser i flera år (redan då jag ännu jobbade, 2014), så det finns beredskap. Men mina fd kolleger har berättat att de börjar få måttet fullt och inte vill se en dator på länge, länge!

  • Lena i Wales skriver:

   Just idag är det inte det bästa vädret här eller, men inte det värsta heller. Molnigt och ca 9 grader. Hoppar över promenaden idag, gjorde en lång och fin igår.
   Frosten är inte bra för växtligheten.Den kommer liksom vid lite fel tid.
   Jag orkar heller inte med dessa himla regler som ingen förstår.
   Min son som är lärare i historia och samhällskunskap på ett gymnasium i Sverige verkar också trött på det hela, men snart är det ju skolavslutning i Sverige.
   Trots allt hoppas jag du hittar någon trevlig sysselsättning under dagen!

 6. Ingrid skriver:

  Er trädgård är verkligen helt fantastisk. Och ännu finare kommer de väl att bli nu när du får gott om tid att odla nu när ni är i karantän. Vi får roa oss så gott vi kan. Här kan man i alla fall gå ut när man vill och vart man vill. Bra eller dåligt? Diskussionens vågor går höga!
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är fint i trädgården nu.Just idag blir en innedag, lite kallt, 9 grader och molnigt.
   Svårt att avgöra vad som är rätt och fel i dessa tider, bara framtiden kan utvisa.
   Kram!

 7. Monica skriver:

  Fint ni har i er slottsträdgård. Tror att slottsfruar ibland går runt i en morgonrock med en kopp te i handen medan slottsträdgårdsmästaren jobbar :-). Såg bland grannarna där Anna bodde i stort hus innan de köpte, jag skulle gå och handla, det stod fruar vid varje grind eller häck med en tekopp, de skvallrade antar jag 🙂 och en inhyrd röjde i trädgården, sen kom fönsterputsarna och Nannyn tog hand om barnen. Lite annorlunda liv än svensk kvinna som gör allt själv, ja det finns varianter förstås men då är det mer åt de kungliga här, haha. Ha det så bra Lena, skönt om det öppnar upp lite mer affärer, men mycket regler, kanske Boris har svårt att skilja på UK och England också, tycker han ser sliten ut men vet inte om svenska tidningar väljer de värsta fotona. Och han har vaknätter kanske, hihi. Nu fick jag lust baka scones med, är så gott. Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Gillar att du kallar det för en slottsträdgård!
   Ja, mitt liv i slottet är lugnt p g a att betjänterna och trädgårdsmästarna gör det de är tillsagda att göra. Så jag kan bara stå och skvallra med mina grannfruarna hela dagen.
   Det finns verkligen sociala skillnader här.
   Nej, jag är glad för det jag har, fast två timmars städhjälp varje vecka hade suttit fint, men kan ännu inte försvara det för mig själv. Jag har ju tid att städa själv, men vill inte. Däremot har vi en trädgårdsmästare som kommer och klipper gräset när vi är borta en längre tid. Det är skönt och heller inte så dyrt.
   Mitt nästa projekt är att tvätta fönstren, men skjuter det lite på framtiden. Än kan man se ut!
   Han ser verkligen sliten ut, sviter av corona, baby och premiärminister, ingen lätt kombination. Skulle inte vilja ha något av det.
   Ha det bra!

 8. skåningen skriver:

  Zebran ser snäll och tam ut.
  Svar:visst var det en bra ide
  Ha en bra dag!
  Kram!

 9. farfar hebbe skriver:

  Snacka om att bo vackert,,det är ju hur fint som helst i din trädgård,många mysiga hörn..Zebrab på Sebramoppen verkar vara en klurig en..
  Björn Afzelius var en poet med många fina texter.R,I,P men musiken lever vidare..Haé Kram.

 10. Vilken fantastisk omgivning ni har! Så vackert landskap! Så roligt med en zebra som dyker upp så där 🙂
  Förstår att det blir lite luddigt om det är olika regler olika delar… Här blir det också lite ”luddigt” ibland när man ska ta sitt eget ansvar vilka resor som är onödiga t ex… Jag kan ju faktiskt tycka att det är nödvändigt att få titta till mitt hus i fjällen eller på Västkusten samtidigt som någon tycker att det är onödigt om jag gör det. Lite ”luddigt” blir det också när man pratar om social distansiering och att man kan umgås med dem i samma hushåll, samtidigt som man kan vara på sin arbetsplats…. Ibland pratas det att morföräldrar (utan att nämna åldern 70+) inte ska träffa sina barnbarn, men vi har ju inte ens fyllt 50 så vi måste ju kunna träffa våra barnbarn… hade jag inte tagit steget att bli hemmafru för 1,5 år sedan så hade jag fortfarande jobbat på förskola och träffat runt 70 barn per dag och minst lika många föräldrar… så lite ”luddigt” blir det allt 😉 Men jag tycker ändå att det fungerar bra, man får tänka sig för och tänka själv.
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är vackert här.
   Inte varje dag man har en zebra i trädgården, men roligt var det.
   Inte lätt var än vi är i dessa dagar.Det värsta har nog dock varit alla de, t ex i Spanien som varit instängda i sina lägenheter i veckor.
   Lite av problemet här tycks vara att många inte kan tänka själva. Allt är så mer individualistiskt mot i Sverige. Svårt.
   Ha det bra!

 11. walkaboutsweden skriver:

  Så intressant – både i bild och text.
  Som vanligt alltså! 🙂

 12. Franska Fikon skriver:

  Så trevligt med en rundvandring i er trädgård! Ni verkar ha en riktigt stor tomt. Hm, jag gillade att ni klädde upp er inför partyt på fredagarna. Nu när man alltid är hemma i sin frivilliga isolering så känner jag ett behov av att komma ur trädgårdsbyxor och t-shirt. OK, ni bytte ju förstås om båda två, hihi. Vi som brukar ha tv-middag varje dag, har nu inför middag i matsalen fre-sön för att man ska märka skillnad på helg och vardag. Ha det bra!/Lotten

  • Lena i Wales skriver:

   Det är fint här nu och tomten räcker till mer än väl.
   Jag går runt i trasiga, men bekväma, byxor och urtvättade t-shirts hela tiden, därför så viktigt att göra något extra vid minste ett tillfälle per vecka. Känna att det finns något annat i det isolerade livet här.
   Bra idé att byta ställe att äta för att känna att det är skillnad på dagarna, behövs nu.
   Ha det bra!

 13. Violen skriver:

  Din trädgård är otroligt vacker! Vi längtar väl alla efter lite mer frihet, det är inte roligt med social distansering.! Senaste nytt hos oss är att vi kan få resa bort med bilen om resan inte tar mer än 1 -2 timmar. Vi ska tydligen inte belasta sjukvården utanför vår egen region om vi blir sjuka. Vi stannar hemma.
  Ha det gott

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är fint nu och idag skiner solen dessutom.
   Vi har betydligt striktare restriktioner än i Sverige, för mig låter det som stor frihet där.
   Låter vettigt att stanna hemma så mycket som möjligt.
   Ha det bra!

 14. Ditte skriver:

  Väldigt roligt att se mer din trädgård. Och eftersom det nu kanske inte lär bli så många resor i sommar är det ju fint att odla lite extra.
  Zoom träffar är ju perfekta. Har även några sådana här med vänner . Kul nu med en annan typ av klädsel. Zebran är bra! Härlig bild.
  Här är det inte direkt så att man klappar händerna om kvällarna utan man visar uppskattning på annat sätt. T.ex. lämnar mat till vårdpersonalen, bakar, hjälper till att tillverka visir och annat. Kanske mer praktiska saker och även stödjer sjuksköterskorna /undersöterskorna i deras strävan att de få högre lön och bättre arbetsvillkor. Men det ena utesluter ju inte det andra.
  Jag tycker det fungerar fint här och man kan ju välja om man inte vill gå ut och man kan beställa hem mat. Vi är ute mycket varje dag och vi handlar själva. Gott om plats och goda avstånd och tycker människor är varsamma. Är så glad för att vi kan vistas ute. Men man gör ju som man själv tycker är bra. Och Sverige är ju inte heller så trångt som i många andra länder.
  Ha det så bra och njut av allt fint hemma.

  • Lena i Wales skriver:

   Försöker dela upp trädgården i zooner, för att kunna beskriv den bättre.
   Våra zoom träffar är bra substitut för normalt umg’ngesliv.
   Gillar mi zebra!
   Bra det som görs i Sverige för vårdpersonalen, tycker jag. Hoppas bara de får bättre betalt vid nästa löneförhandling.
   Fantastisk frihet ni har.
   Ha det riktigt skönt och ta vara på varandra!

 15. Geddfish skriver:

  Ni har en otroligt fin och grönskande trädgård, en fröjd. Men det är ett passande klimat också.
  Frukost med stekt ägg, bönor och toast, det är smaskens, det! Brôte, det ordet känner jag igen också. Jag är född i Vårgårda, skola i Alingsås – där har du det 😀
  Jag tror det är många som blivit ställda pga coronan. För mig är det himla dumt. Just nu har jag ingen fördel av att bo i Lidköping. Allt är stängt som jag gillar. Jag har inga vänner att luncha med, det gör man inte så mycket här. Mina barn och barnbarn bor för långt bort för en fika.
  Vi håller tummarna att det går över snart (fast jag tror det dröjer). Vi videopratar också, en himla tur.
  Kvällskram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, härligt här nu.
   Mycket troligt att bröte också är västgötska också, jag har ju båda dialekterna i mig. Vi har ju bott så när varandra i det stora landet Sverige och båda gått i skola i Alingsås.
   Svårt att veta var man ska vara i dessa dagar. Man bygger upp ett visst liv och helt plötsligt är allt så annorlunda.
   Tur att vi har tekniken att hålla kontakt med familjen, trots att vi inte kan ses.
   Morgonkram till dig!

 16. åsa skriver:

  Somrigt och fint.
  Härlig zebra Du hade på besök ❤
  Kul med en Uppfinnar-Jocke i familjen 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, känns somrigt här nu och idag skiner solen dessutom.
   Gillar den zebran,hi,hi!
   Det är kul med en uppfinnarjocke, men ibland blir det lite väl mycket,hi,hi.
   Sköt om dig!

 17. Helena skriver:

  Vilken fin trädgård ni har! Och ”sagostund var underbar. Verkar mysigt med en Friday Club.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, här är jättefint nu och dessutom skiner solen nu på morgonen, känns lättare då.
   Friday Club är trevligt och när vi inte kan ha den som vanligt, är detta ett bra alternativ. Behövs lite glädje i dessa tider.

 18. Helena skriver:

  Sagostigen ska det stå förstås!

 19. motionochfritid skriver:

  Så mysigt du har det i din trädgård med små hus runt om och zebran på måppen. Dina blåa krukor gillar jag mycket också min favoritfärg.
  Sagolika promenader du gör, blir avundsjuk 😊
  Ha det fortsatt bra!

 20. Therese Bjärstig skriver:

  Så underbart du har det i trädgården, riktig avis med tanke på snön här… Men ska våga mig på lite penseer i uterummet till helgen tänkte jag. Och kul att ni hade fröer på lut, passar ju bra under rådande osmtändigheter. Tror att många kommer upptäcka nya intressen, undersöka närområdet osv tack vare covid19, inget ont som inte har något gott med sig också. Ha en fortsatt fin vecka!

  • Lena i Wales skriver:

   Det är vackert här nu. Snö, inte nu, inte kul.
   Vi får se vad det blir av fröerna, spännande.
   Tror som du att det är mycket som kommer att ändras efter corona, nya värderingar. Hoppas allt går åt rätt håll nu,
   Ha det bra!

 21. Haha, så roligt med Alans upptåg! Han verkar vara som min lillebror, kan man göra det elektriskt så gör man det! Lillebror är i grunden elektriker, kanske jag ska tillägga … Nu är det mer åt datakablar och lite ”chefande”.

  Så du har ett litet växthus också! Roligt att det nu är städat och lite mer igång. Tänk så mycket ni har fått gjort dessa veckor! Förstår att ni har det bra!

  Här var det sol så jag tyckte det var bra att hänga ut tvätt och då var det tydligen lämpligt med en andra sköljning ovanifrån. Suck.

  Ha det bra! Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Han kan hitta på den manen,ha,ha!
   Han gillar att pula och greja med tekniska grejer och försöka få det att fungera, tvärt emot mig, teknik och jag skriker, hjälp,hjälp!!!!
   Vi har fått så mycket gjort, så det är inte klokt, ändå har vi absolut inte stressat.
   Konstigt med vädret. Här har solen skinit hela dagen, men det har varit lite kalla vindar.
   Kram!

 22. Karin Eklund skriver:

  Ett så härligt inlägg igen! Jag förstår nästan inte att ni överhuvudtaget vill lämna ert ställe. Utsikten är magnifik och trädgården en lisa för själen.
  Bra att Alan har en sådan hjärna som han har. Det händer ju alltid något roligt och oväntat tycks det som. Härligt.
  Ha det bra båda två!

 23. Marbellatanten skriver:

  Vackert, vackert, vackert ….
  Som jag längtar till Linda Vista Garden Center i San Pedro öppnar igen, är så himla sugen på att plantera fröer eller annat (kanske för sent nu? Vet inte hur det är här i Spanien med fröer :-D). Men åka dit, fixa blom/planteringsjord och små murgrönor osv.
  Frågan är bara om jag får åka till SP med buss bara för den sakens skull? Luddigt och rörigt här nere nu med alla olika restriktioner, alla säger olika, till och med poliserna. :-/

  Njut av din fantastiska trädgård. 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, Wales är vackert.
   Garden centres i både Wales och Spanien är fantastiska. I Spanien som en botanisk trädgård.
   Tyvärr finns det ju risker med att åka buss. Man vet inte vilka som varit med eller vilka som är ombord. Om det är lagligt vet jag inte. Inte rörigt bara i Wales, även i Spanien.
   Ha det bra!

 24. Ama de casa skriver:

  Haha! Gillar zebraoutfiten – speciellt i kombination med den matchande moppen 😀

  Ha en bra start på helgen!

 25. Biggeros skriver:

  Baked beans on toast har mina flickor ätit många gånger=)
  Så lummigt som du säger vad ska man rätta sig efter?
  Här har vi hoppat upp i fas 1 och knappt inga butiker och restauranger har öppnats. Det har lett till att beslutet gick för fort och vi märker ingen skillnad. Vi får åka bil med alla familjemedlemmar och träffas 10 personer utomhus eller hos någon.
  Vilken mysig och stor trädgård ni har och trevligt sätt att höras/ ses på via nätet på friday club.
  Det gäller att hålla kontakten =)
  Trevlig fredag ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Baded beans on toast är faktiskt gott!
   Mycket luddigt och ogenomtänkt här.
   Vissa betydliga skillnader, viss verkar det inte hänt så mycket med i Spanien.
   Snart dags för Friday Club!
   Trevlig helg!

 26. Veiken skriver:

  Jag blev helt matt av att läsa alla regler eller en salig röra. Det gäller att hålla sig hemma, så slipper man bryta mot röran. Ni bor så fint och kan röra er i närområdet!
  Det gäller ju att passa era odlingar också så dom blir lyckade!
  Ha det fint!

  • Lena i Wales skriver:

   Vi är mer eller mindre isolerade här, så egentligen berör det oss inte så mycket. Fast idag gjorde jag något lagligt och mycket spännande, för mig, som jag berättar om imorron.
   Dags för Friday Club snart!
   Ha de gött!

 27. Emma Engström skriver:

  Otroligt vackert du har det, man blir så glad när man ser massa växter och grönska liksom! Det gör mycket för humöret, men önskar dock jag vore duktig på att ta hand om allt också 😀 Kram!

 28. Pingback: WALES – BARA BRITH, TOM JONES och MIN TRÄDGÅRD | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s