Var spelades NETFLIX serien SEX EDUCATION in? Och från MIN TRÄDGÅRD

Onsdag och bloggdags! Idag en blandning av Netflix, min trädgård och lite annat.

Netflix serie Sex Education

Har ni följt Netflix serie Sex Education? Det har inte jag gjort, eftersom jag inte har Netflix, men i söndags läste jag om serien i en tidning och var den var inspelad. Inte långt från där jag bor. I Symonds Yat East i England, vilket jag skrivit om här, här och här.

På bilden ovan är det huset högst upp i mitten. Det är byggt i trä 1912 som en fiskarstuga av en rik Londonbo. Det står ut väldigt mycket i miljön, eftersom det är ett trähus och även rödmålat, finns inte många liknande i hela UK, men massor i Sverige…

…det är väldigt svårt att få en bra bild av huset. När man kommer närmare längs floden, försvinner det bakom träden.

I serien är det bara exteriören som är inspelad här, interiörerna är inspelade i studios. Serien har blivit populär över hela världen och har ca 40 milj tittare…

…huset kommer att hyras ut över sommaren för £ 70 / person och natt. Det ägs av ett par som köpte huset 2002 för £ 355 000 (ca 4,1 miljoner SEK). I samband med seriens populäritet erbjöds ägarna av en fan av serien £ 1 miljon (11,5 miljoner SEK). Vi är öppna för erbjudande, svarade ägarna.

Var ligger Symonds Yat?

 

Pubarna öppnas!!!!!!

 

I måndags öppnade pubar, caféer och restauranger i Wales efter lockdown, i alla fall vissa pubar. Förutsättningen är att man kan sitta utomhus och hålla avstånden, vilket man inte kan göra på alla ställen. Kan de inte uppnå dessa krav, så kan de inte öppna upp.

Öppnande av pubarna är något många, inkl mig själv, har längtat efter. Så jag tror jag väntar lite med ett besök, fast här tror jag egentligen inte det hjälper att vänta, alla vill alltid dit, hi,hi. Men ännu kommer det inte att vara som vanligt.

Poddar

Som en del av er redan känner till lyssnar jag mycket på podradio. Enkelt och man behöver inte passa vissa sändningstider, utan lyssna när man själv vill.

Gå in på : https://poddtoppen.se/

Där finns olika kategorier, t ex Historia, Samhälle och kultur och Skönlitteratur.

Här kommer några förslag:

-Kategori ; skönlitteratur. Program ; Dramaklassiker. Här finns en dramatisering av Per Anders Fogelströms romansvit som börjar med Mina drömmars stad. En bok som nog många har läst. Nu är det dags att lyssna på den och använda den egna fantasin. Helt fantastisk. Tror att den har några år på nacken, men det har jag också. Många kända skådespelarröster, bl a Per Myrberg, Tor Isedal, Christina Scollin, Sif Ruud, Ernst-Hugo Järegård. Mellan dramascenerna läser Per Anders Fogelström själv ur boken. Det finns fler bra program under kategori Skönlitteratur.

-Kategori ; historia.

Många intressanta program som t ex P3historia, Historia.nu, Kungar och krig och Idag i historien. Historiepodden från Norge, härligt att lyssna på norsk och få deras vinkel av historian också.

-Kategori ; samhälle och kultur

Många intressanta program som t ex P3dokumentär (med många intressanta program om det som för yngre är historia, men för mig är min tid). Här finns också Sommarpratarna. Vet att många föredrar att lyssna på den live, men om det någon dag inte skulle passa, så finns de här. Som pod kan man dock inte lyssna till musiken. Jag lyssnar alltid som pod för tiden passar inte mig live, jag är ju i en annan tidszon.

Lyssna och njut!

Vädret

Det fina vädret som var på ingång i slutet av veckan, kom på söndag med en helt fantastisk dag med sol och värme. Satt under parasollen och lyssnade på podradio och handarbetade. Helt underbart, äntligen! Trodde detta väder skulle hålla i sig, men icke sa nicke. På måndag förmiddag var det mulet med en anings sol, men redan på eftermiddag kom regnet tillbaka, burrrrrrrr! Igår var det mulet och ganska trist.

Min trädgård 13 juli 2020

Några näckrosor i den lilla dammen. Just när dessa foton togs var de inte utspruckna, men…

…så kom solen fram och de sprack ut…

…fuchsia och begonior…

…lobelias…

…lite olika lavendel här och där. En del har inte ännu spruckit ut och många är plockade. Har redan plockat 18 små buketter som hänger på tork och fler lär det bli…

…svarta vinbären börjar mogna. Hoppas på en bra skörd.

Hallonen är i stor sett över. Vi har fått massor! Ätit från buskarna varje dag och frusit in ca 15 l. Ingen dålig skörd.

Ha det bra och sköt om er!

Detta inlägg publicerades i Min trädgård, Socialt, väder. Bokmärk permalänken.

58 kommentarer till Var spelades NETFLIX serien SEX EDUCATION in? Och från MIN TRÄDGÅRD

 1. Anita skriver:

  Den serien har jag inte ens hört talas om. Men huset låter ju lite ovanligt för England om det är ett rödmålat trähus.
  Dramatiseringen av Fogelströms romansvit blev jag lite nyfiken att lyssna på. Läste om alla böckerna för några år sedan.
  Det är så fint med den lilla dammen. Och näckrosen. Och 15 l hallon i frysen! Det var inte illa.

  Här lovas några dagar med sommarvärme igen innan det kommer att gå över till ostadigt i nästa vecka. Hoppas att det kommer lite sommarvärme till dig också. Att sitta under parasollet och lyssna på poddradio och handarbeta lät ju väldigt avkopplande och skönt.

  • Lena i Wales skriver:

   Huset står ut bland de andra här. Påminner mig varje gång jag ser det om Norden.
   Jag rekommenderar att lyssna på detta drama. Så bra!
   Jag gillar också den lilla dammen och så fint nu när näckrosorna har spruckit ut.
   Gott om hallon har vi verkligen, så gott.
   Det säjs att det ska vara uppehåll här, men inte mycket sol, tyvärr. Hoppas ni får den i alla fall.
   Ha det bra!

 2. Violen skriver:

  Bara att veta att det finns en och annan öppen pub måste vara toppen! Att kunna gå ut och få ett glas öl men också välja att avstå om det inte känns bra med tanke på det lilla elaka viruset.
  Serien har jag ingen relation till men kul att du visar bilder. I Tyskland går en serie, Ingrid Lindström, som delvis spelas in i Nyköpingstrakten. Då blir det lite ståhej här i staden.
  Underbara bilder från din trädgård!
  Ha det gott!

 3. Eva skriver:

  Stort tack för poddtipsen. Skall gå igenom länken noga.Precis vad jag letat efter. Den där lilla näckrosdammen är helt bedårande liksom all växtlighet i din underbara trädgård. Skulle önska att vi hade pubar här i Sverige också.

 4. tinauppsala skriver:

  Jag har läst om och om igen, avsnittet förra lördagen om covid och wales, mycket intressant . Är uk medveten om de problem man har med klassamhälle, fattigdom mm mm?
  Vad gäller serien såg jag första avsnittet nu och kände igen platserna efter att ha läst om de reportage du har skrivit om stället. Var jag där? 🤔 den här fått väldigt höga betyg även på IMBD och kul att se Mikael Persbrandt som sexig hantverkare. Var försiktig på puben 🥂😜

  • Lena i Wales skriver:

   Fattigdomen är man medveten om och det tas upp i BBC TV. Om man sedan förstår sambandet med klassamhället är jag inte riktigt säker på. Inte säker på hur många som vill göra något åt det heller.
   Jag måste försöka att kunna se den, men vet inte hur ännu. Att Mikael Åersbrant var med visste jag inte heller.
   Jag tror inte vi var just där. Vi höll oss mer till Wales. Du får komma tillbaka!
   Kramar!

 5. Märtha skriver:

  Fiskarstuga… Satt han och metade? Om han fick stora fiskar blev det lite tungt att släpa upp bytet dit, hähä. Förr var jag en stor ”radiot”, men nu är jag sämre, och poddar har jag inte fastnat för. Ännu. Vi har likadana näckrosor! Och jag skall nu skriva ett växtkåseri om vinbär – är det vanligt med vinbärsbuskar där i trakterna? Finns det något speciellt som man använder bären till i UK? Här ör hallonen i startgroparna, ser bra ut, men 15 liter i frysen vågar jag inte tro på… Hälsar vedarbetaren av idag, +20,6 grader nu kl 10.45.

  • Lena i Wales skriver:

   Floden ligger nedanför och med hjälp av sin förmögenhet hade han nog någon som både tog hem fisken och sedan också tillredde den.
   Roligt att du har liknande näckrosor. I fortsättningen när jag tittar på min kommer jag att tänka på dig.
   Svarta vinbär är en lite gammaldags buske här, så många äldre trädgårdar har dem, men inte så mycket de nyare. Britterna känns inte som så mycket av bärplockare. Vi har inte många vilda bär, ingen allemansrätt och att det är för mycket jobb med att ta hand om dem, enklare att köpa.De som har bären använder dem framför allt till gelé.
   Härligt värme ni har. Här molnigt,och 14 grader.

 6. Ingrid skriver:

  Jag har inte sett den serien, men jag har Netflix, så jag kanske ska prova ett avsnitt nu när jag vet var det är inspelat.
  Öppna pubar måste kännas bra efter så långvarig nedstängning. Pratade med ”grannen ovanpå” som är engelsman och han tycker att det är alldeles för tidigt att öppna upp.
  Vilka enormt vackra näckrosor du har. Vilken prakt!
  Hoppas vädret ordnar till sig!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Jag vet sedan serien Queen att du har Netflix. Du hjälpte ju mig att lösa mysteriet med alla sökningar jag fick på Aberfan på min blogg. Ska bli roligt att se vad du tycker om serien.
   Jag är också rädd att det är för tidigt, så avvaktar lite med ett besök, men vi får se till helgen.
   Gillar våra fina näckrosor, de lyser upp så vackert.
   Kram!

 7. Thalassa skriver:

  Netflix har inte jag heller, och serien känner jag inte till. Poddar lyssnar jag på ibland, men inte särskilt ofta. MEN i din trädgård skulle jag kunna gå omkring i evigheter! Vilka näckrosor! Underbar blomsterprakt överhuvudtaget. Nog är det väl tur att det regnar en del med alla dessa växter! Tänker mig att du annars skulle vara tvungen gå omkring med kannor eller slangar halva dagarna.
  Hallon ser vi också ut att få massor av. Det är vildhallon, så jättegoda och söta men så små… Börjar mogna nu.
  Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Det är fint här i trädgården, nu väntar jag bara på solen och värmen så jag kan var ute där mera.
   När solen varit framme går jag runt med mina vattenkannor flera varv varje kväll, men det är ganska avkopplande för man njuter av blomsterprakten på samma gång.
   Lycka till med hallonskörden!
   Ha det bra!

 8. kul att känna igen inspelningsplatser, lite av England har vi sett och känner igen vissa platser. Vi har också börjat få bär vår lilla trädgård, till barnbarnens stora glädje.

 9. Madame skriver:

  Skønne billeder – og hvor det glæder mig at Wales er ved at åbne igen, og I kan gå ud og spise! Vi får besøg af vores svenske familie, som nu endelig må komme til Danmark igen.
  Lige som dig har jeg ikke abonnement på Nexflix, men det var spændende at læse, hvad du fortæller!
  Ha’ det godt.

 10. Marika skriver:

  Hej Lena!
  En underbart vacker damm med näckrosor. Våra hallon har inte kommit igång riktigt ännu, och du har plockat klart. Vinbären har börjat få färg, men de är inte riktigt mogna. Vi behöver lite mer sol, nu har det regnat och varit mulet ett tag. Härligt med en lokal pub.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Den lilla dammen är så fin, tycker jag också.
   Vi ligger lite för Sverige med blomning och bär.
   Har just varit ute och plockat ca 2 l svarta vinbär, bara en liten del av vad som finns på buskarna.
   Vi behöver mer sol här också!!!
   Ha det bra!

 11. Monica skriver:

  Så otroligt vackert ni har med egna näckrosor, så fint! Och vilken mängd hallon, underbart! Bland de godaste bären. Och så älskar jag lavendel och glad vi har så mycket av den i år runt våra hus här, aldrig varit så vackra förr men min 100-kronorsplanta på balkongen tog sig inte. Slog ju till med en större och dyr men icke. Nu blev jag i alla fall sugen på att införskaffa nån mer växt när jag såg alla dina fina. Vi har lite regn och ljusgrå himmel men sitter ute ändå, struntar i vädret, kan vi inte bestämma över, igår var det skönt. Ha det fortsatt så bra.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag gillar så våra näckrosor och satt idag med en kopp te på förmiddagen och bara beskådade dem och frös dessutom lite, ingen vidare värme här.
   Hallonen är det inte många kvar av,men vi har ju haft så mycket.
   Lavendel är så fin i trädgården och dessutom roligt att torka dem.
   Ha det bra!

 12. Preciosa skriver:

  Hej Lena!
  Sååå vackra blommor i din trädgård!! Färgen på näckrosorna är fantastisk! Här nere i Lötsjön där jag bor finns likadana med samma, kanske inte finns fler? Måste läsa på. Gör mig inte tid att lyssna på poddar el sommarprat…och på kvällen när jag försöker somnar jag…vaknar och halva har gått. Sen kan jag inte somna om så det var ingen nytta med att lyssna hahaha…Per Anders Fogelström var min mors favorit! Så fint trähus det sett ut att vara!
  Pubar har väl ont om uteplatser kan jag tänka mig. Roligt att vissa kan öppna!
  Pedro Sanchez träffad Löfvén på Harpsund i dag…Dom är väldigt duktiga på engelska bägge 2…
  Man är inte van vid att spanska politiker kan prata engelska så flytande!
  Men man är ju lite rädd i dessa tider…en bra vecka! Kram P ♥♥

  • Lena i Wales skriver:

   Älskar dessa näckrosor!
   Trähuset står verkligen ut i min miljö, fint.
   Ja, alla pubar har inte uteplatser och då får de hålla stängt.
   En spanjor som pratar engelska, sökande med ljus och lykta.
   Kram!

 13. Helena skriver:

  Vilken fin näckrosdamm. Vi har sett två avsnitt av Sex education och det var lagom många för oss men det är alltid roligt att känna igen platser från serier. Du påminde mig om att jag måste göra lavendelbuketter så fort det har slutat regna. Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, damman är liten, men så fin med de vackra näckrosorna.
   Vad kul att du sett lite av serien, jag har inte ens gjort det. Huset är verkligen annorlunda i miljön här.
   Hoppas regnet tar slut så du får komma ut och plocka lavendel!

 14. skogsnuvan skriver:

  Jag har netflix men inte sett den där serien. Jag har svårt med serier för jag känner mig så bunden och bunden är det sista jag vill bli. Så ljuvlig din trädgård är och näckrosorna är ju så fina så fina. Här har varken näckrosor eller lavendel slagit ut men min fuxia blommar för fullt i alla fall.

  • Lena i Wales skriver:

   Vad roligt att du har Netflix, men förstår dej i samband med serier, kan bli bindande. Nu kan du gå en bara en gång, inte för storyns skull, utan för att se huset, inte mer än några km från mig.
   Näckrosorna ger mig mycket glädje, så fina.
   Ha det bra och hoppas du har bra väder!

 15. wiolettan skriver:

  Bra att pubarna har kunnat öppna igen, vissa i alla fall, för är man van och tycker om att gå på pub så är det ju inte trevligt att inte kunna det. Men om dom bara får sitta utomhus då fodras det väl ett litet bättre väder än regn. Förhoppningsvis kommer solen tillbaka och stannar.
  Här ska det, kanske från i morgon och till helgen bli soligt och varmt.
  Vilken härlig trädgård du har. Så blommande och vacker.
  Mysigt med hallon och vinbär. Det hade vi också då vi hade villa i Duvbo. Härligt att bara kunna gå ut och plocka, nära till hands.
  Näckrosorna i dammen, så fina. Här vid Lötsjön är de inte så stora.
  Ha en fortsatt trevlig vecka.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Flera pubar är öppna, men det bra vädret har tyvärr inte kommit, så än känns det inte så frestande att vara utomhus.
   Hoppas verkligen solen och värmen kommer tillbaka till er och till mig också förresten.
   Vi har plockat massor av hallon och nu börjar svartvinbärsskörden och komma igång. Gillar att kunna plocka något ätligt och gott i trädgården.
   Kram!

 16. Härliga bilder och roligt ändå att pubarna har öppnat 🙂
  Jag gör ett nytt försök att kommentera, den här gången med en annan mejladress ifall det är den som spökar …

  • Lena i Wales skriver:

   Så roligt att du kan kommentera igen. Det hela verkar vara löst nu och spökena borta!
   Nu väntar vi på fint väder både för att kunna gå till puben och njuta av trädgården.
   Ha det bra!

 17. Din damm är läcker. 🙂
  Den serien har gått under min radar. Däremot funderar jag på var serien Hidden är inspelad. Poddar jag inte testat ännu. Lika bra att starta upp en själv. 😉

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar dammen.
   Hidden är inspelad i norra Wales, runt Wales högsta berg Snowdonia. Jag har sett lite av den, men tyckte den var lite väl våldsam för min de.
   Testa några poddar och sedan blir du säkert sugen på att sätt upp en egen. Jag skulle gärna vilja göra en, men det är tekniken jag inte har så bra koll på, så vi får se.
   Ha det bra!

 18. åsa skriver:

  Jordgubbarna har ”knutit” sig men är fortfarande gröna, hallonen likaså… äppelträdet har en mängd kart… rabarbern är väl det enda som vi hittills kunnat skörda.

  Näckrosorna ❤ ❤

  Vi har visserligen Netflix men jag har än aldrig sett ett enda program och serie Sex Education har jag följaktligen icke sett.

  • Karin skriver:

   Har inte sett Sex Education men såg ett reportage om serien på BBC Wales på FB och de påtalade att det var flera lokala förmågor från the Valleys som var med och visade ett klipp där Mikael Persbrandt öppna sin dörr – då visste jag inte riktigt var hemma var – i Sverige eller i Wales.

   • Lena i Wales skriver:

    Såg nyss också i en kommentar att Mikael Persbrandt är med, kul med en svensk skådespelare i en brittisk produktion. Skulle så gärna vilja se ett avsnitt. Vi får se om det går att ordna.
    Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Då har du i alla fall lite bär och frukt på gång, roligt när det blir skördetid.
   Roligt att du gillar mina näckrosor, de är fina nu.
   Jag har inte heller sett serien, men skulle gärna vilja se ett avsnitt i alla fall.
   Sköt om dig!

 19. Marit skriver:

  Så fint at det åpnes litt i Wales, og det gjør det her også. Så vakre dine nøkkeroser er! Du har flotte lavendelblomster også.
  Ha det godt.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är skönt med lite öppnande, men också viktigt att ta det försiktigt.
   Näckrosorna är fina. Nu är det bara det fina vädret vi väntar på.
   Jag har massor av lavendel, så mycket att plocka, roligt.
   Ha det bra!

 20. Ama de casa skriver:

  Vi har inte heller Netflix…
  Jag förstår ditt jubel över att pubarna öppnar igen! Vi blev sååå glada när dom öppnade här, till en början bara utomhus men i Spanien är ju inte det nåt problem, man vill ju helst sitta ute ändå (i skuggan vid den här tiden på året).
  Din trädgård är helt fantastisk!
  Ha det gott och ta det försiktigt där ute.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag kan tänka mig att du kände samma vid öppnandet. Ni har haft ännu strängare regler än vi har haft med att gå ut.
   Roligt att du gillar min trädgård.
   Sköt om er och var försiktiga!

 21. Franska Fikon skriver:

  Tack för tips om nya serier och poddar, det kan behövas i dessa dagar! Vilka fina näckrosor! Jag är litet rädd för att ha öppet vatten i trädgården, gillar inte om där samlas en massa mygg. Men vackert är det!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag hoppas du kommer att gilla en del av dessa poddar.
   Näckrosorna är så fina nu. Dammen är så liten, f d badkar som är nedgrävt, så här har vi inte problem med mygg.
   Ha det bra!

 22. Minton skriver:

  Har inte Netflix och tittar sällan på TV under sommaren.
  Din trädgård är underbar .
  Kramar från oss

 23. Ditte skriver:

  Jag har inte Netflix så följaktligen had ejag ingen aning om serien, Men roligt ändå att få veta att den exteriört är inspelad nära dig och att du skrivit om trakten.
  Poddar lyssnar jag också på och överlag mycket på svenska radions P1 som har det mesta. Fogelströms serie har jag lyssnat på . Gammal, men så bra.
  Lyssnar mycket på det mesta i radion.
  Så vacker din trädgård är. Ljuvlig blomning. Och näckrosorna är helt fantastiska.
  Var rädd om dig och ha det så bra du kan.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag kände inte till serien innan jag läst om den i tidningen.
   Roligt att du också lyssnar mycket på radio.
   Jag tänkte faktiskt på dig när jag lyssnade på Fogelströms serie. Från dina trakter.
   Jag gillar mina små näckrosor, så fina.
   Ta väl hand om dig också!

 24. motionochfritid skriver:

  Näckrosorna är så vacker, trodde nästan de var oäkta först, men så är det icke. Så härligt med så mycket lavendel, min blommar också men i mindre skala. Vi har fått värmen tillbaka, härligt!
  Må gott!

 25. Nej, den serien har jag inte sett men kul att det är bekanta inspelningsplatser för dig! 🙂
  Så bra att pubarna börjar öppna, jag förstår att ni längtar. Men samtidigt är det förstås bra att skynda långsamt.

  Näckrosorna, åh så vackra! Underbart med så mycket hallon också, i mitt tycke de allra godaste bären! Vi har också hallon i trädgården men långt ifrån så mycket som ni …

  Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag har heller inte sett serien, men huset står ut och jag har sett det så många gånger, verkligen annorlunda i min miljö.
   Vi väntar nog ett tag att går till puben, men skönt att veta att man i alla fall har möjligheten.
   Näckrosorna pryder sin plats och jag tittar ofta på dem.
   Älskar hallon och så glad för ett bra hallonår.
   Ha det bra!

 26. skåningen skriver:

  Vackra blombilder!
  Svar..Ja det var en rejäl toatron!
  Kram!

 27. Mona Wejernvik skriver:

  Godmorgon denna fredag! Vi har precis skaffat Netflix och ser serien Vikings, ett par avsnitt nästan varje kväll.
  Vilka underbara blommor! Röda näckrosor har jag inte sett sen vi åkte runt i Utvandrarnas spår nere i Småland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s