WALES – UTLOTTNING, BÄRA MASK eller inte, Min TRÄDGÅRD och ROCKFIELD STUDIOS

Bloggdags, det är lördag! Idag en blandning av utlottning, lite från trädgården, om bärandet av mask eller inte och om den kända Rockfield Studios nära mig.

Utlottning av lavendelpåsar

Vill du ha lavendelpåsar, sydda av mig och med lavendel från min trädgård?

Det enda du behöver göra för att vinna är att skriva en kommentar till detta inlägg senast torsdag 23 juli 2020. Då får jag automatiskt ditt namn och e-mailadress.

Vinnaren kommer att meddelas per email, samt att namnet och ev blogg eller hemsida kommer att publiceras på min blogg. Sedan kommer vinsten att skickas till dig.

Jag skriver alla era namn på små lappar och sedan kommer någon oberoende person in och drar vinnaren!!!

Trådgård och lavendel

Vi behövde ett nytt bord på den nya terrassen. Det gamla vi hade var fint, men alldeles för tungt att flytta (se nedan). Detta är betydligt lättare och har en mörk glasskiva på toppen.  Vad vi inte riktigt tänkt på var har solen speglar sig i ytan och ljuset blir enormt starkt, men det kan ju ordnas med en duk, så det blir nog bra…

…regnet lägger sig så vackert på ytan och diverse figurer träder fram. Kan ni se julbocken?

I onsdags var det mulet och det hade regnat över natten. Torsdag var en vacker och solig dag, fredag soligt och molnigt, men inte kallt, runt 20 grader. Det blir bättre och bättre…

…i onsdags skrev jag om all lavendel i trädgården och här är skörden på gång…

…på lite olika ställen i trädgården…

…det gamla bordet visste vi inte riktigt var vi skulle ställa. Så fick jag idén till ett ”work in progress table” (arbete-på-gång-bord) vid kanten av terrassen. Där kan man lägga ifrån sig saker man håller på att göra och ordna med blommor o s v. Enda risken är att det helt plötsligt blir ett ”junk table”(skräpbord) istället, där massor av grejer som man inte vet vad man ska ställa hamnar.

Här står jag och ordnar med lavendeln till…

…buketter som…

…sedan ska hänga på tork utanför mannens verkstad.

Här är det rörigt så det förslår, men det är ”work in progress” här också, så det kommer att bli fint så småningom…

…nu har jag fått ihop 25 buketter. Börjar ni räkna så kommer det inte att stämma för en del hänger inne också…

…anemonerna längs väggen börjar blomma. De sprider sig enormt och måste hållas i schack för att inte ta över helt…

…de är så vackra och fina att ta in i små buketter i små vaser. Något ni som följer mig vet att jag tycker mycket om…

…helt plötsligt började en gammal begonia att blomma i krukan. Jag trodde den var död, men helt plötsligt kom den till liv och den är helt underbart vacker och lyser upp liksom solen.

Bredvid står ett litet palmträd i en kruka. Det står ute året runt och har hållit sig bra genom åren. Många tänker sig kanske inte palmträd i Wales, men de är inte helt ovanliga här, speciellt vid kusten.

Mask eller inte?

Det är den stora frågan här i UK nu.

Det har varit debatt om användande av mask länge. Redan i mitten av mars när jag lämnade Spanien för att komma tillbaka till Wales började användandet i Spanien.

Jag använder alltid mask så fort jag är bland människor, t ex i affärer.

I England måste man använda dem på kommunala transporter.

Här i Wales har vi ännu inget tvång på att använda mask, men fr o m 27 kommer det att bli så här också.

En liten kul historia, som egentligen inte alls är kul, men i alla fall. Många åker dagligen tåg till jobbet. De bor i Cardiff i Wales och jobbar i Bristol i England, en tågresa på ca 50 min. Efter halva tiden passerar de gränsen England-Wales. Så när de ska åka hem tar de på masken, går ombord på tåget, efter halva resan passerar de gränsen och kommer in i Wales, tar av sig masken och fortsätter resan med samma passagerare runt sig utan mask. Och på ditresan blir det tvärtom, ingen mask i Wales, över gränsen, på med masken. Naturligtvis kan man ha masken på sig hela tiden, men det är inget tvång. Hur löjligt får det lov att vara? Inte lätt när de olika länderna i UK har olika regler.

En annan liten kul grej jag såg på facebook var följande: ”Next year instead of giving all our MPs a pay rise, let’s all clap”. ”Nästa år istället för att ge våra parlamentsledamöter löneförhöjning, låt oss klappa”. Bakgrunden till detta är att vi har varit ute i våra trädgårdar under flera veckor tidigare och klappat händerna för de som jobbar inom vården och räddningstjänsten, som en uppmuntran till dem för det fantastiska jobb de gör. Många tycker också att de borde ha bättre betalt. Det säjer även politiker, men i verkligheten ser det nog lite annorlunda ut.

Rockfield Studios

Här kommer en liten videosnutt med reklam för ett program om Rockfield som kommer att visas på BBC:

https://www.bbc.co.uk/programmes/p08k08m1

Rockfield Studios mellan Rockfield och Monmouth är en av de mest kända inspelningsstudiorna i UK. Den startade i början av 60-talet i en ombyggd bondgård. Det säjs allmänt på stan att anledningen för att lägga den i utkanten av en liten stad på en gammal bondgård var att få iväg musikerna från London och iväg från ”sex, drugs and rock´n roll”. I lilla Monmouth fanns inte så mycket som kunde distrahera dem från musiken, bara några pubar. Många kända inspelningar har gjorts här av bl a Black Sabbath, Dr Feelgood, Queen, Robert Plant (sångare i Led Zeppelin), Annie Lenox, Oasis, The Pogues, George Michael, Simple Minds och Dave Edmunds. Några av musikerna blev kvar i stan och bor här fortfarande.

Svenska bandet Bonefish spelade in här 2014. På bilden ovan spelar de på en pub i staden.

Studion vill fortfarande vara väldigt anonym och endast en liten skylt indikerar var den är, därför har jag heller inga bilder härifrån. Tillträde är strikt förbjudet.

Var ligget Rockfield Studios?

 

Trevlig helg och hoppas att det blir sen solig sådan för oss alla!

Detta inlägg publicerades i Besökta platser, Min trädgård, Socialt. Bokmärk permalänken.

70 kommentarer till WALES – UTLOTTNING, BÄRA MASK eller inte, Min TRÄDGÅRD och ROCKFIELD STUDIOS

 1. Karin skriver:

  Underbart med så mycket lavendel! Jag misslyckas gång på gång. För många år sedan försökte jag plantera ett ”vattenfall” med lavendel utför en slänt med (som jag trodde) idealiska lavendelförhållanden, men de plantorna överlevde inte vintern. Nu har försökt sätta lavendel som kantväxt längs en rabatt, men där finns bara en enda liten stackars planta kvar. Har du något lavendelknep att dela med dig av?

  Smart, snyggt och praktiskt med ett arbetsbord!

  • Lena i Wales skriver:

   Vi har mildare vintrar här, så de överlever alltid, än så länge. Tror att det är vintern som tar dina, tyvärr inte mycket att göra åt.
   Gillar mitt arbetsbord.
   Ha det bra!

 2. Märtha skriver:

  Din lavendel är välväxande, stor och fin! Annat är det här… och alla bord i det här huset kunde minsann kallas ”work in progress”… Jag har ännu inte haft en endaste mask på mig under coronatiden, här i glesbebodda Finland har vi lättare att hålla avstånd, och utanför helsingforsregionen är vi beroende av bil, busslinjerna är så pass få hitåt. Jag har inte ens varit i huvudstaden sen i februari. Har våffelkalas här om två veckor, undrar om någon kommer med mask – hur äter de då?### Har sovit ute i natt, underbart! Nu, kl 10, 21 grader i skuggan. Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Lavendeln växer bra i mitt klimat.
   Alltid bara med många arbetsbord.
   Det finns fördelar med att bo i glesbygd i dessa tider.
   Äta och dricka är problemet när man bär mask, fast å andra sidan är så få ställen öppna här, så i verkligheten blir det inga stora problem.
   Våffelkalas, låter gott!
   Njut av värmen!

 3. Franska Fikon skriver:

  Låter ju helt knasigt med mask av/mask på vid gränsen. Det är väl nästan det värsta man kan göra. Att hålla på och plocka av och på kan väl öka risken för eventuell smittspridning. Så praktiskt din lavendel växer så du kan stå upprätt när du plockar! Mina är nere vid knäna och det tar ju tid att plocka dessa smala stjälkar och det brukar kännas i ryggen. Men härligt när det är gjort. Vilka mängder av buketter du har – imponerande!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, så är det när olika länder har olika regler, helknasigt! Ingen ordning här alls,tyvärr.
   Jättelätt att plocka dem stående. Ja, lavendel växer bra här, så det blir storskörd!
   Ha det bra!

 4. wiolettan skriver:

  Du har en underbar fin trädgård och jag tycker så mycket om att se dina bilder därifrån och kan då vandra omkring i tankarna. Riktigt trevligt. Trevligt också att vara med i en utlottning.
  Älskar lavendel, och din slänt där i trädgården är så fin. Som du trodde. Joo, jag började att räkna buketterna, men det stämde inte, som du skrev. Där blev jag lurad.
  Fint bord där på terrassen.
  Det där med skyddsmasken av och på i tåget, det var ju nästan löjligt.
  Trevlig helg.
  Kram till dig.

  • Lena i Wales skriver:

   Vad roligt att du gillar min trädgård. Trevligt att få dela med sig.
   Du är med i utlottningen!
   Du verkar vara som jag är, räknar saker man ser.
   Visst är det löjligt med av och på med mask. Så blir det när man inte har en enad strategi.
   Kram!

 5. Ingrid skriver:

  En av mina grannar har en underbar rabatt med lavendel och rosa rosor, det är såååå fint!
  Höstanemoner har jag och många andra här runtomkring. Jag vet inte om de ska ha speciella växtförhållanden, men här växer de som ogräs nästan, medan min syster som bor på Lidingö aldrig har sett dem där.
  Här är det nästan ingen som går med mask. Inte vad jag har sett, men jag går ju inte i affärerna, så det kanske används där. Vi har jättemycket turister nu och alla klagar på att det inte hålls avstånd och att många är väldigt respektlösa.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Kan se framför mig denna kombination av färger och former, verkar så fint.
   Anemonerna växer som ogräs är och och jag måste hela tiden rensa ut för att de inte ska ta över.
   Här är det vanligt med mask på många ställen. Hoppas verkligen det går bra för er över sommaren!
   Kram!

   • Ingrid skriver:

    Ja, man får hoppas det. Jag har varit hos sonen och vattnat och fick gå en liten bit på landsvägen och det var trafik precis hela tiden. Det måste vara massor av folk här…
    Kram

 6. Pingback: WALES – UTLOTTNING, BÄRA MASK eller inte, Min TRÄDGÅRD och ROCKFIELD STUDIOS — Lena i Wales och Spanien | Mon site officiel / My official website

 7. Geddfish skriver:

  Jag njuter också av dina vackra bilder. Är det inte så att man i dessa tider mera tar hand om trädgården och växterna och att de känner att de får mera kärlek och kan frodas? Jag inbillar mig detta.
  Jag har ju alltid rest bort en del och blommorna på balkongen har fått stått lite gömda. Nu kan jag prata med dem varje dag, det märks skillnad. Men det var inte det livet jag ville leva. Jag vill ff vidga vyerna, när nu detta blir. Om nånsin.
  Mask på, mask av, Gu´ vad jag skrattade 😀
  Hoppas på tur i din tävling! Lördagskram, Gerd

  • Lena i Wales skriver:

   Man har mer tid för trädgården när man inte har något socialt liv att tala om och man vistas så mycket hemma att man vill ha extra fint runt sig, så känner i alla fall jag.
   Det känns lite trögt must nu, tycker jag också, men ”en gör så gött en kan, mer kan en inte göra”!
   Ja, vilken historia om maskerna. Kanske en lektion i att samarbeta skulle vara på sin plats!
   Lördagskram till dig!

 8. lycka att kunna plocka egna buketter!

 9. Så fina små kuddar du har gjort! Jag har en liten lavendel i en kruka på framsidan, den för en lite tynande tillvaro. I Sverige sådde jag rosa och de växer så fint hos mina föräldrar nu. Väldigt söta. Undrar om jag har frön kvar, har för mig jag tog med det men det är väl inte liv i dem längre …

  Ja du, mask eller inte. Här är det ju som du vet numer krav på det så fort man sätter fötterna utanför hemmet. Vi var ute en stund i går och vi såg bara några få som inte hade mask. Man tänker att j-a människor som inte kan följa det som är bestämt men när jag kom hem så tänkte jag på att det kan ju faktiskt vara så att de har någon sjukdom som gör det svårt för dem att bra mask. Antagligen hade det väl inte det utan bara struntade i det men jag tänkte också på hur lätt det är att man dömer folk! Så som det var i Madrid när folk gick ut under karantän och blev stenade och utskällda. Men som du säger, att ta av sig masken bara för att man passerar en gräns blir väldigt dumt. Ganska skrattretande!

  Anemonerna är så vackra! Blir lite avundsjuk, fick aldrig mina att ta sig i Sverige. Ert nya bord är fint, nu får du virka coasters så det inte säger KLONK när man sätter ned temuggen på glasbordet. Avskyr det ljudet. Vi hade glasbord i vardagsrummet i Sverige och där vande vi oss snabbt med att ha underlägg, nu känns det jättekonstigt att ställa ett glas eller mugg direkt på ett bord. (Och att skydda glasytan är inte fel, även om glaset är härdat blir det lätt fula repor.)

  Ha en jättefin helg! Kram

  • Glömde ju! Såg att din käre Tom numer är Sir Tom! Tittade på filmen på YouTube och det var lite gulligt att se dem, lite böjda båda två. Välförtjänt omnämnande!

  • Lena i Wales skriver:

   Det är kul att sitta och sy påsarna, avkopplande, och sedan fylla dem med väldoft från den egna odlingen.
   Så olika tankar i olika länder, det där med mask eller inte.När jag ser på bilder från Sverige ser man knappast alls några masker, alla i Spanien, vissa i Wales och på vissa ställen i England. Det vill till att man vet var man är!
   Man vet inte om man sak skratt eller gråta över maskhistorian vid gränden.
   Jag har faktiskt virkade coasters, får visa dem på bloggen någon gång.
   Kram!

 10. Madame skriver:

  Tænk at vinde en af dine lavendelposer! Dine lavendler er så utroligt smukke. Et bord til ”work in progress table” er meget praktisk – det har jeg også.
  Ha’ en rigtig fin weekend.

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar mina påsar och du är med i utlottningen!
   Man måste ha någonstans att lägga ifrån sig grejer som är på gång.
   Fin weekend till dig också!

 11. Marit skriver:

  Så flotte lavendelbuketter du lager! Plukker du de rett før de åpner blomstene eller etterpå?
  Jeg lagde mine første buketter i går, og jeg tok de rett før blomstene åpnet seg. Er det feil? Jeg må bare spørre deg, for dette vet jo du så mye om 🙂
  Ha det godt!

 12. Marit skriver:

  Jeg glemte å kommentere dine nydelige lavendelposer. Så vakre de er!

 13. torrebloggen skriver:

  Vilka vackra bilder från din trädgård! Härlig utsikt!
  Ha nu en riktigt skön helg!
  Kram!

 14. walkaboutsweden skriver:

  Tack för berättelsen om tågresan – den piggade upp! 😉

 15. Helena skriver:

  Åh, vad mycket lavendel! Förr klarade inte lavendeln vintrarna här hos oss men numera gör den det. Jag vet inte om det beror på den globala uppvärmningen eller om det har kommit tåligare sorter. Härligt är det i alla fall med både doften och alla fjärilar som samlas kring den!

 16. Monica skriver:

  Du har så fint i din slottsträdgård så ni kan göra utflykter i den, välja nya ställen och njuta.Underbart med all lavendel och så kul det skulle vara med en sån fin liten påse.Vi har i år fantastisk lavendel runt våra hus här, som vackra häckar så jag satte upp en lapp på anslagstavlan och tackade dem som gjort så fint, (lite motvikt till gnällappar).På landet norr om Uppsala klarar den vintern, mirakel enligt en trädgårdsmästare men enskilda tomter kan ha en indviduell zon sa han, den blir inte så stor, växer längs en kant med fina stenar.Höstanemon är underbar, spridit sig lite och är glad för det.Praktiskt med arbetsbord, förr la vi verktyg på en stol, trappa, nån sten och letade länge, nu på ett bord, även saxen, så fort vi använt tillbaka dit, letar aldrig :-).Kul med all musikhistoria i UK, vi gick på många konserter och ibland dök gamla artister upp som var fantastiska, glada och nästan ännu bättre och gillar Liverpool och Beatles historia, där träffade vi sjömansprästens svenske son, uppväxt med dem.

  • Lena i Wales skriver:

   Vi sitter faktiskt ofta på olika ställen i trädgården för en fika. Man ser allt ur en ny vinkel då.
   Du är med i utlottningen.
   Mina anemoner sprider sig snabbt, så det vill till att ha lite koll på dem, så de inte tar över.
   Jag känner igen grejer på olika ställen, leta, leta. Nu är det bättre.
   Musik är något man kan här, så många stora band har kommit från UK.
   Ha det bra!

 17. Ditte skriver:

  Din trädgård är i mitt tycke mer som en park. En väldigt vacker sådan. Helt ljuvligt med alla lavendel som blommar. Kan tänka mig doften. Och apropå lavendel. Så visst vill jag väldigt gärna vara med i utlottningen. Håller förstås mina tummar.
  Vad gäller mask är jag så tacksam att vi här slipper. Det är frivilligt att bära dem men det är få som gör det. jag skulle ju absolut inte ens kunnat gå ut med en mask för mitt ansikte. Men man får ju rätta sig efter de regler som gäller. Vad gäller Spanien ska man ha den ibland. Man lär slippa på stranden och när man badar. Nu såg jag också att mask ska bli aktuell att ständigt bäras i många delar av just Spanien.
  Fnittrade här när jag läste om mask på tåg. Finns det någon nytta då.
  Önskar dig en fin helg från ett vackert Stockholm

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar min trädgård. Gillar också att du kallar den en park, fast en liten park.
   Du är med på utlottningen!
   Runt Marbella är det tvång på mask utomhus, utan på stranden. Ja, det är inte lätt.
   Ja, vilken historia med masken av och på. Fast också sorgligt.
   Hälsningar från ett SOLIGT Wales, äntligen!

 18. Minton skriver:

  Du har en stor trädgård med många vackra växter. Höstanemonerna har inte slagit ut hos mej men det är många knoppar. Planterade två klematis i våras och en av dom har massor med knoppar skall ta lite bilder när den slagit ut. Vi har haft varmt några dagar och nu är det 21 grader så jag njuter på altanen.
  Kramar från oss

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det växer fint här nu.
   Anemonen växer och frodas och fler och fler blommor är på väg att slå ut.
   Här har varit mulet och tråkigt i några dagar, men idag skiner solen, hurra!

 19. motionochfritid skriver:

  När jag ser hur du jobbar med din lavendel och där den hänger på tork, vore det något alldeles speciellt att vara en vinnare.
  Begonian lyser som solen i krukan. Blir så fascinerad av din trädgård.
  Ha det fortsatt bra!

 20. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Skrev en kommentar igår, men den försvann.
  Du bor i ett fantastiskt vackert landskap, och din trädgård är fin. Härligt med anemoner, tänk att du har så många så du får rensa bort, och hos mig vill de inte trivas alls, har några som jag hoppas får se blomma. Men de brukar försvinna efter en säsong. Lavendel trivs inte heller hos mig, men ser ut att trivas bra hos dig. Deltar gärna i utlottning av en lavendelpåse, doften är fin.
  Angående munskydd tyckte jag din berättelse om tågresan beskriver det så bra, hur olika vi tolkar behovet. I Sverige har man valt att inte ha munskydd annat än inom vården, men inom äldrevården hade man inte något skydd alls i början.
  Vi får hoppas att det är över snart.
  Ha det bra /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Konstigt att den försvann, men jag har haft likadant när jag skrivit kommentarer.
   Wales är vackert och det är int i trädgården nu.
   Anemonerna växer som ogräs och behövs hållas koll på, annars tar de över.
   Lavendeln trivs mycket bra här.
   Vi har ett fantastiskt klimat för växtlighet här. Inte för inte att UK är känt för sina trädgårdar.
   Du är med i utlottningen!
   Ibland är det bra med lagar, men när de går över logiskt tänkande och tanken på andra, så går det ju lite snett.
   Ha det bra!

 21. Anita skriver:

  Att få plocka lavendel och binda buketter med Wales böljande kullar och dalar i bakgrunden är som en dröm, en dröm som är sann för dig. Vilken skörd! Vilka vackra buketter och vilka vackra lavendelpåsar du gjort. Och jag är gärna med på utlottningen.

  Mina höstanemoner har bara knoppar ännu men vi ligger ju lite efter er. Samma här, dom sprider sig som ogräs. Får rensa bort en del varje år. Jag har låtit alla blommor vara kvar förr om åren men i år så kommer jag att ta in och sätta i mina blå vaser där jag tror dom blir perfekta. Tack för tipset!

  Munskydd använder jag inte, försöker hålla avstånd i alla lägen istället. I affären är det inga problem. Vi har hittat en perfekt tid att handla då det är så glest med folk att det nästan känns som affären är stängd. Och jag ska faktiskt erkänna en sak. Jag blir livrädd när jag ser vissa som kommer med munskydd för dom har dom inte på hela tiden utan håller på och kladdar med dom. Drar ner dom för att prata i mobilen, sätter på dom igen. Drar ner dom när dom går själva men sätter på dom när dom möter någon. Hur mycket virus kan dom inte få på händerna då. Och så tar dom i saker. Munskydd är bra och jag har absolut inget emot dom men det gäller att folk förstår hur dom ska användas. Tycker det du berättar från tåget visar hur tokigt det kan bli. Likadant med skyddshandskar här. Dom ligger slängda längs alla gångvägar. Trots att det finns papperskorgar att lägga dom i.

  Intressant med Rockfield Studios. Tittade på videosnutten du länkade till. Och såg det vackra landskapet. Var nog nyttigt för dom att komma från London ett tag.

  Fortfarande högsommarvärme här och jag hoppas du har fint väder hos dig också. Ha det så bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Lavendeln växer bra här och skörden blir stor. Ja, vacker omgivning har jag här.
   Du är med i utlottningen!
   Jag tar in anemoner och sätter i små vaser, så fint!
   Munskydd är ju väldigt omdiskuterat. Det gäller att använda dem på rätt sätt, men det verkar inte gå hem hos alla. Fast ibland kan det naturligtvis bli lite löjligt med olika regler och man går efter regler för vett.
   Jag bär alltid både mask och engångshandskar inne i affärer. Fast skulle inte kunna tänka mig att slänga dem där jag står. Tar hem dem, låter dem ligga i en dag och sedan slänger dem eller återanvänder, beroende på situationen.
   Vi såg programmet på TV igår, så intressant för oss som bor här.
   Solen skiner här idag, jag det är samt, hurra!

 22. Veiken skriver:

  Vid något tillfälle planterade jag lavendlar i min trädgård. Dom levde bara en sommar! I Partille inte så långt härifrån finns en hel rabatt som verkligen blommar. Hmm.. jag vet att mina fingrar inte är speciellt gröna, så det är smällar jag får ta!
  Munskydd eller inte det är frågan!
  Jag har bara sett några få med munskydd här än så länge. Jag har en vän som har arbetat på operation på Östra sjukhuset och hon säger följande: Ett munskydd ska bytas ofta. Fuktighet genom andningen och värme är det allra bästa för bakterietillväxt! Hur man än vänder sig har man rumpan bak!

  • Lena i Wales skriver:

   Det finns olika sorters lavendel, vissa tåligare än andra. I mitt klimat fungerar de flesta.
   Ja, inte lätt det där med mask, använda eller inte. Inte ens experterna är eniga.
   Solen skiner äntligen här, wow!!!!

 23. Emma Engström skriver:

  Det är verkligen så otroligt vackert! Lavendel är så fint och luktar ju något så otroligt gott 😀 ❤

 24. farfar hebbe skriver:

  Så sant,barn kan,Vincent kan nog mer om fotboll,lag och spelare än vad jag kan..Jo men visst såg jag bocken på ditt fina glasbord,din trädgård tycker jag är fantastisk,tror du har mer än gröna fingrar.Lavendel doftar ju så förbaskat gott..Ja du ska man skratta eller gråta över alla knasiga regler nu i coronatiden.Haé Kram.

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du såg bocken på bordet. Fantastiska formationer av naturen.
   Trädgården är fin och jag har klimatet med mig också.
   Jag vet inte heller om man ska skratta eller gråta över regler och hur folk beter sig.
   Ha det bra!

 25. skåningen skriver:

  Tack !! Men jag har lavendel i trädgården!
  Många distanskramar!!

 26. Å, vad mycket lavendel ni har i trädgården! Helt otroligt – det måste dofta underbart!
  Användbart till mycket, för några år sedan bakade jag lavendelskorpor, hur gott som helst 🙂

  Ha det fint! Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja,lavendel är så fint, doftar gott och håller ogräset borta.
   Jag har inte bakat lavendelskorpor, men måste se om jag hittar något bra recept. Skulle vara kul att prova.
   Kram!

 27. åsa skriver:

  Lavendel doftar gott, jag har två fina plantor på mitt trädäck och njuter dagligen av doften.

 28. iamittilivet skriver:

  Lavendel är fint! Min mor hade lavendel och vi kunde sitta hur länge som helst och titta på alla ”besökare”.
  Det där med munskydd eller inte, om det gör nytta eller inte, är en diskussion som jag är innerligt trött på. Visst, de flesta använder den inte på rätt sätt, men den kan i alla fall inte skada. Och jag tror att den gör nytta på så sätt att den är en konkret påminnelse om att det här är inte över än. Här i Grekland ska vi ha munskydd i ”offentliga miljöer” (sjukhus, kommunkontoret o likn), allmänna kommunikationer, vissa butiker kräver munskydd och sedan i lördags på super market. Se’n har vi en massa andra regler, men just nu är vi mest oroade över resandet. Fallen har ökat och de flesta är iresta – inget vidare.

  • Lena i Wales skriver:

   Lavendel är fint.
   Jag tänker mycket som du, tror inte de gör skada, men påminner om situationen vi är i. Jag upptäckte också att man faktiskt inte kan röra med fingrarna på ansiktet om man har skydd. Helt otroligt hur mycket man annars rör vid sitt ansikte.
   Jag är också oroligt att många börjar lätta för mycket på reglerna och att det sätter igång igen.
   Sköt om dig!

 29. shetlandsfrun skriver:

  Haha! Vilken lustig historia om tåget:) Jag ser julbocken! 🙂

 30. skogsnuvan skriver:

  Så härligt att ha ett sådant överflöd av lavendel. Min lavendel frös i vintras och alla andra kryddörter också utom timjan och gräslök. Nåja, jag får väl sätta dom på annat ställe så kanske det går bättre. Det var isen under snön som tog kål på mycket till och med gräsmattan blev full med frusna och tomma fläckar som inte har repat sig ännu

  • Lena i Wales skriver:

   Klimatet här i Wales är mycket bra för lavendel och mycket annat också för den delen, bl a palmträd. Så stor skillnad mot hos dig. Det finns för- och nackdelar med allt.

 31. Intressant inlägg som alltid! =)
  Ja, det var lite lustigt med masken på tåget, måste jag säga…
  Julbocken såg jag! I alla fall, n är du påtalade det, annars vet jag inte…;)
  Vad mysigt med lavendelpåsar! Så fint också när buketterna hänger på tork!

  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Maria!
   Ja, så tokigt det kan bli med olika länders olika lagar.
   Vattendroppar kan göra så fantastiska mönster, speciellt på glas.
   Jag gillar mina små lavendelpåsar och trevligt som present också.

 32. Pingback: WALES – En trevlig UTFLYKT i vackra områden och UTLOTTNING av lavendelpåsar | Lena i Wales och Spanien

 33. Eva skriver:

  Tack för trevligt inlägg om din underbara trädgård. Har några lavendelplantor men näns inte plocka av dem. Är jättegärna med i utlottningen. Älskar lavendeldoft.

 34. Eva Trillian skriver:

  Jag vet att jag sett den i dina foton förut … men,igen; vilken fantastiskt utsikt ni har från er trädgård!
  Mask eller inte … ett problem det problematiseras kring även här, även om de inte alls varit på tal att vi ska bära dem. Då diskuterar ju folk om DET är klokt. Allt går att ”veta bäst om” 😉
  Jo, och jag tycker vi kan applådera alla politiker i världen … istället för löneförhöjning, nästa omgång 😉 De pengarna bör verkligen gå till alla vårdyrken!

  • Lena i Wales skriver:

   Du får hemskt gärna säja det igen, att du gillar min utsikt. Det gör mig bara glad.
   Många åsikter om mask. I Wales kommer det att vara tvång på bärande av mask på kommunala transporter fr o m måndag. I England har de ju det redan och imorron måste man även bära dem i affärer där. Ja, inte blir man klokare av det.
   Visst kan jag klappa för en politiker om vården får mer pengar, skulle göra det med glädje.
   Ha det bra!

 35. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020, del 2, juli – december | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s