WALES – En trevlig UTFLYKT i vackra områden och UTLOTTNING av lavendelpåsar

Onsdag mitt i veckan och bloggdags! Idag om en trevlig utflykt i det vackra Wales, med många bilder. Också påminnelse om utlottning av lavendelpåsarna!

Utflykt i mellersta Wales

I måndags gjorde vi en heldagsutflykt till mellersta Wales.

Så skönt nu när vi kan åka hur långt vi vill i landet. Dessutom var vädret okej, moln och sol i en ständig blandning…

…vi åkte genom det vackra kulliga landskapet.

Många av bilderna i detta inlägg är tagna genom bilfönstret. Jag tog förstås massor av foton, vilka jag kommer att visa och skriva om senare. Detta är bara en liten aptitretare…

…målet för dagen var Elan Valley, se kartan nedan. Det är en serie av vattenreservoarer i ett fantastiskt landskap. Beläget knappt 2 timmars bilväg från vårt hem.

Lite fikapaus behövdes ju också. Det är ju numera tillåtet att ha caféer och pubar öppna, men endast om man kan sitta ute och med 2 m avstånd, vilket innebär att de flesta inte öppnat. Så vi hade med oss smörgåsar, kaffe och te både för fika och lunch.

Det var inte en helt fel plats att stanna för fika heller. I verkligheten satt jag på andra sidan bänken för att kunna se utsikten, men denna sida blev bättre för ett foto…

…vi åkte genom det vackra landskapet och bara njöt av friheten.

På vissa ställen i Wales hade man stora problem över helgen med att alltför många människor flockades på samma ställen, t ex vid stränderna. Också fullt med folk som ville upp på Wales högsta berg Snowdon, vilket förorsakade kaos.

Elan Valley är också ett populärt utflyktsmål och jag skulle inte velat besöka platsen över helgen, då hade det säkert blivit jobbigt, men en måndag förmiddag var det helt okej…

…denna bro kan man faktiskt köra över med bil och detta gjorde vi naturligtvis…

…och stilla flöt floden under oss…

…ytterligare en liknande bro, fast denna bro var avstängd och en nyare hade byggts bredvid…

…under dagen åkte vi över flera Cattle grids, färister…

…inom dessa områden mellan färisterna vandrade fåren runt fritt, som detta mycket nyfikna får vid vägrenen (hoppsan där blev det två djur i samma mening!)…

…vissa bilder blev mindre lyckade genom bilfönstret. Dels var var rutan lite smutsig och dels spelade det sig i glaset. Värst var dock att vägarna här på många ställen är dåligt underhållna så att man ofta bara hoppas fram på vägen med bilen och det blir skakigt så det förslår…

…normalt sett håller sig fåren vid vägkanten, men man kan inte till 100% lita på dem som denna bilden visar…

…vi åkte också genom många tunnlar av träd och…

…som det så ofta är i UK, höga häckar längs vägarna.

Trots häckarna fick vi många vackra utsikter under dagen och annat intressant vi såg kommer jag tillbaka till vid senare tillfälle.

Var ligget Elan Valley?

 

Har du missat min utlottning av lavendelpåsar med lavendel från min trädgård?

Läs mer om detta här!

Ha det skönt i sommarvärmen!

Detta inlägg publicerades i Besökta platser. Bokmärk permalänken.

44 kommentarer till WALES – En trevlig UTFLYKT i vackra områden och UTLOTTNING av lavendelpåsar

 1. Madame skriver:

  Så fine billeder fra jeres tur, Lena! Og det er dejligt, at I nu kan bevæge jer rundt, hvor I vil – bare der ikke er alt for mange på ét sted. Det oplever vi også her.

 2. Åse skriver:

  Vilka härliga bilder från er tur. Ljuvligt med böljande landskap. Kram Åse

 3. Märtha skriver:

  Jag njuter av böljande landskap – kommer att tänka på islänningen som i Finland utbrast: ”Man ser ju inte naturen, det är för mycket skog i vägen!” Men i mina hemtrakter, i Österbotten, där är det platt… De där gamla broarna är vackra! Färist är något som inte finns här, här är utegående tamdjur minsann innanför gärdesgårdar av varierande slag. Tyvärr eller så inte… Mulet, +17,7. Regn utlovas inte, men skulle behövas.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag älskar också detta böljande landskap. Har lite svårt för för många träd som gör att man inte ser något. Här är det vida vyer och en känsla av frihet.
   Bron är så häftig, skriver mer om den senare.
   Vi har gott om färister i stora delar av Wales och Skottland.
   Sol och moln och 15 grader. Inget regn utlovat här.

 4. Marit skriver:

  Så fine bilder! Det er virkelig pent i Wales.
  Ha det godt!

 5. Anita skriver:

  Det är fantastiskt att du har all denna skönhet bara två timmars bilväg bort. Fast när jag tänker efter, du bor ju även själv mitt i det makalöst vackra landskapet :). Färister kommer jag ihåg från mina turer på landsbygden i UK. Ibland var vi tvungna att gå över dom och det var inte helt lätt.
  Förstår att det är mycket folk vid Snowdon. Det var köer när vi var där för många år sedan och i år är väl folk extra sugna på att göra något efter all karantän. Hoppas bara det inte straffar sig.

  Sol men ganska hårda vindar här idag. Önskar dig en fortsatt fin vecka!

  • Lena i Wales skriver:

   Det finns så många vackra platser nära oss och härligt nu när vi också kan röra oss lite friare här.
   Inga höga klackar när man går över en färist, inte ens lätt med vanliga skor.
   Stort problem när alla vill komma iväg till något vackert här, nackdelen med ett så tätbefolkat land. Även att smittan sprider sig så snabbt i täta områden. Skrämmande.
   Sol här underbart!

 6. Anni skriver:

  Detta underbara brittiska böljande landskap, så vackert! Vad skönt för er att ni äntligen kan ta lite längre utflykter och se andra vyer. Nackdelen är förstås att det kan bli mycket folk på de populäraste ställena. Så är det även här, vissa platser har kaosartat med folk och andra är helt folktomma.

  Den där Netflixserien du skrev om i tidigare inlägg har jag ingen koll på, men blir såklart nyfiken när fansen till och med vill köpa huset! Jag är dålig på att följa serier, men det är onekligen lättare numera när man kan se avsnitten när man vill istället som förr när man var tvungen att titta just när de gick på teve.

  Såg de fina näckrosorna också!

  • Lena i Wales skriver:

   Vilken frihetskänsla att kunna komma iväg till dessa vackra delar av landet,underbart!
   Vi undviker de ställen där vi misstänker att det kan vara för mycket folk.
   Så mycket lättare nu med catch up. Roligt att du vill köpa huset, då kommer vi att ha ganska nära till varandra!
   Ha det bra!

 7. Ingrid skriver:

  Så skönt att ni får fara som ni vill inom Wales nu. Mycket vackert har ni att titta på. Det är ett fantastiskt landskap med de mjuka kullarna.
  Ha en fin fortsättning på vecka!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilken frihet att kunna rör sig som man vill, men viktigt att också ta ansvar och inte överfylla populära ställen.
   Älskar detta böljande, öppna landskap.
   Kram!

 8. åsa skriver:

  Har Ni kor och andra kreatur lösa i Wales eftersom det finns färrister?

  Jag pratade om dessa ”galler” nu när vi var till Fatmomakke i fredags – glöm inte att kolla in det inlägget 🙂 när jag var barn sprang det getter runt om i Fatmomakke men de fick inte komma in i själva ”kyrkbyn”.

  Det är skönt att kunna göra en å annan utflykt. Med distans till andra främmande människor.

  • Lena i Wales skriver:

   I färistområdet finns normalt sett bara får, men på vissa ställen får och hästar.
   Ska kolla inlägget. Vi har ny internetoperatör och just nu stora problem, därför har jag inte svarat tidigare heller. Hoppas det ordnar sig. Kul att vi tar upp samma sak, från olika delar av Europa!
   Så fantastiskt att bara kunna åka någonstans igen!

 9. Vilken helt fantastisk plats att fika vid! Där hade man kunnat sitta länge, bygga ett hus och flytta in i eller så! Tänk att vakna till den utsikten varje dag. Magiskt!

  Trevligt med en liten tur inåt land och det var ju inte direkt fullsmockat med folk på bilderna i alla fall. Men jag förstår problemet med att folk drar sig till vatten på helgen. Samma sak här.

  Ha det bra! Kram

 10. wiolettan skriver:

  Så underbart vackra vyer. Denna utflykt skulle jag mer än gärna åka med på. Jag älskar att bila genom landskap, olika landskap, se mig omkring, stanna ibland och insupa nya miljöer och njuta.
  Härlig utsikt där vid fikapausen också. Skönt att ha eget fika med sig, kanske det är fullt med folk där det finns kaffe att köpa.
  Det var en smal bro du visar här. Går det att få möte där, ser nästan inte så ut. Nej, just det, den där pilen säger sitt tydliga språk.
  Färister är bra då går inte djuren över.
  Ha en fortsatt trevlig vecka.
  Varm kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, Wales är så vackert. Precis som du beskriver gjorde vi, bilade, såg oss omkring, stannade ibland och bara njöt av det vackra.
   Ja, det var bra att ha med egen fika och kunna stanna var som helst istället för att jaga ett öppet fik och stå i kö.
   Bron är väldigt smal, några cm på var sida om backspeglarna.
   Kram!

 11. Geddfish skriver:

  Ja, det är vackert i Wales, det har jag upplevt. SÅ grönt och fint. Så glad att jag kom dit.
  Härligt att kunna resa fritt, förstår jag. Jag får, men kan inte för egen maskin 😀 får bli hämtad i så fall.
  Ha det riktigt fint, här skiner solen och jag har lite praktiskt att göra.
  Varm kram!

 12. walkaboutsweden skriver:

  N j u t e r av fantastisk natur. ♥
  Tack Lena!

 13. Monica skriver:

  Så skönt det är att komma iväg på utflykter. Eget café eller andras spelar ingen roll bara man får sitta i vacker miljö. Är lite som ett äventyr att komma ut, haha, man har nog påverkats mer än man tror. Vi var på ett underbart trädgårdscafé, maken sträckte sig efter mjölken i öppen kanna, kanske stått hela dan med många gäster som tittat ned i den, nejnej från mig och nu ska jag ha en liten glasflaska med egen mjölk nästa gång. Och underbara foton du tagit, UK är vackert och förvånansvärt tomt på vandringar med tanke på folkmängd, tänkte jag ofta på. Men vi har ju väldigt mycket obebodd skog här som tar plats. Det varierar mycket här på stränderna, finns glest med folk, andra packade. Många drukningsolyckor i år, mer än någonsin i alla åldrar. Och det är strömt där man inte tror, borde ju stå varning då. En pojke hittades inte ens av räddningstjänsten. Det är lugnare att titta på fåren, vad jag tyckte om dem när de kom fram och hälsade 🙂 ha det fortsatt så fint Lena.

 14. Minton skriver:

  Så vacker natur och de gamla broarna är fina.
  Tittade på kartan för att se var Wales ligger. Har besökt Cornwell för många år sedan. Kände igen Bath och några andra orter. Minns en lite by som vi fick gå en brant backe ner till havet. Många undebara hus och massor med blommor. Måste leta fram foton från den resan.
  Kramar från oss

  • Lena i Wales skriver:

   Naturen i Wales är fantastisk.
   Kartan ger en bra beskrivning var vi varit.
   Bath är en fin stad. Cornwall är också vackert, men ofta väldigt mycket folk, vilket inte passar så bra nu.
   Kram!

 15. Thalassa skriver:

  Vilket vackert landskap du tar med oss genom. Tack för fin utflykt! Första gången jag träffade på cattle grid var i England. Jag kände då faktiskt inte ens till det svenska ordet. När vi sedan köpte fritidshuset på Udden fick jag verkligen stifta närmare bekantskap med dessa färist för här går bondens kor lösa under sommaren.
  Ha det så bra!

 16. Trevligt att ni kommer iväg på utflykter.

 17. iamittilivet skriver:

  Ser väldigt vandringsinbjudande ut! Fin natur och vackert landskap – mer behövs inte.

 18. Ama de casa skriver:

  Vilken härlig utflykt i vackra omgivningar! Fast den där bron… I och för sig är jag något av en brofetischist, men undrar just om jag hade vågat åka över den där. Förmodligen (Anders är inte lika mesig) men det är inte helt omöjligt att jag hade börjat gråta en skvätt… 🙂

  Ha det gott!

 19. Ditte skriver:

  Verkligen en vacker tur och i prefekt väder. Är så förtjust i denna vackra grönska. Liknande grönska är det här hemma också nu på många ställen. Men just i Stockholmstrakten har vi inte dessa vackra skiftningar i naturen.
  Skönt att ni nu kan resa fritt och det ger ju så många fler möjligheter.
  Tack för dagens tur.

 20. motionochfritid skriver:

  Låter som en bra utflyktsdag. Så vacker natur där. Men fåren, är de herrelösa då de kan gå fritt i trafiken så där?
  Här har sommarvärmen försvunnit till regn och blåst.
  Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Wales är så vackert med kullarna och grönskan.
   Fåren har ägare och är märkta, men de går fritt inom färistområdet.
   Blandning a sol och moln här idag.
   Ha det bra!

 21. Mycket mysig by verkar det som. Gammalt, pittoreskt.
  Och så fin trädgård du har.
  Synd att jag missade din utlottning – jag hinner numera läsa bloggar nästan enbart om söndagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s