WALES – TINTERN, en fin liten by och floden WYE

Onsdag igen och dags för ytterligare ett blogginlägg. Denna gång från den lilla orten Tintern.

Fy bubblan vad jag är trött på detta disiga, gråa och regniga väder. Vill ha sommar och sol, helst i det somriga och varma Sverige! Tänk på mig när ni sitter i solen och svettas och tycker att det är för varmt!

Tintern och längs floden Wye

Mer om floden Wye kan ni läsa här! Längst ner i inlägget kan du på en karta se var Tintern ligger.

Vi tog en dag förra veckan ytterligare en härlig promenad längs floden Wye. Tog bilen och åkte ca 15 min nedströms och parkerade bilen vid Tintern station och gick längs floden in mot orten Tintern.

Här vid floden kan man inte bada p g a tidvattnet som tar sig ända hit upp i floden och detta gör att det är väldigt strömt. Längs sidan av floden kan man se all lera som kommer fram vid lågvatten…

…en gång gick järnvägen över floden här. Kvar av bron är bara fundamentet på andra sidan. Om järnvägen kan ni läsa här

…det finns en hel del växtlighet längs floden som dessa överblommade tistlarna…

… det finns även gott om kardborre och…

…denna Himalayan Balsam, Jättebalsamin, som är invasiv, men vacker. I veckan var en väninna tillsammans med en grupp hon tillhör vid stranden av floden för att just ta bort så många som möjligt av denna växt eftersom de så lätt tar över…

…den här växten kan jag inte heller namnet på. Någon som vet?…

…efter att ha följt floden i ca 20 min kom vi fram till samhället Tintern och kyrkan St Michael’s från mitten av 1300-talet, ombyggd och renoverad i mitten av 1800-talet och även nu är den under renovering…

…jag gillar dessa gamla kyrkor och…

…de gamla gravarna på sniskan. Här är gräset klippt och det ser ganska välvårdat ut…

…bredvid den gamla kyrkogården ligger den nyare…

…mellan kyrkan och vägen går denna lilla gränd…

…med vackra stenmurar och stenhus…

…väl ute på vägen kommer man fram till detta hotell som jag skrev om här

…längs floden och genom samhället går en genomfartsväg med ganska mycket trafik, i alla fall på helger och under sommaren eftersom hela dalen är populärt bland turister.

Jag har skrivit flera inlägg om Wye Valley. Dessa hittar du på höger sida på bloggen under Kategori ; Wye Valley.

För bara 40 år sedan fanns flera vanliga affärer i samhället, t ex livsmedelsaffär, slaktare, bageri  o s v. Idag finns inga vanliga affärer kvar, bara turistaffärer i samhällets mitt…

…floden ringlar sig vid Tintern och på andra sidan är fält med får och kor…

…här kan man se en gammal järnvägsbro som fortfarande finns kvar, inte för tåg men för fotgängare…

…längs floden finns på vissa ställen en rad av hus, vägen, ytterligare en rad av hus och en hög brant bakom. I denna brant förekommer ofta skred, så det är inte lätt att bygga här.

I det ljusa huset fanns tidigare en pub, idag privatbostad och B&B och dessutom till försäljning som skylten visar…

…mittemot denna byggnad finns inga hus, däremot en parkering och lite utemöbler för boende där. Så för att nå detta måste man korsa vägen först…

…som jag skrivit tidigare är att ganska vanligt med palmträd här i Wales.

Här ser man också hur floden ringlar sig…

…denna pub är fortfarande pub. Bakom puben ligger berget, så även här…

…har man uteplats på andra sidan vägen, alldeles vid floden.

Jag kommer att skriva mer om Tintern senare, tills dess kan ni få ett gammalt smakprov på mer från samhället genom denna video från 2014, där jag berättar mer om Tintern:

4,20 min

Var ligger Tintern?

 

Mer väder och födelsedagsfirande

I detta trista väder är det skönt att det händer lite roliga saker, som att en väninna fyllde år i lördags.

Min present till henne var en utflykt. Vi åkte iväg med min bil och tog en härlig promenad i ca en och en halv timma och lyckades undkomma regnet, det kom först på hemvägen, men det hängde i luften hela tiden. Jag hade jeans, t-shirt, en kavaj och regnjacka och det behövdes, för varmt var det inte. Just då låg ni förmodligen och svettades på stranden!

Jag hade velat ta henne till ett trevlig museum eller trädgård, men allt var stängt p g a Corona, så förutom promenaden blev det…

…en god fika ur pappkartong. Inget fint porslin och inte inomhus nu för tiden. Men gott var det.

Min väninna valde Cream tea med scones, clotted cream och sylt och…

…jag valde toasted teacake.

På kvällen blev hon också firad med ett tjejparty med 8 kvinnor, utomhus under parasoller för att inte bli för blöta, men en ganska blöt fest blev det i alla fall, men det var inombords. En jättetrevlig fest långt in på småtimmarna.

Lite gny och gnäll

Läs inte detta om ni redan tycker Coroanlivet är jobbigt!

Ursäkta om jag låter lite grinig, men det är jag faktiskt. Vill träffa familjen och vänner i Sverige, men så blir det inte inom det närmaste. Jag vågar helt enkelt inte först flyga och sedan åka runt i Sverige med buss och tåg. Många av mina vänner är dessutom i min egen ålder och kanske inte skulle tycka att det var så kul att ta emot en kringresande Lena när de själva har nog med att mer eller mindre isolera sig. Det känns inte heller riktigt moraliskt bra i detta läge heller. Sedan vet man aldrig när om man helt plötsligt stänger gränserna till UK och då är jag strandsatt.

Längtar så efter mina kära små barnbarn. All få krama dem, hålla om dem och gosa dem, leka och ha små trevlig pratstunder i soffan. Pratade på Whats up med mitt 5-åriga barnbarn och försökte pedagogiskt att förklara att det inte är så att jag inte vill se dem, utan att det är det elaka viruset som stoppar det. Det visade sig att barnbarnet visste betydligt bättre än jag. Hon bekräftade att hon visst precis hur det var, att man inte kan flyga när det finns Corona och att om jag skulle ta bilen skulle det ta flera timmar, säkert en hel dag och då skulle ju inte jag komma fram före hon gått och lagt sig och då kunde vi ju ändå inte träffas. Så hon hade hela läget klart för sig.

Vet att det är fler än jag som känner på samma sätt som jag gör och det är hemskt att fler ska behöva ha det på detta sätt, men å andra sidan när det är som det är, är det skönt att inte var ensam, kära medsystrar.

Jag är för lite insatt i läget i Sverige, men är ännu inte helt övertygat om att man gjort rätt, tiden får utvisa. Jag tycker definitivt att man kunde gjort bättre här i UK. När jag kom från Spanien ca 20 mars var det inget problem att ta sig in i landet, ingen koll, ingenting. Redan då borde man satt mig i karantän. Jag gjorde det frivilligt ändå, men ingen här fattade riktigt varför. Sedan efter flera månader bestäms snabbt att folk som kommer från vissa platser ska gå i karantän i två veckor. Hade politikernas väckarklocka gått lite för sakta mån tro? Alarmet ringde inte när det skulle!

Sedan har vi haft alla dessa mer eller mindre obegripliga regler för de olika länderna inom UK, vilket inte gjort det lättare. Allt har varit så luddigt och så snabba oöverlagda beslut. Jag har ju skrivit om detta tidigare. I Spanien hade man t ex satt upp olika faser med regler och så gick man från fas 2 till fas 3 och de flesta visste vad som skulle hända. Här är det ingen ordning alls! Trött på detta också.

Dessutom har man, tycker jag, en mentalitet här att försöka komma undan alla regler, vad gäller Corona, fortkörning, betala skatt m m. Den som kommer undan ser man upp till. Man sätter upp böter för de som inte följer reglerna, men då börjar debatten om att finns det tillräckligt med poliser för att övervaka detta. Reglerna för Corona gäller faktiskt liv eller död och ska det då behövas polisövervakning? Vart tog moralen vägen? Vi gör alla olika bedömningar och är de genomtänkta, tycker jag man kan följa dem, men inte bara försöka komma undan.

Jag har hållit mycket strikt på restriktionerna och moralen, men har gett upp, orkar inte stå emot. Det får bli som det blir. Igår sken i alla fall solen en del och det var skönt!

Det är bara att gilla läget, försöka göra det bästa av det och ta nya tag!

Ha det bra!

Det här inlägget postades i Besökta platser. Bokmärk permalänken.

49 kommentarer till WALES – TINTERN, en fin liten by och floden WYE

 1. Åh himmel så pittoresk by, eller stad! Jättefint! Tack för att du visar oss och inspirerar! Kanske man skulle göra ett besök i trakterna när Coronan är ett minne blott…
  Förstår så väl att du saknar din familj och dina små barnbarn i Sverige! Så gulligt och klokt resonerat av femåringen, de har mer koll än vad man tror de där små liven. Vårt äldsta barnbarn fyller fem i december, det går så fort…
  Jag googlade lite på den där växten (kan inte låta bli att försöka googla mig fram med hjälp av olika ord, när jag letar efter namn på växter eller annat) kan det vara en ”sprängört”? De är tydligen farliga för djur och människor, så kanske inget man ska plocka!
  Hoppas du får en fin dag, trots att du känner dig grinig 😉 (Man får känna sig grinig för den delen)
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, verkligen en pittoresk by.Roligt att du använder ordet pittoresk, det var just här det ordet uppfanns.
   Väl värt ett besök i Wales, lite av en bortglömd del av den brittiska ön.
   Barn kan ofta mer än man tror.
   Ska kolla in den växten. Tur att vi då inte har allemansrätt här, så plocka blommor får man i alla fall inte göra.
   Ösregn här nu, så ännu har inte humöret kommit på topp!

 2. Märtha skriver:

  Intressant att lyssna på guiden Lena, fd religionsläraren har inte koll på Henriks alla hustrur, men vissa roliga historier finns nånstans. Politiskt korrekta äktenskap för att hålla igång kontakter. Tur att man är en vanlig människa i denna tid, trots corona. Verkar lite konstigt med uteservering precis där bilarna susar förbi, berg på ena sidan och floden på den andra. Munkarna hade andra krav på platserna. Cistersienserna – och andra ordnar – har gjort mycket för att utveckla världen, men det tänker vi inte alltid på i dagens läge. Nu skal lajg skriva om – krusbär! Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar min video.
   När man sitter på denna uteservering får man försöka tänka bort vägen och njuta av utsikten över floden istället.
   Kyrkan hade en gång en enorm makt och stod för lärdomen, på sitt eget sätt.
   Ha det gott!

 3. Franska Fikon skriver:

  Hej, trist med dimma och gråväder. Här har vi sol varvat med enorma regn- och åskoväder. Man kan inte planera för mer än närmaste stunden (om man nu skulle vilja det). Det stora växten har jag för mig är giftig men jag kan inte heller namnet. Förstår att det är jobbigt att ha barn och barnbarn i annat land. Vi har inte träffat barnbarnen i Stockholm sedan i början av mars, men vi kan ju bila dit utan att vara beroende av flygbolag och gränsbestämmelser. Men vi gör det inte… Trist läge för alla. Tur Skype och motsvarande finns. Jag skickar ibland vykort och brev med snigelposten till dem, men det är ju inte som att kramas…. Ha en bra vecka!

  • Lena i Wales skriver:

   Just nu står regnet som spö i backen, inte kul alls.
   Ja, jobbigt att ha familjen i annat land, men inte heller lätt inom landet förstår jag.
   Vi kör whats up och det är bättre än inget, så man får se det från den positiva sidan.
   Ha det bra!

 4. Veiken skriver:

  Inte trodde jag att ni har haft så mycket sämre väder än vi har haft. All ti väderväg brukar ju komma från ert håll!
  Det kan vara vackert med dimma också, men inte hela tiden. En stund på morgonen är helt ok.
  Den lilla byn ser så grå ut, men det är så grått att det blir vackert om du förstår vad jag menar.
  Blomman du inte vet namnet på är misstänkt lik björnloka. Kan det vara den??
  Jag njuter av dina bilder på er natur. Detta mjuka gröna landskap!
  Åt helsike med coronan, såå trött på den!
  Ta hand om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Sverige verkar ha haft så fint väder, men inte har vi haft det.
   Just nu, disigt och rejält med regn.
   Det ser ofta grått ut här, men det kan vara vackert det också.
   Ska kolla upp dit förslag på växt, tack>!
   Visst är det fint här, när det inte regnar,hi,hi!
   Ha det bra!

 5. Tove Elisabeth Olberg skriver:

  Kollar till kaffekoppen + bullen Instagram och ja så hamnade jag här; Härlig inlägg med flera sidor, med bonus att få se och höra dig, engagerad och full av humor! Hos Ditte brukar jag säga att hon är en ambassadör för Stockholm- nu säger jag det om dig och detta ditt land. Corona som i mitt liv har blivit C-tiden är där och vi har alla våra tankar, upplevelser i alla skalor. Din berättelse om din 5 åring är underbar; de där små de har sin uppfattning -och jag anar att du blev tröstad en smula.Ett tag upplevde jag det svårt, men landade efterhand i att acceptera och göra det bästa av det och det går.
  Ha en fin dag och tack för dagens vidgade vy 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar videon. Den är gammal, men faktan har inte ändrats, bara jag som blivit äldre i verkligheten.
   Muntrar upp att få känna sig som en ambassadör ibland, tack!!!!
   De små är klokare än vi tror och kan ge tröst utan att veta det själva.
   Hoppas på att komma in i acceptera-stadiet snart.
   Ha det bra!

 6. Ama de casa skriver:

  Jag ska genast sluta klaga på solen och värmen… Fy vad uschligt vädret såg ut hos dig!

  Kul att se dig och höra din vackra röst också 🙂

  Ha det fortsatt så gott det går! Må detta skitvirus ge sig av lika snabbt som det kom…

  • Lena i Wales skriver:

   Ibland är det bra att ha något värre att jämföra med! Just nu regnar det rejält igen, mindre kul.
   Roligt att du gillar min video.
   Ja, måtte viruset ge sig av snart, tills dess får vi göra vårt bästa.

 7. Fina augustibilder, det har jag också idag 😀

 8. Marit skriver:

  Jeg skulle gjerne hatt ditt vær i noen dager, for nå er det veldig tørt her. Vi har hatt 27 grader hver dag i 14 dager, så nå holder det med stekende sol for meg 🙂
  Så vakkert det er med stenmurer og hengende blomster!
  Ha det godt!

  • Lena i Wales skriver:

   Någon dag då och då är det okej med regn, men i var eviga dag.
   Här har det t o m blivit för mycket för växterna, de ligger ner p g a regnet. Har inte vattnat på länge.
   Här ifrån känns det som det inte kan vara för mycket sol. Just nu regnar det häftigt.
   Ha det godt!

 9. Minton skriver:

  Tar gärna lite regn för det har inte kommit något i augusti så trädgården ser inte rolig ut.
  Tintern är så fin med de gamla husen.
  Tycker inte Sverige har hanterat corona så bra.
  Känner en familj där den 13 åriga dotter fick covid19. Mamman är sjuksköterska och jobbar på ortopeden. Ringde sin chef och talade om att hon inte kom till jobbet förrän hon testat sej. Chefen tyckte hon kunde jobba när hon inte hade symptom men hon vägrade. Efter testen visade sej att hon hade covid 19 .
  Känns väldigt konstigt.
  Kramar från oss

  • Lena i Wales skriver:

   Regnet här gör att blommorna hänger, inte mycket bättre det heller. Lite regn är okej, men här har det kommit så mycket.
   Det verkar som man inte heller i Sverige är eniga om hur man agerat.
   Så viktigt att testa sig och inte utsätta andra för smittan.
   Allt känns konstigt nu.
   Kram!

 10. Violen skriver:

  Ännu en utflykt med härliga bilder! Skönt att komma hemifrån ibland även om det inte blir någon längre tur! Förstår att du blir trött på regn och rusk men det är ganska jobbigt med sol och höga temperaturer dag efter dag. I måndags var det morgondimma och vi skyndade oss ut för att andas in lite fuktig luft.
  Visst, man blir trött på allt krångel runt coronaviruset men vi får inte tappa taget och bidra till att smittspridningen ökar. Det skulle var roligt att träffa barn och barnbarn och umgås med vännerna.
  Nu håller vi tummarna att vi snart återgår till det gamla vanliga livet och slipper känna oss instängda. Till dess, ha det bra och var rädd om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Man behöver komma iväg ibland, för hämta lite ny inspiration.
   Det har regnat hela tiden sen jag vaknade i morse och nu är kl 14 här.
   Här verkar många tappa så mycket att det är svårt att stå emot trycket.
   Så glad att du är så positiv och ger mig lite hopp, tack!
   Sköt om dig!

 11. Ingrid skriver:

  Så roligt med videon Lena! Du är proffs, det märks minsann.
  Corona och regler runt det är hur knepigt som helst. Sonen ska åka till Åland och vet inte om han kommer in i Finland eller inte och det är ingen idé att försöka ta reda på det förrän precis innan avresa för reglerna ändras från den ena dagen till den andra.
  Ha det så gott och hoppas att solen snart hittar till er också.
  Kram, Ingrid

 12. Madame skriver:

  Så smukke billeder, Lena – meget engelsk med husene af store sten og spændende at se kirkegården. Jeg vil gerne bytte vejr med dig – her har vi haft stegende varmt vejr i flere uger og ingen regn.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag är glad att du tycker om mina bilder.
   Ibland ser det väldigt grått ut här, men det är också väldigt fint.
   Välskötta gamla kyrkogårdar tycker jag om.
   Jag byter så gärna med dig!!!!

 13. Ditte skriver:

  Vackra miljöbilder och ett fint besök här i byn. Men med lite soligare väder så hade det ju blivit en annan upplevelse. Trevligt med din väninnas födelsedagsfirande och roligt att göra något tillsammans.
  Förstår att du längtar till de dina i Sverige. Och kanske vore det ett alternativ att hyra bil och ta dig runt. Att ses utomhus fungerar ju fint men om du kommer hit så vill du säkert gärna bo hos de dina och hos vänner och då blir det ju genast mer knepigt. Och stänger man gränsen till U.K. blir det ju mer än knepigt-
  Vi håller avstånd och träffar vänner utomhus och vi äter på restaurang, också oftast utomhus. Men när vi var på Högbo Brukshotell åt vi inomhus. Men det var gott om avstånd mellan alla bord ch gäster- Livet måste ju faktiskt pågå trots Covid 19.
  Här är munskydd frivilliga och det är få som bär dem. Och det är ju så att för att de ska fungera så får man inte ta i dem med fingrarna och de ska när de inte är på förvaras utan ”bakterier”. Många tar i munskydden och drar dem åt olika håll eller sätter dem på hakan eller armarna och då är dte ju ingen idé. Utan ett nytt ska på. Och med munskydd tror också många att man inte behöver hålla avstånd. Pratade just igår med några som jobbar mycket med detta när jag var på Södersjukhuset.
  Men givetvis får man följa det som gäller i olika länder. Men man kan behöva minst 4-6 munskydd om dagen. Beroende på hur ofta man tar bort dem.
  Så jag är glad att jag slipper.
  Önskar dig nu att du ska ha det så bra du kan och att detta skitvirus snart faller ifrån.

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är byn fin och lite firande blev det trots allt.
   Jag har tänkt på många alternativ ang Sverigebesök, men har inte hittat något som fungera helt. Jag vill naturligtvis bo med familjen eller vänner och det funkar inte. Hyra bil istället för kommunalt har jag också tänkt på och det skulle nog funka, men inte boendet. Har även tänkt på att köra bil härifrån till Sverige, men vad händer då om gränser helt plötsligt stängs, vilket inte är helt omöjligt. Tyvärr finns det alltför många saker som kan gå fel vad än man väljer.
   Visst är det krångligt med munskydd och mycket att tänka på.
   Ja, bara att hoppa att skitviruset försvinner så snart som möjligt.
   Sköt om dig!

 14. Franska Fikon skriver:

  Hej igen! Jag missade att bilden på dig innehöll en video…. jättekul att höra mer om Tintern! Det märks att du är en van informatör. Det är mycket nu på min Wales-lista, det blir svårt att prioritera när man väl får resa igen. Nästa vår är det egentligen dags igen för GB med slott och trädgårdar – åsså Wales förstås! Annars får vi flytta det ytterligare ett år framåt. Det funkar det med.

 15. iamittilivet skriver:

  Så fina stenhus och murar! Traditionella hus på Kreta är också stenhus – det är så vackert. Och tänk vilket hantverk att se vilken sten som passar var!
  Visst blir man trött på hela virus-eländet och nu ökar det igen i nästan hela Europa.Hos oss ökar det lite väl snabbt den senaste tiden. Här märks också en trötthet hos folk, man börjar slarva osv. Troligen ligger det bakom en del av ökningen. Men det är som det är – ett förlorat år!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilket arbeta med att bygga dessa stenhus så de blir så vackra. Bara att bygga en liten stenmur är inte lätt ens det.
   Det ökar också i UK, men det går än så länge ganska långsamt.
   Jag är också så himla trött på det, slarvar inte, men ger med mig för trycket att inte göra så mycket åt det.
   Ja, vilket år det varit, phuuuuu!

 16. Anita skriver:

  Men kära nån Lena, när jag ser din översta bild förstår jag att du är trött på vädret. Här är tredje veckan med värmebölja och inget regn. Tyvärr håller nu blommorna på att tyna bort i trädgården. Vi har ju vattenbrist så vi ska spara så jag har inte velat vattna. Men igår var jag tvungen att ge en av häckarna vatten då den började få gula och torra blad.
  Tack i varje fall för dina alltid så trevliga promenader. Filmen har jag inte hunnit titta på, kommer tillbaka … fast jag har en känsla att jag redan sett den.
  Förstår också att du saknar dina barnbarn. Vet ju hur mycket du tycker om att träffa dom. Du har ju skrivit om era fina möten så många gånger. Men det var väl ändå gulligt att hon hade så bra koll på det där med Corona. Det måste väl ändå känts som en liten tröst för dig. En mycket förståndig liten tjej. Dessvärre fortsätter det ju bara också. Jag saknar mina vänner och körövningarna i vår kör enormt mycket. Vi skulle startat den 8 september men det lär inte bli något.

  Ha det så bra som det går nu Lena! Hoppas att du får lite fint väder och att jag får lite regn.
  Kram på dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Idag skiner solen och då gör jag det också. Som jag längtat!
   Här har blommorna fått för mycket vatten, så många blommor har fallit av, inte så kul. Bara regn, ingen sol.
   Du har säkert redan sett denna video, så ingen brådska för dig, Däremot har jag en hel del nya läsare och för dem är den ny.
   Ja det var en tröst att hon hade full koll på läget, på sitt eget sätt. Jag vet att hon vet att jag älskar henne så otroligt, men skönt att höra hur hon kände.
   Detta virus drar verkligen ut på tiden, det hade jag inte trott i mars, var nog lite naiv eller kanske lite för positiv, vilket jag egentligen vill vara , men ibland blir det fel.
   Idag ska jag njuta av de solstrålar som börjar visa sig, alltid något.
   Kram!

 17. När det är 30 grade varje dag så ser din bild ändå ganska skön ut. Men jag vet att jag hade gnällt jag med om det varit åt andra hpllet. Ok, nu sitter jag ju inne på kontor m Ac hela dagen men det ör fortfarande 32 när jag kliver ut vid 17-tiden.
  På jobvet har de satt upp lappar om max 16 personer i köket samtidigt och endast en person per bord! Så hur ska de andra göra då? Sitta vid datorn och äta? Nä, allt är inte riktigt genomtänkt. Man blir lite matt. Men ett dopp i poolen friskar upp!

  Må vi snart få träffa våra familjer igen! Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Du har för varmt och solig och jag för mycket regn och molnigt, vart tog lagom vägen?
   Idag skiner faktiskt solen och det blåser mycket. Ser fram emot en fin dag!
   Skönt att det finns AC, annars hade det varit fruktansvärt.
   Nej, allt är nog inte riktigt genomtänkt, varken här eller där. Fast det känns generellt som mycket rörigare i Wales än i Spanien.
   Dopp i poolen låter skönt. Jag har inte badat en enda gång i år. Känns konstigt!
   Kram!

 18. Thalassa skriver:

  Fin promenad, igen, med pittoreska och vackra bilder, men visst är det trist när all ”vanlig vardagsservice” försvinner från så många orter. Det har vi ju otaliga exempel på här hemma också – inte minst i mina gamla hemtrakter i norr.

  Ja du, jag sitter i huset vid havsviken, och är glad över att luftvärmepumpen går att ställa om till kyla också. Och då är det ändå flera grader svalare här ute än bara ett par mil inåt landet. Regn skulle vi behöva, men eftersom det nu inte regnat på evigheter kan det ju hålla upp några dagar till så att det arbetande folket också kan få en sol-och-badhelg.

  Jag förstår verkligen din frustration över att inte kunna resa hit! Vi har visserligen syskon m familjer i samma land, men 130 mil bort. Vågar inte heller resa dit. I normala fall skulle vår resa till England också ägt rum ungefär nu. Känns också ”tomt” och tråkigt.
  Bara att bita ihop…och hoppas på bättre tider.
  Ha det bra – trots allt!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar min promenad.
   Visst är det tråkigt när alla små affärer försvinner, men de kan ju tyvärr inte hålla på om kunderna väljer att ta sig någon annanstans eller handla över nätet.
   Här skulle behövas sol, blommorna har vatten tillräckligt med de slokar p g a vind och regn. Vart tog lagom vägen?
   Ingen lätt tid för någon nu och denna ovisshet gör det inte bättre.
   Hoppas på bättre tider!

 19. Karin skriver:

  Fin promenad i gullig by! Hur många sådana finns det undrar man ju, verkar vara obegränsad tillgång på pittoreska ställen i dina trakter!

  Apropå det där med att inte följa bestämmelser hörde jag i går en av Sveriges Radios korrespondenter som berättade om hur han nyligen anlände till Storbritannien och som svensk informerades han vid inresan att han måste sitta i karantän i två veckor men ingen kollade var han skulle bo, eller av hans telefonnummer, ingen var intresserad av att följa upp om han verkligen lydde order. Det tyckte han var lite konstigt. Men det kanske är det brittiska sättet att göra som vi? Dvs: håll avstånd, undvik folksamlingar, tvätta händerna och håll dig hemma om du är det minsta sjuk!

  • Lena i Wales skriver:

   Det finns verkligen massor av fina små ställen inte långt från där jag bor och i hela Wales.
   Det är ett mycket brittiskt sätt att göra det på = ingen ordning alls och inte alls genomtänkt. Tyvärr är det så här.

 20. åsa skriver:

  Covid19 har verkligen förstört mycket för oss alla.
  Restriktioner och förbud, vi får anpassa oss… att sedan se bilder på hur folk trängs oc höra att fler blir smittade och dör dag för dag är inte roligt.
  Vädret kan jag icke klaga på.
  Vi gjorde en utflykt i måndags när min mor fyllde 77, om det bloggade jag i tisdags, ifall Du vill se bilder 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilken konstig tid vi lever i och så många som har det så svårt.
   Det verkar vara samma typ av bilder i Sverige som här. Oroande.
   Kan knappast förstå det fina väder ni har när jag sitter här i blåst och regn, burrr!
   Ska gå in och titta hos dej direkt.
   Ha det så bra det går!

 21. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Vi har haft soligt och varmt i flera veckor, lite för varmt, så ett litet uppfriskande regn var riktigt välkommet och skönt. Idag skiner solen igen. Är inte säker men den växten liknar Kvanne.
  Vackra bilder från en trevlig ort. Gillar gamla byggnader, och det är något speciellt med gamla kyrkor och kyrkogårdar. Ser trevligt ut med stenhusen och den smala gränden. En härlig berättelse om lilla barnbarnet.
  Tack för en fin guidning.
  Ha det bra /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilken skillnad hos dig och mig. Idag stark blåst med regnskurar emellan, inte kul.
   Jag gillar och gamla kyrkor och kyrkogårdar. Stenhus är så fina och så vanligt här. Jag längtar efter att få se rödmålade trähus,hi,hi!
   En klok liten flicka, på sitt eget sätt.
   Ha det bra!

 22. Annika skriver:

  Så vackert i Wales och dimman och regnet längtar jag verkligen efter… Jag byter gärna med dig. Skulle gärna besöka dina trakter någon gång i framtiden för att se mer.
  Oroande och jobbigt med coronan. Framtiden vet vi inte så mycket om men vi får hoppas på det bästa :).
  Hälsar Annika i Stockholm

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, Wales är vackert och det finns så mycket intressanta ställen att besöka.
   Jag byter gärna till sol och värme!
   Läget är verkligen så annorlunda i år, framtiden får utvisa vad som kommer att hända.
   Ha det bra!

 23. Vilken trevlig present till väninnan! Det ska jag lägga på minnet -de är oftast de där små gesterna som gör det. //Lena

 24. Ping: ÅRSKRÖNIKA 2020, del 2, juli – december | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s