WALES – EN HÄRLIG LÖRDAG, i mitten av september 2020 och JAG HAR VARIT UTOMLANDS

Lördag igen! Tiden går så fort, fast det inte är mycket som händer här.

I dagens inlägg om min trevliga lördag 12 september.

Som jag skrev om för ca 2 veckor sedan hade jag gjort ett inlägg och skulle bara tidsinställa det och då bara det försvann. Jag letade överallt jag kunde tänka mig att det tagit vägen, men hittade det inte. Jag var inte glad i detta läge, milt sagt. Bad om råd från sonen som heller inte kunde hitta det. Vart hade det tagit vägen?

Jo, för några dagar sedan dyker det upp längst upp på bloggen vid Om Lena. Om det varit där hela tiden vet jag inte eller inte heller hur det hamnat där.

Jag tycker att det är lite synd, efter allt arbete jag lagt ner på inlägget, att inte visa det. Så nu kommer det, om än lite väl sent!

Så OBS, detta inlägg är några veckor gammalt!

Lördag 12 september 2020

Vi är mitt i september månad och äntligen är sommaren här. Vädret har varit helt underbart de senaste dagarna, rena sommarvädret, sol och runt 25 grader. Det kan vi behöva efter den regniga augusti månad. Detta väder är inte helt ovanligt här i Wales i september som fortfarande räknas som sensommar här…

…så skönt att bara få vara ute och röra på sig.

Så på förmiddagen tog vi bilen ca 10 min hemifrån i Wales nedströms längs floden Wye, åkte in i England, parkerade där, gick över den gamla järnvägsbron tillbaka in i Wales…

…där vi tog en härlig promenad på den gamla järnvägsvallen.

Det är fortfarande lummigt och grönt, fast några träd har redan börjat fälla sin löv.

Vi avviker från banvallen och går på en smal stig mellan floden och banvallen…

…denna Himalayan Balsam, Jättebalsamin, nämnde jag för några veckor sedan. Den är invasiv och har spridit sig något enormt längs floden. Den är vacker, men håller på att ta över helt på vissa ställen. Man har försökt utrota den på vissa ställen, men inte just här. Här finns tusentals…

…sluttningen på ganska brant längs floden, men här och där finns lite gamla stenhus. Säkert med en fin utsikt över floden, men det är ständigt små jordskrev i just detta område, så jag vet inte om jag skulle vilja bo just där…

…emellanåt öppnar det upp sig med lite ängar och här finns även ett litet hus. Det är ingen som bor i det, men det hyrs ut per dag till t ex sportfiskare…

…tänk så fint man byggde förr. Denna tunnel under den gamla järnvägen är så vacker och lite mystisk. Jag vet inte, men antar att det var lättare att bygg av sten är cement, för hur skulle man få dit cementen?…

…helt plötsligt möter jag två glada laxar. Två träskulpturer där helt plötsligt, fina…

…tillbaka över den gamla järnvägsbron, från Wales till England och det lilla samhället Redbrook där det finns en liten, liten livsmedelsbutik. På med masken. Sedan flera veckor har det varit lag på att bära mask i affärer i England, men vid detta tillfälle inte i Wales. Lagen om att bära mask i affärer i Wales började i måndags och detta var i lördags.

I butiken köpte jag en take away kaffe till mannen och en glasstrut till mig och så satte vi oss på dessa roliga bänkar i parken vid floden och njöt.

Tillbaka in i bilen och efter en minut var vi inne i Wales igen…

…i utkanten av min stad var det loppmarknad, så vi stannade till och kollade runt lite. Det enda jag kom hem med var färska rödbetor och en butternut squash. En god känsla att köpa dessa från ett litet stånd där man bara säjer produkter från sin egen lilla trädgård. Så mycket färskare och lokalare kan det inte bli…

…tidig kväll åkte vi tillbaka in i England, inte söderut som tidigare, utan norrut längs floden Wye.

Där ”råkade” vi komma till en trevligt pub vid floden. Byggnaden där puben Ye Old Ferry Inn finns är från 1473, så inte helt nytt. Däremot har man ganska nyligen bytt fönster och rivit den gamla fula utbyggnaden och byggt en ny med fönster med utsikt över floden.

Puben var länge ganska sliten, men läget var perfekt. Nu är det både fina och läget är förstås detsamma…

…hela byggnaden är ca 50 m lång, men bara några meter bred.

Förutom pub hyr man också ut rum…

…vi satt på terrassen precis vid floden och kunde titta norrut och…

…söderut där den lilla utflyktsbåten puttrar fram. I o m nya regler har man äntligen kunnat börja köra den. Man har ju missat en hel sommar med turister.

Många turistnäringar har lidit oerhört under denna sommar med stränga regler och lockdown.

En underbar dag!

Var har vi varit?

Jag vet inte riktigt hur ni kan se kartan, men när jag gör en förhandsgranskning kan jag göra kartan större och minder. Då kan man ganska tydligt se den streckade linjen som visar gränsen Wales- England.

Ha det skönt!

Detta inlägg publicerades i Besökta platser. Bokmärk permalänken.

57 kommentarer till WALES – EN HÄRLIG LÖRDAG, i mitten av september 2020 och JAG HAR VARIT UTOMLANDS

 1. Blomsterbönan skriver:

  Jag tycker att delar av inlägget känns bekant, slutet på det. Från marknaden ungefär. Om du inte haft med det förut så kanske det var där vid Om Lena jag läste det?En väldigt trevlig tur ni gjorde så det hade varit synd om vi inte fått läsa det. Frustrerande när det inte funkar som man tänkt.

  Återigen massa fina stenhus och tunneln sätter igång fantasin IGEN! Känns som Wales hamnat långt upp på min måste åka – lista sen jag hittade din blogg.

  Vad bra att du hann åka utomlands en sväng innan covid brakar lös igen 🙂 Här i Närke där jag bor är vi ganska förskonade men vi har i bakhuvudet att det kan braka lös igen. Sonen fyller 18 i slutet av oktober och kör upp mitten på november så vi önskar bara att han ska få klara av det innan det händer nåt. Vi ska sprida ut släkten på tre dagar, utomhus med värmare, för alla vill ju fira ”lilla kusinen” i den generationen. Mormor och morfar för sig. Det är ganska varmt så vi hoppas det håller i sig till slutet av oktober. Känns viktigt att det ska bli ganska normalt för honom. Vi har även en 50-åring, två 80-åringar och en 30-åring i närmsta kretsen men den balunsen spar vi till efter pandemin och har ett gemensamt kalas. Har vi otur får vi lägga till att sonen hunnit fylla 20 men då har i alla fall jag hunnit bli galen!

  Önskar alla en mycket trevlig lördag! Här står höstpyssel i trädgården på agendan.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, något gick galet, men vet inte vad.. Du kan ha läst det på Om Lena.
   Vad kul om jag kan inspirera dig att komma hit när eländet är över.
   Det är så mycket man måste tänka på i dessa dagar, det som var enkelt och givet är det inte längre. Besvärligt att fira födelsedagar och annat firande. Hoppas eländet tat slut snart.
   Lördagen regnade bort här och idag söndag är det inte mycket bättre, tyvärr.
   Sköt om dig!

 2. Fantastiska vyer… och du ger ju inte ut någon dagstidning eller? Jag berättar också om gamla tider i dag 🙂 Vi har på dagarna +18°C, underbart!

 3. Ama de casa skriver:

  Vad bra att du hittade inlägget! Jag råkade ut för samma sak en gång när jag hade skrivit ett inlägg och sen var det bara – POFF! – borta! Hade inte publicerat det, men det var borta från utkast. Sen hittade jag det igen. Det visade sig att jag hade skrivit mitt inlägg under ”Sidor” istället för under ”Inlägg”. Det såg precis likadant ut när jag skrev där som när jag skrev ett vanligt inlägg. Det var bara att flytta tillbaks det till Inlägg igen och publicera. Men tiden mellan att det försvann och att jag hittade det igen, den var INTE rolig. Vare sig för mig eller Anders 😉

  Gissar att du råkade göra samma misstag.

  Ha det fortsatt gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, skönt att jag hittade inlägget. Det var ju ganska mycket jobb bakom, som med varje inlägg.
   Bra att du tillslut hittade ditt gömda inlägg. Tekniken är inte alltid lätt, men jag tycker du verkar klara den väldigt bra normal sett.
   Vet inte själv vad jag gjort, bara glad att jag hittade det.
   Ha det bra!

 4. Anita skriver:

  Vilken tur att du hittade inlägget igen. Det hade tydligen av någon anledning blivit skapat som en ”sida” istället för ett inlägg. Det är då det hamnar ”på den svarta listen” uppe i headern.
  Och vilken härlig dag ni hade när ni var utomlands 🙂 Det är verkligen underbara omgivningar. De glada laxarna var väldigt fina. Och du är så fin på bilden där du sitter och mumsar på din glass. Jätebalsamin ja, den är invasiv och bekämpas här också. Liksom parkslide. Tänk, vid ett hus hade dom parkslide. Det grävde dom upp men istället för att åka med det till sopstationen (som dom naturligtvis skulle gjort) så la dom skräpet på allmänningen. Och vad hände, jo den slog naturligtvis rot och nu är det i det närmaste en skog av parkslide där.
  Så trevligt att ni ”råkade” komma till den trevliga puben.

  Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Så glad att jag hittade inlägget.
   Tror på din förklaring hur det gick till, men vet inte om jag ändå fattar exakt vad som hänt.
   Det var en så fin promenad och så härligt väder också, mot hur det är idag då det regnar, liksom igår.
   Jag blev så överraskad av laxarna, helt plötsligt en träskulptur mitt i ingenstans. Så fin.
   Glassen var god också.
   Vad klantigt gjort av de som dumpade det på allmänningen och ställde till det så. Ibland undrar man verkligen.
   Visst var det tur att vi ”råkade” hamna på den puben,hi,hi!
   Sköt om dig!

 5. Preciosa skriver:

  Hej Lena!
  Ja man blir tokig om man skrivit något långt och så försvinner det. Trevligt inlägg och fina bilder!
  Nu är Madrid instängt i gen…smarta dom var som överraskade med fredag…Då hann väl inte vissa åka till kusten och det är väl bra 🙂
  Ha en bra vecka! Här grubblas det på resa…men lutar åt avbokning…klen 🙂
  Kram P ♥♥

  • Lena i Wales skriver:

   Visst kan man bli tokig när det bara försvinner, man gissar hela tiden att det ska finnas någonstans, men kan inte hitta var. Tillslut kom det rätt i alla fall.
   Spanien har det inte lätt just nu heller.
   Jag har i alla fall tak över huvudet, mat hemma och gör så gott det går.
   Kram!

 6. Ingrid skriver:

  Så bra att inlägget dök upp igen så att vi fick följa med på den här utlandsresan. Du lägger ner mycket jobb på dina inlägg, så jag förstår att det var försmädligt att det försvann. De där glada laxarna är väldigt fina. Jag tänker på inlägget där du visade träskulpturer av hundar, det var också lite speciellt.
  Och så mysigt att ni kunde sitta vid puben och se utflyktsbåten puttra fram på floden.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, blev så glad när jag hittade det till slut. Inte alltid lätt med denna teknik.
   Ja, det är mycket jobb bakom ett inlägg och man vill ju inte att det ska helt till spillo.
   Laxarna var så fina.
   Det var ett så fint pubbesök, minnesvärt.
   Kram!

 7. Marit skriver:

  Så fine bilder du har tatt! September er en fin måned bare det ikke regner for mye.
  Den planten du nevner er veldig invasiv ja.
  God helg!

 8. Violen skriver:

  Ett så trevligt inlägg! Det hade varit synd om vi bloggvänner inte hade fått ta del av det! Toppen att ni hittade både en pub och glada laxar!
  Vi sörmlänningar är portförbjudnai Norge på grund av coronasmittan! Hade ingen tanke på att resa dit men det känns inte bra. Viruset sprider sig lite varstans och det verkar som om ungdomarna hjälper till en hel del. Undrar hur länge eländet ska vara.
  Önskar dig en trevlig helg! Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag är så glad att jag hittade det. Efter allt arbete vill man ju inte att det bara ska gå till spillo.
   Jobbigt med detta virus, ställer till det för så många.
   Trevlig söndag!

 9. Härligt att inlägget kom tillbaka 🙂 Superfin natur 😀

 10. Madame skriver:

  Det var godt du fandt dit fine blogindlæg igen. Sikke en spændende tur.
  Ha’ en rigtig god weekend

 11. skåningen skriver:

  Laxarna var fina
  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram!

 12. Ditte skriver:

  Vilka trevliga och vackra turer! Och nog så viktigt att vidga vyerna och se lite ”annat”. Försöker göra det hemma om och när jag kan. Hade gärna varit med men är ju ändå tack vare via de vackra bilderna. Puben ser verkligen inbjudande ut.
  Så trist att inlägget försvann men fint att du hittade det och kunde publicera det.
  Vill bara berätta att jag i detta inlägg inte sett någon reklam alls. Så bra och behagligare läsning.
  Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det var en fin dag, vacker natur och trevlig pub.
   Jag var helt förstörd när jag inte hittade inlägget och så glad när jag till slut fann det.
   Vad bra att det inte var någon reklam. Konstigt hur det varierar.
   Sköt om dig!

 13. Märtha skriver:

  Den där puben är verkligen långdragen! Intressant! Jag ”lurades” en gång att ta emot jättebalsaminplantor, andra sommaren höll jag på som en tok och rev upp var och varannan dag – lyckades! Här i trakterna finns också nästan ”hela skogar” av den invasiva växten. Men det som fascinerar mig mest är alla dessa promenadvägar som finns, både gamla järnvägar och andra stigar. Å andra sidan är jag inte den som söker sådana, jag kliver bara rakt ut i skogen. Dessutom får jag tillräckligt med motion här hemma. Nu protesterar ryggen av allt kruklyftande idag…

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, långkörare denna pub.
   Vilken tur att du blev av med denna växt, men vilket jobb du måste lagt ner.
   Så trevligt att gå på en gammal järnväg, inga backar, bara rakt fram, gillar jag. Fint också på stigen nära floden.
   Ja, du jobbar mycket med din trädgård.
   Ta det försiktigt!

 14. farfar hebbe skriver:

  Jo nog har det hänt att inlägg har hamnat,”jag vet inte var” och dykt upp igen från ”Jag vet inte var”.Jag minns när min hårddisk pajade,med hur många mappar som helst med bilder..Men sonen lyckades hämta ut alla bilder,det var tusentals…Kul att du åker och kollar i dina fina omgivningar,Puben verkar mysig..Haé Kram.

  • Lena i Wales skriver:

   Tekniken är underbar, när den fungerar, men när den inte gör det är jag såld, totalt. Tur att jag råkade hitta det i alla fall.
   Hemskt när bilder försvinner i en crash, Tur du fick hjälp av sonen.
   Det är en trevlig pub.
   Kram

 15. Eva Ranner skriver:

  Ytterligare en vacker och trevlig tur – med proffsig guide! Tur att inlägget trots allt fanns kvar. Det är så förargligt när det går snett efter att man fått ihop inlägg, och dina är ju så innehållsrika.
  De där trälaxarna föll jag för! Skulle gärna ha dem, eller åtminstone en av dem, på bryggan!

  Apropå att bygga på oländiga ställen ”förr I tiden” tänker jag ofta på det på Kreta. Dessa gamla byar som klättrar på bergen och som byggts långt innan det fanns vägar! Dessutom finns det ofta kapell ÄNNU högre upp. Inga vattendrag att frakta på, bara branta åsnestigar. Ojoj, vad folk fick slita!
  Trevlig fortsättning på helgen!

  • Lena i Wales skriver:

   Kul att du gillar min lilla guiding.
   Oftast finns det mesta kvar, men man vet bara inte var. Så härligt att jag hittade det, blev så glad.
   Visst är laxarna fina!
   Känner igen beskrivningen från Spanien. Troligen bra ur försvarssynpunkt, kanske.
   Skön söndag!

 16. torrebloggen skriver:

  Härligt att inlägget dök upp igen!
  Trevlig helg!
  Kram!

 17. Franska Fikon skriver:

  Mysko det där med teknikens under. Jag har läst detta inlägg tidigare men vet inte var jag hittade det. Jag försökte också kommentera det men det fungerade inte trots att rutan för kommentarer fanns där. Det var ett roligt och trevligt inlägg så jag förstår verkligen att du ville att det skulle nå ut till alla. Slutet gott allting gott! Ha det bra och take care!

  • Lena i Wales skriver:

   Vad lustigt att du läst det tidigare, men inte jag. Konstigt också med kommentarfält som inte funkade. Skönt i alla fall att jag hittade det. Det irriterade mig mycket när det bara var borta, fast det egentligen inte va borta.
   Ta det varligt!

 18. Vilken tur att inlägget dök upp, även om det var på ett konstigt ställe. Som när nycklarna eller mobilen försvinner här hemma och dyker upp nåt dygn senare på golvet i garderoben eller liknande. Jobbigt, men det verkar hända mig allt oftare 😀
  Verkar som ni hade en helt underbar dag. Vilken natur! Hittar streckade linjen på kartan och noterar också Berkely eftersom jag i år odlat en god bifftomat vid namn Pink Berkely. Är ju möjligt att den är utvecklad där.
  Allt gott
  /Anette

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, jag var så glad att jag hittade det. Det låg en del jobb bakom .
   Känner igen mig med mobilen, känner igen mig mer än en gång, hi,hi.
   Det var en fin dag med både promenad och pubbesök.
   Berkely, kan stavas lite olika och kan var ett efternamn också. Du får undersöka vidare, intressant.
   Ha det bra!

 19. Geddfish skriver:

  Så skönt att du hittade inlägget!
  Jag skulle också bli tokig om något bara försvann och det gör det ibland, men jag brukar hitta det. Även saker försvinner men jag vet, att det gör de inte på riktigt, om jag inte kastat det i soporna vill säga.

  Det sägs att man ska lägga en nyckel och en sax i ett fönster, så dyker det försvunna upp igen. Det är väl symboliskt. För när man släpper tankarna på det förlorade så letar hjärnan reda på det igen.
  Ett jättefint inlägg som var så sevärt, tack!

  Lördagskram, fina Lena, från Gerd ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, så härligt att jag hittade det. Någonstans måste det ju finnas, frågan var bara var och till slut bara det dök upp.
   Kul det där med nyckel och sax.
   Söndagskram!

 20. åsa skriver:

  Inlägg som försvinner är en förbannelse och man känner sig galen 😉 tut Du återfann detta.

 21. Försvunna inlägg är ingen höjdare. Tur det kom tillrätta!

  Fåtöljerna var kul, det kallas väl loveseats, har jag för mig. Men jag har heller aldrig sett det ute, bara som snirkliga soffor där förälskade skulle sitta nära men inte ”för nära”.

  Ha en härlig helg!
  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilken tur. Kändes inte bra innan.
   Bänken är gjord för två förälskade, så de kan titta på varandra, men inte komma varandra alltför fysiskt. Det kallas som du säjer loveseates. Gillar den.
   Kram!

 22. FREEDOMtravel skriver:

  Men vad konstigt att inlägget försvann så där!!! Ibland förstår man verkligen inte … Tur att det kom fram! Det ser verkligen mysigt ut där vid floden!!!

 23. Karin Eklund skriver:

  Ett fantastiskt fint inlägg. Vilken lycka att det ramlade ner hos dig igen. Det hade verkligen varit synd om det hade försvunnit för eviga tider.
  Ha det bra Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Karin!
   Jag var riktigt frustrerad när det försvann. Fattade inte vad som hände och fattar det kanske inte helt fortfarande, så glad att det dök upp igen.
   Ha det gott!

 24. Monica skriver:

  Fina utflykter och fina foton! Så fin pub och med boende, bara i UK. Så trevligt! Och jag skulle kunna tänka mig några jättebalsamin på landet. Lite lustigt om lupinerna här som ska vara invasiv, vi flyttade ihop dem så de skulle växa där det är tomt, ingen kom upp så är nog inte så farligt. Och mycket dött ut denna sommar i torkan. Sett det hos vänner också. Men hos dig blommar det. Såg att i Dorset forsade vattnet fram, lite av ovädret är väl i södra Sverige. Ta hand om dig i veckan och ha det så bra.

  • Lena i Wales skriver:

   Det var en så fin dag.
   Var försiktig med jättebalsamin, de sprider sig till utan kontroll, tyvärr.
   Måste säja att jag älskar lupiner, men det finns inte många här i UK.
   Det har varit fruktansvärda oväder i södra England, mycket flooding.
   Take care!

 25. Therese Bjärstig skriver:

  Märkligt med tekniken, men bättre sent än aldrig 😀 Önskar dig en fin vecka, här utlovas regn och gråväder hela veckan lång, riktig höst med andra ord! KRAM

 26. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Har sett inlägget förut, det sitter kvar i toppen av din blogg, precis under bilden på dig. Kopplade inte ihop det med ditt försvunna inlägg. Så fina utflykter ni kan göra i vacker natur. Laxarna var speciella, så fina.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det var där jag helt plötsligt såg det. Det ska vara borta nu.
   Synd att det inte blev något nytt för dig, du får vänta till onsdag.
   Så vackert här runt mig, floden, kullar och små städer, fast allt kan jag inte se nu med Covid19, dessutom har det regnat en del här.
   Ha det bra!

 27. Veiken skriver:

  Tekniken gör som den vill till både glädje och ilska. Så bra att du hittade inlägget till slut!
  Så du åker utomlands lite då och då i coronatider! Jag sr att ni hade en härlig dag. Så vackra vyer. Jag önskar att vi hade pubar liknande de ni har i UK!
  Ha det bäst och var rädda om er!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag blev så glad när jag hittade det, det var en del arbete bakom inlägget.
   Ja, det var en fin dag med promenad och pubbesök.
   Våra pubar här är speciella, fast nu håller jag mig borta även från dem, tyvärr.
   Take care!

 28. Karin skriver:

  Så bra att inlägget gav sig tillkänna!

  Tankeväckande att du kallar England för ”utomlands”. Såklart att det är, men det är oftast inte så man tänker, såhär på andra sidan Nordsjön. Fin utflykt!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilken tur att det dök upp. Jag var verkligen så frustrerad över vad som hänt.
   England är faktiskt utomlands i en mening, om man tänker Wales, men inte om man tänker UK, då är det inom landet. Jag skrev det lite på skoj också.

 29. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020, del 2, juli – december | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s