WALES i mitten av OKTOBER 2020, COVID 19 I WALES, PROMENAD, MIN TRÄDGÅRD och FEST

Lördag och ett nytt blogginlägg! Idag en blandning av glädje, fina bilder och tråkigheter med Covid 19.

Man gör så gott man kan för att ha roligt och trevligt

Vi är ännu inte i någon lockdown i min del av Wales, men jag går inte in i någon annans hus och släpper inte in någon i mitt hus heller. Handlar det jag behöver så sällan som möjligt och besöker inga pubar eller caféer inomhus. Överdrivet? Ja, kanske en del tycker så, men inte jag. Känner mig tryggare med dessa egna uppsatta regler.

Däremot träffar jag människor utomhus, som t ex utanför mannens verkstad. Tak, husvägg på en sida, en annan vägg på en sida och öppet till 2/3 på en sida och helt öppet på en sida. När det är kallt ute blir det inte varmt där, men inte blåsigt heller.

Vädret har inte varit så dåligt den senaste veckan, dagtid upp till 15 grader, men kyligare på natten, ner mot 8 grader. Sol blandat med moln, men inte mycket regn.

Här samlades vi fyra personer i söndags tidig kväll. De flesta har inget bra ställe att mötas på ute, så de ”lånar” vårt ställe och ordnar en fest. Jättekul, så länge jag är inbjuden! Värdinna för kvällen var en granne och hon hade ordnat med varm choklad med grädde och marshmallow bitar. Jag bidrog med brandy och whisky för att spetsa med. Senare på kvällen ordnade hon också med en bbq. Så trevligt!

En promenad. Är det höst eller vår?

Ja, denna fråga kan man verkligen ställa sig.

Jag tog en skön promenad i omgivningen i mitten av veckan…

…många träd har fortfarande sina löv kvar, men en del har börjat fälla sina…

…och det ligger en del löv på marken.

Däremot är det ännu inte många träd med massor av gula blad…

…grönskan ser nästan skir ut som om våren, men det är höst.

Denna höga stubbe är övervuxen med ivy, på svenska murgröna. Mycket typiskt brittiskt. Det är väldigt vanligt i UK att murgröna växer på trädens stammar, på stolpar och på rötter.

Hedera är det latinska namnet.

Om och hur mycket det skadar träden är omdiskuterat. För många träd med murgröna mår inte bra. Antingen beror det på att själva murgrönan angriper träden och de blir sjuka eller så är träden redan skakade och kan inte stå mot murgrönans angrepp.

Min trädgård mitten av oktober

I trädgården ser man att det varken är vår eller sommar…

…nästan alla höstanemoner är överblommade, bara några kvar. Däremot är det fullt liv i fushsiorna, de blommar och blommar…

…även dessa gula blommor håller i sig. Det är någon sorts Yellow Daisy, gul prästkrage som blommar på sensommaren…

…hortensian är i det närmast överblommad. Några färska blommor, men de flesta har torkat på grenarna och mist lite av sin färg…

…de två små äppelträden som vi planterade för några år sedan har givit god skörd i år. Bilden ovan är från början av september…

…denna bild ovan från mitten av denna vecka och då har jag plockat av en stor del av…

…äpplena och…

…sparat några för att äta direkt och…

…slagit in resten i tidningspapper och lagt dem i sen stor kartong för att tas ut till verkstaden för vinterförvaring.

Nu kommer tråkig, men kanske intressant läsning. Tycker du att det blir för mycket nedslående, sluta läsa här! Jag skriver delvis detta för er information, men också som en slags egen dagbok över situationen här.

Covid 19 i Wales och övriga UK

Ja, vilken sörja det är här nu med olika regler och siffor av smittade som bara går up. Jag vet inte riktigt var jag ska börja, så det här kan bli lika rörigt som verkligheten här.

Igår kväll stängde Wales delvis sina gränser. Man tillåter inte folk från områden med hög smitta att komma in till Wales. Detta gäller för många områden i England, hela Nordirland och delar av Skottland. Det har visat sig att många från de svårt smittade delarna av England kommer in till Wales för att undvika smitta eller för att kunna semestra under bättre förhållanden än de har hemma i sitt smittade område. Detta gäller framför allt i norra Wales som gränsar till de värst smittade delarna, Manchester och Liverpool.

Det har ett tag varit prat om att för tillfället avskära Wales från fram för allt England. I Wales har man olika restriktioner i olika områden, som i England, men här får man inte röra sig utanför sitt landskap, vilket inte har varit samma i England.

Vår First Minister i Wales, Mark Drakeford, har försökt att få kontakt med Prime Minister för UK och England, Boris Johnson, men fick inget svar. Så han ansåg sig att var tvungen att ta saken i egna händer och bestämma att stänga gränserna. Läs nedan om de olika parlamenten!

Även inom Wales tros det bli fler lockdowns inom det närmaste. Mitt landskap har än så länge inga speciella regler, mer än de som allmänt gäller för Wales, p g a liten smitta just här.

I Skottland har man enorma problem och flera lockdowns.

Nordirland har det nog som värst. Där har man stängt pubarna och restauranger och även skolorna i en vecka extra, sedan är det en veckas ledigt för half term. Så skolorna kommer att vara stängda i två veckor istället för en vecka.

England, massor av ställen med stor smitta, framför allt i nord-västra delen. Orkar inte gå in på detta för det är så enormt komplicerat att varken de som bor där eller politikerna riktigt vet vad som gäller. Nya frågor kommer upp hela tiden, så komplicerat.

Det är inte bara stridigheter och olika regler inom länderna i UK, utan också mellan de olika områdena inom länderna och UK:s parlament. Många styrande i de olika delarna av länderna tycker att Westminster bestämmer över deras huvuden och tycker att de själva ska ha mer att säja till om. Både inom länderna och inom områdena. Så rörigt!

Tyvärr låter detta nog för många som ett inbördeskrig och det är faktiskt inte så långt från detta, men här kommer man inte med vapen, utan kommentarer och hot. Jag är ju van vid röran här i UK, men vänjer mig nog aldrig helt med denna oreda.

På BBC i fredags tog man upp att det fanns ett land i Europa som har en helt annan taktik vad gäller smittan, än alla övriga. Gissa vilket? Jo, Sverige förstås. Detta är inte första gången man tar upp  Sverige som ett exempel. Anledningen var att, trots lockdown, gick inte smittan ned på många ställen i UK. Reportern sa att Sverige har många döda och smittade, men inte fler än många andra europeiska länder, förutom sina grannar Norge och Finland (han hade nog inte riktigt klart för sig den nordiska kartan, för Danmark nämnde han inte), där fallen är lägre än i Sverige. Anledningen till att Sverige kan ha det så ”fritt” ansåg han vara att folket hade ett förtroende för regeringen och gjorde som de bad om frivilligt, att vara förnuftiga, så man behövde inte massor av olika lagar, utan istället rekommendationer. Folk som är i riskzoner isolerar sig frivilligt, utan något statligt tvång. Tegnell intervjuades också kort. Om Sverige var en succé eller inte visste han inte riktigt, men det lutade åt det hållet. Så olika mot i UK!

Parlament i de olika länderna inom UK

Det är ju lite krångligt det där med att Wales är ett eget land, men på samma gång inte, utan tillhör UK.
Varje land i UK har sina egna parlament, utan England som inte har något eget, utan bara är representerade i Westminster i London tillsammans med de övriga länderna. Däremot är ju England befolkningsmässigt i så stor majoritet jämfört med de övriga, så i Westminster bestäms ändå det mesta av England, men inte allt. Detta är omdebatterat!
Skottland har sitt parlament i Edinburgh, Nordirland i Belfast och Wales i Cardiff.
Stora internationella frågor, försvar m m bestäms i Westminster, medan andra mer lokala frågor bestäms i resp lands parlament. Vad som ska bestämmas var är också ständigt debatterat!

Trevlig helg och ta väl vara på er!

Detta inlägg publicerades i Min trädgård, Socialt. Bokmärk permalänken.

73 kommentarer till WALES i mitten av OKTOBER 2020, COVID 19 I WALES, PROMENAD, MIN TRÄDGÅRD och FEST

 1. Blomsterbönan skriver:

  Din partyhörna på baksidan är så mysig! Jag är så fascinerad av dina fuchsior, älskar fuchsior och skulle vara överlycklig om det funkade som buske i trädgården men det tror jag inte går.

  Tycker inte du är överdrivet försiktig, jag gör likadant. Jag jobbar i Örebro (bor utanför på landet) och här ökar fallen rejält. Förutom familjen jag skrev om sist så är sambons kollega sjuk nu. Det gemensamma för dessa smittade personer är att de levt på som vanligt och tyckt att vi här hemma varit överdrivet försiktiga, snudd på löjliga. Det finns inget löjligt i det här utan det vore förskräckligt att bidra till att någon smittas och faktiskt avlider.

  Jag förstår inte att länderna hela tiden ska jämföra döda, smitta, strategi utan ta rätt på det egna istället. Sen visste då inte jag att det finns så många ”experter” och självutnämnda epidemiologer i befolkningen. Jag har slutat läsa alla chattar utan uppdaterar mig om spridningen en gång om dagen på vardagar. Jag tror att jag skulle bli tokig om jag läste allt.

  Jag har ett jobb där jag åker runt på ganska många företag, jag har många kunder med pågående smittspridning men jag är mer rädd att bli smittad på Ica. Otroligt många jobbar hemma, det är välstädat, välspritat och jag tvättar händerna före, efter och ibland (om det är en stor kund) några gånger när jag är där. Än så länge funkar det.

  Jag har en förhoppning att vi tar oss igenom det här helskinnade och det är endast tre av alla jag känner till som är/varit sjuka som är/varit riktigt dålig men det räcker. De andra har en kraftig förkylning och maten smakar kartong.

  Ha en trevlig lördag!

  • Lena i Wales skriver:

   Denna ”partyhörna” har verkligen kommit till nytta i år, något vi inte visst när mannen gjorde om det.
   Fuchsiorna är fantastiska här, så tacksamma i detta klimat.
   Vad härligt att du håller med mig ang försiktighet och inte tycker jag är löjlig. Bättre att var försiktig än tvärt om, tycker jag.
   Jag följer BBC News dagligen och försöker titta på en 5-minutare nyheter i från Sverige varje dag för att hålla mig uppdaterad. Inför detta inlägg tittade jag extra mycket på nyheterna här.
   Så mycket att tänka på när man jobbar, i detta läge är det faktiskt skönt att vara pensionär, fast risken för att drabbas hårdare av smittan är större.
   Skön lördag!

 2. Du gör helt rätt, man måste skydda sig själv och absolut inte lita på andra personer. Vi har haft våra närmaste vänner på lunch här en gång sen i mars. Det var för några veckor sen. Då satt vi inne men i varsin ände av vårt långa bord. Dom fick sin mat serverad på separata tallrikar, inget grävande i karotter och inga kramar när dom gick. Men nu lär det dröja till nästa sammankomst…..
  När det gäller IVY så ser det likadant ut här på ”öjn”, murgröna är nämligen Gotlands landskapsblomma….. 🙂
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Vad härligt att du inte tycker att jag är mesig, Vi flera tillfällen här har jag känt så när människor fnyser över hur försiktig jag är.
   Vi möts ute och hoppas att det ska funka.
   Visste inte att murgröna var Gotlands landskapsblomma, alltid lär man sig något nytt!
   Kram!

 3. Märtha skriver:

  Kollade just nyheterna och här börjar man nu beskylla regeringen för att ge ”röriga regler”, och journalisterna rör till det ännu mer… Jag har börjat undvika handsprit, min händer tycker inte om den och den dödar också viktiga bakterier. Tvättar händerna ofta, som jag alltid gjort. Lite över, lite under 200 nya fall per dag den senaste tiden. Bäst bara att ta dagen som den kommer, ids inte ens spekulera eller kritisera eller beskylla eller skryta över mig själv, totalt onödigt.###Här har vi nu haft första frosten, och nu är jag i det läget att jag längtar tillbaka till värme och mera grönt, typiskt mig när det definitivt är höst. Dina äpplen är granna, vet du sorten? Jag är äppelätare av stora mått, hoppas våra har klarat köldknäppen. Kan inte spara för vintern, mössen hittar dem hur än jag försöker…. Hälsningar från +3,9 klockan 10.40!

  • Lena i Wales skriver:

   Röra även hos er, inte bra.
   Jag är ute så sällen, men när jag är det använder jag handsprit, annars tvättar händerna som vanligt.
   Jag planerar inte heller något, allt ändras från dag till dag.
   Jag kommer inte ihåg sorterna, tyvärr.
   Hoppas mössen inte hittar mina!

 4. Geddfish skriver:

  Jag tycker du gör rätt och som det känns mest tryggt för dig. Man kan bara göra sitt bästa.
  Nu blev jag hämtad av yngsta dottern Sarah som har kört 90 mil för min skull, för att hon ville ha hem sin mamma en vecka. Jag var där i början av juli också, annars har jag inte varit någonstans. Barnbarnen från Örebro skulle ha kommit, men FHM sa ifrån att inga resor till eller från Örebro skulle göras, då Örebro var rödlistat i smitta. Suck.
  Ja, så lever vi.
  Du har ju barn och barnbarn i Sverige, Lena.
  Jag tar en dag i taget och vill inte tänka på jul, för den kan bli väldigt ensam, men vi får se. Ingen idé att oroa sig.
  Lördagskram med mycket solsken i, Gerd

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, viktigt att det ska kännas rätt och inte göra som andra tycker, fast det är lite svårt här, men nu gör jag det enligt mitt hjärta.
   Vad härligt att vara med familjen, saknar de mina så mycket.
   Jag försöker också att inte planera för mycket, för man vet inte ens hur nästa dag ser ut här, vilken röra!
   Lördagskram till dig!

 5. Jag tycker att det låter som att du kör den svenska linjen…:) – lyssnar på rekommendationer med styr upp ytterligare då du känner att det passar dig – för att skydda både andra och dig själv på ett förnuftigt sätt. Utan att regeringen kräver det av dig. Jag tror/hoppas att de flesta gör så gott man kan efter bästa förmåga.
  Partyhörnan ser ju alldeles underbar ut!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för ert stöd!
   Jag tar hellre det säkra före det osäkra och hoppas att jag gör rätt. Man kan nog inte vara överförsiktig.
   Skönt att ha en uteplats med tak i dessa dagar, så jag i alla fall kan träffa någon utomhus.

 6. Ingrid skriver:

  Du gör helt rätt Lena, som är rädd om dig och det tycker jag att jag är också. Inga träffar med andra människor i onödan. Nu ska vi ha en lunch med SPF, i slutet av måndaden, men vi är lovade en stor egen lokal så att vi ska kunna hålla avstånd och alla vi ”gamlingar” är ju mer eller mindre i karantän annars.
  Såg att Susie talat om att murgrönan är Gotlands landskapsblomma, det det behöver jag inte göra. 😉
  Här har vi haft kallt i natt och jag är glad att jag tog bort begoniorna på gravarna nu i veckan, för ett par minusgrader klarar de nog inte.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 7. Madame skriver:

  Det er forfærdeligt, som coronaen påvirker os alle – og ekstra slemt i UK. Min søn bor syd for London, så jeg læser med stor interesse, hvad du skriver.
  Din have er så flot stadigvæk, men vejret er også lunere hos jer. Her har vi haft flere nætter med frost.
  Ha’ en rigtig god weekend!

 8. varmaste höst på hundra år! Just nu har jag lagt kryddade äppelklyftor i ugnen, mums! Jag packar inte in äpplen, lägger bara i en papperskasse i garaget, håller sig fina till februari, mars. Setr jag nån dålig, plockar jag bort det. Ha en fin höstdag.

  • Lena i Wales skriver:

   Har ni den varmaste hösten på 100 år?
   Kryddade äppelklyftor, låter gott. Har redan gjort mina.
   Kanske hade jag inte behövt packa in dem, gjorde det nog bara av gammal vana.
   Skön lördag!

 9. Marit skriver:

  Så flott det er i hagen din fortsatt! Imponerende fuchsia blomstring. Jeg har tatt inn alle planter som måtte inn, og det er sånn det bare er på denne tiden her. Du har en veldig lang hagesesong 🙂
  God helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det finns en del blomning kvar, men det minska dag för dag.
   Jag ska ta in krukorna i växthuset nästa vecka. Ännu har vi ju inte haft någon frost.
   Ja, trädgårdssäsongen är betydligt längre här än i Norden.
   Fortsatt god helg!

 10. åsa skriver:

  Tur Ert väder är gynnsamt för partyhörnan… här är utevistelse kvällstid ogenomförbart ifall man inte är rejält klädd och rör på sig.

 11. farfar hebbe skriver:

  Jag tycker du tar kloka beslut nu,dumt att riskera sin hälsa.Håll ut,Håll avstånd,är en regel som alla borde ta till sig..Även hösten kan vara fin,det ser man i din trädgård..Jag gör som du jag skippar den ölen den var inte god..Haé Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Glad att inte alla tycker jag är mesig, vill bra skydda mig själv och andra.
   Jag skippar all sorts öl, men vin slinker ner bra genom min strupe och det kommer man långt med.
   Kram!

 12. Thalassa skriver:

  Vilken vacker höst ni har – underbara färger!
  Och vilken röra ni har – mindre underbart!
  Jag tänker då förstås på att ni ska tackla den förb-de pandemin samtidigt med osäkerheten om Brexitförhandlingarna.
  Du är absolut inte överdrivet försiktigt! Det här viruset är ta mig sjutton inget att leka med. Jag (och maken) är minst lika försiktiga. Har inte handlat mat i affär sedan i mars, inte haft vänner på besök inomhus, inte varit till frissan o s v. Tyvärr verkar det dock inte särskilt bra med ”lydnaden” här nu. Alltför många tycker att de har fått nog nu och tar upp uteliv med krogbesök och andra aktiviteter. Skrämmer mig.
  Önskar dig en Trevlig helg – trots allt.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det har varit en fin höst. Idag dis och dimma.
   Röran är total och så mycket tjafs om både Brexit och pandemin, jobbigt.
   Skönt att de finns de som är försiktiga, utan oss skulle situationen både i Sverige och UK vara ännu värre.
   Skön söndag!

 13. TravelAnna skriver:

  Er partyhörna är så mysig! Förstår verkligen att folk vill låna den. 🙂 Du visar som alltid så underbara bilder från din trädgård. Det där med att murgröna inte var bra för träden visste jag faktiskt inte. Tycker det är vackert men då kommer ju saken i lite annan dager. När det gäller covid-19 så är det verkligen ledsamt att höra om er situation. Intressant att Sverige togs upp som ett relativt ”bra” exempel. Ja, vi får se vart detta barkar … Inget slut verkar ju vara i sikte än.

  Hoppas du får en fin helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är partyhörnan trevlig, man får göra så gott man kan dessa dagar.
   Det finns i alla fall lite kvar av blomning i trädgården ännu.
   Det är så rörigt och bökigt här nu med Covid och Brexit, puh!
   Skön söndag!

 14. Ditte skriver:

  Vad trevligt att ni kan ses utomhus och vid makens verkstad. Vill ju till i dessa tider att ta det säkra för det osäkra.
  Tycker även att dte hos oss här i Stockholm ser ut ungefär som hos er. Skir grönska blandas med träd som har gula löv och en del som färgat sina i orange. Har ännu inte sett några kala träd. Men snart så.
  Fint att se din trädgård som fortsatt är så vacker och att så mycket fortfarande blommar.
  Följer dagligen på nyheterna vad som händer i Storbritannien vad gäller Corona. Så trist. Och ”lockdown” verkar ju inte direkt ha stor effekt. Tyvärr.
  Fint att du gör det som känns rätt för dig i det här läget. Så viktigt.
  Var rädd om dig.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är en bra plats att träffas på.
   Jag kände detsamma när jag såg dina fina bilder från huvudstaden.
   En del blommor finns i alla fall kvar.
   Jag känner att jag måste göra det som är rätt för mig och det gör jag nu.
   Sköt om er!

 15. Monica skriver:

  Är rätt rörigt här också. Och vi är lika försiktiga som du, jag minns du skrev om tidningar och post, vi gör så ännu, låter dem ”ligga av sig” ett par dar, kan kolla vad det är bara och tvättar händerna direkt. Torkar alla matvaror med vinäger, spritar dörrhandtag ofta, likaså i badrum. Handlat dock all mat i affär hela tiden, finns handsprit före och efter, lite annan shopping också om det är folktomt. Haft middagar inne då allt serveras på tallrik, sitter vid olika bord och friskt luftintag. Träffar vänner utomhus och då behövs filtar, haha, men rätt fin höst hittills. Det värsta är att hur noga vi än är så finns väldigt konstiga människor, mycket upplysning saknas här tyvärr, en karl står med frun i kö, hon ska betala sina funna dukar eller liknande och han vänder sig om och kaskadnyser över kön. Räcker för att smitta en hel stad. Vi andra kastar varorna och springer ut. Jag har alltid munskydd i kö och om det är mer folk och på pendeln, lika där med nån tok. Ofta en äldre. Barn vet mer. Ta hand om dig.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag väntar också gärna med posten, men har slutat rengöra varor, lämnar dock de ett tag som inte behöver in i frysen.
   Ibland undrar man hur folk tänker. Jag hade en kille i 20-30-års åldern bakom mig vid matkassan. Var tvungen att säja till honom att keep social distance. Man ska inte behöva säja det till någon, tycker jag. Det ska göras i alla fall.
   Vi måste ha munskydd i alla affärer här.
   Take care!

 16. Karin Eklund skriver:

  Din partyhörna är toppen och roligt när andra också kan använda den. Ett bra initiativ!
  Du är klok som skyddar dig själv så mycket som du gör. Det har ju visat sig att folk kan vara smittbärare trots att de inte själva har corona. Så lömskt. Här på ön i havet så har vi det fortsättningsvis väldigt lugnt i jämförelse med övriga Finland just nu men vi har samhällssmitta. Tillsvidare har vi endast 26 bekräftade fall från mars t.om. nu och alla har kunnat stanna hemma och sköta om sig där. Karantän för många är det för tillfället men det behövs förstås tills man vet hur landet ligger till.
  Sköt om dig, var rädd om dig och hoppas att du får ha dina äppel ifred från möss.

  • Lena i Wales skriver:

   Det vill till att göra bästa möjliga av den hemska situation vi är i.
   Vad skönt att ni inte har en stor smittohärd hos er.
   Jag hoppas också äpplena får var i fred. De är mina!!!!
   Take care!

 17. skåningen skriver:

  Gör det som känns rätt för dig Dumt att riskera sin hälsa!
  Sv,,,,Alla har vi fel och brister!
  Jag hoppas att du har haft en bra dag! Kram!
  Kram!

 18. Så himla roligt att er fina trädgårdshörna uppskattas och att andra kan vara värdar och ta med sig att bjuda på. Fint! Kanske kan ni skaffa sådana där hållare, braskorgar eller vad det heter, som man eldar i så ni får mer värme nu när det är ruggigare.

  Fuchsiorns är fantastiska. Tänker på de gula, kan det vara någon form av helianthus, solrosor? Finns ju perenna arter också.

  Ha en fin helg! Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, roligt att vi kan använda denna partyhörna. Det blir lite för mycket för mig att ständigt vara värdinna och bjuda, så bra att andra kan ta över också.
   Mannen har ju gjort massor av järnarbeten och sålt, men jag har tyvärr inte fått det jag vill ha, braskorg och taklampa.
   Den vi fått fröerna av kallar dem yellow daisies, men vet inte det formella namnet.
   Kram!

   • Blomsterbönan skriver:

    Oj vad det lät intressant! Kan du inte visa lite bilder på järnarbeten din man har gjort vid tillfälle!? Många likes på sånt!

 19. skogsnuvan skriver:

  Här kom första snön inatt och det är första natten med minusgrader. Jag deppar alltid när första snön kommer för jag har inte satt på vinterdäck eller krattat löv. Alla löv är borta så gott som och det är så trist ute. Min fuxia har jag tagit in och den är verkligen full med blommor men dom ramlar av en efter en när den kom in i värmen. Snart när den blommat klart bär jag ner den i jordkällaren där den får stå till våren. Ha det bra och njut av hösten och det snöfria i din fina trädgård.

 20. Anita Wag Agrimanaki skriver:

  Jag tycker du gör helt rätt i att skydda dig själv. Det är ju faktiskt det vi är meningen att göra. Om alla gjorde det behövdes ju ingen lockdown. Ta hand om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Anita för ditt stöd!
   Jag förstår att många av olika skäl måste utsättas, jobb o s v, men för övriga, skydda andra och sej själva är viktigt. Sedan kan man ha otur, hur gott man än gör.

 21. Titti skriver:

  Intressant inlägg! Ja man blir snurrig av all information och smitta som råder – vad gäller? Här rullar väl livet på som vanligt men vi är ganska noga med att hålla avstånd och sprita händerna. Det sociala livet ligger väl lite i träda men så får det vara…resa är omöjligt nästan och även om vi har haft MÄNGDER med turister på ön så har corona inte ökat här.
  Vi får se hur det går med allt…
  KRAM från ett soligt Öland & Titti

  • Lena i Wales skriver:

   Här är det helsnurr hela tiden och idag ska det ändras igen, vi får se vad det blir denna gång, kanske total lockdown i Wales.
   Skönt att ni har relativt lugnt läge med Coronan på Öland.
   Kram!

 22. Åke skriver:

  Så vackra vår bilder nä jag menar höstbilder Lena. Klokt och förståndigt att sätt egna regler. Så gör vi också.

 23. Aina Bergvall skriver:

  Så mycket vacker grönska omkring dig! Men visst är det krångligt att tänka på alla försiktighetsåtgärder, oavbrutet.

 24. motionochfritid skriver:

  Låter trevlig att kunna träffas så, viktigt att få byta tankar och funderingar. En promenad i skogen med kaffetermos i ryggsäcken är också en bra sätt att träffa vännen på.
  Murgröna tycker jag om, den klarar sig ganska bra utomhus här året om.
  Ha det fint!

 25. Ama de casa skriver:

  Vilka härliga bilder och trevligt med festligheter också 🙂

  Ha en fin start på veckan!

 26. wiolettan skriver:

  Jag tycker att dina regler för dig själv, är bra. Det är ungefär som jag tänker.
  Härliga bilder och roligt att få se bilder från den promenaden i skogen. Jag tycker inte att det ser ut som höst, men kanske är det ändå så.
  En underbar trädgård har du och det blommar så fint i den fortfarande.
  Pandemin är fruktansvärd och det verkar som om många har olika åsikter om det sätt som Sverige hanterar det hela. Det återstår att se vilka som har rätt eller fel, om man kan säga så.
  Var fortsatt rädd om dig Lena.
  Varm kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Bra att vi tänker samma.
   Löven har blivit gulare och gulare de senaste dagarna.
   Det finns en del kvar i trädgården fortfarande, hösten är längre här än i Sverige.
   På fredag går vi in i lockdown här , igen!!!!!
   Stora kramar!

 27. iamittilivet skriver:

  Vad som är ”rätt” eller ”bra” strategi får vi kanske aldrig veta, som Tegnell sa i en intervju med BBC. Där sa han också att det som fungerar i ett land behöver inte fungera i ett annat land. Jag bor i den region på Kreta som har lägst antal fall på ön så vi ligger bra till. Jag känner att jag ändå blir mer och mer försiktig för det vore väl botten att bli sjuk NU när man klarat sig så länge! Ser fram emot att vaccinet kommer!

 28. Franska Fikon skriver:

  Håll i håll ut! Jag har precis som du, varken varit inne hos någon annan eller haft någon i vårt hus. Allt utomhus. Det går ju, klart det är trist men att bli sjuk är värre. Fina blommor i din trädgård – som vanligt. Vi har numera hortensior men de blommade inte denna säsong. Vi gör väl något fel kan jag tro… Eller de gillar kanske inte placeringen. Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Bra att fler tänker sig för, Önskar fler kunde gjort det, för tyvärr går vi in i lockdown här på fredag. Alltför många struntar i regler och inte tänker på andra.
   Det finns en del kvar i trädgården, men det minskar för varje dag.
   Sköt om dig!

 29. Minton skriver:

  Tycker du gör rätt. Man skall vara försiktig utan att isolera sig från all kontakt då mår man inte bra.
  Så vackert det är i din trädgård men det är varmare än här.
  Igår natt var det -5 grader så nu finns inga blommor kvar.
  Önskar en fin vecka.

  • Lena i Wales skriver:

   Tack, roligt att du tycker jag gör rätt. Tyvärr går vi in i lockdown här i Wales på fredag och det innebär att jag inte får träffa någon, varken inom- eller utomhus.
   Just nu är det lite sol och 13 grader här.

 30. Therese Bjärstig skriver:

  Murgröna är vackert tycker jag, särskilt på murar osv. Men Och bra att ni hittat lösning att umgås ute, lite socialt behövs, men applåder att du/ni håller hårt på att inte släppa in någon i hus/besöka, många tar covid för lättvindigt känner jag. Jag ska undervisa på plats på campus i januari, och det känns INTE bra, jag hoppas det hinner ändras till dess till distans…För än har vi inte sett slutet är jag övertygad om, till Dorotea har smittan först gjort entre nu tex. Ha en fin vecka!

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är det fint med murgröna.
   Uppskattar att du förstår min hållning med lite isolering.
   Tyvärr kommer vi strax in i en lockdown här i Wales. Skriver om detta imorgon.
   Förstår din känsla för att undervisa live, men saker ändras väldigt snabbt, så avvakta.
   Hoppas Dorotea klarar sig i fortsättningen också, att det inte sprids.
   Ha det bra!

 31. Veiken skriver:

  Jag tar på mig hängslen och livrem varje dag i dessa coronatider. Träffar i stort sett ingen. Jo, utomhus och med avstånd! Handlar en gång i veckan och hänger på låset när dom öppnar.
  Även här ökar smittan nu, tyvärr.
  Din trädgård är så vacker i alla årstider. Jag skulle önska att vi hade lika många fuchsior som ni har och att de hade blommat länge! Så underbart vackert.
  Vi tog en promenad igår i det fina vädret. Vi kom fram till att det lika gärna kunde varit vår, men färgerna på träden sa nåt annat!
  Ha det bra därborta och ta hand om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Vi ska in i lockdown här i Wales om två dagar. Skriver om det imorron. Inte roligt.
   Jag har hört att läget inte är bra i Sverige heller.
   Det är fortfarande kvar en de li trädgården. Idag sol och 13 grader, kunde varit värre.
   Ta hand om er!

 32. Ni bor så himla vackert! Njut av det! Eller det förstår jag ju att du gör 😉 🙂
  Så bra att ni träffas och försöker ha lite trevligt under säkra förhållanden i dessa tråkiga tider. Perfekt att låna ut sin plats och få sällskap och lite festligheter!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det är vackert här och jag njuter av det.
   Tyvärr är det slut på festandet fr o m fredag, då vi går in i lockdown här i Wales. Skriver om detta imorgon.
   Ha det bra!

 33. Barbro S skriver:

  Vilken härlig grönska och fortfarande fina blomster. Inte tänker då jag på höst. Vi har igår fått vårt första snöfall. Det ligger kvar än men jag gissar att det tinar bort om några dagar, bara en försmak. Mysig festhörna, bra med kreativa lösningar. Låter jobbigt med politiken. Ha en fortsatt fin höst!

  • Lena i Wales skriver:

   Det har kommit fler och fler gula löv på träden nu, så det känns lite mer höstlikt här de senaste dagarna.
   Såg på svensk TV att det snöat i norra Sverige, snabba växlingar.
   Rörigt här nu, skriver mer om det imorgon. Vi går in i lockdown, trist.
   Ha det bra!

 34. snicksnack71 skriver:

  Vilken härlig blomsterprakt du har i din trädgård. Jättefint! Gillar även allt det gröna i dona vackra naturbilder.
  Mysigt med grann festen i er trädgård, verkar riktig lyckad.
  Finner det väldigt intressant med dina uppdateringar om Covid 19…denna eviga följetong. Tyvärr läste jag inne hos en annan bloggerska att de tillåtit nattklubbar att öppna igen..det låter galet imin öron. Vi lever ju ”friare” under ansvar och man tänker efter mer i dagens läge och undviker trängsel.
  Kram Kajsa

 35. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Vackra omgivningar och en vacker trädgård. Din fuchsia är makalös, så stor och fin. Jag tror din strategi är helt rätt, träffa så få människor som möjligt, varför utsätta sig för risker. Nu har vi fått riktigt ruggigt höstväder hos oss. Hoppas snön och halkan håller sig borta ett tag till.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Vi har bra klimatförhållanden för växtlighet här.
   Imorgon går vi in i lockdown och det kommer att bli en jobbig tid framöver, för många.
   Just idag har jag sol här, igår regnade det nästan hela dagen.
   Ha det gott!

 36. Pingback: FILM- och BOKTIPS från WALES och LITE OM VARDAGEN HÄR I WALES | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s