WALES – MONMOUTH 54, besök i en spökstad och om firandet av REMEMBRANCE DAY

Äntligen onsdag och bloggdags! Idag om besök i en spökstad och om firandet av Remembrance Day.

Monmouth 54 – en fin promenad och besök i spökstaden

I torsdags var det dags för att handla lite mat på Lidl som ligger utanför staden Monmouths centrum, på min sida av staden. Då hade jag inte varit utanför min kulle på 16 dagar och heller inte träffat någon på 14 dagar…

…vädret var underbart så jag passade på att ta en promenad när jag ändå var ute. Det var vi tillåtna att göra.

Vädret var bra till slutet av förra veckan, sedan kom regnet och dimman tillbaka.

Så jag parkerar vid Lidl och går in mot staden och möts av denna skylt. En dual carriageway är en dubbelfilig väg med korsningar. Kanske kan vi kalla den motortrafikled, men det är ändå inte riktigt rätt översättning eftersom motortrafikleder kan se så väldigt olika ut i Sverige, dubbelfiliga, enkelfiliga, med plankorsningar och utan.

I bakgrunden syns den privata pojkskolan och kyrkan…

…jag går längs floden Wye en bit och…

…tittar upp mot kullen där jag bor.

På andra sidan floden finns flera mobile homes, villavagnar tror jag det är på svenska. Ser fint ut att bo vid floden, men det är inte så idylliskt som det ser ut. I vintras svämmade floden över igen och alla fick evakueras per roddbåt. Detta var inte första gången det hände…

…den stad jag kommer in till är en spökstad, knappast en människa någonstans…

…ingen trafik på huvudgatan…

…alla affärer som inte säjer nödvändigheter stängda…

…en del stängda för framtiden också…

…men soppåsar fanns många att se, även om det inte var rätt dag för sophämtning…

…stängda affärer med julskyltning.

Jag tycker att det är alldeles för tidigt för detta, men antar att när de väl öppnade igen i måndags, så gäller det att sälja så mycket som möjligt med tanke på alla pengar de missat genom att var stängda i två veckor. Tycker synd om många affärsidkare i Wales och nu i England som är i lockdown. Utan inkomster måste de betala hyra m m. De som äger fastigheterna har ju också ofta lån att betala så de behöver ha in hyran. Inte lätt för så många…

…ett besök till slaktaren blev det också. Helt folktomt där inne. Skylten med bara 2 personer inne samtidigt hade inte behövts idag.

Tills för några år sedan var denna affär otroligt populär i staden med trevlig och mycket kunnig personal bestående av herrar som varit med ett tag och visste hur man skulle var artig mot damerna, men så blev ägaren sjuk och sålde till en liten kedja och allt förändrades. Den gamla personalen byttes ut mot unga killar som varken har kunskapen om varorna eller rätt sätt att ta emot kunderna. Så det är inte ofta jag går dit längre, tyvärr.

Så att det är tomt på folk beror inte bara på Corona, utan också deras sätt att sköta affären.

Jag köpte bara några få grejer, var inte inspirerad till mer.

Remembrance Day, Poppy Day söndag 8 november 2020

I söndags firades Remembrance Day som jag skrev om i lördags. Jag skrev också om firandet idag, onsdag 11 november.

Jag tittade lite på TV av firandet i London…

…det var inget vanligt firande med parader och massor av folk, utan ett litet firande på  Whitehall med människor med socialt avstånd.

Jag är inte alltid så förtjust i detta strama, högtidliga, militäriska med svartklädda människor av adlig börd och kyrkliga inslag, men samtidigt kändes det lite högtidligt när man höll dessa 2 minuter av tystnad kl 11, den 11:te dagen i den 11:te månaden.

Remembrance Day firas inte bara för de som kämpande under 1: a världskriget, utan alla som kämpat i alla krig UK har varit inblandat i och det är många och det är där mina sympatier inte heller alltid finns. Jag känner med de människor och deras familjen, de som förlorat sina liv, men ställer mig också mycket frågande om varför man deltog i dessa krig. För mig är att försvara sitt land en sak och att ockupera andra länder som inte tänker att attackera det egna landet, en helt annan sak. Här har det inte bara gällt att försvara sitt land, utan också ta för sig lite här och där i världen och stöttat omdiskuterade regimer. Hur man ställt till det i Australien, Sydafrika, Israel, Iran, Irak och många fler ställen kan jag inte stötta. Nog om detta…

…här är det Prince Charles som lägger ner två vallmokransar, en från sig själv och…

…en från sin mamma, som stod uppe på en balkong. Man ser inte mycket av henne i dessa tider…

…Prince William lade också ner en krans, medan…

…frun stod på en annan balkong. Jag måste tillstå att jag gillar dessa både, de känns mänskliga. Om resten av familjen säjer jag intet, så jag inte ska behöva mista huvudet för förtal…

…denna man var också med, honom säjer jag heller inget om…

…ledaren för Labour, Keir Starmer, var också med.

Sedan kom flera andra politiska ledare, som t ex Liberal Democrats ledare, representanter från olika delvis självständiga platser som Gibraltar och öar som Isle of Man, Kanalöarna o s v .

Det började bli lite långtråkigt med den ene efter den andra av till största delen svartklädda män, väldig få kvinnor.

Men så kom denna bild upp…

…när såg ni senast en man i bowler hat?På svenska kubb eller plommonstop.

Det var längesedan jag såg denna hat, även om jag bor i UK. Kanske finns det en del gentlemän i London som fortfarande bär en, men inte här i Wales och ute på landet.

Slut på Lockdown

Lockdown tog slut i måndags efter 17 långa dagar. Affärer och pubar öppnar igen. Nu kan folk börja träffas igen, både inomhus och utomhus, men inte med mer än fyra personer och bara på pubar, caféer, men inte i varandras trädgårdar. Vari ligger denna logik? Ingenstans! Man får resa inom landet, men uppmanas att bara resa om det är nödvändigt. Man får inte resa utomlands, detta innebär bl a att man inte får åka in i England. Den nya friheten är naturligtvis glädjande för många, men också oroväckande att det ska ta fart igen, tycker jag.

För mig blir det ingen skillnad. Besvikelsen ligger i att om jag vill träffa någon kan jag inte göra det annat än att behöva beblanda mig med massor av andra människor på t ex en pub, inte enskilt och säkert i en trädgård. Jag hoppas de ändrar på detta. Fortfarande går jag inte in i någon annans hus och släpper inte in någon i mitt hus. Jag är inte så förtjust i att shoppa, så fler besök i affärer blir det inte heller för min del. Pubar och restauranger undviker jag också.

Fortsatt trevlige vecka!

 

Detta inlägg publicerades i Monmouth, Socialt. Bokmärk permalänken.

73 kommentarer till WALES – MONMOUTH 54, besök i en spökstad och om firandet av REMEMBRANCE DAY

 1. Märtha skriver:

  Firandet av Remembrance Day ser ju ut som firandet av vår självständighetsdag – svartklädda högheter med allvarliga miner och kransar som läggs ner vid minnesmärken… Men vallmobroscherna piggar upp! Det roar mig att kronprinsen är äldre än jag och ”kronkronprinsen” är en man i sina bästa år… Igår fick vi höra att vi i Finland är ”bäst i Europa”, med relativt sett få smittade per dag, bara vi nu lyckas hålla oss… Här är gråvädret dominerande, nu har vi haft lite frost tre nätter i rad. +1,7 nu lockar inte till utearbete, precis…

 2. Susie Bloom skriver:

  Det är inte utan att man reagerar på Prince Charles utseende. Han var ju en ung prins för inte så länge sen….. 😦 Men jag håller med dig, det är väl kanske inte direkt så där otroligt kul att se en massa dignitärer i svart. Dock är väl idéen med att hedra dom som deltog i krigen bra – men jag är glad över att vi svenskar inte har behövt nåt liknande! 🙂
  KRAM/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Nu ser han verkligen ut som en gammal, uttråkad gubbe.
   Fint att man hedrar, men det är lite för formellt och gammaldags för mig. Varför inte klädda i rött, även herrarna, vallmons färg? För mig skulle det också vara att hedra.
   Sverige har undgått mycket elände, men inte allt.
   Kram!

 3. Madame skriver:

  Hvor er det godt, at jeres Lockdown sluttede i mandags efter 17 lange dage. Så tomt der er i byen, hvor du gik og fotograferede – det er jo en ren spøgelsesby. Her er der en frygtelig ballade om mink, som alle skal aflives.
  Ha’ det godt, kram

 4. Marit skriver:

  Det er jo fint at dette blir markert til tross for Covid 19. Dronning Elizabeth må jeg si er en imponerende dame.

  Ha det godt!

 5. Ingrid skriver:

  Drottning Elisabeth ser fantastisk ut för sin ålder tycker jag.
  Jag håller med dig – det är verkligen konstigt att ni får träffas på en pub, men inte hemma i trädgården.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

 6. Znogge skriver:

  Jag misstänker att det kommer att bli svårt för en hel del affärer att återhämta sig igen. Med tanke på hur smittan ökar så kan det mycket väl bli fler nedstängningar. I Sverige tuffar allt på som vanligt dock och antalet dödsfall är därefter.

  Drottningen ser verkligen pigg ut för sin ålder.

  Ha en fin dag!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, många affärer kommer inte att kunna öppna igen, tråkigt. Och tyvärr är detta nog bara början.
   Har hört att vissa delar i Sverige har det riktigt tufft nu, hemskt.
   Ha det bra!

 7. farfar hebbe skriver:

  Ja visst måste det vara tufft för affärerna när intäkterna avtar,finns ju en hel del fasta kostnader som inte tar paus..Tråkigt när en näl ansedd butik byter ägare och samtidigt byter ner sig till dåligt uppförande och dålig kunnskap..Jag tycker man ska ära dom som äras bör,men det behöver väl inte vara så militäriskt..Tycker Charles ser nästan äldre ut än sin mamma.Haé Kram.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag tycker också att det ska äras, men behöver det vara så stramt och tråkigt?
   Charles såg mycket gammal ut och ändå valde jag den bästa bilden av honom, på viss såg han så gammal och sliten ut.
   Kram!

 8. Veiken skriver:

  Oj det ser verkligen inte roligt ut med dessa tomma gator och stängda butiker. Frågan är om eller när dom öppnar igen. Så tråkigt att cornoaviruset inte ger sig, utan ligger och lurar där man minst anar det.
  Jag har lite svårt för dessa hyllningar till det som en gång varit. Visst kan man uppmärkasamma det på ett lite lättare sätt. Det är ju ändå 2020.
  Så bra att du inte yttrar dig om vissa bilder. Vi vill inte att du ska åka fast för sanningar som är svåra att ta!
  Ha det fint!

  • Lena i Wales skriver:

   Nej, ingen rolig syn. Många kommer troligen inte att öppna igen p g a Covid och sedan den utbredda näthandeln på detta.
   Här lever vi inte 2020, snarare 1920 eller 1970, tyvärr.
   Jag har inte undersökt det närmare, men jag har hört att om du säjer något illa om drottningen, så kan du halshuggas enl lag. Inte för att jag tror att det skulle verkställas, men jag tror faktiskt på att lagen fortfarande gäller. Men som sagt jag har inte gått närmare in på det. Huvudet är bra att ha ibland, vad skulle jag annars göra med alla mina hattar och mössor?
   Sköt om er!

 9. Violen skriver:

  Skönt för dig att komma ut och promenera lite och kul för mig att få se lite av ”spökstaden”! Det är alltid intressant att få se nya platser.
  Coronarestriktionerna är inte så lätta att förstå sig på. Här är det ju bara allmänna råd, inga förbud men jag tror att genomslagskraften har ökat något. Vi bor i centrala Nyköpings utkant så vi har inga svårigheter att hålla oss på behörigt avstånd utom när vi måste fylla på matförrådet. Då får man vara på bettet hela tiden för att inte komma förnära andra kunder och inte minst personalen.
  Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Staden var värd att se i denna tyvärr sanna skepnad. Får mig att tänka till i alla fall.
   Vissa beslut är logiska, helt okej, tycker jag, men vissa är bara så konstiga att ingen förstår dem och då blir det problem.
   Ha det bra!

 10. Eva skriver:

  Alltid lika intressant att läsa din rapportering. Så skönt att ni kan gå ut igen. Undrar om lockdownen gjorde att smittan lagt sig lite!?

  • Lena i Wales skriver:

   Hopps lockdown har gjort nytta, men tyvärr vet vi inte det förrän om en till två veckor.
   Det luriga med Covid är att det som var för två veckor sedan visar sig idag. Så vi får vänta och se.

 11. I mitt tycke låter det betydligt tryggare att ses 4 personer i en trädgård än att sitta inne på en pub bland andra grupper.
  Jag känner som du, skulle inte kunna stötta mitt land om det fick för sig att ockupera. Alla trauman och död, hur kan man tycka det är värt det för att få ett antal extra kvadratkilometer att styra?
  Mina släktingar försvarade endast sitt land, så därför kan jag känna mig riktigt stolt över dom.

 12. Franska Fikon skriver:

  Trevligt med tv-bilderna! Drottningen har fem vallmobroscher, Kate har tre och männen bara en var. Det är säkert helt enligt traditionen. Festligt! Har redan sett foton med firanden från vår lilla franska by, nationalsång mm. Grått i Skåne också men ganska varmt. Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Har faktiskt inte tänkt på hur många de har. Bra uppmärksammat.
   Frankrike har ju också anledning att fira på ett annat sätt än i Sverige.
   Idag mulet och runt 10 grader här.
   Ha det bra!

 13. Helena skriver:

  Svårt det där hur man ska träffas. Igår var vi bjudna på födelsedagskalas med korvgrillning i skogen. Mysigt vid brasan men kallt om fötterna. Det blir nog inga långa kalas när vinterkylan slår till! 😉 Ha det så gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Vad jag förstår från informationen i UK har smittan svårare att sprida sig utomhus än inomhus, men vet ju inte om det är helt sant, fast låter riktigt. Därför är det också konstigt att vi enl lag kan träffs på pubar, men inte i trädgårdar.
   Ha det gott!

 14. Geddfish skriver:

  Jag tycker det är så mycket tragiskt i denna världen. Men jag grubblar inte så mycket, kan inget göra åt det. Men det är ledsamt. Jag är beredd på att fira jul ensam även om jag är inbjuden till var och en av döttrarna. Man vet aldrig med smittan.
  Här är det mycket stängt. Jag handlar ingenting mer än mat och nu är det 12 dagar sedan sist. Tur det finns telefon och video.
  Tur jag har smak för både mat och dryck i min ensamhet 😀 Nej, vad göra?
  Tänker på dig och dina barn och barnbarn i Sverige. Varm kram ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Jag känner mycket liknade det du gör. Man kan inte planera något.
   Vi verkar lea ganska samma liv nu, Tack och lov finns What’s up och Facebook.
   Vi tänker samma också med mat och dryck.
   Massor av kramar!

 15. Karin skriver:

  Nedstängt och öppet igen och inte träffas i trädgården utan på puben … Det kan inte vara lätt att göra rätt. Och vad har hänt med pragmatism och verklighetsanpassning?

  Här hemma börjar det bli lite otäckt med den snabba smittspridningen och ökningen av IVA-fall och fler döda. Det har medfört en av de första riktiga åtstramningarna i form av förbud att sälja alkohol efter 22.00. Det kan nog komma mer.

  • Lena i Wales skriver:

   Ser inte logiken i detta längre. Har länge förstått vad regeringen här har gjort och gjort bra, bl a lockdown, men nu är det en enda röra igen med helt ologiska beslut.
   Har hört om läget i Sverige, så hemskt.

 16. Thalassa skriver:

  Du är verkligen flitig (och duktig) med kameran! Alltid roligt att se dina foton.
  Ja, det är jättekonstiga regler om det mesta när det gäller viruset – inte minst i idrottens värld. I kväll ska svenska damerna spela fotboll mot de danska. I det senare laget är tydligen 15 spelare isolerade/smittade. Båda lagen vill ställa in – men förbundet säger nej. Sändningsrättigheter sålda, pengar måste i så fall återbetalas o s v. Bara att spela på. Flera liknande exempel finns.
  Så himla tokigt, tycker jag.

  Ha det bra på din vackra kulle! Jag ”ligger och trycker” på min Udde större delen av tiden.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag tycker att jag stannar och tittar mer om jag har min kamera med mig, annars går allt så fort förbi.
   Så hemskt när pengar styr, istället för hälsa. Jag har nog en gammal bild av hur det fungerar i Sverige, tror jag.
   Jag försöker göra det bästa av situationen!

 17. Blomsterbönan skriver:

  Känns som att prins Charles borde kolla upp blodtrycket, aningen rödmosig.

  Ja det var logik på hög nivå, blir väldigt förundrad att det är okej att ses på puben men inte i trädgården.

  Jag har haft en riktig skitdag och blev så glad när jag kom hem och kom på att det fanns ett nytt inlägg på din blogg. Jag ser fram emot att se lite bilder från mitt nya resmål. Tänk den dagen jag kan åka dit och se ruinerna i r l.

  Min fina kollega i Karlstad blev uppsagd idag, allt är den förbannade pandemins fel! Sorgligt med kunder som måste stänga pga konkurs och det påverkar våran verksamhet negativt. Hon ringde och var ledsen så jag har gått som i en ledsen dvala hela dagen. Lika sorgligt att se alla små butiker som dukar under. Hoppas några av de på bilderna kommer att klara sig. Det kommer att vara en helt annan värld efter pandemin.

  Nu ska jag dra en filt över huvudet och lägga mig i soffan med hunden och kissarna.

  Tvätta händerna…. Ja, du vet allt det där andra…

  • Lena i Wales skriver:

   Jag ska avslöja att jag valt den bästa bilden av honom, de övriga såg han hemskt rödmosig ut.
   Tyvärr verkar vi vara tillbaka i den vanliga ologiska röran här igen.
   Så glad jag blev när du skrev att min blogg muntrar upp. Du gör mig så glad också! Stort tack!
   Så tråkigt för så många som driver verksamheter idag, både i Wales och i Sverige. Ja, hur ska det gå? Ingen vet ännu.
   Njut av kvällen!

 18. Titti skriver:

  Härligt inlägg! Plommonstop gillas och William gillas också! Vi här i Småland/Öland har lockdown fr o m igår. Corona ökar hejvilt här! Mycket stänger. Helst inte träffa andra än familjen…ja alla får sin beskärda dos av detta elände! Fågelinfluensa klass 2 råder också!! Det också!! Höns ska hållas inne och inget är som det ska vara längre!
  Vi fixar väl detta också 🙂
  Kram från Titti

 19. Fin kulle du bor på, inte för tidigt för jul, i december är det för sent…

 20. Thalassa skriver:

  Ojoj, nu svamlade jag… och blandade ihop herrar och damer! Fotbollsmatchen är mellan herrlagen. Ett annat exempel som jag tänkte på är svenska baskettjejerna (som inte vill åka och spela på Kreta). Så, rätt ska vara rätt 😃.

 21. skåningen skriver:

  Märkligt att man inte får träffas i trädgården ,men på puben!
  Som pensionär ska man ta det så lugnt!
  Kram!

 22. Ditte skriver:

  Fint med en promenad men det såg, av bilderna att döma, väldigt dött ut. Och trist med alla butiker som inte kommer att klara sig. Ja, ett elände är det- Här har man idag bestämt att restauranger inte får servera alkohol efter klockan 22 och måste stänga kl 22.30 Men däremot görs inget mot trängseln under rusningstrafik på bussar eller att man kan trycka in hur många som helst på Ullared. Ingen rim och reson. Sen får man spela fotboll och ishockey. Om det vore konsekvent kunde jag förstå det hela. Men inte nu.
  Ser ju att besluten hos er är verkar än mer ologiska om att få träffas på pubar men inte i varandra trädgårdar. Är det någon som åker runt och tittar-

  Vad gäller minnena av de som stupat så kan man ju göra det på olika sätt- Och som du skriver Storbritanniens utsvävningar världen över har ju inte alls varit nödvändiga utan mer för att vara en mäktig nation. Ja, bortsett från många insatser under andra världskriget där Norge hade stor hjälp- Ja, andra länder också förstås.

  Ha det så bra du kan.

  • Lena i Wales skriver:

   Det var som en spökstad, surrealistiskt och nästan lite skrämmande.
   Sverige verkar tidigare har varit så konsekvent, men nu verkar det ha gått totalt över styr. Tråkig utveckling.
   Tyvärr är det nog så att det är som vanligt, de som missbrukar reglerna som ställer till det för oss som sköter oss. Det kollas säkert på vissa platser bland poliser, de platser de vet inte sköter sig.
   Jag tycker också att det ska uppmärksammas med krigsslutet, men gillar inte UKs inblandning där de egentligen inte ska vara.
   Jag kämpar på!

 23. Monica skriver:

  Ja det firandet var ju nytt för mig när jag började resa till kära dotter. En annan bild av krigen fick man än här, de som var små barn då berättade hur de fick springa som budbärare. Nästan sorgligt se den tomma staden, men vad ska man göra? Lite syre är skönt ändå och så klokt du är rädd om huvudet, Theresa May var förtjust i gamla lagar, Boris kanske har annat för sig. Och stackars Charles ser eländig ut, kanske har postCovid. Och att inte få träffa folk i trädgården känns tokigt men är väl som du säger att man springer in sen. Men det ansvaret borde man få ta. Tråkigt du inte kan resa till Sverige, en väninna kom hem i veckan från Tyskland, hade visir och munskydd hela resan. Är läkare och kände sig helt trygg. Värre här kanske. Problemet är ju att träffa barn och barnbarn men utomhus går väl men boende ska ju till. Ta hand om dig, läste precis att Madame Macron tyckte bokhandel med böcker och tidningar borde ha öppet, håller med. Ha det så bra Lena.

  • Lena i Wales skriver:

   Det var som en spökstad, så konstigt.
   Jag hade fler bilder på Charles, men denna var den bästa, på de andra såg han än värre ut.
   Tyvärr tar alltför många inte ansvar här och vi som gör det får lida. Många konstiga beslut här.
   Sköt om dig!

 24. Lotta skriver:

  Här var det öde minsann! Precis såg det ut på våra gator i början då C-19 bröt ut. Nu är folk uppe på varandra igen, jag försöker hålla avstånd men vad hjälper det. Men så har vi en spridning också som inte är så trevlig. Folk fattar ju inte allvaret.
  Jag var i vår lilla köttbod i förra veckan. Max fem personer samtidigt. Herrarna (typ 70år) som står bakom disken är bröder och tetas med varandra som två småpojkar. De kallar varandra för bråkstakarna. Men de kan allt om kött, grymt duktiga.
  Tack för fina bilder och som altid trevlig text!
  Nu kämpar vi på!

  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Under lockdown var det helt öde, vet inte hur det ser ut nu, undviker staden.
   Har förstått att Sverige har stora problem med spridningen nu, så hemskt.
   Vilken mysig affär, lite som våra små köttaffärer här.
   Tack för din fina kommentar!
   Kram!

 25. Anita skriver:

  Alltid trevligt att få vandra med dig i din hemstad. Men, lite sorgligt då det är så tomt och med alla affärer som måste stängas. Oj som jag reagerade på Prins Charles. Han börjar verkligen se sliten ut. Tycker mamma drottningen ser piggare ut.
  Här införs mer och fler restriktioner. Läste imorse att folk testar sig i den staden jag bor för att kunna vara ute och festa på helgerna. Och sedan tar testerna slut för dom som verkligen behöver testas. Usch så arg jag blir när jag läser sådant.
  Den 10 tog jag influensasprutan. Huvudvärk och ont i högerarmen … som vanligt. Men förhoppningsvis lite skydd mot influensan i varje fall.

  Ha det så bra som det går i dessa tiden Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Det var lite av en surrealistisk promenad.
   Jag valde ändå den bästa bilden av honom, de övriga var värre.
   Fy, vad egoistiskt vad de som använder tester på det sättet. Gör också mig så arg.
   Jag hade också lite känningar efter sprutan, framför allt blev jag riktigt trött. Bra att ha det gjort.
   Jag kämpar på!

 26. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Skönt för dig att få röra dig lite friare. Det med puben kontra trädgården förstår jag inte riktigt. Bör ju vara tryggare att ses utomhus hemma med få personer. Skulle inte sätta min fot inne på en pub i dessa tider. Tråkigt med alla affärer som har förlorat sin inkomst men på något sätt måste vi hindra smittan att sprida sig. Det är stor skillnad på bilderna från dig mot shoppingcenter i Stockholm. man hade precis bett folk strunta i att shoppa och bara göra det allra nödvändigaste. Det såg ut som rena rama Julrushen. Förstår inte riktigt, att det är så svårt att förstå.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Ingen förstår det där med att vi inte kan träffas i trädgården. Helt ologiskt.
   Det är en så svår tid för så många, familjer, business m m. Det är då man blir så förbannat på alla som inte sköter sig och festar hej vilt.
   Ha det bra!

 27. Ja, nog såg det ut som en spökstad allt…
  Det är inte helt lätt det där om butiker, restauranger, frisörer m.m ska stängas ned p g a rådande situation… det får ju andra konsekvenser så som sagt… I Sverige har man ju inte lagar som tillåter en lockdown, men nu kommer krogarna inte få servera alkohol efter kl 22 och som jag fattade det så stänger de kl 22:30 sen. Det är väl det senaste här hemma… Hoppas det hjälper då många framförallt unga fortfarande inte verkar ta detta på allvar 😦
  Ha en fortsatt fin torsdag!
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Inga lätta avgöranden.
   För mig gör krogarna ingen skillnad, nu går jag inte in på några och i normala fall är jag ändå hemma vid den tiden. Men det är ju inte de unga, så hoppas lagen hjälper.
   Önskar dej en fin kväll!

 28. Therese Bjärstig skriver:

  Nu börjar som sagt nedstängningen och coviden göra sig mer påmind även här, är då förvånad dock att simhallen ännu är öppen. Trots att jag älskar att simma lär jag nu bara promenera i min ensamhet ett tag framöver. Ha ett fint veckoslut!

 29. skogsnuvan skriver:

  Vissa delar av Sverige är mera smittade än andra men inte här än så länge. Skåne där jag har min son och där Kinabror har sina barn och barnbarn tillhör dom som får hålla sig hemma. Kinabror skulle fira sin 70-årsdag och ju hos de sina men det blir inget av. Han får bli kvar här. Min andra bror Broder B och hans fru skulle också fara ner och hälsa på. Det är ett år sedan dom var ner och frun har sin pappa och styvmamma där och sin bror så dom blev ju besvikna när dom inte kommer. Vi får väl ha det bra här tillsammans i alla fall. Vi som bor här tillsammans i skogen firar jul så gott det går men visst saknar man julmarknader, julonserter och julbord som brukar lysa upp december.

  • Lena i Wales skriver:

   OH, vad skönt att smittan inte nåt till dina trakter.
   Inte lätt för många med födelsedagar, träffa föräldrar, barnbarn m m, julfirande m m.
   Skönt att ni är några stycken som har varandra.
   Ha det bra!

 30. motionochfritid skriver:

  Det tycker jag också om Prince William med fru. Han ärver sin mors fina personligt.
  Ha det fint!

 31. Ama de casa skriver:

  Såna där spökstäder såg vi många av är vi åkte i små (och en del större) ställen i spanska inlandet i somras. Kändes bra eftersom det inte var något problem att hålla avstånd. Tyvärr led affärsidkarna av situationen, såg mycket som hade klappat igen. Nu avråder dom från onödiga resor så nu är vi hemma.
  Vi får vara max 6 personer i ett sällskap, och det gäller både ute och hemma. Vilken otrolig idiotisk regel att ni inte får träffas hemma hos varann! Kanske är det så att dom vill gynna pubar/barer/restauranger efter lockdownen…

  • Lena i Wales skriver:

   Fördel att man kan hålla avståndet, men inte bra för ekonomin. För mig lätt avvägan, men inte för politikerna.
   De vill gynna pubarna och de anser att det är miljö som följer reglerna. Jag tycker det känns säkrare att träffas i en trädgård, än bland massor av folk i en pub.

 32. Intressant att se hur ni har det corona-tider. Myndigheterna styr och vi försöker följa, men konstiga regler även här. Hos oss i Västernorrland är inte samma restriktioner kommit som övriga landet, konstigt nog, men vi är noga ändå. Ha det gott! /Monica

 33. Skönt att du kunde passa på att ta en promenad i det fina vädret, men så konstigt när det är så folktomt. Hoppas det lugnar sig med Corona och att folk ändå är försiktiga även när det inte är lock down!

 34. iamittilivet skriver:

  Er spökstad påminner om vår spökstad….lockdown med utegångsförbud ger en konstig känsla. En stad är bara en massa betong,sten och asfalt – den behöver människor.

 35. iamittilivet skriver:

  Och, jag glömde skriva, jag tycker det är fins med minnesdagar. Det är ett kitt mellan människor, en gemensam historia. Och en stund för reflektion och lärdom.

 36. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020, del 2, juli – december | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s