WALES – EN HÄRLIG SKOGSPROMENAD, CORONALÄGET och LIVET i LOCKDOWN i WALES

Lördag och bloggdags! Idag om en härlig skogpromenad, om Covidläget i Wales och livet i lockdown här.

En härlig skogspromenad

Förra söndagen var en fin dag, men kallt, några minus. Fördelen med att det var kallt, var att det inte var så lerigt, utan lite hårdare yta att gå på.

Vi började promenera från vårt hus och in i skogen. Denna väg är en gammal skogsväg och har en bom på var sida, så här är ingen trafik…

…vi vandrade vidare in i nästa skog. Jag kan inte säja att skogen var full av folk, men trots detta var det en hel del människor i rörelse, gående, ridande hästar, rastande sina hundar o s v. Det är svårt att gå någonstans här utan att möta någon, men någon trängsel var det inte.

Luften kändes frisk och temperaturen var lagom för en promenad…

…stigarna var relativt lätta att gå, några nedfallna träd här och där…

…några snödroppar som kommit fram, så fina…

…här har några stackars glömska personer glömt att ta med sig sina sopor hem, Ibland verkar vissa ha tappat sitt minne mitt inne skogen, tragiskt för dem, hoppas de hittade hem och inte glömt bort det också…

…vi kom in i ett område jag tidigare inte promenerat i, men mannen har cyklat här.

Vi gick längs denna långa stenmur, ungefär 1 km lång, och funderade över varför den var där. Troligen för att visa en ägargräns, men vilket arbeta att manuellt förflytta alla dessa stenar och sedan skickligt bygga upp denna mur. Det finns inte odlingsmark i närheten, så stenarna har inte flyttats dit för att röja mark. Troligen någon rik lord som en gång i tiden låtit bygga den på den tiden arbetskraft inte kostade mycket = dåliga löner för arbetarna, svält och allmänt dåliga förhållanden…

…vi kom fram till en stor sten som heter Buckstone och har blivit lite av ett landmärke.

Fram till mitten av 1800-talet gungade stenen på sin bas, men så var det ett glatt gäng av Londonbor som hade haft en rejäl vinprovning i Monmouth. De fick för sig att gå och titta på stenen och började gunga den med påföljd att den föll ner för kullen och delades i flera bitar. Med stor möda och till stora kostnader fick man upp stenen på sin plats igen. Nu cementerad till berget, så detta inte skulle hända igen…

…nära stenen finns en bänk och där hade vi vår lilla fikapaus. Jag dricker mycket te och gillar det, men denna mugg smakade bättre än på länge. Tänk vad miljön betyder mycket för smaken…

…fler knepiga stenformationer fanns lite här och där…

…någon har varit i grävartagen. Kanske en grävling som försökt gräva sig ett gryt. Grävlingar bor väl i gryt? Rävar i lya? Björnar i iden?  Fåglar i bon? Hästar i stall? Kor i ladugårdar? Grisar i stia? Kan inte alltid vara lätt att lära sig svenska.

Fast å andra sidan är det liknande i engelska, grävlingar – badgers bor i setts , rävar – foxes i  dens , björnar – bears bor troligen i dens, något som inte ens min engelske man vet med säkerhet, men å andra siden har vi inte björnar här, fåglar – birds i nests, kor -cows i barns, hästar – horses i stables, grisar – pigs in sty…

…hoppsan! Här blev det lite fel. När vi gick genom skogen råkade vi gå över gränsen till England. Där finns ju inga skyltar. Några steg till och jag kom i säkerhet i Wales.

Inte ens på den större vägen står det Wales eller England, utan bara namnet på grevskapet. Här kan man dock tydligt se att man kommer in i Wales, eftersom namnet står på två språk…

…snart är vi hemma, bara några hundra meter ner från kullens topp med utsikt över staden Monmouth.

En härligt promenad på 2 och en halv timma.

Vädret

Vädret har varit minsta sagt skiftande den senaste veckan, mellan -4 grader till +10, molnigt, dimma, regn och lite sol i en salig röra.

Härifrån är det mest tråkigheter och coronavirus. Vill ni inte höra mer om det, sluta läsa här!

Coronaläget i Wales

Välkomna till mitt liv och min vardag!

Lockdown

Regler från 20 december 2020 till minst 29 januari 2021

-alla affärer är stängda, förutom de för nödvändigheter som livsmedel, apotek, optiker.

-pubar, caféer och restauranger är stängda. Däremot kan man köpa Take Away.

-skolor och universitet är stängda.

-stanna hemma.

-jobba hemifrån, om möjligt.

-träffa ingen utanför ditt hushåll, inte ens utomhus. Det är tillåtet att bilda en bubbla med en människa som bor ensam.

-res inte om det inte är nödvändigt.

-kyrkor får ha öppet.

-man får gå ut för motion med början hemifrån, alltså inte åka iväg någonstans för en promenad.

Ja, det var min vardag det! Observera att detta gäller bara för Wales. De övriga länderna inom UK har andra regler!

Coronafall

Väldigt olika i olika delar av UK och olika delar av Wales. Vissa ställen är smittan mycket stor, i andra inte så stor. I mitt grevskap är siffrorna relativt låga.

Siffrorna för smittade är fortfarande väldigt höga, men börjar så sakterliga gå ner.

-Totalt antal fall i

Wales : 176 000. Den 13 januari var det 1 644 nya fall

UK : 3 260 00 (alltså över 3 miljoner = ca 1/3 av Sveriges befolkning)

-Totalt död i

Wales : 4 120

UK : 86 000

Vaccineringen är på gång för de över 80 och sjukhus- och äldreboendepersonal.

Det diskuteras hela tiden hur långt man kommit med vaccineringen och alla undrar när det blir deras tur. Jag känner att det är så mycket spekulationer att jag bara avvaktar tills det blir min tur, ingen idé att spekulera.

Mutationen av viruset har också pratats mycket om.

Jag har försökt sammanställa detta så gott det går. Ibland orkar jag inte ens med att följa alla mutationer, vaccinationer och fall.

Hur lever jag?

Jag träffar ingen, varken inom- eller utomhus, handlar det nödvändigaste var 14:de dag och promenerar runt där jag bor.

Det som håller mig uppe är mitt bloggande, trevliga kommentarer och läsande av andra bloggar. Jag har också mycket kontakt med familj och vänner på What’s up, Facebook messenger och Zoom, det nya sättet att umgås på. Istället för att ha en fika ensam, så gör jag det över nätet. Så trevligt. Tar ni också ofta en fika med en vän över nätet?

Om jag inte fikar över nätet med någon vän, så lyssnar jag på någon intressant pod på eftermiddagen i samband med en fika. Det håller hjärnkontoret i gång och man lär sig så mycket eller snarare blir påmind om det man glömt. Ofta lyssnar jag på något om historia, just nu svensk historia, som jag lagt lite på hyllan tidigare för att koncentrera mig med på den brittiska.

Mycket cirkulerar också kring god mat och gott vin. Tyvärr också kring mer kaffebröd än vanligt…

…igår bakade jag bullar. Som kanelbullar men med saffran i degen och fyllning med marzipan, istället för kanel. Syndigt gott!

I stort sett har jag det väldigt bra och är glad över att få vara frisk!

Trevlig weekend!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

85 kommentarer till WALES – EN HÄRLIG SKOGSPROMENAD, CORONALÄGET och LIVET i LOCKDOWN i WALES

 1. Blomsterbönan skriver:

  Jäpp, grävlingar bor i gryt, har läst att grävlingar och rävar ibland samsas om boendet. De liksom ärver av varandra så egentligen kan man kanske säga att grävling och räv är inte så knussliga om man säger gryt eller lya, bara ungarna är trygga. Vi har båda delarna här runt husknuten och jag föredrar räv, jag kom emellan två arga grävlingar när jag var höggravid och det var bara att springa! Mycket konstigt att sonen inte trillade ut!

  Det sitter som en plakett på bänken, står det nåt roligt, typ ”här satt Lord Winfrey och tittade på när nån annan byggde muren” eller är det kanske bara tillverkarens namn?

  Jag har ett jobb jag INTE kan sköta hemifrån men kunderna jobbar på distans så jag är inte orolig att smittas när jag jobbar och egentligen är jag väldigt glad att jag måste hemifrån. Skulle nog bli tokig annars. Är hemma hela tiden när jag är ledig. Raka spåret in i badrummet och tvätta händerna när jag kommer hem.

  Angående turordning för vaccin så tänker jag att sitt still i båten, man lär bli varse när det drar ihop sig. Jag är nog sist i kön i alla fall. Orkar inte riktigt med alla spekulationer och rykten kring detta. Huvudsaken är att de som verkligen behöver vaccin får det omgående.

  Trevlig lördag, idag – 12. Igår morse – 17,DÅ ville jag jobba hemifrån 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Intressant om grävlingar och rävar. Vet väldigt lite om båda, men grävlingar är mer skrämmande för mig än rävar, som i alla fall på landet är med skygga.
   Bänken är skänkt av någon privatperson till minne av någon när och kär. Så på skylten står alltid vem som skänkt och till minne av vem. Mycket vanligt här. Lite istället för en fin gravsten. Oftast ombesörjer kommunen att sätt dit bänken, men en enskild person betalar. Ett mycket bra system. På så sätt har vi mycket bänkar överallt.
   Ja, alla kan inte jobba på distans.
   Vacciner kommer när det kommer. Jag är väl någonstans i mitten, över 65 år.
   Det är och blir kallt, oj,oj! Sol och ca 8 grader plus här idag.
   Härlig lördag till dig!

 2. Åke skriver:

  Ni har en tuff Lockdown om vi jämför med oss i svedala… Vi har inte lika hårda restriktioner. Så fint ni har det ute i er skog. Du ser ju ut att trivas fin fint ute i skogen, man kan ju tro att Ronja Rövardotter håller på att ladda för vår skriket 🙂 Fikastunden ser du ut att rivas med också 🙂 Dom där liknande bullar bakade min sambo till jul… ja dom är slut för länge sedan. Marsipan smakar gott. Sköt om er.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, här är det riktigt lockdown, men som sagt, för mig spelar det inte så stor roll.
   Det är härligt att ibland vandra i skogen, speciellt om man har lite fika med sig.
   Jag bakade liknande till jul också, men de är också slut, så det blev en omgång till. Farligt gott!
   Ha det bra!

 3. Märtha skriver:

  Hej från snömassor – sisådär en halv meter – och just nu -19,5! Här tar man inte nån promenad i skogen, endast ut efter mera ved… Stenmurar gör mig alltid fascinerad, har en liten stump här i skogen också. Har för mig att man byggde upp dessa – här åtminstone – lite an efter, när man ”inte hade annat att göra”. Men i skogen… Coronaläget följer jag med i siffror, läget är ju ganska lugnt i Finland. Spekulerar gör jag inte, vaccinet kommer när det kommer. Dagarna fylls av skrivande, översättande, läsande, eldande, korsord – oj, tiden räcker knappt till! Mitt umgänge har alltid varit minimalt, inget avvikande där. Ha det gott, hälsar eldarn…

  • Lena i Wales skriver:

   En halv meter snö och minus 19, 5, vilken annorlunda värld mot där jag är. Sol och ca plus 8 grader här.
   Älskar stenmurar, speciellt med mossa på, trollskt.
   Finland verkar ha klarat sig betydligt bättre än de flesta Europeiska länder. Bra gjort!
   Mina dagar fylls också av, jag vet inte vad, men tiden går så fort.
   Skön lördag!

 4. Ölandsvindar skriver:

  Så fina bilder från din plats på jorden. Inte så olikt naturen här på norra Öland. Här är det gott om stenmurar också. Skillnaden är kanske att vi kan gå en hel dag i skogen utan att möta någon enda människa! Åtminstone den här tiden på året. Här är vi också tämligen förskonade från coronan till skillnad mot övriga Sverige. Håller med om att svenska språket kan vara knepigt. För några år sedan hade vi några flyktingförläggningar här och vi bjöd hem en syriansk familj som erbjöd sig att baka olika sorters kakor åt oss. Vi hade en trevlig dag med mycket prat om kakbak, baka och bak i allmänhet. Framåt kvällen körde min gubbe hem dem igen och eftersom de var fem stycken fick tonårspojken hoppa in bak i combibilen. För en tid sedan träffade vi pojken igen i en butik. ”Kommer du ihåg att du fick hoppa in genom bakluckan” frågade gubben. Pojken såg ut som ett levande frågetecken. ”Bakluckan? Ja, vi bakade,” sa han. Tog en lång stund att förklara att ett ord kan ha många betydelser.
  Ha det bra /Kerstin

  • Lena i Wales skriver:

   Det finns mycket olika och vacker natur här.
   Här är det folk överallt och jag bor inte i ett speciellt tätbefolkat område. I UK bor ca 68 miljoner människor på en yta av drygt halva Sverige! Stor skillnad.
   Nej, svenska språket är inte alltid lätt. Tack för en bra språkhistoria!
   Önskar dig en fin lördag!

 5. Mysig fikaplats, nu har vi rejält kallt för att vara Göteborg -10°C, maken vill ta en promenad, det gör vi efter en sen frukost. Bullar blir det, men ofta delar vi, bara en halv per person 😀

 6. Marit skriver:

  Så vakkert det var i skogen der dere gikk på tur. Så fint med den grønne mosen på steinene. Vi har grevling her, men jeg har aldri sett et grevlinghi som vi sier her 😊
  God helg!

 7. Geddfish skriver:

  Så fina omgivningar ni har. Mysigt att kunna gå i skogen. För att kunna gå i skogen här måste man ta bil och det kan jag inte, saknar detta.
  Häftigt, det där när gick in i England och inga skyltar.
  Ni har då rejäl lockdown och det behövs väl. Borde varit strängare här i Sverige, där vi har så många döda som 10.323 personer. Jag lever nog lite som du, träffar ingen, ingen vill heller träffas.
  Därför är videofika en uppskattad form. Jag videofikande en dag med en som heter Lena, annars är det mest mina barn, där vi kanske tar ett glas vin tillsammans en fredagskväll.
  Ha det gott 😀 Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Jättehärligt i skogen, men önskar ibland att jag bodde i en stad, så jag kunde se lite folk också. Vi får ju inte åka någonstans här, så det får vänta.
   På många ställen här i gränstrakterna vet man inte vilket landman är i.
   Lockdown behövs verkligen här. Smittan är fruktansvärd.
   Jag videofikade med en som heter Gerd i veckan, en höjdare den veckan!
   Kramar!

 8. Vilka fina omgivningar, och tänk att snödropparna redan börjat titta fram. Jag tycker en av årets höjdpunkter är när snödropparna och krokusen kommer fram.

 9. Jag gillar idén med saffransbullar – låter gott att mumsa på när man sitter framför skärmen och undervisar. Jag jobbar numera hemifrån de flesta dagar i veckan – inte alla eftersom det alltid finns elever där det görs undantag eftersom de måste få vara i skolan för att kunna tillgodogöra sig undervisningen.
  Snödropparna!!!! Blir så glad av att se dem – undras när de tittar upp här hos oss. Vår första vår här så det blir spännande att upptäcka. De som bodde här innan hade inget trädgårdsintresse så för att vara säkra på att få lite vårblommor grävde vi själva ner några lökar i höstas.

  Ta väl hand om dig!
  Christina

 10. Vilken härlig prommis ni gjorde, jag är enormt avundsjuk! Här släpar jag mig runt inomhus och fasar för att jag ska behöva gå ut på måndag. Vi har nämligen massor med snö och det varnas för att det är otroligt halt ute och att många har råkat ut för fallskador och är på akuten. Behöver inte det just nu…..jag väntar på att bli frisk om någon/några veckor!
  KRAM/Susie

 11. Znogge skriver:

  Vilken härlig promenad ni kom ut på och så hoppfullt att få se snödroppar. Det är verkligen perfekt när det är någon grad kallt för man slipper leran och annat. Te är alltid gott men den godaste fikan är den man tar utomhus.

  Det är verkligen ordentliga restriktioner hos er. I Sverige är det som vanligt tafatta tag och jag minglar på i skolan som vanligt. Varje dag jag får vara frisk är en dag av tacksamhet.

  Ha en fortsatt fin helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Det var en fin promenad.
   Snödropparna gav hopp om att ytterligenar en vår är på gång.
   Allt smakar så bra utomhus. Minns hur gott det var med pulverpotatismos på ett trangiakök ute i kylan, skulle inte gillat det i mitt eget kök.
   Här är det riktig lockdown.
   Ha det bra!

 12. Ingrid skriver:

  Vilken fin promenad ni gjorde och tepausen ser mysig ut. Kul historia om den där stenen. Tänk att man tog vara på den och inte bara lät den ligga.
  Jag gjorde också lite sockerbullar när jag bakade saffransbröd, men jag hade ingen marsipan hemma, så det fick duga med smör, socker och mald mandel och det gick bara det också.
  Pandemiläget är som det är och jag längtar verkligen efter det där vaccinet så att man kan få börjar röra på sig lite, men här går det långsamt. I Sverige har vi stor spridning och höga dödstal och vaccinationskampanjen går väldigt dåligt. Nu skulle Pfizer dra ner på leveranserna till Sverige, så det lär dra ut på tiden ytterligare.
  Ha en skön helg Lena!
  Kram, Ingrid

 13. Madame skriver:

  Det er fantastisk smukke billeder fra turen i skoven! Jeg elsker de gamle stengærder med mos på. Vi har en grævling, der bor i naboens have :-)Her hos os er corona-restriktionerne næsten som hos jer, og jeg begynder virkelig at mangle at se venner og familie. Jeg håber, vi alle kan blive vaccineret inden alt for længe.
  Ha’ en rigtig god weekend!

  • Lena i Wales skriver:

   Det var både vackert och trevligt.
   Jag älskar också dessa stengärdsgårdar, så vackra.
   Tråkigt att ni också behöver ha så stränga regler, men vi hoppas på vaccinet.
   God helg!

 14. Biggeros skriver:

  Ja nu har även Jerez gått in i perimeterkarantän och strikta restriktioner . Vi hann precis åka till Sevilla där min man ska arbeta i 2 månader=) Det hade inte varit roligt att leva isär så länge som vi var tvugna att göra innan jul=(
  Villen natur du är omgiven av och kan strosa i timmar med en fikapaus. Vilka idioter som flyttar på ett landsmärke i fyllan och villan….
  Så sugen jag blir på hembakta bullar!!!

  • Lena i Wales skriver:

   Den här smittan går upp och ner som en jojo, inte lätt.
   Det är vackert här, men ibland längtar jag efter lite civilisation, se folk, även om man inte kan umgås.
   Det finns mycket dumt man kan göra på fyllan. Speciellt i ungdomlig fylla, säjer inget mer😀.
   Trevlig helg!

 15. farfar hebbe skriver:

  Det var ett fint promenadstråk ni har,den mossbeväxta stenmuren är vacker.Du står som en Skogshuldra där i bilden..Ni har lite strängare coronaregler än vad vi har,jag gör som du undviker folkhopar handlar en gång/vecka tidigt innan affären fylls med folk…
  Släktforskning nu är betydligt enklare nu,när man kan sitta hemma vid sin dator och läsa den info som finns i riksarkivet..Haé Kram.

 16. Anette skriver:

  Det var en härlig promenad, ända bort till England, bra jobbat.
  Japp, alla dina benämningar på djurens hus är korrekta. Du har i alla fall inte glömt svenskan.
  Visst är livet väl enahanda nu, längtar så efter det ”normala” livet.
  Trevlig helg 🤗

  • Lena i Wales skriver:

   Jag kom utomlands i början av detta år, trots allt😀.
   Jag har inte glömt svenskan, men är inte speciellt duktig på djur och natur. Riktigt dålig faktiskt, men hoppas jag kan annat istället.
   Ja, inte händer det mycket, men jag är frisk, det är viktigast nu.
   Trevlig helg!

 17. Eva skriver:

  Vilken underbar promenad du beskriver. Rolig språkkurs om djurens olika boningar. Det vattnas i munnen när jag ser dina bullar. Håller med att det lätt kan bli mycket av den varan. Man tycker hela tiden man har rätt att unna sig lite extra pga karantän.
  Mycket intressant att läsa om er lockdown. Skönt i alla fall att smittan inte är så hög hos er i Wales. London har det värre förstår jag.
  I Stockholm tror man att det stagnerat en aning. Man vet ingenting säkert här längre. Man reserverar sig hela tiden för statistiken, eftersläpning mm. Vi börjar tappa intresset för dagliga pressmöten i TV. Alla försöker framstå som att de gör så mycket och att det görs rätt. Besked om restriktioner och rekommendationer och pandemilag är oklara och luddiga.
  Om vaccineringen undrar de flesta HUR de kommer att bli kallade. Vi har så dålig erfarenhet av hur det gick till i våras när man skulle testas. Bokningssystemet brakade ihop och det blev ingen ordning alls.
  Håller med om att bloggandet är en trevlig sysselsättning att ha i dessa tider.
  Trevlig lördagkväll!

  • Lena i Wales skriver:

   Det var en skön promenad.
   Det är inte lätt på varken svenska eller engelska att veta vad djurens boningar heter.
   Bullarna är supergoda, alltför goda😀.
   Vi har så olika smittohärder på olika ställen och London är värst just nu.
   Här vet man heller inte så mycket som man säjer. Det luddigaste är när man har olika regler för de olika länderna och politikerna själva blandar ihop det, särskilt Boris.
   Här är det heller ingen ordning och de skyller på varandra.
   Trevlig fortsatt helg till dig!

 18. gertieresor skriver:

  Härlig prommis och tillika bullar…men herregud vilken lockdown! Jag känner mig som en fånge, men jämfört med hur du har det i Wales känns det som en västanfläkt.
  Bra gjort att ta vara på det positiva som finns, att vara ute i naturen är trots allt en lisa för själen och det lättare att dagdrömma då, eller hur?
  Hälsningar från ett kylslaget, men vackert Norrbotten…önskar dig en fin lördag!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag tycker det verkar så oerhört fritt i Sverige, men det beror ju på vilka referenser man har.
   Stämmer så bra, man behöver komma ut för att få energi att vara inne och isolerad i hemmet. En motionsrunda får vi i alla fall göra.
   Fortsatt trevlig helg!

 19. motionochfritid skriver:

  Det ser så härligt ut på promenaden, vackra stigar med grönska omkring, sånt som jag gillar allra mest. Vi drack också kaffet ute i dag, mitt bland vita snön. Väderleken skiftar snabbt, här har vi haft – 1 i dag.
  Sköt om dig!

 20. FREEDOMtravel skriver:

  Vilken härlig skog! Det där med språk är inte alltid lätt. Jag minns när jag lärde mig isländska att jag tyckte att det var jobbigt att ”svans” hette olika på vartenda djur 😉 Det är ju ibland så på svenska (knorr t.ex.) på isländska var det mycket vanligare …

 21. Men waoow vilka omgivningar du har runt omkring dig =D

 22. skåningen skriver:

  Fika ute brukar smaka bra!
  Du..det hade nog kunnat bli en bra inkomst!
  Kram!

 23. Ditte skriver:

  Så skönt att komma ut i skogen och att vistas ute ger ju så mycket energi på olika sätt. Härligt att följa med på din promenad. Jag är nog ute ett par timmar varje dag och det betyder så mycket öfr både kropp och knopp.
  Jag träffar de mina utomhus och det fungerra bra och jag träffar varje vecka vänner spm jag gärna promenerar med. Då och då blir det medhavd fika och ibland köper vi med oss eller slår oss ner på en uteservering om set är sol. Och ibland blir det lunch. Uppskattar detta så mycket. För trots allt elände pågår livet här och nu. Ibland med vänner på avstånd blir det Facetime och är vi fler fungerar Zoom bra. Vi ska i slutet av januari ha vår bokklubb vis Zoom. Jättekul
  Hörde på svensk radio om vaccinationen i GB och att man hunnit med många men det var tveksamt om doserna skulle räcka att ge alla en ny dos inom två veckor. Och det är ju nog så viktigt om det ska vara effektivt .
  Dina bullar ser så goda ut..
  Önskar dig nu så bra dagar som möjligt.

  • Lena i Wales skriver:

   Det var en fin promenad och den gav energi.
   Ibland önskar jag att jag bodde i en stad och kunde se lite folk, naturen är vacker, men att i alla fall se människor betyder också mycket.
   Här kan vi inte träffas, ens utomhus. Däremot är det fantastiskt att kunna se på en fika över nätet.
   Det har diskuterats mycket ang andra dosen här, när man ska ta den.
   Bullarna är alltför goda!
   Skön söndag!

 24. Helena skriver:

  Tur att WhatsApp och Zoom finns i dessa tider. Min syrra i Nya Zeeland tittar på Svtplay, där finns ju en del man kan se i hela världen. Rekommenderar programmen om Stockholms blodbad. Ha det så gott i isoleringen!

 25. Inger Hansson skriver:

  Trevlig läsning! Här hemma lever vi också som vore det lockdown här nu. Tyvärr verkar det fortfarande som att alla inte tar sitt ansvar. För här i Karlshamn fortsätter smittspridningen att öka. Hoppas att det vänder snart!

 26. Thalassa skriver:

  Fin långpromenad och härligt att redan se snödroppar! Här har vi bara snön, men om det inte blir plusgrader och slask är det fint. Det blir så mycket ljusare, och det behövs för vi har ju levt i ett gråludd i evigheter.
  Jag lever ungefär som du, fast som du vet är ju affärer och mycket annat öppet här som vanligt. Eller – nej, inte som vanligt! De har ju fått stränga regler bland annat om antal kunder beräknat på sin yta. Här blir det också rätt mycket extra gott till kaffet – och väldigt mycket TV-tittande på skidsport.
  Vad gäller vaccinet tänker jag också som du. Orkar inte hålla reda på alla turer och är beredd på att förseningar kommer att inträffa. Det är så många olika moment på vägen. Litar på att få höra när det blir min tur.
  Till dess håller vi avstånd! Sköt om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag blev så glad när jag såg snödropparna, än finns det hopp.
   Snö lyser upp så vackert, här ar gräsmattan grön.
   Skidsport blir det inte på TVn, men mycket TV-tittande blir det här också och lite för mycket fikabröd, inte bra.
   Vaccinet, det blir som det blir, så är det.
   Sköt om dig!

 27. Jo nog är det samma här, det blir lite för mycket fikabröd, men nåt kul ska man ha. Jag har just beställt snöskor, så jag åtminstone kan gå lättare i trädgården. Det har blivit vansinnigt med snö och lovas mer. Ojoj. sist jag var ute och tog bort snön från en del träd och buskar, sa jag för mig själv att jag borde bo hos sonen Halmstad. Där slipper man sånt… ha det gott/Monica

  • Lena i Wales skriver:

   Fikabröd är gott, men inte så bra för kolesterolet, tyvärr.
   Jag har hört på svensk TV om snöovädret som dragit fram i dina trakter.
   Ja, så är det ju faktiskt, ju längre söderut man bor, ju mindre snö. En avvägning där.
   Ha det gott!

 28. Titti skriver:

  Vilken härlig promenad! Åhhh snödroppar! Ja livet känns både märkligt och isolerat just nu…jag kacklar hejvilt med hönsen och snart har jag väl fjädrar också ha ha!!!
  Söndag igen och det dalar snöflingor utanför fönstret…
  KRAM från Titti

 29. Anita skriver:

  Vilket härligt inlägg Lena … trots Corona … Men det var så härligt att se dig på stigen och när du satt och fikade. Och apropå det, bullarna fick det att vattnas i munnen. Tänk att du sett snödroppar också. Jag tycker muren var väldigt vacker med all mossa. Den måste ha stått där länge. Och så stenen. Oj, dom hade nog prövat lite väl mycket av vinet. Inte direkt spottat ut det mellan provningarna 🙂 Och vilken tur att ni snabbt kom tillbaka från England igen 🙂

  Kramar och fin söndag kväll till dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Anita!
   Jag vill inte tjata för mycket om corona, men jag vet också att många är intresserade hur der är här, så emellanåt blir det lite om der här också.
   Bullarna blev så goda, alltför goda!
   Snödropparna blev jag så glad för, tanken på vår kändes verklighet.
   På den vinprovningen förekom nog inget spottande. När spriten går in, går vettet ut.
   Kramar!

 30. Fin vandring du bjuder på! Ser så lummigt och idylliskt ut.

 31. Asch! Jag skrev en låååång kommentar och slant med fingret på mobilen och så försvann det.
  I alla fall, bullarna ser hur goda ut som helst. Perfekt efter en lång promenad med lite mer energi!
  Tänkte på den vackra mossövervuxna muren, det är inte som hinder för jakt? Eller kanske är det bara för att visa var gränsen går mellan två egendomar … Vacker är den!

  Ha det bra!

  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Jag ska inte vara elak, men när du gjort det , så känner jag mig inte ensam. Har gjort likadant flera gånger, fast på datorn.
   Bullarna är så himla goda, svåra att motstå.
   Jag vet inte exakt varför den finns där, men dina anledningar kan vara rätt.
   Kram!

 32. Franska Fikon skriver:

  Vilken fin promenad och vilka vackra bilder. Är normalt sett inte så förtjust i mossa men på murar är det ju till och med vackert. Det verkar så vårlikt, snödroppar dessutom! Här i nordvästskåne har vi 5-6 minus och fortfarande 2 dm snö, men det kommer väl försvinna. Jobbigt med er lockdown, vi kan ju iaf välja. Jag har ju valt att vara mer isolerad än andra men jag undrar hur det blir när vi är vaccinerade – kommer det bli ett himla resande och festande och kramande? Eller har vi blivit mer försiktiga över lag och håller avstånd till okända? Vad gör ett år av isolering med oss egentligen? Blir vi folkskygga? Ha det bra och ha en bra vecka!

  • Lena i Wales skriver:

   Det var en härlig promenad.
   Snödropparna gjorde mig glad och gav hopp.
   Här är det gröna gräsmattor, inget vitt alls.
   Jag känner också att det är många frågor man har och jag har definitivt blivit ”annorlunda”, inte bara dåligt, utan kanske tvärt om, fast alltmer folkskygg har jag blivit.
   Ha det bra!

 33. Ni har så vacker natur omkring er och genom dina bilder så verkar Wales otroligt vackert. Skogen påminner lite om skogen hemma, lite längre upp i landet. precis runt om oss är det mycket bokskog.
  Skönt att komma ut i allafall och få andas frisk luft.
  Nu har även vi fått lite hårdare restriktioner, men ännu har vi det ganska fritt. Vi var iväg till sambons dotter med sin familj idag, så det var en riktigt mysig dag. Vi träffar några få vänner då och då, men flertalet träffar vi inte. Vi ska i största mån jobba hemifrån, men själv jobbar jag i ett yrke där det är svårt.
  Här har antalet som är ute och går i parkerna ökat med över 50% så det nästan känns lie jobbigt att ta en promenad i parken.
  Mysigt att man kan ta en fika över nätet.
  Kram Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Wales är vackert och så skiftande natur.
   Det är lätt att soffa till sig, men en promenad piggar upp och ger energi.
   Här kan heller inte alla jobba hemifrån, men de som kan uppmanas att göra det.
   Att fika över nätet är så trevligt och jag gör det flera gånger i veckan.
   Kramar!

 34. Minton skriver:

  Det är så kul att följa med på dina promenader och fika ute är bäst. Satt på altanen i lördags i solen och fikade. Det var -6 så jag fick klä mej ordentligt. Snödropparna gav mej vårkänslor så jag kollade i trädgården och det fanns några vid söderväggen som hade knoppar.
  Nu försöker solen komma fram.
  Kramar från Minton och mej

 35. Ama de casa skriver:

  Vilken härlig skogspromenad! Här har vi just inga skogar i närheten men vi promenerar ändå 🙂

  Ha det så gott det går!

 36. Veiken skriver:

  En ljuvlig promenad du var ute på. Så bra att bo nära en vacker skog. Snödroppar nu… så fint! Du kan fråga vilken unge som helst om att fika ute. Det ÄR godare, inget snack om det!
  Vi är som ni. Träffar ingen, mer än när vi köper mat, tidigt tidigt på morgonen en gång i veckan. Tack och lov så finns tekniken till hjälp så vi träffas på distans!
  Nu väntar vi ”bara” på vaccinet! ;=

  • Lena i Wales skriver:

   Det var en fin promenad, men just nu längtar jag till en lite större stad och bara få se lite människor, utan att var för nära dem.
   Visst är det godare att fika ute.
   Vad had vi gjort om vi inte kunde ses över nätet? Denna situation hade blivit mycket värre.
   Ha de gött!

 37. Den sista meningen lät hoppfull. Håller med dig. Bäst att avvakta och försöka tänka på annat. Annars kommer kanske hjärnspökena och hojtar. Men visst vill ha de där två sprutorna snart. Helst i februari så livet kan bli som vanligt igen. Vill flyga till fastlandet.
  Härligt att ha så nära till en rejäl skog. Skönt att slippa lera. Snödroppar piggar upp.
  Måste vara trist att tappa både minnet och förståndet på samma gång. Eller irrar de omkring där i skogen och letar efter sitt skräp? Tror inte det.
  Miljön är viktig för fika. Både inomhus och utomhus. Oftast smakar det bättre utomhus. Kanske inte mitt i en hagelskur eller mitt i stormens öga.
  Hamnade i England. Är det säkert Lena att du inte hade något mer än te i termosen? 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vi är många som väntar på vaccinet, men det blir när det blir.
   Det är härligt med skogen alldeles inpå, men skulle inte vara dumt att se lite mer folk också, om än bara på avstånd.
   Snödroppar ger hopp om en ny vår.
   Ja, så människor kan bete sig, men tyvärr är det så i många länder att människor bara slänger omkring sig. Inte bra.
   Ja, det var faktiskt bara vatten i den termosen och påsen innehöll heller inget annat än te, fast förstår att du undrar😉.
   Ha det bra på er vackra ö!

 38. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Vilka härliga omgivningar ni har att promenera i, och snödroppar redan. Muren med all mossa, så otroligt fin.
  Det blir lite väl mycket fika med gott fikabröd här också.
  Ha det gott /Marika

 39. Anni skriver:

  Vilken trevlig promenad du tar oss ut på. Den där stenmuren gillar jag, så otroligt vacker. Och så tänker man på slitet med att bygga den, tänk så mycket mer kroppsarbete det var förr – inga saffransbullar med marsipan där inte! 🙂
  Har du något bra knep på hur man får te att bli gott i termos? Jag tycker bara att det smakar blask, men det värmer ju om man är kall.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag blir också fascinerad av långa stenmurar, speciellt med mossa på.
   Allt var inte bättre förr!
   Vi har bara med oss vatten i en termos och så har jag mjölk i en mugg och en tepåse, Tycker det blir riktigt gott. Termosen är av metall.
   Ha det bra!

 40. Pingback: WALES – VAD HAR BIG BEN MED WALES ATT GÖRA? ETT PAKET, PROMENADER, TANDVÄRK m m. | Lena i Wales och Spanien

 41. Pingback: WALES – BLOGGEN 8 år, VÅREN och NYA LOCKDOWNREGLER | Lena i Wales och Spanien

 42. skåningen skriver:

  Idag har jag sol.
  Fika ute är gott!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s