WALES – SHROVE TUESDAY, VALENTINE’S DAY, VACCIN och VÄDER

Lördag och bloggdags. Idag en salig blandning av ämnen; Valentine’s Day, Shrove Tuesday, vaccin, coronaläget och vädret i Wales och Skottland!

En bild av vårkänsla och hopp, från igår!

Valentine’s Day

Det är ju Valentines Day imorgon och detta rider naturligtvis affärsmännen på här liksom i Sverige.

Jag tycker egentligen att det bara är en löjlig kommersiell dag för att affärsmännen vill att vi ska spendera mer pengar på oftast ingenting, men så dras man trots allt med och i år är det kanske viktigare än vanligt. Fast är andra sidan är affärerna stängda här.

Shrove Tuesday

På tisdag, 16 februari, är det Shrove Tuesday eller som det allmänt kallas Pancake Day eller Pancake Tuesday, motsvarande Fettisdag i Sverige, den sista dagen innan fastan som börjar på Ash Wednesday, askonsdag,

Shrove kommer från ordet shrive som betyder krympa.

Här äts pannkakorna inte med sylt och grädde, utan med citronsaft och socker.

Blir det semlor eller pannkaka här på tisdag? Ja, det får ni veta på onsdag!

Vädret

Någon riktig snö har det inte blivit här sedan min födelsedag 24 januari. Däremot har vi haft minusgrader, ända ner till -4 grader och några små snökorn som var lätt räknade…

…jag tyckte ängeln såg lite kall ut i kylan, så hon fick låna min mössa. Har inte stickat någon till henne ännu…

…men efter bara en timma tittade solen fram för omväxlings skull och hon fick bli barhuvad igen.

Däremot har det varit väldigt kalla upp i Högländerna i Skottland, -23 i Braemar, som jag besökt som reseledare många gånger.

Här kommer några sommarbilder från Braemar och några allmänna bilder från Högländerna. Ni kan av bilderna förstå att det rör sig om höga höjder och inte så konstigt att de fått snö där och inte ovanligt heller…

 

…Braemar ligger inte långt från Balmoral, drottningens slott i skotska högländerna…

…där har jag också varit många gånger. Så många gånger att jag var känd bland poliserna som vaktar drottningen. Vid ett tillfälle hörde jag en polis ropa till en annan: ”Your girlfriend is here again” (din flickvän är här igen) och ”min Bobby” kom fram och hälsade och tyckte att jag skulle ha ett foto av oss två. Sådant är livet som reseledare, igenkänd på många ställen, inte ökänd hoppas jag.

Var ligger Braemar?

 

Vaccin och Coronaläget i Wales

Ja, detta jä..a corona. Vi lever fortfarande i lockdown sedan 20 december, reglerna kan ni läsa om nedan, om ni orkar, det gör knappt jag själv.

Lite aktuella siffror kan kanske vara intressanta, om ni orka.

-Ca 13,5 miljoner människor av ca 68 miljoner har fått första dosen av vaccinet i UK.

-I Wales har ca 684 000 av ca 3 miljoner fått första dosen, vilket innebär ca 22% av befolkningen. Detta innebär också att alla över 70, som vill ha vaccinet, har fått det, inkl alla äldreboenden och personal inom sjuk- och äldrevården. Nu är det dags för min grupp 60+, så det känns närmare och närmare.

Inget dåligt resultat, tycker jag. Jag har klagat en del över hur oorganiserat och rörigt allt är i UK, men här har man faktiskt lyckats ganska bra. Tyvärr börjar det bli lite ont om vaccin, så vi får se hur det blir i fortsättningen.

-Antalet totalt smittade i UK 4 miljoner, varav 200 000 i Wales.

-Antalet nya fall i UK 11 februari, 14 000, varav 410 i Wales.

-Antalet smittade i Wales per 100 000 invånare ligger idag på 100, innan jul var siffran 650. Så fallen är just nu på väg ner.

-Antalet nya fall i mitt område ligger på 27, alltså betydligt under fallen i hela Wales.

Regler från 20 december 2020, gäller fortfarande

-alla affärer är stängda, förutom de för nödvändigheter som livsmedel, apotek, optiker.

-pubar, caféer och restauranger är stängda. Däremot kan man köpa Take Away.

-skolor och universitet är stängda.

-stanna hemma.

-jobba hemifrån, om möjligt.

-träffa ingen utanför ditt hushåll, inte ens utomhus. Det är tillåtet att bilda en bubbla med en människa som bor ensam.

-res inte om det inte är nödvändigt.

-kyrkor får ha öppet.

-man får gå ut för motion med början hemifrån, alltså inte åka iväg någonstans för en promenad.

Ja, det var min vardag det! Observera att detta gäller bara för Wales. De övriga länderna inom UK har andra regler!

En trevlig helg önskar en lite ”trött på lockdown Lena” från Wales!

Detta inlägg publicerades i årstider m m, Skottland, Socialt. Bokmärk permalänken.

75 kommentarer till WALES – SHROVE TUESDAY, VALENTINE’S DAY, VACCIN och VÄDER

 1. Blomsterbönan skriver:

  Mmmm så vackert! Högländerna är också en dröm jag har att besöka. Kanske blir en långrunda i hela Storbritannien när eländet är över! Om Boris släpper in mig förstås.

  Vilken fin komplimang, det innebär att vakterna sett dig och gillar dig. Annars skulle de ju inte säga nånting. Kändes accepterande.

  Lilla ängeln ser ut att gilla din mössa men jag tycker resten av den ser lite lättklädd ut.

  Jag har fått smittspårningsmail här i veckan, att jag varit i närheten av en som nu är bekräftat sjuk, så nu är det bara att avvakta. Jag har absolut inga symptom och det är nu åtta dagar sedan jag träffade personen så jag är inte så fundersam men det gäller att ta det på allvar. Jag tyckte att jag kände mig varm igår kväll och tog tempen men ingen feber. Sonen klämde ur sig – Äsch det är bara klimakteriet!
  Haha, troligen har han rätt 😂

  Jag sitter och tittar ut på en rosa himmel så idag blir det en fantastisk dag, väldigt kall dock.

  Trevlig lördag!

  • Lena i Wales skriver:

   Fast jag bor i Wales, måste jag tillstå att Skottland också är vackert, väl värt ett besök också. Som turist släpps du säkert in, även om clownen får bestämma.
   Jag brukade alltid prata med poliserna, bra kontakter att ha och de hade det nog ganska tråkigt, bara stå där och vakta.
   Ängeln blev riktigt söt med min mössa, fast min jack får hon inte😉.
   Vad skrämmande att få ett sådant mail, fast bra upplysning. Jag tror, att det skulle visat sig nu om du var smittad, men jag vet ju egentligen inte så mycket om detta. Bra replik av sonen, ha,ha
   Låter väldigt vacker, även om det är kallt.
   Trevlig lördag!

   • Blomsterbönan skriver:

    Det var en personal hos en kund som har enormt säkerhetstänkande så jag tror alla som befann sig i huset en speciell dag fick detta mail och jag var inte speciellt nära någon när jag var där men jag tycker det är toppen när covid tas på allvar! Om jag klarar mig så tänkte jag skicka tillbaka till denna kund att jag inte blev smittad. Kan vara skönt att få klart för sig, jag skulle INTE vilja vara orsak till att nån blir svårt sjuk.

   • Lena i Wales skriver:

    Man kan i dessa tider inte säja annat än säkerhetstänkandet är viktigt, fast alla inte riktigt verkar förstå det, tyvärr. Min stora fasa är att ge smittan vidare, hemsk känsla.

 2. Madame skriver:

  Godmorgen Lena
  Det er flot at I så langt med vaccinationerne! Her er vi langt bagud.
  Dejlige billeder fra Braemar og fra det skotske højland.
  Ha’ en rigtig god weekend, take care

 3. Märtha skriver:

  Visst blir man ”coronatrött”, men vad göra? Jag försöker tänka på pappa som var ute i kriget 1939 – 1944, visserligen med lite ”pauser” emellan, men ändå i beredskap (alltså mellan 22 och 27 års ålder). Har läst om det sista stora anfallet han var med om, och den läsningen var så pass hemsk att… Nåja. Vi har ju inte så stora stängningar här, men att gå på språkkurs via datorn börjar bli tjatigt. Vaccineringen går långsammare här i landet, doserna verkar komma stötvis och ännu är det inte 70+ gruppens tur här i stan. De skotska högländerna verkar intressanta, och minusgraderna där är ju i klass med det vi upplevt de senaste dagarna! Nu är här nästan shortsväder, -4,8! Ha det gott med Valentine!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag tror att vi är många som är coronatrötta, men som du säjer, vad kan man göra.
   Så hemskt det måste varit under detta fruktansvärda krig, måste vara jobbigt att läsa.
   Det verkar gå långsamt i Sverige också, men här rullar det på bra.
   Skottland är mycket vackert, väl värt ett besök.
   Vad skönt om det blir lite varmare för er.
   Trevlig weekend!

 4. Vilka vackra bilder!
  20% vaccinerade av alla redan – bra! Wales väldigt mycket snabbare än Sverige beträffande leveranser av vaccin. Sedan har vi väl alla drabbats av förseningar från både Moderna och AstraZeneca. Nåväl det är ju på gång!
  Ha en fortsatt fin helg!
  //Lena

 5. Berit Häger skriver:

  Hej!
  Självklart blir det semlor på tisdag! Annars blir jag förvånad. 😃 En sådan ljusglimt i coronamörkret vill du väl inte missa?
  Kram och hälsningar från ett snöigt Marstrand!
  /Berit

 6. Susie Bloom skriver:

  Så avundsjuk man blir när man ser att ni har barmark och tidig vår! Här är det hemskt mycket snö och ända tills igår var veckan hemsk med ner till -11 grader. Fast igår vände det och nu är det bara ett par som tur är.
  Just i Braemar i Scotland har vi bott en natt på B & B där dom hade en stor hund som envisades med att sitta i mitt knä när vi satt i TV-rummet. Först var det mysigt, men sen blev det lite jobbigt för han var så tung. Vi var inne i byn och åt middag, sån där Mulligatauwny (?) soppa. Det var ett ställe som hade hundratals med whisky – men vi dricker inte starksprit utan enbart vin så dom blev lite besvikna på oss. Dagen efter åkte vi på småvägar genom Cairngorms till Aviemore och det var fint, men annars gillar vi inte Scotland så där jättemycket. Är lite för ödsligt, föredrar England och Wales…..
  KRAM/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Ca 4 minus idag och de talar om snö under några timmar i eftermiddag, men det blir kanske inte av och troligen inte mycket heller.
   Skön om det blir lite varmare hos er, det kan ni behöva efter denna vargavinter ni haft.
   Vad kul att ni varit i Braemar så du känner igen dig. Ett trevligt litet ställe med mycket turism, är ju ganska glest befolkat i detta område.
   Skottland är vackert, men som du säjer väldigt ödsligt också.
   Roligt att du föredrar Wales, det gillar jag!
   Kramar!

 7. anonym skriver:

  Roligt att läsa litet om Skottland som omväxling! Där hag vi varit, men du vet ju att Wales står på vår lista när vi kan resa igen.
  Shrove day – festligt, det är vår bröllopsdag men vi tänker inte äta pannkakor!
  Vi har superkallt i Skåne, har haft tvåsiffrigt minus på nätterna i ett par veckor nu – mycket ovanligt! På dagen går det upp till ”bara” 4-5 minus.
  Här är det tröttsamt med så olika budskap avseende vaccinet. Min mamma som är 96 och som bor i egen lägenhet fick igår sin spruta nr två. Skönt att det fungerar iaf för de allra äldsta. Jag som inte fyllt 70 får vänta såklart.
  Läste idag i tidningen att Stonehengemonumentet tydligen kommer från Wales. Av någon anledning flyttades alla dessa stenar 30 mil till Stonehenge. Intressant, man vill veta varför…..
  Jag kommenterar som anonym, har insett att då fungerar det att kommentera mellan Blogspot och WordPress.
  Trevlig helg
  Lotten
  Franskafikon.blogspot,com

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar att jag plockar in lite Skottland också. Såg min möjlighet när jag såg den låga temperaturen i Braemar.
   Hoppas verkligen att du kan komma till Wales, det är väl värt ett besök.
   Kanske blir det en festmåltid denna dag istället?
   Det verkar ha varit extremt kallat i hela Sverige och många är trötta på det nu.
   Det verkar ha varit problem med vaccinet i Sverige, men skönt att din mamma fått sina sprutor.
   Jag hörde också talas om detta. Det har diskuterats förr, men lite kul att är allt.
   Konstigt att det går lättare att kommentera som anonym. Bra att du skrev längst ner vem den anonyme är. Dig släpper jag gärna in!
   Skön helg!

 8. Karin skriver:

  Mycket igenkänning och många minnen som poppar upp för mig här! Pannkakor med citron och socker till exempel. Som är så gott! Det brukade jag ofta få i Östafrika. Kenya och tidvis Tanzania var ju under brittiskt styre och har anammat (eller påtvingats) många sedvänjor från England. En del av dem är ju riktigt lyckade, som hotellfrukostarna och som sagt pannkakorna med citron och socker.

  Trevligt mer turen till Skottland! Som fd färdledare och guide känner jag igen mig där också! En av de stora fördelarna med de jobben var ju alla trevliga regelbundna kontakter som man byggde upp med hotell- och restaurangägare, busschaufförer, olika servicepersoner på ofta besökta resmål. Trevligt med en ”egen bobby”!

  • Lena i Wales skriver:

   Vad roligt att inlägget ger dig fina minnen, det glädjer mig. Mycket är säkert kvar från kolonialtiden fortfarande. Jag är citrursallergiker, så inget för mig tyvärr.
   Jag visste inte att du också varit reseledare, intressant. Det är så viktigt med alla dessa kontakter, gör jobbet så mycket enklare.
   Jag gillar ”min Bobby” och han verkade gilla mig också.
   Ha det bra!

 9. Tove Elisabeth Olberg skriver:

  Nu blev dagen lunchmeny klar här; pannkaka med socker . Någon citronsaft finnes icke så det får jag pröva vid annat tillfälle. Väntar inte tills på tisdag :-)Handlar inte själv så jag får inget hem idag ändå.
  Låna ut sin mössa till ängeln är fint; blev en fin bild där – med och utan.
  Jaa, det må jag säga att leva i lock down som ni gör gör mig ödmjuk inför det faktum det innebär.
  Inte lätt hålla tålamodet på plats då. Många lessna, arga, uppgivna finns det runt om oss i vilket land vi än bor. Det tynar lite av och till i min tillvaro, men blogg och andra medier är ju en tillgång – så det går på något sätt efter omständigheterna bra för mig. Känner nog att min kreativitet är en fin vän att ha, än mer i dessa tider.
  Fint få läsa dit inlägg idag igen. Det där med vidgade vyer gör gott.
  Ha en fin helg Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Bra att jag kan inspirera dig!
   Jag älskar min ängel och vi har fått en mycket speciell relation.
   Efter omständigheterna ska jag egentligen inte klaga, men ibland blir det bara för mycket och man måste få ut det till slut. Jag är också så glad för min kreativitet, även om det blir lite för mycket ibland, men bättre det är tvärt om.
   Blogglandia är speciellt, ger så mycket, på många olika sätt.
   Trevlig helg!

 10. Marit skriver:

  Så vakre bilder du viser! Det er jo bra at dere har kommet langt i vaksineringen.
  God helg!

 11. Ingrid skriver:

  Kul att se lite bilder från Skottland. Jag tittar på Outlander just nu så jag kände mig riktigt hemma i det avsnittet av ditt inlägg.
  Här går det trögt med vaccinationerna p g a krångel med vaccinleveranserna. Jag hade tur som hann få igenom min bokning innan de stängde igen, för ännu är det många 80+ som inte fått boka en tid ens. Allt är inte bättre i Sverige minsann…..
  Kram, Ingrid

 12. Jag skulle verkligen vilja besöka The Highlands 🙂 Det ser så fint ut 🙂 Kanske kan vi få åka dit i år om corona-läget ändras 🙂

  Kul att läsa om pannkaksdagen, vi kommer nog att äta semlor då 🙂

 13. Ditte skriver:

  Förstår verkligen att du är trött på ”lock down”. Men det verkar ju hoppfullt nu om man får vaccinerat flera.
  Kanske slår du till med både pannkakor och semlor. Knepigt att välja. Man kan ju sprida ut det övr dagen och ta lite av varje.
  Fint att se bilder från Skottland. Vi har så fina minnen dit från den resa vi gjorde med dig. Och jag vill minnas att vi också var till Braemar.
  Här har vi idag haft ljuvligt väder. Inte ett moln och lite skön vårkänsla infann sig.
  Många tankar till dig.
  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Vi måste hoppas och det ser ut som vi snart får vårt vaccin.
   Ja, kanske blir det både semla och pannkakor, inte mig emot.
   Jag har också fina minnen tillsammans med dig i Skottland. Ja, vi besökte säkert Braemar och grinden till Balmoral.
   Låter härligt med sol, det vill jag också ha. Kan du skicka över lite?
   Kramar och sköt om dig!

 14. Jag kan tycka som du just att det är butikernas försäljningsjippo eg, men nu efter denna pandemi och som det är så känns det väldigt rätt med alla hjärtans dag i år att man visar extra uppskattning trots att man såklart kan göra det vilken dag som, Ståtliga ni är du och vakten

 15. bra att vara vän med poliser 🙂 Kallt i Göteborg, -15°C på morgnarna. Alla Hjärtans dag behöver inte vara kommersiellt, omtanke, baka en hjärte-kaka… Min morfar Walentin föddes den 15 februari 1902, vi träffades aldrig. Ha det fint

  • Lena i Wales skriver:

   Det har sina fördelar att ha bra kontakt med poliserna.
   Minus 15, det är mycket för Göteborg, oj, oj.
   Så rätt ang alla hjärtans dag, man kan göra något speciellt för någon.
   Walentin är ett fint namn, tycker jag.
   Ha det bra!

 16. skåningen skriver:

  Här är det kallt 10 minus
  Så bra att jag kan roa dig
  Ha en bra lördagskväll
  Kram!

 17. Znogge skriver:

  Visst är det så att affärerna är snabba att hänga på olika trender men det är ju upp till var och en att nappa eller inte. Jag har köpt en liten sak till husse för i tider som dessa ska man fira det som man kan, tycker i alla fall jag. Dessutom så går det knackigt för många butiker.
  Vilka vackra bilder från Skottland! Vi har bara varit i Edinburgh men jag skulle gärna göra ett återbesök för att se mer.
  Så skönt att så många är vaccinerade. Här i Sverige går det i snigelfart och tidsplanen kommer inte att hålla, det kan en amatör räkna ut.

  God lördagskväll!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, viktigt att fira så gott man kan och även gynna affärerna, fast här är alla stängda, så även det är svårt här.
   Skottland är fint och väl värt ett besök.
   Här går vaccineringen som på räls, än så länge.
   Skön söndag!

 18. farfar hebbe skriver:

  Ja nu har vi haft ett par jättefina dagar,kyligt på mornarna,men riktigt sköna grader när solen kommit upp..När man ser på dina fina Skottlandbilder,så förstår man att det kallas Highland.Det närmaste jag kommit dit är.Whisky.Highland Park 12 Years Tillverkad i Skottland, Highlands, Islands, Orkney..Haé Kram.

 19. Jo nog är vi trötta på pandemin och alla restriktioner. I Sverige är det inte så noga men för sin egen skull är man ju noga. Jag är imponerad att er vaccination kommit så långt. Här får man se i stjärnorna efter den än så länge. Vi har just sett sista säsongen på Outlander som är från Skottland och orten Inverness har förkommit många gånger. Såå spännade, vore kul att se platsen i verkligheten, ibland ger ju filmserier upphov till turistmagneter. Finns slottet Leoch nånstans där i verkligheten?

  • Lena i Wales skriver:

   Vi är nog många som är trötta på pandemin, men bara att kämpa vidare.
   Vaccineringen går som på räls här. Jag är mycket förvånade att det funkar så bra.
   Jag har inte sett serien, men borde nog göra det. Har ju varit så mycket och jobbat i Skottland och skulle säkert känna igen en del. Inverness har jag besökt många gånger.
   Leod Castle finna ganska nära Inverness, kan vara detta, men Leoch castle har jag inte hört talas om.
   Skön söndag!

 20. Fantastiskt vackert där uppe och vilken vårbild i trädgården!
  Är skolorna helt stängda sedan innan jul? Inte ens distansundervisning? Det är ju inte bra på något sätt…

  Trevlig helg! Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Skottland är vackert, liksom Wales.
   Känns lite vårlikt här nu, fast igår snöade det eller vad man nu kan kalla 10 snökorn.
   Skolorna är stängda, men man har viss distansundervisning. Tyvärr har många barn ingen dator eller laptop hemma och har svårt att göra arbetet på telefon och flera ställen har dålig mottagning, så många har problem.
   Skön söndag och kramar!

 21. Geddfish skriver:

  Långt om länge har dagen skridit och jag läste nu ditt inlägg.
  I morse hade jag minus 16 grader, kallaste hitintills. Sen har jag h aft att göra hela dagen och mitt på kunde jag ta en powernap på balkongen under mössa och filtar, i solens sken!
  Inget sker här i morgon. Jag önskar alla ❤ ❤ till mina närmaste i familjen och mina vänner, ävensom dig, Lena!
  Kram!

 22. motionochfritid skriver:

  Så härligt med vårtecken även om ängeln behöver mössan ibland. Vackert med fjällen, börjar längta dit.
  Ha det fint!

 23. Anita skriver:

  Hm, pannkakor med citronsaft och socker … vet inte om det lockade riktigt. Föredrar nog semlor 🙂 Ska bli spännande att se vad det. blir hos dig. Vet ju att du gillar semlor men maken kanske har andra önskemål så det kanske blir lite av varje.
  Ja i Skottland kan det vara kallt. Härligt med dina bilder därifrån. Älskar landskapet där precis som Wales. Och bilden på dig med ”din Bobby” var jättefin.
  Här har värsta kylan gett sig nu. Bara minus 6 grader imorse och det börjar så smått droppa lite här och var. Men plusgrader spås inte riktigt än. Men solen värmer …
  Nu väntar vi på vaccin. Skönt att höra att det går framåt hos er. Det gör det här också även om det känns som det går långsamt.

  Kramar och fin söndag till dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Älskar semlor, så det blir troligen detta, men kanske också pannkakor med sylt. Vi får se!
   Skottland och Wales har många likheter.
   Skönt om det blir lite varmare hos er, det behöver ni.
   Här rusar det fram med vaccinet, så det finns hopp.
   Skön söndag och massor av hjärtan till dig!

 24. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Firar inte alla hjärtansdag speciellt, men ett litet hjärta med chokladpraliner kom maken hem med, de skall vi mumsa på till fikat. Vackra bilder från Scotland, var alldeles för längesedan jag besökte Edinburgh med omnejd. Tycker det är intressant att läsa om hur man hanterar Covid hos er. Det är så stor skillnad, trots att vi har restriktioner, så kan man leva ganska normalt ändå. De flesta väljer att hålla sig undan andra för att undvika att bli smittade, men det är fritt fram att gå och shoppa, och att gå på restaurang. Vaccineringen går inte så fort som det var planerat, men det beror på att leveranserna inte kommer i den takt det var tänkt. Vi får vänta tills det är dags, inte så mycket annat att göra. Soligt och fint fortfarande hos oss, och snön är kvar trots lite varmare temperatur.
  Ha det fint /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Så fint av maken.
   Skottland är vackert, liksom Wales.
   Ja, vi lever så olika mot i Sverige. Vaccineringen är i full gång här, hoppas den trenden varar.
   Igår regnade och blåste det hela dagen. Idag ser solen ut att försöka titta fram.
   Ha det bra!

 25. åsa skriver:

  Fina bilder från Skottland.
  Vet inte men tänkte lite på den norska naturen… kanske jämförbart med Nordnorge?
  Pandemin och ökad smitta… det är inte roligt.

  • Lena i Wales skriver:

   Skottland är vackert. Finns vissa likheter med Nordnorge, fast Skottland har inte alla dessa vackra fjordar.
   Nej, inte roligt med denna smitta, bara att försöka göra det bästa av det vi har.
   Ha det bra!

 26. Thalassa skriver:

  Så fina foton – som alltid! Roligt att via bilder få besöka Skottland! Har aldrig varit där IRL. Ja, coronatrötta är vi alla, och reslust har många av oss, men jag känner – rätt resignerat – att det bara är att avvakta. Ser ju i grupper på FB att många börjar boka biljetter för sommarsemester i t ex Grekland, och flygbolag och resebyråer skickar massor av mail med erbjudanden. Så mycket trassel som många hade förra året kommer jag dock att fortsätta avvakta.
  Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Skottland är vackert, till vissa delar väldigt likt Wales och Irland.
   Jag avvaktar också med planer, känns som man är så sårbar och kan bli så ledsen när det går fel.
   Ha det gott!

 27. Titti skriver:

  Halloj Lena! HELT UNDERBARA bilder (som vanligt!) Ja Braemar ser magiskt ut!! Ja coronan ja…nog har den ställt till det för oss alla. Ja vi får väl hoppas på det där vaccinet nu…
  Vintervit kram från Titti

 28. Veiken skriver:

  Grattis till er som redan har vaccinerat så många invånare mot covid. Här är det bara ca 4% som fått en dos. Det kanske inte är så dumt med brexit i alla fall. EU är en koloss på lerfötter.
  Som du vet har jag besökt de skotska högländerna. Tur med vädret hade vi och naturen är fantastisk!
  Ha det fint! Nu väntar vi på plusgrader så fröken Vår kan förbereda sig!

 29. Ama de casa skriver:

  Vilken härlig bild på dig och din Bobby! Härligt att våren börjar göra sin entré också 🙂

  Ha en fin start på veckan!

 30. Kommer du till Gotland blir du nog ”ökänd” 😉
  Då börjar det nära sig din första dos. Här tog det plötsligt slut i ”förrådet”.
  23 minus. Jag trodde inte det kunde bli så kallt bland ”dina öar”. Men efter att ha läst på inser jag möjligheten. Braemar ser mycket lockande ut.
  Vårkänslor och hopp. Två extra viktiga ord och begrepp i dessa tider.
  Tror jag föredrar sylt och grädde. Tippar på att ska mumsa på en semla imorgon. Rätt eller rätt? 😉
  Hälsingar från ett soligt Visby

  • Lena i Wales skriver:

   Ökänd, den var bra😀!
   Jag kan avslöja att det faktiskt är väldigt nära nu med första dosen.
   På höga höjder i Skottland kan det bli kallt och mycket snö, men inte i södra UK.
   Ja, vårkänslor och hopp är så viktiga ord nu.
   Jag tror du har rätt ang semlan, hi,hi!
   Hälsningar från ett molnigt Wales!

 31. Minton skriver:

  Skottland skulle jag rest till för några år sedan men den blev inställd. Har varit på Irland och Cornwell och jag tycker det var vackert. Numera resar jag inte p.g.a diverse sjukdomar men jag har varit på mina önskeresor.
  Ingen vaccination ännu men jag hoppas det blir snart.
  Tack för ett intressant blogginlägg och fina bilder.
  Kramar från oss

  • Lena i Wales skriver:

   Skottland, Wales och Irland har sina likheter, vackra, gröna och kulliga länder.
   Vad tråkigt att resan blev inställd, men det händer ibland, jag vet som reseledare.
   Roligt att du gjort dina önskeresor.
   Trevlig att ha dig med mig i blogglandia!
   Kramar!

 32. gertieresor skriver:

  Lätt val för mig…pannkakor förstås, då jag inte tycker om semlor!
  Härligt med bilder från Braemar och högländerna, där känner jag igen mig. Balmoral har jag däremot inte sett, möjligtvis på håll, men är inte säker.
  Visst längtar vi efter vaccinet, men, men, förseningar och oklara besked gör en inte, varken hoppfull eller glad.
  Ha det gott!

 33. Anette.h0 skriver:

  Oj, -23°!! Så kallt trodde jag nog inte att ni kunde ha.
  Det går undan med vaccinerandet där hos er, hoppas nu att det gör stor skillnad och att viruset ger vika. Här går det mer långsamt, mest pga försenade och uteblivna leveranser. Själv ska jag få min andra dos i morgon. En fördel med att vara utlånad 😉

 34. Åh tack för att du förmedlar lite vårkänsla. Jag längtar efter att få se det gröna nu…
  Så söt ängeln blev i mössan, hen såg genast varmare ut 🙂
  Jag blir så sugen på att resa lite i dina trakter och även Skottland, ser galet vackert ut!
  Vad roligt att bli igenkänd som reseledare så där 🙂
  Undrar just om det blir semla eller pannkaka för dig idag? Kanske båda 😉 På tal om att stoppa i sig, vi dricker också övervägande cava av något slag när det ska drickas bubbel, champagne blir det bara då och då ibland.
  Ha en fin tisdag och tack igen för all omtanke vid min mammas bortgång. Kram.
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Här är grönt så det förslår.
   Visst är min ängel gullig med mössa på.
   Skottland är vackert, nästan lika vackert som Wales😉.
   Jag var igenkänd på många ställen runt i Europa, alltid bra att ha kontakter här och där.
   Kanske blir det båda, vem vet😀.
   Hoppas det känns lite ljusare nu.
   Kram!

 35. Anni skriver:

  Här ska mina grabbar få semlor idag. Kanske att jag äter en jag också, men jag tror att jag håller mig till mandelmassan (har gjort egen). I söndags gjorde jag ett pannacottahjärta till efterrätt, man måste ju inte shoppa för att visa sin kärlek.
  Det kommer att bli intressant att se utvärderingarna av olika strategier och annat när pandemin förhoppningsvis klingat av. UK och Belgien är så hårt oerhört hårt drabbade trots rigida nedstängningar. Skönt att höra att vaccineringen går framåt med rekordfart. Här är det väldigt olika i olika regioner, vissa delar av landet har över 17% vaccinerade, andra knappt fem.
  Dina bilder från Skottland ger mitt resesug ny styrka, tror jag får kika lite på mina bilder från sist vi var där.
  kram ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Kan avslöja att det blev både semla och pannkakor här idag, mums.
   Nej, man kan visa kärlek utan att shoppa, som min man som ritade ett födelsedagskort till mig istället för att köpa ett, även om det berodde på att han glömt köpa ett😉,
   Ja, sak bli spännande att se utvärderingen. Här i Wales har dryga 25 % vaccinerats, bra, tycker jag.
   Kul om du känner igen dig från Skottland, vackert där också.
   Kram!

 36. wiolettan skriver:

  Härligt att läsa dina inlägg och se alla fina bilder av naturen och annat. Bergen är ju helt underbara.
  Snygg mössa du har, som ängeln fick låna. En sådan skulle jag kunna tänka mig, jag passar inte i mössor annars.
  Att ha en polis hos Drottningen som pojkvän, inte dåligt.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Det är vackert i Wales.
   Jag gillar min mössa, men lånar gärna ut den till min kära ängel.
   Det vill till att se över sina kontakter😀.
   Idag har jag lyckats kommentera hos dig. Du kan se på min kommentar hur jag gjorde.
   Stora och varma kramar!

 37. Pingback: WALES – MONMOUTH 55 – Hur ser det ut i våra affärer? Har det snöat mera? | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s