WALES – EN HISTORISK DAG och VACCIN

Lördag igen och bloggdags! Torsdag var en historisk dag, vad gjorde jag?

Vaccinering

I onsdags berättade jag att jag på torsdag skulle göra något mycket speciellt och så blev det. Många av er gissade vad det gällde och ni hade helt rätt.

Det var dags för den första sprutan mot covid.  Sprutorna ges på vanliga läkarcentraler, men de räcker inte till, så man använder idrottshallar lite här och där också. Vi fick tid på en av dessa i Newport, ca 30 min hemifrån…

…vi kom ganska tidigt för att hinna med en promenad innan, men gick först och kollade exakt vart vi skulle. Det visade sig att det var ganska tomt just då, så vi fick komma in direkt…

…inne i idrottshallen fick man inte fotografera, vilket jag helt respekterar.

Vi visste inte förrän vi stod vid dörren vilken typ av vaccin vi skulle få, men det blev Astra Zeneca. Det är ju väldigt omdiskuterat vilket som är bästa o s v , men den debatten går jag inte in i. Jag är bara glad att jag fått min första spruta.

Först fick man anmäla sig en gång och t o m uppvisa legitimation, vilket säkert var knepigt för många, eftersom alla inte har någon sådan, fast det kanske gick bra med det vanliga uppvisandet av en räkning som leg, jag vet inte. Jag visade mitt brittiska körkort.

Sedan till ett bord där en vänlig man stod och berättade för oss vad som skulle hända. Vidare till nästa bord, där man igen fick uppge namn, adress o s v och sedan köa upp för själva sprutan.

När jag trädde in i idrottshallen kändes allt så surrealistiskt, folk med masker, även militärer utposterade. De tas inte in för strida eller hålla ordning, utan för att hjälpa till med skrivbordsarbete, men de hade uniformer, kakifärgade. Fick bilder på näthinnan av en fotbollstadium i Chile med militärer utposterade, helt obefogat kom bilderna, framför mig. Var är jag? Vad är det som händer? Helt plötsligt inser jag att jag är med om något historiskt, leva i en pandemi och ta en spruta. Tårarna började trilla ner för kinderna och jag hade svårt att få slut på dem. Känslorna tog över förnuftet.

Jag var nog lite spänd. Jag är inte rädd för sprutor, men i dessa dagar vill det inte mycket till för att känslorna rinner över. Jag är inte van att var bland folk på detta viset, även om alla höll avstånd och hallen var stor rymlig, så var det kusligt, men också spännande på samma gång.

Så var det dags att ta sig till ett bord med personal som skulle ge sprutan och så fick man uppge samma uppgifter igen. Själva sticket kändes inte ens. Tillslut fick man sitta ner i 10 minuter för att se att inget konstigt skulle hända med kroppen…

…så kom jag ut till slut. Med ett litet klistermärke på jackan, där det stod att jag tagit vaccinet. Det låg en bunt med klistermärken på ett bord vid utgången och jag tog ett och satte på jackan. Kände mig som ett barn som varit hos tandläkaren och fått ett klistermärke för man varit så duktig. Barnsligt? Ja, men i dessa tider är det inte läge för att tappa sitt barnasinne!

Hur kände jag mig efter? Helt okej de första timmarna, men på kvällen kändes kroppen stel och jag blev väldigt trött och sov konstigt nog inte så bra, hade konstiga drömmar. Det var inte fullmåne, så det var inte det det berodde på. På morgonen kände jag av att jag hade en kropp, hade inte ont, men småvärk lite överallt. Huvudet var tungt, som om jag var bakfull, vilket jag inte var. Två små glas vin mellan 18 och 19 kvällen innan ger inte bakfylla. Under dagen var jag trött och lite håglös, hade inte lust att göra något alls, vilket jag heller inte gjorde. Det finns fördelar med att var pensionär, man bestämmer själv när och om man vill göra något eller inte. Dessutom regnade det och blåste kraftigt hela dagen, så inga krav på att göra något alls.

Ungefär samma symtom som när jag tog influensasprutan i höstas.

Hur många har fått vaccinet i Wales? I torsdags var antalet 822 000, drygt 26 % av befolkningen som fått första dosen, samt 19 000 som fått andra dosen.

Hur är smittoläget? I Wales har man nu 84 fall / 100 000 invånare, denna siffran låg strax innan jul på 600 / 100 000, så siffrorna går ner!…

…efter denna stora upplevelse ”gick vi fel” i Newport, så det blev en skön promenad.

Newport är ingen rik stad, utan en gammal sliten hamn- och stålindustristad. Än värre ser den ut i lockdown…

…men det finns också några få platser som är lite extra, som denna, en hyllning till kvinnorna under 1:a världskriget…

…i en gångtunnel finna dessa vackra mosaik, men…

…så här ser det ut i verkligheten, massor av klotter och graffiti. Viss graffiti kan var vacker, men det är inte denna, bara klotter…

…tyvärr är detta heller ingen ovanlig syn, skräp slängt lite överallt…

…däremot är det fint längs floden. Denna bild tagen västerut, mot havet och…

…denna österut, inåt land, med vackra kullar i bakgrunden…

…det finns en del mer lyxiga lägenheter längs floden och i bakgrunden ser man den så annorlunda Transporter Bridge.

Vädret var en blandning av sol och moln, men igår regnade det hela dagen och idag ska det regna hela dagen, inte så kul. Temperaturen låg på +7 grader igår vid middagstid.

Om ni vill veta mer om Newport, så kan ni läsa Newport 1 och Newport 2!

Var ligger Newport?

Trevlig weekend!

 

Detta inlägg publicerades i Besökta platser, Socialt. Bokmärk permalänken.

90 kommentarer till WALES – EN HISTORISK DAG och VACCIN

 1. Blomsterbönan skriver:

  Stort grattis! Vad skönt! Är nästa spruta inbokad också? Snart kan du träffa dina barn och barnbarn.

  Jag förstår att du blev rörd, det känns ibland som det är krig och inte pandemi. Sen har du ju knappt sett folk på ett år, inte konstigt att det känns märkligt. Haha, vad roligt med klistermärket, check på henne ✅

  Jag fick ju smittspårningsmail och igår var det två veckor sedan jag träffade den smittade så det verkar ha gått bra för mig, jag är frisk som en nötkärna.

  Jag brukar gå på bokrea åt mig själv och min mamma som har reumatism och problem att ta sig fram (vi är båda boktokar) och i år tänkte jag att det blir väl säkert inställt. Vår glädje när vi insåg att det blir av, om än lite annorlunda, var enorm! Jag har förbokat åt oss båda, sen hämtar man upp i butiken. Man kunde välja att hämta utanför och betala med swish, som en drive in. Så smidigt och säkert så på onsdag klockan 19:00 ska jag göra det. Jag funderade på när jag var på köpcentrumet sist och det är ett år sedan nästa fredag. Min älskade kompis Anna passerade Örebro på väg hem till Småland. De hade varit på begravning i Hällefors och vi möttes upp där med familjerna. Tonåringarna hade sportlov. Jag är fantastiskt glad att vi åt den lunchen för sen brakade allt lös!

  Jag är inte mycket för att shoppa (”undantag bokhandel och handelsträdgård) men det ska rentav bli roligt att hämta några kassar böcker. Kraven är väldigt små just nu…

  Än en gång grattis och trevlig lördag! Så glad för er skull!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, jätteskönt att ha kommit i gång med vaccineringen.
   Andra sprutan är inte inbokad ännu, så vi får se när det blir av.
   Jag ser fram emot att se familjen, men vill nog att vaccineringen ska vara gjord i Sverige också innan jag kan komma dit.
   Det var en mycket surrealistisk upplevelse där i hallen, men det funkade ju bra.
   Klistermärket var en liten kul grej, tycker jag.
   Vad skönt att det gick bra för dig.
   Vad bra att de ordnat med bokrean så bra.
   Köpcentrum är nog något man ska undvika, om man kan. Inte anade vi för ett år sedan hur detta år skulle bli.
   Ja, vi har väldigt små krav numera, hoppas det fortsätter, inte pandemin, men att bli glad för det lilla.
   Härligt att du gläds med mig!
   Trevlig helg!

 2. Marit skriver:

  Så fint at du har fått din første vaksine. Her tror jeg at vi får den i april. Det er noe historisk over dette ja, og forrige pandemi var spanskesyken. I 1918. Vi får håpe at dette hjelper mot Covid19.
  Flotte primula og crocus hos deg.
  God helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag är själv överraskad att vi fick vaccinet så snabbt.
   Ja, det kändes lite historiskt och hoppas att vi inte få uppleva det igen.
   Det känns att våren är på gång här, även om det blåser och regnar här idag.
   God helg!

 3. Helena skriver:

  Vad skönt att ni har fått sprutan! Vi längtar här. Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan”folkskyggheten” som man har dragit på sig går över? Jag har varit i Bristol en gång och minns fin graffiti. Såg att det låg nära Newport. Trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja det känns skönt att vaccineringen har börjat med vaccineringen, känns som livet tar ett nytt spång.
   Lite oroande med folkskyggheten, men den kanske går över.
   Bristol är bara en halvtimma från Newport, fast i England.
   Trevlig helg!

 4. Biggeros skriver:

  Gratulera till första vaccindosen!! Vilket märkligt tillstånd vi befinner i oss i. Känsligt och laddat stund och dessutom att se alla militärklädda. Skönt att du mår bra nu och att det inte blev värre symtomer efter vaccinet. Min dotter fick lindriga symtomer efter andra dosen.
  Klotter kan vara fint men inte dessa.
  Annars är dina bilder tjusiga på vyn omkring dig.
  Trevlig lördag Lena
  Kram ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Tack, det känns skönt att ha kommit igång.
   Ja, vilken annorlunda värld jämfört med ett år sedan, knepigt.
   En mycket konstig känsla att stiga in i hallen.
   Igår var jag slö och kände att jag hade en kropp, normalt brukar den inte göra alltför väsen av sig, hade inte ont, men kände att den fanns.
   Roligt att du gillar mina bilder!
   Kram och trevlig helg!

 5. Märtha skriver:

  Hej från -4,6, smått snöfall! Här får vi vänta på sprutan, GB har kommit mycket längre än andra länder med vaccineringarna. Prognosen för vår stad är att 75+ blir vaccinerade i mars, 70+ i april. allt beror på tillgången på vaccin. Bara att leva vidare, i försiktighet… Mosaikerna är fina, men oj, så ödsliga stadsbilderna ser ut! Och vårbilder… Här endast snö utanför fönstret, en hare har varit och kollat om gullregnet går att äta. Får lov att kliva in i snöskorna och kolla harspår i nysnön på eftermiddagen… Ha det gott i våren!

  • Lena i Wales skriver:

   Inte mer snö, det vill ni väl inte ha, men temperaturen verka gå ner.
   Läget i Finland verkar var liknande som i Sverige. Lycka till!
   Eftersom alla affärer är stängda var staden tom, så det kändes säkert att gå runt.
   Grönt och vårblommor här.
   Våren kommer till dig också, även om det dröjer ett tag!

 6. Lisbeth skriver:

  God morgon, vilken härlig historia du kan göra av din upplevelse med en spruta👏👌❤️

 7. Anita skriver:

  Stort grattis till första sprutan Lena! Och jag förstår din reaktion. Det är ju verkligen en historisk och stor händelse. Och jag tror säkert att vaccinet från Astra Zeneca kommer att vara bra. Här har det beslutats att Astras vaccin inte får ges till personer över 65. Får se om det beslutet står fast. När jag kommer att få vaccin vet jag inte. Det är min husläkarmottagning som ska hålla i det och än så länge har dom inte fått leveranser. Men jag är ju van att hålla mig isolerad så jag bara fortsätter med det tills det är dags. Ingen idé att gå omkring och hetsa upp sig för att det drar ut på tiden. Det blir när det blir.
  Fantastiskt vackra mosaiker! Den med blomsterförsäljningen, kvinnan med barnvagnen och mannen med hunden var verkligen fin. Så klara fina färger. Den andra var också fin men det första blev min favorit.
  Och hu, så mycket skräp. Jag tycker ibland det kan se skräpigt ut här men det är ju ingenting mot det i din bild. Men det kanske var extremt just där också. Fina promenadstråk vid floden i varje fall och det var roligt att du tog oss med på en liten promenad i Newport. Och framför allt, att vi fick veta om hur vaccineringen går till hos er.
  Till sist … bilderna på dina primula och krokus är så, så ljuvliga! Här har vintern släppt sitt grepp och det är plusgrader. Jag längtar sååå efter dom första vårblommorna 🙂

  Varma kramar och fortsatt fin helg till dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Anita! Det känns bra att ha kommit igång.
   Allt kändes så konstigt i denna hall, inte bara negativt, men overkligt, på något sätt.
   Jag kände att, när vaccinet kommer, så kommer det, och här blev det tidigare än jag trott.
   Gillar mosaik och kakel och dessa är vackra, även om omgivningen inte är det.
   Jag tycker det ser väldigt rent ut i Sverige, men då har jag ju detta att jämföra med.
   Det känns mycket vår här, även om det regnar och blåser idag.
   Lördagskramar och trevlig helg!

 8. Berit Häger skriver:

  Grattis till första sprutan! Här går vi och längtar, men det kommer att dröja ett tag innan det är vår tur. Man är inte riktigt klar med de som har hemtjänst och personal ännu, och 80+ har precis fått börja boka. Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack, skönt att ha kommit igång.
   Tråkigt att det går så trögt i Sverige med vaccineringen. Här gick det fortare än jag vågat hoppas.
   Kramar!

   • Berit Häger skriver:

    Sverige (och EU) har ju inte fått vaccin i den omfattning som vi har blivit lovade av bolagen. Storbritannien var snabbare på att godkänna vaccinerna och har dessutom behållit det vaccin som Astra Zeneca har tillverkat inom landet. Vi får väl hoppas att tillverkningen snabbas på, då blir det snart vår tur.
    Hopas du mår bättre efter vaccinet nu. Hörde att det bara är några hundra rapporterade fall av biverkningar av Astra Zenecas vaccin i Storbritannien, trots att man ändå hör att det är många som drabbas. Hur är det, samlar myndigheterna in uppgifter om era eventuella biverkningar?

   • Lena i Wales skriver:

    Ja, vi kom igång snabbt här.
    Ja, myndigheterna samlar in information, men inte av alla, så hur resultatet blir av uppgifterna är svårt att säja.

 9. Geddfish skriver:

  Vilken historisk dag! Grattis till första sprutan och nu kan du se framåt till att få träffa de dina 😀 Jag längtar också!
  Rörande berättelse om denna händelse. Ja, det är så overkligt verkligt detta med pandemin. Militärer och en massa folk, det ger ju lite krigskänsla. Men britterna är duktiga på att vaccinera folket, må jag säga. Här känns det långt kvar.
  Vackra blomsterbilder som du bjuder på och som gör mig glad i detta gråa tråkväder som jag har idag. Men jag ska iväg och göra något skönt idag, måste unna mig lite välmående.
  Trevlig lördag nu Lena, må så gott och kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det kändes som en historisk dag och skönt att ha kommit igång med vaccinet.
   Allt känns närmare något positivt nu.
   Det har gått så mycket bättre här än jag trodde det skulle göra. Tråkigt att det går så sakta i Sverige.
   Lycka till med välmåendet!
   Lördagskramar till dig från mig!

 10. Franska Fikon skriver:

  Grattis till vaccineringen! Det är verkligen något stort, vi hoppas ju att det kommer att påverka vårt liv drastiskt till det bättre! Jag får nog vänta till april tror jag…
  Fina mosaiker, himla trist med klottret runt omkring.
  Trevlig helg!
  Lotten

 11. Veiken skriver:

  GRATTIS! GRATTIS! Här går vi i väntans tider. Vaccinationen går med snigelfart här, tyvärr! Det blir väl vår tur också så småningom! Min man har fått brev från vårdcentralen att han ska få, men dom visste inte när. Dom går strikt efter personnummer. Äldst går först!
  Jag väntar på mitt brev!!
  Ha det bäst som nyvaccinerad!

 12. Ingrid skriver:

  Grattis till att ha klarat av spruta nr 1. Jag kände inte av den alls, annat än att jag sov dåligt första natten, men det var nog bara för att jag var så speedad över händelsen. Få se vad som händer när jag fått den första på måndag. Många säger att man har fått symptom just efter spruta nr 2. Jag fick Pfizer och ger man inte Astra Zeneca till äldre.
  Ha en skön helg1
  Kram, Ingrid

 13. Madame skriver:

  Så fine vårblomster du har, Lena.
  Hvor er det dejligt, at du blevet vaccineret mod corona, men jeg er ked af, at du fik det dårligt! Min engelske fætter og hans kone fik præcis de samme symptomer som dig.
  Her er der lang udsigter til at blive vaccineret, idet vaccinerne er blevet forsinkede.
  Ha’ en rigtig god weekend, take care

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, här ser det ut som vår, även om det regnar och blåser idag.
   Så skönt att ha börjat vaccineringen. Det är vanliga symtom efter sprutan.
   Så tråkigt att det går så långsamt med vaccinet. Hoppas du får det snart.
   Take care!

 14. Minton skriver:

  Grattis till vaccinationen. Vi har inte börjat hos oss.
  Blommorna är så vackra och jag längtar. Vi har +5 och takdropp så det känns lite vårligt.
  Kramar från oss

 15. Monica skriver:

  Förstår dig, ibland brister det som att gå sönder och man vet aldrig när eller vad som gör det. Jag är lite tuff av mig, :-), jordnära kan man säga och varit inom så mycket akut i jobbet och handlar logiskt. Men en dag, jag glömmer aldrig, ringde det på dörren och det stod en liten ängel där, 11 år, lyste som solen när jag öppnade. En flicka som lekt så mycket hos oss, sjungit, spelat teater med vår dotter, haft långa procedurer innan de somnade, de skrattade i timmar, ett par år sen i lågstadiet tillsammans, så iväg till land långt långt bort, totalt främmande för henne, inget hört på flera år och hon stod där! Jag brast, gick lite sönder, vänta, jag ringde genast kära dotter som var hos kompis, flickan var med släkt gällande en begravning dagen efter och rymde till oss på egen hand. Och vi har inte setts mer. Hon var superbegåvad men det blev inte de möjligheterna hon drömde om. Och jag grät så jag skakade i eget rum sen. Och detta är också konstigt som sker nu och med den utrustning de har, minns efter Brexit alla kpistmän på gator och torg. Och vi får hoppas vi kan komma ur och framåt i detta. Gått på föreläsningar och läst mer och mer om influensaviruset, spanskan, det dog ut efter 3 år, krympte ihop, muterade inte mer, fäste inte i människan mer och ingen mer drabbades. Annars liknar dagens mycket den. Vi får hoppas på det bästa och viktigast av allt är att inte hosta på någon eller utsättas för det. Idag kommer resultat om den forskningen att det är den allvarligaste smittfaran men folk med sunt förnuft förstått det. Där är munskydd räddningen. Ha en bra helg och hoppas sprutkänningen försvinner snabbt.

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för din kommentar!
   Rörande att läsa, tack för att du delar med dig.
   Fascinerade också det du skriver med den kunskap du har.
   Idag har varit mycket bättre, men jag har inte varit orolig, visste ju vad det berodde på.
   Önskar dig en fin lördagskväll!

 16. farfar hebbe skriver:

  Oj så skönt att du fått första sprutan,hoppad det går lika bra med nästa..Jag väntar på besked om när det blir min tur,ska få besked med ett brev hem..Här blev det ett avbrott på vintern,från – 12-15 grader tidigare i veckan.Idag +3,8 och duggregn,är slaskigt ute,hoppas det inte blir kallt för då blir det halt.Haé Kram.

 17. Znogge skriver:

  Ett stort grattis till första sprutan! Så bra och effektivt det fungerar hos er. I Sverige går det i snigelfart och med den här takten så lär det dröja väldigt länge innan jag får ett klistermärke… Men visst, varje person som vaccineras är ett framsteg i alla fall.

  Ha en härlig lördag!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack!
   Här brukar allt vara så rörigt och oöverlagt, så jag trodde det skulle bli samma med detta, men det fungerar jättebra här, hittills i alla fall.
   Hoppas man kommer igång i Sverige snart också.
   Härlig helg!

 18. ni är ju i full fart, före Sverige verkar det som, kanske kan vi snart få resa, fint med tidiga primulor.

 19. Eva skriver:

  Lyckliga du som fått åtminstone första sprutan. Inlevelsefull beskrivning av din vaccinering Vi alla som läst ditt inlägg kände med dig när tårarna kom. Förstår att det blev känslosamt med alla människor och militärer. Intressant att du kände av den, men att det verkar OK nu. Fint med blommorna.
  Fortsätt vara rädd om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, jag är så glad för första sprutan.
   Det var en så konstig situation att den var svår att greppa och när man inte kan greppa en situation kommet tårarna som räddningsmekanism.
   Mår nästan helt okej idag.
   Vad rädd om dig också!

 20. Tove Elisabeth Olberg skriver:

  Historisk och känsligt och förnuftet får vara någon annanstans en liten stund. Så fint du fått din första spruta nu. Förstår fullt ut dina känslor när människan prövas som vi nu gör. Jag blev berörd av din text här. Här Karlstad anordnas lokaler för vaccination redan vid influensavaccinationen på CCC, kongress och komferens center. Rymligt och säkert ordnat med få i farten. Vakt som släppte in och ut på olika ställen ,en i taget. Vid det tillfälle informerades jag om lunginflammationsvaccin. Jag tog en för två år sedan, men nu fanns en ny rekommendation. Jag hade frågat min Vårdscental bara två månader före som sagt att jag skulle ha gott skydd med den jag redan hade. Det ändras fort. Denna fick jag betala själv vilket jag gör gärna då jag har astma. Den fick jag vid ett apotek. Litet och trångt och inte alls säkert. Jag påpekade detta och gick inte in före det var ordnat om. Sura miner och på snudden till otrevligt. Det blev så stressigt så den där informativa delen om biverkning glömdes bort .Oj oj , vilken reaktion jag fick. Pågick ett par dygn. Men när första dygnet gott och jag undrade om jag skulle kontakta sjukvårdsrådgivningen slog det mig att jag kanske skulle läsa informationen jag fick om biverkningar, klockrent! Då blev jag ju trygg fast det var jävligt!
  Jag gör som du tar det jag får i denna sammanhangen här. Vaccin är jag positiv till det räddar liv. Hade polio som barn och hade hunnit få en dos av vaccinen innan, det räddade mig från att bli satt i rullstol. Med astmamediciner som är nödvändiga för mig finna också biverkningar.
  Du har så vårligt med blommorna där. Dina bilder från en mindre ”fin” del är också fina för de ger ju en bild av det som inte är ok så att säga.
  Detta blev långt Lena, men det kom liksom så mycket tankar på en gån. Denna tiden gör något med oss människor.
  Ha nu en fin helg!
  Kram och sköt om dig!

  • Lena i Wales skriver:

   När man fått första sprutan känns det som om man är på gång till något bättre. vilket vi alla längtar till.
   Intressant, men skrämmande, det som du blev utsatt för.
   Även om man inte mår bra och vet varför och att det är helt normalt, så vet man att det ska gå över, det är lättare då.
   Jag tror också på vacciner och hoppas jag har rätt inställning.
   Vilken tur att du hunnit få en dos innan, ibland är det små marginaler.
   Vi har en hel del vårblommor här nu och det ger hopp.
   Bra skrivit om bilden.
   Vi är i en besynnerlig tid och många tankar fladdrar förbi. Tack för att du delar med dig.
   Kram och trevlig helg!

 21. åsa skriver:

  De tre sista bilderna SÅ vackra.
  Mosaik och graffiti är ju konst men klotter är bara förstörelse. Fint med hyllning till kvinnorna under 2a världskriget.
  Grattis till första vaccinationen och skönt det inte blev värre biverkningar, min äldsta syster (hon har tagit två sprutor och är färdigvaccinerad) blev snorig och kände sig förkyld efter den första sprutan.
  Tanken var att jag idag skulle ta med Dig på ett biblioteksbesök men tyvärr kom livet mellan och jag har inte hunnit… dokumentation kommer till veckan, har tänkt onsdag eller lördag.

  • Lena i Wales skriver:

   Även Newport har sina fina delar.
   Jag fastnade på denna lilla hyllning till kvinnorna, oftast är det män som hyllas på olika sätt, men inte detta.
   Så skönt att fått första sprutan, nu är jag på g.
   Många får små problem efter första sprutan, men det är inget konstigt, som tur är.
   Tack Åsa!
   Hoppas du får en fin kväll!

 22. motionochfritid skriver:

  Blir glag av dina vårblommor, här lär det ta ett tag ännu tills dess. Blir riktigt berörd av din berättelse hur du reagerade då du skulle få sprutan. Egentligen inte så konstigt, allt har blivit så känsligt och utdraget.Tror jag hade reagerat på samma sätt också som ett dagisbarn efter klistermärket. Skönt ändå att har det så långt. Det tar länge förrän vi står i kö för vår första spruta.
  Stor kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag hoppades att dessa bilder skulle ge hopp om en vår.
   Det var en väldigt konstig upplevelse. Ja, lite roligt i det hela var klistermärket😊.
   Verkar vara lika långsamt som i Sverige hos dig, tråkigt.
   Stora kramar!

 23. Ylva skriver:

  Vad skönt att ha fått första sprutan! Jag bryr mig inte heller om vilket märke det blir och i min ålder verkar alla funka. Ha det så bra!

 24. Grattis till vaccinsprutan! Vad skönt! 26% av befolkningen, Wales gör det bra! Ha en fortsatt toppenhelg!
  //Lena

 25. skåningen skriver:

  Så fina vårblommor du har Här är det fortfarande kallt och snö.
  Bra att du har fått första sprutan.
  SV…Bra att du också gillar de tre sakerna.
  Kram!

 26. Grattis till vaccinet! Vilka otroligt vackra mosaiker. Förstår inte hur man kan få för sig att förstöra genom att omge dom med klotter.

 27. Hur man reagerar i vissa situationer är verkligen svårt att veta innan. Hur skulle jag veta att jag skulle börja gråta på sonens sista skolavslutning i Sverige? Jättejobbigt. Men så är det när nerverna ibland lägger sig på utsidan.

  Ha en jättefin helg, Lena! Kram

 28. marbellatanten skriver:

  Känslor kan ta över ibland, speciellt när det är något ”främmande” eller nytt, ser det som en gåva på något sätt. Hoppas du snart mår bättre igen 🙂
  Kan bli nästan rasande på klotter, speciellt när det är bland konstverk. Vi har en tunnel här som har en jättefin målning/ar, men så klart är det några som kladdat lite så där ”snyggt” … Gaahhhh ….

  • Lena i Wales skriver:

   Jag kan också se det som en gåva, att man kan känna intensivt. Fast ibland är det också lite genant.
   Idag känns i stort sett som vanligt, en slö söndagsmorgon.
   Ja, så tråkigt med klotter och svårt att förstå att någon vill förstöra på detta sätt, men vi tänker alla olika. Tror inte de som gjort detta fått en speciellt intellektuell uppfostran, tyvärr.

 29. Anette skriver:

  Vad skönt att du nu fått din första vaccination.
  Jag har fått bägge mina och kände inget av den första men fick feber och huvudvärk efter nr 2. Jag fick vaccinet från Pfeizer.
  Det låter hoppfullt att siffrorna över antalet smittade sjunker, måtte det nu fortsätta så.
  Inte konstigt att du blev berörd av situationen, det har varit och är en tid med stor anspänning.
  Ha det gott.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, så skönt att ha kommit igång med vaccineringen.
   Det verkar som man reagerar väldigt olika. Min väninna på 83 år, kände inget alls.
   Jag hoppas att de inte släpper på restriktionerna alltför fort här, för vi vill inte in i lockdown igen, det har vi haft nog av.
   Ja, så mycket anspänning att det ibland bara rinner över.
   Ha det bra!

 30. Anita skriver:

  Grattis så skönt för dig att få första sprutan. Här händer det inte ett dugg mer än att dom på äldreboenen fått vaccin. Min kompis som jobbar på akuten i Östersund har inte heller fått sprutan och inte heller ambulandspersonalen och dom om någon borde väl fått vaccin nu. Det har slutat snöa och det har faktiskt varit en grad varmt igår och nu regnar det för fullt. Hade tänkt bada bastu idag men vill inte ut i regnet. Hoppas att åtminstone lite snö går bort. Fina vårblommor som har kommit upp hos dig. Här får vi nog vänta till i slutet av maj.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, skönt att ha kommit igång
   Så tråkigt att det är så trögt med vaccineringen i Sverige.
   Tittade in hos dig, men kunde tyvärr inte kommentera igen.
   Skönt för er att det blir lite varmare, det behöver du!
   Sköt om dig!

 31. TravelAnna skriver:

  Åh, så glad för din skull att du har fått ta första sprutan nu! Det är verkligen en historisk händelse vi är med om, detta med pandemin plus all oro och anpassning på det. Förstår att känslorna tog ut sin rätt!

  En närstående (som jobbar i vården) fick också Astra Zeneca-vaccinet häromdagen och fick då hög feber och huvudvärk ett par dagar som biverkning. Här där vi bor får man sedan vänta tre månader på spruta nummer två, det är det senaste. Jag själv kommer nog inte ifråga förrän framåt sommaren.

  Så vacker mosaik tillägnad kvinnorna under första världskriget!

  Jag önskar dig en fortsatt fin helg och hoppas du mår bra nu. ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Anna!
   Känslorna svallade över, men kanske bra att de kom ut.
   Viss får reaktioner, andra inte. Efter två dagar var jag okej igen.
   När vi får vår andra vet vi inte ännu, men skönt att vara på gång.
   Det är så få kvinnor som uppmärksammas, krig eller inte, så detta var alltid något.
   Ha det bra!

 32. Ditte skriver:

  Så skönt att första sprutan är tagen. Kan förstå dina tårar och din lättnad när det hela var klart. Och man kan ju inte välja vaccin. Här kommer inte vi äldre att få Astra Zenicas vaccin, vad man säjer nu. Men vaccinet Sverige beställt och betalat har inte kommit annat än i i mindre skala. Vi hoppas nu på att få första sprutan i mars. Men det åtestår också att se.
  Fint att ni kunde ta en promenad i Newport också- Bra att förena vaccineringen med detta.
  Vet att min dotter fick biverkningar av andra dosen under någon dag men sen inte mer. Tror hon fick från Pfeizer.
  Hoppas du nu får nästa spruta inom två veckor.
  Tankar och en varm kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, så skönt att ha kommit igång, ger hopp.
   Hoppas verkligen att Sverige också kommer igång snart, det verkar ha varit lite trögt.
   Det blev en fin promenad och det finns mycket att se, av både det ena och det andra där. Upplevelse var det i alla fall.
   Jag var okej efter två dagar, så det var okej.
   Kramar till dig också!

 33. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Kan förstå att det blev en känslosam upplevelse, skönt att det är gjort. Här lär vi skall få vänta länge. Du har våren hos dig, med så fina blommor. Snön har nästan försvunnit, det gick fort i det varma vädret. Tycker att mosaiktavlorna är riktigt fina.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, känslorna svallade över. Konstigt att det blev ett så stort ögonblick, var inte riktigt beredd på den reaktionen.
   Vad skönt att ni också fått lite varmare.
   Jag älskar mosaik och kakel, så vackert.
   Ha det bra!

 34. Barbro S skriver:

  Blir så lycklig av de fina vårblommorna i början. Mycket intressant och en fin beskrivning av hur du upplevde vaccineringen. Fina bilder från staden, både vackert och mindre snyggt men så brukar det ju vara :). Hoppas du piggnat till efter sprutan.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vårblommorna betyder nog mer än alla annan växtlighet, inger hopp.
   Vaccineringen blev mer tagande än jag var beredd på.
   Newport har många sidor och en upplevelse blev det i alla fall.
   Var helt okej efter två dagar.
   Ha det bra!

 35. Vi har äntligen fått tid till vaccinering. och det efter att ha ringt massor med gånger för att försöka boka in oss men hela tiden fått svaret att vc inte fått något vaccin!? Men nu ska vi dit den 8 mars på kvällen och sen den 9 april ännu senare på kvällen. Men man är ju bara glad att man ÄNTLIGEN ska få vaccinera sig, så tiden spelar ingen roll. Att jag fick komma med beror på att jag bor ihop/gift med en gubbe över 80, annars hade jag inte fått komma ännu…..
  KRAM/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Oh, vad skönt att n äntligen fått en tid!
   Vi har inte fått besked om andra sprutan ännu. Vad bra att ni fått det.
   Vilket vaccin och tiden kände inte viktig för mig, bara jag fick en spruta.
   Lycka till och stora kramar!

 36. iamittilivet skriver:

  GRATTIS! Min tur 11 mars och 31 maj – ser fram emot det! Ska också få Astras vaccin.
  Fin mosaik, synd på klottret! Varför måste man förstöra för andra…

 37. Åh vad härligt att du fått din första dos vaccin! =)
  Skönt också att antalet smittade minskat rejält i era trakter.
  Vad roligt att se bilder och få höra lite om ert Newport 🙂 Jag och mannen har varit i Newport, Rhode Island några gånger. En liten stad som vi gillar mycket. Säkert för att det är en pittoresk kuststad och så tokgillar vi ju stilen på husen där på amerikanska östkusten 😉 🙂
  Ja men visst är det trist att se detta skräp som finns så mycket av på en del ställen…och klotter… nä, det är inte kul 😦
  Ha nu en fin tisdag!
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, så skönt, både att fått första dosen och att siffrorna går ner.
   Staden är intressant, på olika sätt. Inte alltid vacker, men spännande. Tyvärr med alltför mycket klotter och skräp.
   Trevlig tisdag!

 38. Underbara vårblommor! Och vad skönt att ha fått vaccin, även om det blev en omskakande upplevelse. Ja, tänk att vi är mitt uppe i en pågående pandemi…märkliga tider är det allt.
  Ta väl hand om dig!
  Kram

 39. wiolettan skriver:

  Grattis till första sprutan. Intressant att läsa om hur det gick till där du bor. Skulle väl tro att det blir annorlunda här. Har inte hört något ännu, mer än att troligen i slutet på mars, men de vet ju inte säkert.
  Jag har en bekant som bor på äldreboende och hon har fått båda sprutorna. Kändes heller ingenting och blev bara lite dålig efter den andra sprutan.
  Jobbigt att gråta med munskydd på.
  Influensasprutan fick jag nu i november ta i magen, istället för i armen undrar om det blir likadant nu?
  Litet märket fick du också, bra så. Det tror jag inte vi här får.
  Vackra bilder ifrån promenaden, fast det inte var så bra väder.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack!
   Så tråkigt att du ska behöva vänta så länge.
   Kanske kan de även ge denna spruta i magen, du får fråga.
   Lite kul med klistermärket, en liten souvenir.
   Ta väl hand om dig och stora kramar!

 40. Stort GRATIS till både ettan och klistermärket. Hoppas jag också få båda ”sakerna” innan sommaren.
  Fin hyllning till kvinnorna. Stor skillnad på vacker mosaik och klotter.
  Min vilda busiga gissning är att du medvetet gick lite fel. Nu när du äntligen fick åka på en längre utflykt och var fotosugen. Eller var det bara mina egna tankar om det vore jag som befann mig där.
  Jag har upplevt att känslorna är djupare och starkare ju äldre jag blir. Framför allt mer offentliga. Förr var jag en mästare på att hålla dem helt för mig själv eller ihop med den närmaste.

  • Lena i Wales skriver:

   Tack!
   Hoppas verkligen du får både spruta och klistermärke😉.
   Tråkigt med klotter, men mosaiken är fin.
   Tror vi tänker samma😀 vad gäller hur jag gick!
   Jag har nog tyvärr alltid varit typen som gråtit mest och högst på bröllop och när jag sett romantiska filmer. Och inte blir det bättre med åren.
   Ha det bra!

 41. Karin skriver:

  GRATTIS! Så skönt att ni kommit så långt! Och jag som läser allt jag kommer över att studier och rapporter om Corona, vaccin och annat relaterat, skulle gärna ta Astra Zeneca-vaccinet, om det är vad som bjuds. Smart med ett klistermärke!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack! Ja, det rullar på bra här nu.
   Jag tar vad som bjuds, att vänta är inget bra alternativ. Tack för stödet!
   Klistermärkena var ganska roligt, tycker jag. Bra reklam för att ta vaccinet.

 42. snicksnack71 skriver:

  Skönt att få fått första sprutan. Jag längtar lite tills det är dags.
  Kram Kajsa
  http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

 43. Anni skriver:

  Grattis till första sprutan! Nu ligger jag så långt efter i läsandet att du kan ske snart ska får andra? Skönt att inte biverkningarna blev värre, intressant att de blir så otroligt olika för olika personer? Jag irriterar mig lite på att tidningarna här hemma gör stora rubriker av biverkningarna, man tror nästan att de är farligare än sjukdomen! Jisses, det är ju inte ovanligt att man får feber efter ett vaccin, jag fick det efter stelkrampssprutan för två år sedan.

  • Lena i Wales skriver:

   Tack, det var skönt att ha första gjord.
   Mina biverkningar gjorde mig egentligen ingenting, bara lite extra vila.
   Synd om det blåses upp så i Sverige, inte bra för de som redan är skeptiska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s