WALES – RED NOSE DAY, ST PATRICK’S DAY, PLANKAN och PROMENAD I FRIHET

Äntligen onsdag och dags för ett nytt blogginlägg. Idag om Red Nose Day, vad är det? Om Plankan, vad är det? Samt lite mer, men först några vårbilder från Wales:

St Patrick’s Day 17 mars

Idag firas St Patrick’s Day på ön Irland, både i republiken Irland och i Nordirland, samt av irländare över hela världen. St Patrick är Irlands skyddshelgon. I mars firade vi St David’s Day här i Wales vilket jag skrev om då och att de olika länderna inom UK har sina egna skyddshelgon som firas. Och irländarna är nog de som är bäst på firande, så idag blir det nog en hel del festande bland irländare över hela världen och troligen väldigt mycket alkoholkonsumtion också.

Red Nose Day 19 mars 2021

Vad är Red Nose Day? Tror inte det firas i Sverige.

Det startade i UK 1988 och är den största fundraiser, insamlingsaktion, i UK, sponsrad av Comic Relief, en brittiska välgörenhet som samlar pengar för människor i nöd i UK och Afrika. En dag då man ska skratta och ge glädje till andra. Hur det blir i år när vi fortfarande har stora restriktioner i vår vardag, vet jag inte, men TV kommer i alla fall att uppmärksamma dagen.

Jag var tvungen att googla det svenska ordet för fundraising, något så vanligt här, men minns inte att det skedde så mycket i Sverige. Har det ändrats sedan jag lämnade landet? Det jag minns är stor aktion i samband med ANC på 1980-talet och Radiohjälpen, men måste säkert finnas mer nu. Är insamlingsaktion det rätta ordet?

Här berättas om dagen:

3,20 min

En promenad i viss frihet

I lördags skrev jag om att lockdown började lösas upp.

Samma dag åkte vi 2 km ner till floden och promenerade på den gamla nedlagda järnvägen. Bra med gamla järnvägar, platt mark. Där upp på kullen jag bor är det upp och ner hela tiden.

Det är svårt att beskriva denna lycka och frihetskänsla att lagligt få åka så långt som 8 km hemifrån, se något annat än det jag sett de senaste månaderna. Fantastiskt!…

…man har äntligen huggit ner flera träd, så…

…man faktiskt på vissa ställen kan se floden, vilket man inte kunde tidigare, trots att den bara är några meter bort, massor av träd och sly skymde utsikten. En ny och positiv upplevelse.

På bilden ser allt så grått ut, lyckades inte på rätt ljus, trots att…

…himlen emellanåt var blå.

Den är aldrig så blå som i Sverige. Vi bor ju på en ö och det finns alltid lite dis här…

…fälten är gröna…

…och lite vackra vyer tornar upp sig ibland…

…några björkar längs vägen. Det är inte vanligt här med dessa så typiskt svenska björkar med vit stam. Ger en känsla av Sverige och en längtan att få träffa familj och vänner. Har inte träffat barnbarnen sedan jul 2019, nästan 15 månader sedan.

Efter denna bild var det full fart mot bilen, för det började regna. Ja, så har vädret varit här ett tag, en salig blandning av sol, moln och regn.

Plankan – En klassisk film

Jag tror att de flesta någon gång sett denna kortfilm. Längesedan? Nyss?

Den är bara så rolig och passar att se på Red Nose Day, då vi ska skratta.

Filmen är gjord 1967 och den än nästan utan tal. Den handlar om 2 byggnadsarbetare som saknar en sista plankan när de lägger ett golv. De åker iväg och köper den och under denna resa händer det mycket.

Den visades på BBC i söndags kväll och det gav mig inspiration att skriva om den här.

50 min

11 min

En av skådespelarna är walesaren Tommy Cooper…

…som är en av UK:s största komiker genom tiderna. Känd för att alltid bära en röd fez på huvudet.

Född 1921 i Caerphilly i södra Wales och dog under en direktsändning i brittisk TV 1984. När han kollapsade på scenen i slutet av sitt framträdande trodde publiken först att det ingick i Coopers komedinummer och började därför applådera och skratta. Det var på detta sätt han ville lämna detta jordeliv, på scen, under applåder! Han hade drabbats av en hjärtinfarkt.

Han var känd för sina snabba repliker och sina misslyckade trollerinummer. I själva verket var han en mycket duktig magiker och det var som sådan han började sin karriär.

Önskar er en trevlig fortsättning på veckan och så ses vi på lördag igen!

Det här inlägget postades i Socialt. Bokmärk permalänken.

66 kommentarer till WALES – RED NOSE DAY, ST PATRICK’S DAY, PLANKAN och PROMENAD I FRIHET

 1. Madame skriver:

  Så flotte vår-billeder, Lena. Spændende at læse, hvad du fortæller om Red Nose Day og om Plankan og Tommy Cooper. Jeg vidste ikke, at de forskellige lande indenfor UK har deres egne skyddshelgon som fejres. Ha’ det godt

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, våren är härlig här nu, igår 14 grader.
   Red nose Day är speciell här.
   Plankan är så rolig.
   Varje land inom UK har sitt eget skyddshelgon, vi har St David.
   Ha det godt!

 2. farfar hebbe skriver:

  Skönt att våren är på G,och att coronarestriktionerna kanske är på väg att öppnas upp så sakteliga..Ja jag har skrattat många gånger åt både Plankan och Tommy Cooper,han är väl ensam i världen som avlidit till applåder..Här har solen vaknat,ett fåtal tunna molnslöjor syns,+0,5 just nu..Haé Kram.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, här är det riktig vår nu, skönt. Också skönt att få röra på sig lite.
   Plankan är så rolig!
   Här är bara 4 grader, men igår var det 14 eftermiddagen.
   Kram!

 3. Red Nose Day kanske kan vi fira idag… fina promenadvägar, ha en bra dag.

 4. Marit skriver:

  Så herlige vårbilder du viser med vakre vårblomster. Du er heldig som får vår så tidlig.
  Her er det lenge til det blir vår.
  Ha det godt!

 5. Biggeros skriver:

  Härligt inlägg med glädjerika festligheter =)
  S:t Patric har jag firat i England såsom Spanien på Irländska pubar. Fullt ös med musik och dricka. Idag blir det inget firande. Däremot ska jag fira med dig rednoseday på fredag genom att titta på roliga filmer med ett härligt smile på läpparna. Då firas även Padre de dia så då kommer spanjorerna fira rejält som vanligt=). Härligt att ni får komma ut och röra er lite friare i naturen.
  Ha det gott!
  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Tack!
   Ja, jag har också festat många gånger på St Patrick’s Day lite här och där och fullt ös är det alltid med både dryck och musik.
   På fredag hoppas jag vi får en skrattdag 😊.
   Så skönt med lite lättnad här.
   Kram!

 6. Thalassa skriver:

  Varierat och trevligt inlägg, som alltid, och fina foton med vårkänsla. För oss är det lite svårt att tänka oss att inte kunna åka ut till olika områden för att t ex promenera. Förstår att det känns härligt att bli utsläppt.
  Jag hittar inget bättre ord för fundraising än just insamling. Vi har inte aktioner på samma sätt som i UK särskilt ofta. Den senaste riktigt stora som jag påminner mig är den för tsunamins offer. Det är däremot mycket vanligt att stötta olika hjälporganisationer, som i sin tur riktar hjälpen. Väldigt många gör detta via autogiro och alltså månatliga inbetalningar. Så är det förstås några jättestora TV-galor per år, någon konsert och liknande evenemang.
  Ha det fint, njut av lite nyvunnen frihet!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack!
   Så sköna att komma ut, känns som att se världen när man får åka iväg 3 km hemifrån. Hur tokigt är inte detta?
   Tsunami, just det, då skedde stora insamlingar. Bra du påminde mig. Och TV-galor också förstås.
   Jag njuter fullt av att få röra mig!

 7. Anita skriver:

  Jo den filmen har man skrattat åt många gånger. Så skönt för dig att få börja röra på dig lite. Här har man ju inte haft något sådant men man åker ju ingenstans i alla fall. Det finns inga öppna ställen att äta på och inte vill man gå i varuhus och utsätta sig för smitta men vi kan i alla fall åka ut på sjön och träffa grannarna . Vi är ju som en liten isolerad by och en del har fått vaccin och vi andra här inte träffat någon utanför gruppen. Jag saknar min son som inte varit hem sedan i somras. Han bor nere i skåne och dit är det över 100 mil så han vill inte köra bil så långt på vintern men jag hoppas vi får träffas till sommaren. Ha nu en bra dag och njut av blommorna på marken. Här får vi vänta många månader än innan någon liten tussilago tittar upp

  • Lena i Wales skriver:

   Plankan är sååååå rolig 😊.
   Så skönt att äntligen få se hela världen, så känns det att komma några km hemifrån. Helt sjukt och tokigt! Och att få träffa vänner utomhus, otroligt.
   Ja, det är jobbigt att inte få se familjen, saknar dem såååååå.
   Har haft en så fin dag med promenad i det fria och fika med vänner utomhus.

 8. Eva skriver:

  Våren har verkligen kommit långt hos er. Har ännu inte sett ens en liten tussilago här. Kul med alla you tubefilmer. Trevlig Red Nose Day!

 9. Både Tommy Coopers frånfälle och filmen Plankan har man ju sett. Den senare kan man helt klart se om, älskar brittisk humor som många andra svenskar. Sen älskar jag alla vårblommor du visar, vi i har bara några få botaniska krokus som blommar, det är allt.
  KRAM/Susie

 10. Märtha skriver:

  Hej där, våren! Kom hit också! Någon plusgrad på dagen och lite minus på natten smälter inte bort snön. Kollade tibasten och hasselbuskarna i tomtens andra ända igår – gick med snöskor!### Här har vi ”näsdagen” varje höst, samsändnng mellan alla radiokanaler (både finska och svenska) och ett större jippo i TV på kvällen – men det verkar ha bantats ner med åren. Åtminstone i början gick folk med clownnäsa för att visa att de var med. Utmaningar, man försöker hitta på så roliga grupper som möjligt att utmana, t.ex. alla som nu sitter med en tallrik gröt framför sig, o.s.v. Tyvärr kommer jag inte ihåg hur det ordnades senaste höst.333″Plankan” har jag sett, tittade lite på dina bifogade snuttar och kom ihåg. +3,5, mycket snö kvar. Halvmulet. Ha en bra dag!

  • Lena i Wales skriver:

   Snart kommer den till dig, det har jag bestämt! Förstår att det känns trögt med vintern nu.
   Visst inte att ni också hade näsdagen, roligt. Roligt att du berättar lite om den.
   Jag tror de flesta i vår ålder sett Plankan en eller flera gånger.
   13 grader här idag och moln och sol, än finns det hopp för er.
   Ha det bra!

 11. Ingrid skriver:

  Det är helt underbart att se alla vackra vårblommor. Det dröjer ett bra tag innan vi kan visa upp en sån prakt. Och så skönt att restriktionerna lättat lite så att ni får lite större rörelsefrihet.
  Plankan har jag skrattat åt många gånger och gör det i dag också. Tack för det! Ett skratt förlänger ju livet och det kan behövas i dessa ganska trista tider.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Så roligt att du gillar mina blombilder, hoppa det inger hopp.
   Så härligt att se världen igen = 8 km runt mig, det känns som stora världen nu.
   Visst är Plankan så rolig. Nu behöver vi lite skratt och glädje igen, har varit trögt.
   Trevlig kväll och stora kramar!

 12. Znogge skriver:

  Vilka härliga vårtecken och våren har verkligen kommit längre hos er.
  Numera tycker jag att det sker ganska så många insamlingar genom olika galor som visas i TV. Senast när det var melodifestivalen samlades det in till Radiohjälpen utifrån hur många samtal som ringdes.
  Plankan ja, den minns jag 😀

  Ha en fin onsdag!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, här är riktig vår nu, alltid något att glädjas åt.
   Bra att det är mer insamlingar i Sverige, så många som behöver hjälp både i Sverige och utanför landets gränser.
   Plankan, så kul 😊
   Trevlig kväll!

 13. skåningen skriver:

  Härliga bilder på vårblommor!
  SV….Man kan inte veta allt!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 14. farfar hebbe skriver:

  Men du,,det heter inte Okunnighet,,,det heter ”Ännu inte upptäckt”…Brenda hade en låt på vår svenska hitlista i början av -60 talet.. https://youtu.be/p9HaiLh6HR8
  Haé Kram.

 15. Helena skriver:

  Vad jag längtar efter vårblommor när jag ser dina bilder. Här var det 7 grader kallt i morse när jag gick en promenad ner till Rättvik. Men solen sken i alla fall! Ha det så fint!

  • Lena i Wales skriver:

   Förstår din längtan, men glädjande är i alla fall att våren kommer till dig, bara lite väntan kvar.
   12 grader här idag, 20 graders skillnad, det är mycket det.
   Sköt om dig!

 16. Anita skriver:

  Oj så långt våren kommit hos dig! Här har den stoppat upp, nätterna är kalla, idag blåser det kallt och imorgon ska det eventuellt komma snö.
  Insamlingsgalor är det många här på TV. Främst är det via Radiohjälpen. Red Nose Day hade jag inte hört talas om men Plankan har jag sett många gånger och skrattat åt. Och visst minns jag Tommy Cooper.
  St Patrick’s Day-firande hamnade jag mitt i en gång i San Diego, California, USA. Jag trodde jag hamnat på Irland för oj som det firades!
  Härligt att ni nu kan förflytta er lite längre bort. Här väntar vi på vaccin. Nu är AstraZenecas vaccin pausat och i övrigt dröjer leveranserna så när jag ska bli vaccinerat står skrivet i stjärnorna.

  Kram och fortsatt fin vecka till dig Lena! Vi ses på lördag 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, här är våren i full fart!
   Nej, nej, ingen mer snö för er, det vill ni ju absolut inte ha.
   Bra at det är många insamlingar i Sverige också, behövs mycket hjälp både inom och utanför landets gränser.
   Plankan 😊, så rolig. Lite skratt behöver vi i dessa dagar.
   Irländarna är bra på att fira, fullt ös. Jag har firat dagen i olika länder med irländare, så häftigt.
   Några km bort är som om världen öppnat sig. Hur knäpp är man inte när man känner så? Vem kunde tro detta för ett år sedan. Mycket har hänt sedan dess.
   Hörde idag på brittiska nyheter att även Sverige slutat med Astra Zeneca.
   Kramar som varar till lördag!

 17. Violen skriver:

  Plankan!! OM jag kommer ihåg den? Jag började faktiskt fnissa för mig själv när jag läste om den!
  Härligt med alla vårblommor hos dig. Här är det fortfarande segt med vårens ankomst, Någon minusgrad varenda natt och det gillar inte tulpaner och påskliljor.
  Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är Plankan rolig. Jag sitter själv här och ler när jag läser din kommentar.
   Här är våren i full sving, men den kommer till dig om ett tag, bara att försöka ha lite tålamod.
   Ha det bra!

 18. Blomsterbönan skriver:

  Jag kommer ihåg plankan men jag kommer inte ihåg att han dog på scenen. Usch vad hemskt för publiken när de upptäckte att han var dö men det var nog det bästa stället för honom att dö på.

  Vad skönt för er att få åka från kullen och ut i vida världen! Jag undrar om man kommer känna sig obekväm när man kan börja hänga med folk igen och krama om varandra. Verkar ju dröja ett tag till med tanke på pausade vaccinet.

  Idag har solen skinit hela dagen men det är klart, jag har jobbat i Karlstad idag!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag tror att vi är många som minns Plankan med glädje.
   Det måste ha varit en chock, men han fick som han ville.
   Ja, det känns verkligen som vida världen att komma några km hemifrån. Hur tokig är inte världen då?
   Jag tror det tar lång tid till vi mentalt är som ”vanligt” igen. Kommer att bli svårt för många.
   Klart solen skiner i Karlstad😊.
   Molnigt och 8 grader här idag.

 19. Ditte skriver:

  Så fint med vackra blommor. Här har de inte kommit så långt ännu.
  St: Patricks Day har jag firat rejält i N.Y några gånger och då var det stora parader längs Femte Avenyn. Men jag har aldrig firat det här hemma. Skulle kännas lite märkligt för min del.
  Intressant med ”Red Nose Day”. Kände inte alls till den.
  Härligt med mer frihet och hoppas den blir bestående.
  Här har vi en hel del frihet men vi väntar på vaccin. Nu har man stoppat vaccinationerna med Astra Zenicas vaccin eftersom man vill utröna mer om riskerna med det.Så det lär nog dröja innan vi blir vaccinerade. Men bra att man kollar upp det hela.
  Jodå, ”Plankan” har jag sett flera gånger. Och skrattat!
  Önskar dig en fortsatt bra vecka.

  • Lena i Wales skriver:

   Hoppas blommorna ger hopp om att våren kommer till er snart också.
   Jag har firat St Patrick’s Day lite varstans, bl a i Göteborg, fullt ös och mycket dryckjom.
   Red Nose Day verkar var typiskt för UK.
   Så fantastiskt att kunna åka några km bort, känns som ett stort äventyr.
   Hörde igår att Sverige stoppa Astra Zeneca. Här sprutar man på, än så länge.
   Plankan är så kul😊.
   Trevlig fortsättning till dig också!

 20. åsa skriver:

  Plankan kommer jag ihåg 😀 men det var länge sedan…
  Red nose day har jag aldrig hört talas om, tv-sända insamlingar sker ett par gånger om året till exempel Världens barn gala och Cancer gala.
  Skrämmande när det kommer negativa uppgifter och dödsfall på grund av ett vaccin.
  Det ser vårlikt hos Dig… här har vi ännu vinter, inte förrän nån gång i slutet av april brukar det börja bli snöfritt.

  • Lena i Wales skriver:

   Plankan är så rolig

   • Lena i Wales skriver:

    Tryckte på fel knapp igen😊.
    Plankan är sp rolig och man kan se den många gånger.
    Bra att det görs insamlingar i Sverige också, så många inom landet och utomlands som behöver hjälp.
    Nu verkar det som EU har godkänt Astra Zeneca igen.
    NI har en lång viner hos er, förstår att ni längtar efter våren.

 21. Veiken skriver:

  Så härligt att se hur långt våren har kommit hos er. Snart är det vår tur! Gott att restriktioner lättas upp lite. Så skönt för befolkningen.
  Plankan kördes både fram och baklänges hos oss när barnen var små! Jag skulle nog uppskatta den än idag!
  Det samlas in många miljoner i Sverige nu för tiden. Det är en massa galor. Cancergalan, Faddergalor och en hel del annat. Varje sådan kväll inbringar 30 miljoner eller mer. Vi blev världsföräldrar via en UNICEF gala. Det dra 100 kronor per månad för alla världens barn!
  Lite annorlunda än hos er. När man ska ringa och rösta i olika program går merparten av kostnaden till Radiohjälpen!
  Ha det fint!

  • Lena i Wales skriver:

   Vill ge lite hopp om en vår för er också genom mina bilder.
   Så härligt att kunna röra lite på sig, om än inte långt, men det räcker för ett tag.
   Plankan är så rolig och skratt behöver vi nu.
   Så bra att det samlas in rejält i Sverige, behövs både inom och utanför landet.
   Ha de gött!

 22. Anette skriver:

  När jag började läsa trodde jag att du kanske låg i hårdträning och körde övningen plankan.
  Din planka minns jag väl, jäklar vad vi skrattade i vår familj, då på 70-talet

 23. Minton skriver:

  Plankan får mej ännu att skratta. Underbara vårblommor och nu känns det som värmen är på väg.
  Kram Anki o Minton

 24. TravelAnna skriver:

  Så ljuvliga vårbilder! Underbart att du kan röra dig lite mer fritt nu också. Men det är verkligen förfärligt att du inte har kunnat träffa dina nära och kära i Sverige på så länge.

  St Patrick’s Day firas rejält i New York också men jag har inte prickat in det under något av mina besök där.

  Plankan tycker jag mig minnas att jag har sett. Får kolla på klippet! Alla anledningar att få skratta mottages tacksamt i dessa tider.

  Fint att Tommy Cooper fick lämna jordelivet som han hade önskat. Men en speciell händelse förstås, att det sker i direktsändning.

  Ha en skön fredag!

  • Lena i Wales skriver:

   Våren är här, fast lite blåsigt och det känns kallt, trots att det är 8 grader.
   En sådan lättnad att kunna komma iväg några km, känns som en ny värld.
   Längtar såååå efter de mina. Tur det finns What’s up och andra media.
   Plankan är så rolig! Skratt är vad vi behöver i dessa tider.
   Sköt om dig!

 25. Preciosa skriver:

  Hej Lena!
  Vårbilder och blommor härligt! Och att ni kan åka längre! Insamlingar tycker jag är mån Många här. Bl a Musikhjälpen som drar in många miljoner också. Galor av olika slag.
  Plankan kommer man i håg.
  Här är diskussioner så man kan bli tokig om vacciner…Och smittan ökar bl a pga studentfester och andra sammankomster.
  Nya mutationer. Men inga förbud om påskresor mm. Blir galen för mindre.
  Kram P ♥♥

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar mina vårbilder.
   Så skönt att kunna komma iväg några km hemifrån, gör så stor skillnad.
   Verkar som Sverige har fler och fler insamlingar, bra.
   Plankan är så rolig, kan man se många gånger.
   Jag har förstått att läget är jobbigt i Sverige nu, trist. Förstår inte riktigt den svenska strategin.
   Kram!

 26. Ama de casa skriver:

  Vilka härliga vårbilder och skönt att få komma ut igen 🙂

  Visst minns jag Plankan! Den gav många glada skratt 😀 Undrar om det inte var en jultradition att visa den på TV? Men jag kan minnas fel, det händer faktiskt ibland 😉

  • Lena i Wales skriver:

   Så härligt att kunna röra på sig lite mer.
   Jag vet att jag sett Plankan på svensk TV och det kan säkert stämma att det var över jul. Bra att det är fler än jag som inte alltid minns, då behöver jag inte känna mig så ensam😊.

 27. Lotten skriver:

  Oh vad jag längtar efter våren efter att ha sett dina foton. Här i Skåne har vi fortfarande (eller igen) minusgrader på nätterna. Ganska eländigt när man vill starta vårbruket.
  Visst blir livet litet lättare om man kan skratta; skratta åt eländet eller bara skratta. Jag har läst någonstans att dra mungiporna uppåt och göra ett skrattljud är riktigt hälsosamt, även om man inte skrattar inombords. Hjärnan blir litet lurad på något sätt… ”Plankan” hjälper verkligen till, kommer ihåg att min pappa älskade denna lilla filmsnutt. Fint!
  Trevlig helg!
  Anonyma Lotten
  franskafikon.blogspot.com

  • Lena i Wales skriver:

   Förstår din längtan.
   Pratade med min kusin som bor nära Malmö igår och hon tyckte också att det var en lång väntan.
   Intressant det där om hur skrattet påverkar kroppen. Visst betyder det mycket att få skratta och Plankan hjälper till. Fint minne du har av filmen.
   Trevlig helg Anonyma Lotten!

 28. Therese Bjärstig skriver:

  Så härligt med lite vårprakt hos dit, särskilt som det snöar här… vill gärna ha vår nu! Men det är nog några månader bort… Och Holger hade läxa på engelskan om just St Patricks day så vi har läst på lite om den, men alltid mer och bättre info hos dig om diverse saker! Ha en härlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Att ha snö är en sak, men att det fortfarande kommer mer är inte roligt.
   Vad roligt att du och familjen anser min blogg lärorik, det glädjer mig.
   Sköt om er!

 29. iamittilivet skriver:

  Sverige har cancer-galan och några andra arrangemang, men jag har en känsla av att britter är bättre på att engagera sig, organisera och jobba på tillsammans, ibland i små ”communities”. Ideellt arbete var vanligt i Sverige i olika föreningar för sisådär 30-40 år sedan. Jag tycker vi svenskar tyvärr har en nedlåtande inställning till ”välgörenhet” som om det vore nå’t fult att hjälpa en annan människa och att göra det utan ersättning. Kanske beror på att vi lever i ett samhälle där vi genom skatten förväntar oss att staten ska ta hand om alla och allt.
  Härligt att era restriktioner lättat något! Här i Grekland ska vi ikväll få veta om några restriktioner lättas fr o m måndag. Jag hoppas givetvis att vi åter igen får köra iväg för ”träning”, dvs vandring i mitt fall!

  • Lena i Wales skriver:

   Här förekommer mycket ideellt arbete och mycket välgörenhet, utan detta skulle landet stanna än mer.
   Håller med dig and välgörenhetsarbete, det behövs så mycket av detta även i Sverige, men man ser på det på ett annat sätt än man gör här.
   Visst är det skönt att det lättat. Hoppas det går bra för er!

 30. wiolettan skriver:

  Så många och vackra vårblommor du visar, det är så trevligt att se. Här har våren inte kommit lika långt, kommer bakslag och i morse flera minusgrader och lite snö i luften i går.
  Plankan, ja den är rolig. Vi har den på band och spelar den ibland. Den tåls att se många gånger.
  Det är trevligt att se alla dina fina bilder och få veta saker som jag inte känner till. Tack!
  Trevlig helg.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att mina bilder ger glädje! Än finns det hopp för er och en ny vår!
   Plankan är så roligt och kan verkligen ses många gånger.
   Tack för din fina kommentar fina du!
   Helgkramar!

 31. Ylva skriver:

  Så vackert med påskliljor! Välgörenhetsgala eller välgörenhetsinsamling kanske, inte alls lika vanligt i Sverige, nej. Jag minns att en kompis som flyttade till England på nittiotalet tidigt berättade om någon som sprang en massa mil och samlade in pengar och jag hade aldrig hört talas om det innan. Trevlig helg!

 32. Anni skriver:

  Läser kommentarerna här och tänker att många inte inser att alla telefonröstningar som kostar pengar är en sorts insamlingar. Inte bara tv-galorna som nämnts. Du vet ju hur stor Melodifestivalen är här, sex program innan vinnaren är korad. Varje gång man röstar kan man välja mellan ett nummer med enbart telefonbolagets kostnad och ett nummer där en slant skänkes till Radiohjälpen – folk ringer på det dyrare numret som tokiga – i år slog insamlingen alla rekord! Så nog är svenskarna generösa alltid, även om de uppenbarligen inte inser att det är en insamling 😉
  Och ja, Plankan har jag sett 😀

  Men var är reservoarerna?

  • Lena i Wales skriver:

   Intressant om insamlingar. Jag känner ju inte till det där med telefonröstningar, vad bra att delar av de pengarna går till välgörenhet. Jag tror jag har mycket att lära mig om dagens Sverige, hänger inte med där.
   Mello verkar var enormt populärt, här hör man inget om det, väldigt få som är intresserade.
   Ja, var är reservoarerna? De ligger i ide, men de kommer efter påsk, hoppas jag.

 33. FREEDOMtravel skriver:

  Jag tror inte att fundraising är lika stort i Sverige, vilket kanske hänger samman med att vi tänker att skattepengar i stor utsträckning ska gå till såna ändamål. Men visst görs det insamlingar också! Ibland privata mindre initiativ, men det största jag känner till är väl i samband med Melodifestivalen, då man kan ge pengar till Radiohjälpen. Tror att man oftast pratar om ”insamling” bara eller kanske ”insamling till välgörenhet” eller nåt sånt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s