WALES – ELAN VALLEY 1

Lördag igen, weekend! Då är det ju bloggdags! Idag från Elan Valler och lite om tekniska bloggprobelm.

Elan Valley 1

Elan Valley är en dalgång vid floden Elan väster om den lilla staden Rhayader i mellersta Wales. Se karta nedan.

Här kan du läsa om Rhayader

…här visas en karta över hur reservoarerna är belägna och var Visitor Center ligger…

…det är ett mycket vackert område, dalen med floden, bilvägen och kullarna…

…Elan Valley består av 5 grävda dammar.

Byggda av Birmingham Corporation Water Department för dricksvatten till Birmingham i England.

Arbetet med byggandet av reservoarerna började 1893, då drottning Victoria satt på tronen. Första fasen invigdes 1904 av kung Edward VII och drottning Alexandra. Den sista reservoaren invigdes 1952 av drottning Elizabeth…

…det finns lite rastplatser här och där och här har jag slagit mig ner med medhavt te.

Detta område besökte jag i slutet av juli månad 2020, efter en av våra lockdown i Wales, men många caféer och restauranger hade inte öppet…

…precis vid rastplatsen slutar en av dammarna med en enorm vall. Fascinerande, men samtidigt skräckinjagande, tycker jag.

Otroligt hur man kunde bygga vid denna tid. Ingenjörskonsten var på topp i slutet av 1800-talet, under den victorianska tiden. Drottning Victoria regerade 1837 till 1901…

…nedanför vallen i dalen ligger turbinhuset (eller något liknande tekniskt), sammanbundna med en bro…

…vi tar oss ner i dalen och ser på detta nerifrån också…

…vallen ser inte så enorm ut på håll, men…

…ju närmare man kommer, ju mäktigare blir den och ju mer skrämmande blir den…

…jag går ut på bron som ni ser på bilderna ovan och har vallen på höger sida…

…och tittar neråt dalen. Bron är väldigt smal och vi är i Covid19-tid så det gäller att hålla avstånd och hela tiden kommer folk från båda håll, så jag kunde inte komma över på andra siden, utan tog bara ett snabbfoto för att lämna plats åt andra…

…i ett av husen vid bron ser man lite av innehållet, någon slags turbin.

Birmingham växte kraftigt i slutet av 1800-talet p g a industrialiseringen och var staden i stort behov av färskvatten.

Vattnet från reservoarerna går via gravitation till stora reservoarer i Birmingham. Pumpar behövs inte eftersom den totala lutningen är 52 m från den lägsta reservoaren i Elan Valley till Birmingham. Längs vägen dit går vattnet på en akvedukt, genom tunnlar och pipelines…

…Visitor Centre var stängt p g a Covid 19, så det gick tyvärr inte att besöka.

Däremot kunde man se några statyer utanför, som denna av en arbetare vid byggandet av dammarna. Det var flera 1000 anställda här vid byggandet…

…denna staty av Percy Bysshe Shelley som bodde här i trakten under flera år.

Han var författare och poet. Född i England 1792 och död genom drunkning i det som idag är Italien 1822.

Han studerade vid Oxford universitet ett tag, men blev relegerad därifrån p g a att han skrev om ateism i en tidskrift. Han gifte sig tidigt, men lämnade sin fru för att resa till Schweiz med Mary Wollstonecraft. Första frun begick självmord genom att dränka sig och han fick inte vårdnad av deras två barn p g a att han ansågs vara ateist. Han gifte sig med Mary och de flyttade till Italien. Hon fick genom giftermålet namnet Mary Shelley. Känns namnet igen? Hon är författaren till Frankenstein. Alla känner till Frankenstein, men få vet vem författaren är…

…statyn är helt fantastisk, tycker jag, men också lite skrämmande.

På långt håll ser man inte alla detaljer, men när man kommer närmare kommer de fram…

…denna staty är kanske inte så vacker, men har också med dalen att göra. En maskin av något slag…

…vid infarten till området finns den söta lilla vaktstugan i sten kvar och…

…denna bro leder till den s k Elan Village. Byn byggdes 1892 till 1904 med bostäder för arbetarna av reservoarerna.

I samband med byggandet tvångsinköpte Birmingham marken och här revs 3 herrgårdar, 18 bondgårdar, en skola och en kyrka.

Var ligger Elan Valley?

Fortsättning från Elan Valley kommer senare!

WordPressproblem

Inte bara jag, utan alla som använder sig av WordPress bloggplats har problem. Man har lagt om hur bloggen utformas och det är tekniskt mycket problematiskt för många bloggare. Att jag är en tekniskt idiot gör inte saken bättre. Detta inlägg lyckades jag få till på det gamla sättet, men vet inte hur det blir i fortsättningen.

Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta blogga och jag får fantastiskt hjälp och stöd av min kära bloggvän Anita, men bloggen Det fyra blomsterhaven. Hon är så givmild med information och hjälp och en klippa för många oss bloggare. Stort tack!

Jag vill gärna fortsätta att skriva och har dessutom nyligen betalat för webplatsen. Ja, det är sant, jag får betala för att få äran att blogga, inte få betalt.

Hoppas verkligen att jag kan komma ut med ett nytt inlägg på onsdag också, bara att hoppas, annars vet ni varför jag uteblir.

Glöm inte ställa om klockan i natt!

Trevlig weekend!

Detta inlägg publicerades i Besökta platser. Bokmärk permalänken.

79 kommentarer till WALES – ELAN VALLEY 1

 1. Madame skriver:

  Godmorgen Lena
  Det var utroligt spændende at læse om Elan Valley. Ingeniører har været dygtige allerede på dronning Victorias tid. Der er vel nok smukt.
  Hvor er det ærgerligt, at du har problemer med WordPress. Håber du får hjælp af din ven. Men du altid kan skifte til blogger, som er meget enkelt.
  Ha’ en fin weekend

  • Lena i Wales skriver:

   Elan Valley är speciellt och vackert.
   Ingenjörskonsten var på topp under den victorianska tiden, sedan gick det nerför.
   Jag hoppas också på hjälp under helgen, annars vet jag inte vad jag tar mig till. Många som har problem nu, tyvärr.
   Ha det godt!

 2. Helena skriver:

  Vilken vacker och mäktig plats du tar oss till! Men jag håller med dig om att den är lite skrämmande också. Det är ett elände när de ändrar premisserna för bloggandet när man äntligen tycker att det går bra. Varför måste det ändras hela tiden?

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är det fascinerande och också så skrämmande.
   Ja, varför måste de ändra? Mycket beror nog på att det är mer anpassat till telefonbloggande och där kanske det är bra. Jag tycker dock att man kan bevara den klassiska redigeraren som en parallell för oss ”gamla”. Jobbigt!

 3. Ser mäktigt och inbjudande ut, fin annorlunda promenadstråk.

 4. Blomsterbönan skriver:

  Spännande inlägg! Mäktigt och läskigt, vad händer med dalen och allt som bor där om det brister!? Stenbroar är så vackra och tänk vilket arbete utan hjullastare, grävmaskiner, kranar och alla doningar som finns idag. Jag stod hos en kund och tittade ner på Sveriges längsta stenvalvsbro i onsdags. Den finns i Karlstad. Så vacker!

  Lite obehaglig staty! Vi gjorde faktiskt ett grupparbete om Mary Shelley när jag gick i högstadiet så henne känner jag till. Hon hade livlig och bisarr fantasi 🙂

  Ja men då vet vi vad som hänt om vi inte hör av dig på onsdag, men det hoppas vi att vi gör! Är andra sprutan på gång snart?

  • Lena i Wales skriver:

   Javisst är det spännande.
   Vågar inte tänka på vad som händer om dammarna brister, fast det kändes lite skrämmande när man var där. Jag tror i och för sig att man idag har ganska bra koll på dem, så att något otrevligt ska hända är nog minimal, men känslan finns där i alla fall.
   Mycket manuellt arbete, enormt.
   Statyn är spännande, men absurd.
   Kul att du känner så väl till Mary Shelley, nog inte många som gör.
   Vet inte ännu när vi får andra sprutan, men hoppas inom några veckor.
   Jag hoppas jag tar mig samman och får hjälp under helgen.

 5. Märtha skriver:

  Skrämmande saker, en stor ”mur” som spärrar av vattenmassor (tänk om den brister…) och Frankenstein! Jag har aldrig ens reflekterat över författaren till ”monstret”, det finns en hel del litteratur som jag inte läst i ”rätt” ålder och som jag sen inte reagerat på… WordPress nya system har jag använt rätt länge, tycker att det tar längre tid att få ihop ett inlägg nu, men tid är relativt. Även jag har lärt mig – men jag använder inte alltför många finesser. Skriver och sätter in bilder, gör några nyckelord och en kategori och länkar till Facebook. Det fungerar… Här har vi massvis med snö kvar, smältningsprocessen pågår sakta, nu +4,4 grader. Mulet.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, här var det spänning idag!
   Vad bra att du lyckats med nya WordPress, det har inte jag, men nu måste jag ta tag i saken, gillar det inte.
   Sol och moln här idag och 11 grader.

 6. Marit skriver:

  Så flotte bilder du viser! Det er litt av en ingeniørkunst å lage så mange forskjellige innretninger som er knyttet til elven. Flotte statuer også, selv om noen av de er skremmende.
  God helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Trevligt att du gillar mina bilder, ett annorlunda område.
   Ingenjörskonsten var på topp under den victorianska tiden, sedan gick det utför och andra länder tog över.
   Jag gillar statyn och tycker att den är spännande, men också lite creepy.
   God helg!

 7. Jag hoppas verkligen att du kan fortsätta att blogga! Om du inte kan använda dig av WordPress så återstår naturligtvis Blogger som jag gick tillbaka till när jag försökte mig på att byta till Wordspress – men inte gillade det. 😦
  Det är inte klokt vad en del har haft för människoöden! Jag tänker på Percy Shelley som du skrev om. Fast det är klart att när man tänker tillbaka på sitt eget liv, så har man ju själv varit med om en del – men man upplever det inte så. Livet lunkar på, det är först när man sätter sig ner och ska skriva om en del av det man upplevt som man fattar att det hänt en massa. Men eftersom man snart – den 30:e – har varit tillsammans med sin gubbe i 60 år så känns det inte så. 🙂
  KRAM/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för uppmuntran! Jag vill gärna fortsätta blogga. Har hört om de som bytt plats och det har varit svårt att få med det gamla. Ska ta mig i kragen i helgen.
   Vi har alla berättelser om vårt liv, det goda och det onda.
   60 år tillsammans, det räknas det!
   Kramar!

 8. Anita skriver:

  Som vanligt väldigt intressant att läsa och nog blir man imponerad av det väldiga bygget. Tänk vad dom kunde göra. Det måste finnas oändligt mycket att utforska runt där du bor. Här finns det inte så mycket, mest skog och när dom där borta hade kommit långt var vi väl nästan stenåldersfolk som levde på fiske och jakt. Du anar inte vad jag tycker det är intressant att läsa din blogg. Tack för den. Du lägger ner ett enormt arbete och fotograferar så fint.

  • Lena i Wales skriver:

   Mycket imponerande bygge, fast också lite skrämmande. Jag kände mig väldigt liten vid denna mur.
   Det finns så mycket att se och utforska i Wales och jag har en hel del kvar.
   Du gör mig så glad med din fina kommentar. Precis vad jag behöver höra just nu. Stort tack!

 9. Anita skriver:

  God morgon Lena!
  Vilket oerhört intressant inlägg. Och jodå, jag vet vad författaren till böckerna om Frankenstein heter men där stannade det, hade ingen aning om något mer om henne. Men nu vet jag. Och vilken staty! Fascinerande och skrämmande på samma gång. Den andra ”statyn” var ju kanske inte lika fin men … den är ju blå … vår favoritfärg 🙂
  Det ser härligt ut där på rastplatsen med den vackra vyn ut över floden. Vallen är verkligen stor och som du säger lite skrämmande på samma gång. Ser fram mot fortsättningen från Elan Valley.

  När det gäller WordPress så är jag glad att du hittade ”knappen” för att nå den klassiska redigeraren igen efter ändringen i veckan. Inte alltid så lätt att förklara i mail men det gick ju bra. Forumen har kokat över av ilskna människor som fortfarande använder den klassiska och som trodde att WP nu definitivt tagit bort den. Dom har informerat dåligt om att WP-Admin skulle försvinna men jag har mina misstankar om varför. Jag tror dom helt enkelt ville se hur reaktionen skulle bli efter ändringen, få en liten hint om hur många som fortfarande använder den klassiska redigeraren. Jag tror att den kommer att finnas kvar ett bra tag till för nu har dom sett hur många som använder den. Men den kommer helt klart att försvinna så småningom. Jag använder bara den nya redigeraren och har nu vant mig vid den och fått in mina rutiner hur jag ska jobba med den. Och faktiskt hittat en del finesser som inte finns den gamla. Jag tycker du ska ta någon timme då och då och gå in i blockredigeraren och testa att göra inlägg. Jag gjorde som så att jag gjorde två helt identiska inlägg, den ena med klassiska och den andra med blockredigeraren. Sedan förhandsgranskade jag dom och såg att dom blev helt lika. Att testa i lugn och ro parallellt som du jobbar med den gamla. Och Lena, jag ställer alltid upp och hjälper till i den mån jag kan, det vet du. Det här fixar vi tillsammans!

  Idag är det än så länge en solig och fin vårdag här. Vi funderar på att åka ut och ta fika med oss, njuta av våren. Imorgon spår dom regn så det gäller att passa på.

  Kram och en riktigt fin helg till dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du finner inlägget intressant och mer kommer senare.
   Tror jag drogs mer till färgen än till formen där😉. Är något blått så dras jag bara dit.
   Det var fint att sitta där och fika och vallen är imponerade och så skrämmande på samma gång.
   Tack för all hjälp och all uppmuntran, du vet hur svårt det känns för mig. Utan dig, vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Över helgen hoppas jag på att få lite hjälp, fast jag tycker egentligen att jag borde klara det själv, men något tar emot så hårt.
   Detta inlägg lyckades jag få till genom det gamla, på något konstigt sätt, vet inte hur. Gjorde en panik timeset i förrgår.
   Idag har vi varit och handlat på Lidl, inte varit där på över 2 veckor och passade på att ta en promenad efter på en och en halv timma och då sken solen, härligt. Nu är det molnigt.
   Kramar och tusen tack för din hjälp och uppmuntran!

 10. Ingrid skriver:

  Så många fina bilder och intressant information du bjuder på den här lördagen. Fast det gör du ju alltid! Jag har läst Anitas kommentar och även jag har hittat den klassiska redigeraren med också upptäckt en del fördelar med blockredigeraren. Vi håller nog på ett tag både du och jag misstänker jag.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Wales har så många vackra och intressanta platser.
   Jag ska ta tag i det imorgon, jobbigt, tycker jag. Du är så mycket bättre på datorer än jag är. Min hjärna och datorer funkar inte så bra ihop.
   Kram!

 11. Znogge skriver:

  Vilket vackert område och alldeles perfekt som ett utflyktsmål. Viss blir man mäkta imponerad av hur de kunde bygga på den tiden.
  Vem som skrev Frankenstein har jag faktiskt stenkoll på sedan år tillbaka. Jag minns att jag blev förvånad över att det var en kvinna som skrivit boken. Av någon anledning hade jag tänkt mig en manlig författare…
  Själv tycker jag att gamla WordPress var bättre men nu är det som det är så jag testar och provar mig fram.

  God lördag!

  • Lena i Wales skriver:

   Mycket populärt utflyktsmål
   Så imponerade hur de kunde bygga utan alla moderna hjälpmedel. Man kunde förr också!
   Bra att du hade koll på detta. Tror att många tänkte som du, det måste ha varit en man som skrev detta.
   Jag tycker det är jobbigt just nu med WordPress, men ska försöka ta tag i det imorgon, något jag inte ser fram emot.

 12. Biggeros skriver:

  Ja tekniken blir inte lättare utan ska göra det krångligare för oss bloggare. Jag hade vajsing med min blogg igår så att ni inte ha kunnat kommentera. Något tekniskt fel antar.
  Härligt att du får hjälp av din bloggvän!
  Vilka enorna vyer med dalar, broar och dammar. Visst är muren enorm men den måste kunna hålla för 5 dammars flöde. Jätte trevliga statyer som du bjuder på=)
  Trevlig lördag ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Så tråkigt med ändringar och tekniska fel, det förstör lite glädjen av att blogga, tyvärr.
   Anita är en klippa!
   Dammarna är imponerande.
   Fortsatt trevlig weekend!

 13. farfar hebbe skriver:

  Oj vilken spännande plats,vacker dessutom,kul läsning om den historiska platsen..Tack för den infon..Här är snön borta,några enstaka fläckar kvar efter de största drivorna..Ett som är säkert,våren kliver på med rejäla kliv..Haé Kram.

 14. Monica skriver:

  Så intressant att se och läsa om det du visar. Så vackert det är också, de gamla broarna är det något speciellt med, historiens vingslag. Här är plus elva nu och lite soldisigt. Vet att det finns blåsippbackar i blom så vi bör ta en promenad, annars är våren seg så ser gärna mer av din fina trädgård. Ha en fin helg.

  • Lena i Wales skriver:

   Elan Valley är både vackert och intressant. Gillar denna plats.
   Regn och ca 9 grader här, men det ska bli finare i veckan.
   Gick en fin promenad med många blommor igår.
   Skön söndag!

 15. Ditte skriver:

  Vilken fin tur du tog oss med på. Och du berättar så intressant och de vackra bilderna gör sitt till. Absolut. Namnet Mary Shelly känner jag till men hade glömt en hel del så det var perfekt med en uppdatering.
  Vad gäller WP så har jag wordpress.se och har inte sett något som varit annorlunda. Har den klassiska varianten. Allt är precis som vanligt och hoppas det består. Vad som är bra med WP är ju att man styr själv och inte behöver ha vare sig reklam, fylla i en massa rutor om man kommenterar eller ha eller standardiserad storlek på bilder. Fint att du fått hjälp och hoppas att du kan fortsätta blogga med WP.
  Önskar dig en trevlig helg.

 16. Så fint det är där! Nästan full sommar hos er redan. Men nej, det här är ju inte Wales. Men färska foton? Och mysigt med rastplatser. Kul att få se på en karta var platsen du berättar om ligger.

  • Lena i Wales skriver:

   Elan Valley är både vackert och spännande. Det var ju i somras vi var där, men åker gärna tillbaka.
   Kartan är betydelsefull för många. Jag gillar också kartor, vill veta var jag är.
   Det känns nästan som sommar vissa dagar, med definitivt som vår alla dagar.
   Skön söndag!

 17. Geddfish skriver:

  Tack för den här otroliga utflykten! Både tjusig och lite skräckinjagande mäktig, det får jag hålla med om 😀 Riktigt gamla byggen.
  Jag förstår att du har en egen domän och betalar för den. Och då ska den verkligen inte krångla. Ser att du får bra hjälp, skönt.
  Jag har min Blogger och har kommit underfund med nymodigheterna vid det här laget, men jag svor mycket i början.
  Trevlig helg, Lena och här försöker jag stänga öronen. Det är oväsen utanför mitt men kl 22 måste de vara borta.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   En härlig blandning av intressant, vackert och spännande, denna utflykt.
   Ska ta tag i WP under dagen, ser inte fram emot detta.
   Vad tråkigt att att är sådant oväsen, antar jag får läsa mer om det på din blogg. Hoppas du fick lite lugn och ro till slut.
   Kramar!

 18. skåningen skriver:

  Det ser mäktigt ut!
  Sv..Det är inte många som passar i Uv-fransar och Ank-näbb.
  Kram!

 19. walkaboutsweden skriver:

  Tack för bilderna på de fantastiska miljöerna.
  Ett rent nöje!

 20. Vilket otroligt vackert område. Tycker också det var något skrämmande med vallen, även om det säkert hade blivit fantastisk utsikt om man stod där uppe.

 21. motionochfritid skriver:

  Trevlig rundtur och så vackert. Visst kunde de byggas förut också.
  Hoppas du lyckas med din blogg i framtiden. För ungefär ett år sedan avslutade jag min avgiftsbelagda blogg som aldrig fungerade, det var problem hela tiden. Öppnade sedan en gratis version, med risk för oönskad reklam, ibland någon liten minimal annons, som inte stör. Och den har löper på utan problem. Allt som varit problem tidigare löste sig automatiskt med gratis bloggen.
  🌸

  • Lena i Wales skriver:

   Ett mycket intressant ställe och visst kunde man bygga förr.
   Jag ska ta tag i bloggen idag och hoppas det kommer att fungera.
   Vad skönt att dina bloggproblem löstes!
   Skön söndag!

 22. Tack för en trevlig tur vid Eton Valley, imponerande.
  Kram Kajsa

 23. Jenny skriver:

  Tack snälla Lena för helt underbara inlägg!

 24. Veiken skriver:

  Mäktigt, men som du skriver också lite skrämmande. Man får ju hoppas att allt håller länge till och att underhållet av dammarna sköts perfekt.
  Trots det så ligger dammarna på en mycket vacker plats som man kan njuta av.
  Jag har inte märkt något med att wordpress har blivit krångligare, men jag har inte .com utan .org och ligger på ett webbhotell. Visserligen uppdateras det lite då och då så man kan följa med i de små förändringar som blir!
  Ha det fint och lycka till med bloggeriet!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag tror att man idag har mycket koll på läget vid dammarna, men ändå är det lite skrämmande, men också kittlande.
   Det verkar finna flera olika WP platser med olika system. Krångligt, tycker jag.
   Skön söndag!

 25. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Intressant resmål. Håller med dig, både imponerande och lite skrämmande. Helt fantastiskt vad man klarade av att bygga förr, utan alla maskiner som vi har nu.
  Ha en skön söndag /Marika

 26. Eva skriver:

  Dina bilder tar fullkomligt andan ur en. Det är så fantastiskt vackert område. Tråkigt med WP. Kastade mig in i blockredigeraren direkt för att inte hamna på efterkälken. Tycker det är lite marigt, men börjar vänja mig. Någon större förbättring kan jag inte se. Hoppas du får hjälp!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilket område, vackert och intressant.
   Jag har suttit en del över helgen för att försöka få ordning på det och har i alla fall kommit en bit. Så det går framåt!

 27. Thalassa skriver:

  Jätteintressant inlägg. Som alltid härliga foton och mycket – för mig – ny information. Shelley är ju inte obekant, men det mesta om detta par var obekant för mig.
  Skön söndag!

  • Lena i Wales skriver:

   Det finns både så mycket intressant och vackert i detta område.
   Roligt att du visst en del om Shelley och nu vet mer. Intressant par och intressant kvinna.
   Trevlig måndag!

 28. Karin skriver:

  Så vackert på alla ställen som du tar oss till! Finns det överhuvudtaget några fula ställen i Wales?
  Vilka mäktiga dammar – den där höga och tjocka vallen ser mycket stabil och pålitlig ut, tycker jag. Jag tror du har rätt i att byggnadskonsten när det gäller den här sortens konstruktioner hade en glansperiod kring förra sekelskiftet. De som byggde då var oftast erfarna och visste vad som kunde gå fel.

  Jag känner delvis igen WP-problemet och jag har backat till den gamla versionen och hoppas att den får vara kvar länge. Enkel och praktisk, som den är.

  • Lena i Wales skriver:

   Det finna många fula delar av Wales, vissa har jag visat, men jag har också några kvar att visa😊.
   Man har idag stor koll över dammarna, men de är skrämmande när man står längst ner och tittar upp. Man känner sig liten.
   Man hade otroligt duktiga ingenjörer här under denna tid, sedan bar det utför med kunskaperna, tyvärr.
   Jag har tittat lite på den nya övar helgen, så vi får se hur det går.

 29. TravelAnna skriver:

  Så vacker och intressant trakt, med både fina och, som sagt, lite skrämmande inslag. Den där rastplatsen skulle man gärna sitta vid!

  Jag har studerat litteraturhistoria så jag känner väl till Mary Shelley. Såg också en film om hennes liv för inte så länge sedan. Intressant!

  Apropå WordPress så har jag också det. Minns att de ändrade sättet att lägga upp inlägg för ett par år sedan, då man plötsligt skulle publicera i block. Men jag lyckades behålla den gamla varianten. Hoppas jag får göra det även i fortsättningen och att det ordnar sig även för dig! Skönt att du har hjälp att tillgå.

  Önskar dig en fortsatt fin söndag!

  • Lena i Wales skriver:

   Rastplatsen ligger så fint vid reservoaren och kullarna runt. Det var njutbart.
   Mary Shelley är intressant och deras förhållande likaså.
   Min klassiska version är borta, så jag måste gå över till det nya, inte roligt, bar krångligt.
   Trevlig ny vecka!

 30. Anni skriver:

  Jamen där är de, reservoarerna med sin mäktiga och skrämmande mur. Fulländad ingenjörskonst och så otroligt fascinerande att se. När jag ser bilden på den höga muren kan jag inte låta bli att tänka på alla filmer där sådana murar sprängs och vattnet flödar över fienden. Påminns också om när vi var på semester i Bourgogne och skulle åka till badplatsen jag hittat. Den visade sig ligga på ovansidan av reservoaren – som var tom! Att se det djupet och den branten och inse att där kanske man hade badat utan att fatta hur ofantligt djupt det var, ja du det var verkligen läskigt!

  Mary Shelley kände jag till och uppskattade filmen om henne, med Elle Fanning i huvudrollen. Den går på HBO Nordic här och jag funderar på att se om den. Mel Brooks film ”Det våras för Frankenstein” (Young Frankenstein) är annars min absoluta favorit när man pratar monsterfilmer. Vet inte hur många gånger jag sett den sedan den kom 1974 och många repliker kan jag utantill fortfarande 😉

  Hoppas verkligen att WP inte krånglar till det för dig så du inte får fram något blogginlägg. Jag fick hjälp av Anitas inlägg om trasslet när jag skulle uppdatera Castors hemsida, det görs ju inte så ofta så jag hade inte förstått problemen. Vågar knappt tänka på nästa gång jag ska uppdatera …

  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, nu kom de och mer kommer senare, vet inte när ännu.
   Det är skrämmande att stå längs ner och se upp och veta att det är miljontals liter vatten bakom.
   Kan förstå av din berättelse att det var skrämmande.
   Tack för filmtipsen!
   Jag tycker att jag lyckats förvånansvärt bra, tack vara vår Anita, men mandomsprovet får vi se på onsdag eller inte se!.
   Kram!

 31. Ama de casa skriver:

  Vackra vyer igen! Har alltid varit fascinerad över hur man lyckas bygga såna där bautadammar…

  Ha en fin start på påskveckan!

 32. Vilken vacker dalgång. Med historia runt den. Ingen dålig utsikt från fikat. Hoppas du vände dig om då och då och njöt. 🙂 Vallens storlek och konsistens var en aning skrämmande. Ödets symfoni? Att första frun dränkte sig och Perry drunknade.
  Anita L är Blogglandias pärla.
  Hoppas det löser sig för dig. Jag blev häpen när de krånglade till det igen. Det har varit lugnt i flera månader. Måste ändå skriva att jag föredrar den gamla varianten. Men lilla jag bestämmer som vanligt inget.
  Ps. Suveränt blogginlägg

  • Lena i Wales skriver:

   Det är ett vackert och intressant område.
   Den fikaplatsen var jag nöjd med. I verkligheten satt jag på andra sidan om bordet och tittade ut över vattnet, men inför fotografen posterar jag så man har det vackra bakom det mindre vackra.
   Vallen är skrämmande nerifrån, burrr.
   Anita är vår riktiga pärla, håller med till 100%.
   Jag föredra också den gamla versionen, men nästa inlägg, om det blir något, blir med den nya. Tror, men bara tror att jag har kopplat hur man gör .
   Roligt att du gillar inlägget, fortsättning följer senare!

 33. Therese Bjärstig skriver:

  Så mycket information och fina bilder, sådan tur att man kan ta en kopp kaffe och sätta sig med datorn, logga in hos dig och få sig en ”utflykt” det gillar jag! Önskar dig en fin påskvecka! KRAM

 34. Vilken häftigt plats, den ser jättefin ut och spännande att läsa om 🙂
  Jobbigt med bloggstrulet, jag har inte märkt av något med WordPress vilket jag tycker är skönt, hoppas det löser sig på ett bra sätt 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Det är ett häftigt ställe.
   Ja, så jobbigt, men jag tror att jag har lyckats lösa mig lite, så det kan bli ett nytt inlägg på
   onsdag. Vi får hålla tummarna!

 35. åsa skriver:

  Så fina bilder från Elan Valley, gillar översta bilden bäst ❤
  Hur firar man påsk i Wales tro? Väntar på att få se och höra/läsa Dig berätta 🙂
  Ha en fin vecka 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Det är fint där och intressant. Mäktigt och skrämmande.
   Jag börjar skriva om påsken här imorgon och fortsätter sedan i något eller några inlägg till.
   Ha det bra!

 36. iamittilivet skriver:

  Du behöver inte betala för att blogga! Jag betalar, men det är för utökat lagringsutrymme för bilder, ingen reklam osv.

 37. wiolettan skriver:

  Så intressant och givande att läsa. Trevligt att se alla vackra bilder.
  Bra att genom dig kunna se och njuta av så mycket och lära mig nya saker om orter och platser.
  Varm kram!

 38. Pingback: WALES – ELAN VALLEY 2, reservoarer och vacker natur | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s