WALES – PÅSKFIRANDE, BLUEBELLS och GOTT NYTT ÅR

Onsdag efter påsk och bloggdags igen. Idag lite om mitt påskfirande, en promenad med några bluebells och om det nya året. Vad jag menar med det nya året kan ni läsa längst ner i dagens inlägg.

Påsken är över och symaskinen har ändrat skepnad.

Påskfirande

Vädret har varit blandat över helgen och i början av veckan. Vissa dagar sol och värm och vissa dagar nordliga, kalla vindar och t o m frost över natten.

Vad visar egentligen bilden ovan? Tre flygplan som flyger över mig. Inte många plan som gör det i denna pandemitid…

…på Good Friday, långfredagen, var det underbart väder, så det blev ett glas bubbel i trädgården. Mina rosa kaninöron kom på dagen till ära och om ni tittar längst ner till vänster på bilden ser ni att fotografen också bär kaninöron.

Både på långfredagen och påskafton, Easter Saturday, blev det god mat, sill (som jag är så glad för att jag lyckades få tag i), rökt lax, ugnstekt lax, färskpotatis, kokta ägg och sallad. På Easter Sunday, påskdagen, blev det grillande i trädgården, lammhamburgare och vegetarisk korv. Traditionellt äter man lamm här på påskdagen och övriga dagar inget speciellt, kanske lite mer ägg än vanligt, men inte i stora mängder.

Promenad med Bluebells

Igår förmiddag gick jag ut på en skön promenad i omgivningen. Det hade varit frost över natten och morgonen var kall och med en blandning av sol och moln.

Det finns fortfarande ganska gott om vitsippor…

….vitsippor bladat med…

…några få bluebells. De flesta har inte kommit ut ännu, så jag kommer tillbaka senare med mer information om och bilder av dessa…

…ännu har inte wild garlic, ramslöken, börjat blomma, men snart är skogen vit av ramslök och en doft av vitlök sprider ut sig…

…några hästar finns i hagen och…

…i kanten av hagen finns en blommande berberisbuske…

…i nästa hage strosar korna kring och tittar ut över England i bakgrunden…

…kan inte låta bli att avsluta med några får och lamm. Vet att jag visat många tidigare, men de är så gulliga.

Gott nytt år! Ja, då var det dags för nytt skatteår!

Detta har jag skrivit om tidigare, men nu är det ju dags igen så här kommer en modifierad text med nya siffror.

Va? tänker ni. Inte är det nyår redan, för det är ju då det nya året, också skatteåret börjar. Men si, det vet de inte om här i landet. Här går skatteåret från, det ena året 6 april – 5 april nästa år. Komplicerat? Ja, men inte ska det vara lätt heller.

Inkomster under £ 12 570 ca 152 000 SEK, betalas ej skatt på för detta kommande skatter. För nästa skatteår blir det troligen en höjning av detta beloppet. Det brukar höjas varje år.

Redan ifyllda deklarationer, som i Sverige, där staten vet det mesta (bl a genom personnummer, som vi inte har här) har vi inte. Antingen gör man sin deklaration på efterskickat papper eller så on line. Kollen är betydligt mindre än i Sverige och många struntar helt enkelt i att betala skatt för det är svårt att komma åt dem.

Skatten för inkomst är ca 20 %, men kan bli upp till 45 % vid väldigt höga inkomster ( £ 12 570 – 50 270 = 20% skatt, £ 50 270 -150 000 = 40% och över detta 45 %).  Detta är dock inte hela sanningen. Därtill kommer s k Council Tax, som inte ligger på personen, utan på fastigheten. Ju högre värde huset har, ju högre skatt. Om man hyr ett hus betalar hyresgästen Council Tax, inte ägaren. Detta är motsvarande svensk kommunalskatt. Denna skatt är väldigt svårt att komma undan. För även om man inte är registrerad på en adress här så finns de flesta husen registrerade och om huset är obebott betalar ägaren en liten skatt ändå. Det är alltså inte som i Sverige en fastighetsskatt som straff för att man äger ett hus, utan denna betalar för skola, vägar, gatubelysning m m och går direkt till kommunen. Jag tror att det idag inte heter fastighetsskatt, utan fastighetsavgift. Fast det är väl samma sak men ett annat namn, där inte det negativa ordet skatt finns med? Är inte vi svenskar bra lättlurade och experter på att sätta nya ord på gamla saker och sedan är vi nöjda? Jag har mycket svårt för detta!

Många människor här har aldrig deklarerat, speciellt om du har en fast inkomst och skatten dras direkt från lönen. Då deklarerar man helt enkelt inte, helt lagligt!!!

När någon frågar mig om hur skattesystemet fungerar i UK brukar jag svara:”Om ni förklarar ert skattesystem för mig, så förklarar jag mitt för er”. Då brukar det normalt bli tystnad. Varje land har sina egna system som är mer eller mindre komplicerade och därför är det också svårt att jämföra land för land.

Det man dock snällt kan konstatera är att skattetrycket och kontrollen är betydligt lättare här än i Sverige.

Varför har vi då skatteåret vid just detta konstiga datum?

Ja, svaret är inte enkelt, men jag ska försöka reda ut det. Hoppa över att läsa detta om ni inte är intresserade, för det är komplicerat!

Nyår inträffade sedan år 1155 den 25 mars enl den gamla kyrkliga kalendern, men 1752 gick man över till den Gregorianska kalendern. Den gamla var 11 dagar fel. Så dagen efter 4 september 1752 blev 15 september. Det var stora uppror i landet p g a detta, inte bara för att det något behövde förändras, vilket ju inte brukar vara lätt här, men också för att man missade 11 dagars inkomst denna månad. Nyåret flyttades samtidigt till 1 januari. Men skatteverket ville inte sluta det finansiella året precis efter jul. Så därför skapades ett speciellt finansiellt nytt år. 11 dagar från 25 mars blev 6 april, så de 11 dagarna fanns kvar.

Börjar ni nu räkna dagar, så stämmer det ju ändå inte, 25 mars och 11 dagar framöver blir ju 5 april. Att det istället blev 6 april beror på att ett års skottdag togs bort. Krångligt? Ja, här är inget enkelt! Att man fortfarande har kvar det finansiella året från 6 april beror på att ingen har brytt sig om att ändra detta. Men det har ju bara gått 269 år, så vi får se!!!

Som jag alltid brukar säja : Varför göra något enkelt när man kan göra det komplicerat?

Slut för idag! Vi ses på lördag igen!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

64 kommentarer till WALES – PÅSKFIRANDE, BLUEBELLS och GOTT NYTT ÅR

 1. Anita skriver:

  God morgon Lena!
  Det låter som en riktigt härlig påskhelg. Fina kaninöron, det skulle varit roligt att se fotografen i sina 🙂 Tänk att du fick tag på sill. Vegetarisk korv åt jag till frukost varje morgon när jag var på resa i Lake District. Minns att jag tyckte den var god.
  Vitsipporna har inte kommit ännu hos mig. Här är det jättekallt. Det blåser isande kalla vindar och även om solen skiner så är det kallt. Idag har jag vaknat till regn och ett par plusgrader. Burr!!! Men, då kan det ju bara bli bättre. Längtar efter dina bilder på Bluebells. Dom är så vackra. Liksom de vita mattorna av ramslök.
  Gott Nytt skatteår får jag väl säga då. Här har deklarationsblanketterna kommit och det är bara att göra en liten koll och sedan signera.
  Nu börjar det ljusna här. Regnet fortsätter men en koll på radarn visar att det snart dragit förbi. Lagom till morgonpromenaden hoppas jag.

  Kramar och en fin dag till dig! Vi ses på lördag!

  • Lena i Wales skriver:

   God förmiddag Anita!
   Kaninöronen var en bonus för i år, lite kul måste man ju ha.
   Jag gillar de flesta vegetariska korvar, köper dem frysta. Ibland blir det goda köttkorvar också.
   Det var frost här i natt och bara 3 grader nu.
   Bluebells är tidiga i år och får vi bara lite sol till, så när det snart blått i skogen här, men inslag av vita ramslök. Så vackert.
   Jag väntar på att få min svenska deklaration också. Ska försöka göra den on line i år, har inte gjort det förut, men nu är postgången en ren katastrof här.
   Kramar och ha en fin dag!

 2. Helena skriver:

  Jösses, vad krångligt det där med skatteåret var! Bluebells och ramslök låter helt underbart. Ofta har jag sett översättningen blåklockor i böcker. Men blubells är väl något helt annat? Ha det bra!

 3. Märtha skriver:

  Sitter med vitlöksdoft i näsan – ramslök, alltså. Precis här växer den inte ”av sig själv”, men en bekant på några kilometers avstånd påstår sig ha den halvvilda gräsmattan full! Har planterat lite. Men den och andra växter hukar sig just nu, kallt och blåsigt! Dina bilder värmer, snart, snart, får vi hoppas… Skatteår och system och deklaration, visst skall vi deklarera, en färdigt ifylld blankett torde komma inom kort, alla eventuella extra inkomster syns inte där, så det gäller att ha lite koll för att inte betala för mycket. Har du anlitat en firma för reparationer på huset beviljas ett visst avdrag – om du kommer ihåg att anmäla om det. Annars enkelt för en pensionär, annat var det för löntagaren… Hoppas på värme! Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Det är vår här, men i natt var det frost och idag är det bara 3 grader. Fast blommorna kommer i alla fall.
   Betydligt enklare att deklarera i Sverige och som du beskriver, i Finland också, men det gäller även där att hålla ordning på grejerna.
   Ha det bra!

 4. Låter som en härlig påsk med god mat och vilka underbara bilder du bjuder på! Hihi… så söt med rosa kaninöron 🙂
  Vi bor ganska nära Arlanda så det går ju väldigt många plan ovanför oss, både som ska landa och som startat… i vanliga fall, vill säga… nu hajar man nästan till när man hör eller ser ett plan. Så stor skillnad…
  Här är påskkpiffet kvar på soffbord och köksbord. Plockar bort det till helgen i alla fall 😉
  Ha en fin onsdag!
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar mina öron, roligt att spöka ut sig lite ibland.
   Planen flyger högt över oss, så vi hör dem inte, förutom när Concord flög från London mot USA, då hörde vi när de gick genom ljudvallen.
   Trevlig onsdag till dig också!

 5. Lotten skriver:

  Jag gillar verkligen era bluebells! I vår trädgård har vi något liknande som vi kallar för spansk klockhyacint och som blommar mest i maj och doftar ljuvligt. Ramslöken här är 2 cm upp ur jorden – allt är sent i år.
  Så jag fnissade åt era kaninöron! Man har inte roligare än man gör sig! Underbart!!
  Idag ska vi vaccineras – undrens tid är inte förbi…
  Ha en fin vårvecka
  önskar anonyma Lotten
  franskafikon.blogspot.com

  • Lena i Wales skriver:

   Det är så vackert när bluebells har spruckit ut och det är alldeles blått i skogen, men inslag av vita ramslök. Här är det tidigt i år, så olika.
   Så sant, man har inte roligare än man gör sig. Gillar att spöka ut mig.
   Lycka till med vaccineringen!

 6. Lisbeth skriver:

  God morgon o tack för alla vårbilder! Inatt har det snöat, stora, stora flingor men det mesta är borta nu. Vit- o blåsippor ha börjat komm upp här också och den som väntar på nåt gott….
  Deklaration även här med moms och allt. Skrev igår och frågade Skattemyndigheten: milersättning 18.50 (som det varit i många år) är inte skattepliktig men momspliktig??
  Ja varför göra det lätt för sej!!??
  Kram o ha en go vår

  • Lena i Wales skriver:

   God förmiddag och roligt att du gillar mina vårbilder.
   Det har varit frost här i natt och bara 3 grader nu, men som tur ingen snö.
   Konstiga regler överallt vad gäller deklarationen. Varför ska det behöva vara så krångligt?
   Stora vårkramar till dig!

 7. Bluebells är så fina, sett några blåsippor, vitsipporna inte vaknat riktigt än, kalla nätter här och soliga dagar.

 8. Thalassa skriver:

  Vilka härliga vårbilder! Här är det inte mycket som blommar ännu och alldeles nyss snöade det en liten stund. Riktigt aprilväder, för snön försvann i samma ögonblick som den landade. Fnissade när jag läste om ert deklarerande. Jag kommer ihåg hur min pappa satt med massor av papper i deklarationstider och sedan lärde mig att deklarera efter mitt första inkomstår. Nu loggar jag in på Skatteverket, kastar en blick på summorna (för det bör man ju …) och signerar elektroniskt. Vilken skillnad! Sedan fordras det förstås lite mer engagemang om man t ex är egen företagare.
  Ha det gott bland blommor och blader!

  • Lena i Wales skriver:

   Läste ovan att det snöat i vissa delar av det avlånga landet Sverige. Lite fel tid för detta. Fast här var det frost i natt, så kunde ha snöat här också, men det gjorde det som tur var inte.
   Jag har ännu inte lyckats deklarera on line, men har nu bankID och ska försöka i år. Postgången här är bedrövlig just nu.
   Ha det bra!

 9. Marit skriver:

  Jeg gleder meg alltid til du viser Bluebells! Jeg har ikke den selv, for jeg har lest at den sprer seg veldig mye. Den passer jo perfekt i skogene hos deg, for der kan den spre seg så mye den vil 🙂
  Ha det godt!

  • Lena i Wales skriver:

   Bluebells är fina och väntar nu på att hela skogen ska var blå.
   Vi har försökt plantera dem i hagen, men det har bara misslyckats, så nu har vi gett upp. De vill inte ta sig.
   Ha det godt!

 10. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Härligt med vitsippor och bluebells. Här är det blåsipporna som blommar och vitsipporna kommer efter. Vi fick snö när blommorna i trädgården var som finast. Den är inte kvar men det är kallt och blåsigt. Deklarationen är snabbt gjord, på nätet kontrollerar man att uppgifterna är ok och så godkänner man.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Vissa vitsippor har blommat över, medan bluebells är i sin vagga ännu.
   Inte roligt med snö på våren, ni har haft tillräckligt av den varan under vintern.
   Här var det frost i natt och bara 3 grader nu, men inte så mycket blåst.
   Jag ska försöka göra min svenska deklaration över nätet i år, det har ju behövts bankID, vilket jag tidigare inte haft, så vi får se om jag lyckas i år.
   Ha det bra!

 11. Madame skriver:

  Godmorgen, Lena
  Hvor er det smukt at se anemoner og bluebells i blomst!
  I er gode til at hygge jer – herligt med kaninørerne 🙂
  Det engelske skattessystem virker helt skørt.
  Ha’ det godt

  • Lena i Wales skriver:

   Gomorron!
   Det är vackert både i skogen och haven nu.
   På svenska säjer man, man har inte roligare än man gör sig! Så kaninöronen var lite kul.
   Skattesystemet här är inte lätt att förstå, inte ens för britterna själva.
   Ha det godt!

 12. Biggeros skriver:

  Vilka fina kaninöron eller bunnyears!!
  Jag kan se er båda på bild!! Ni verkar ha haft en fin påsk med delikatess av god mat och bubbel. Härligt att få ta del av all natur av flora/ fauna från Wales.
  Ha en bra dag Lena ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar öronen. Gillar att spöka ut mig.
   Både maten och drycken är så viktig i dessa tider. Egentligen alltid viktig för mig, men i pandemitider tar de upp ännu större intresse. Något roligt måste man ju ha.
   Ha det bra!

 13. Jag bara älskar kaninöronen! Och vad mycket god mat ni har ätit och sen druckit skumpa i trädgården – helt otroligt!!
  KRAM/susie

  • Lena i Wales skriver:

   Vad roligt att du älskar dem. Gillar att spöka ut mig.
   Över påsk blev mycket god mat och vissa dagar tillät att sitta utomhus, men vill inte göra det idag, bara 3 grader och frost under natten, burrrr.
   Kram!

 14. Ingrid skriver:

  Så fina ni är i era kaninöron, jag såg minsann makens också!
  Tänk att vitsipporna har kommit så långt hos er. Här har precis blåsipporna börjat blomma, men det är en ovanligt kall vår i år. I morse hade vi bara en plusgrad.
  Påskmaten verkar vara densamma hos er som här. Lammet och laxen är viktigt och sillen o äggen. Fast sill kanske du är ensam om att äta?
  Intressant att läsa om deklarationerna, Det är verkligen stor skillnad mot vårt system.
  Ha en fin fortsättning på påskveckan!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Det var kul att göra något lite extra till påsk och dess öron var lite roliga.
   Vi hade frost i natt, kallt.
   Mannen gillar sill. Vissa gäster också, på den tiden man hade gäster på mat, gillar sill, men de flesta ratar den.
   Deklarera eller inte här, en lustig historia.
   Ha det bra och stora kramar!

 15. wiolettan skriver:

  Trevligt påskfirande verkar ni ha haft.
  Kaninöron, så häftigt och rättvist att fotografen också fick de rätta öronen.
  Mycket bra bild på himlen, molnen och de tre flygplanen, fint fotat.
  Härliga promenadbilder. Med både blommor, hästar, kor och får med lamm.
  Det låter enkelt att deklarera hos dig, eller att slippa deklarera också. Inte så stor koll som här.
  Men, skatteåret, ja jag säger då det, enkelt var inte ordet.
  Ha det bra och var rädd om dig.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Kaninöronen var en roligt liten ploj. Vi behöver lite skratt dessa dagar.
   Svårt att få med alla tre planen, men det gick.
   Det finns mycket att se i naturen nu,
   Det är många sidor att gå igenom för deklaration, men kan göra det över nätet enkelt här.
   Sköt om dig och stora kramar!

 16. Znogge skriver:

  Det låter som ett ganska oklart system i mina öron men jag förmodar att det fungerar. I Sverige krävs det ju personnummer för allt men uppenbarligen fungerar det även utan. Nog är skattetrycket högt i Sverige och dubbelbeskattning är inget ovanligt.

  Ni verkar ha haft en trevlig påsk i fin vårvärme!

  Ha en trevlig onsdag!

  • Lena i Wales skriver:

   Fungerar och fungerar, ja det vet jag inte, men det är mycket som fungera si så där här, jag börjar vänja mig. Här kan man enkelt byta namn och utan personnummer är det då svårt att hitta någon. Skillnad på skattetryck, men så hoppar vi också fram på vägarna i groparna här, finns inte pengar att laga dem.
   Många fina dagar över och kring påsk, men idag kallt, bara 3 grader, burrr.
   Ha det bra!

 17. farfar hebbe skriver:

  Oki.Bubbel och naturen förstår jag mig på,men skattesystemet,det försöker jag inte första alls..
  Ja det är ju inte konstigt att du inte känner till alla artister,även om låten är bekant,,Jerry Williams gjorde en version av låten 2000,den fanns med på Cd:n ”Can’t Slow Down” den sålde guld på 1 månad.. Haé Kram.

 18. Blomsterbönan skriver:

  Vad roligt det var att komma hem och komma på att, ja just, det är onsdag! Jag blir dagvill av kortveckor.

  Jag koncentrerade mig helt och hållet på kaninöron, lamm och blommor i detta inlägg 😂skattebiten sparar jag till en dag då jag är utvilad!

  Jag har renhorn till julen men måste nog försöka hitta kaninöron, så gulligt! Vad har fotografen för färg på sina?

  • Lena i Wales skriver:

   Jag blir också helt dagvill. Igår kändes som måndag och idag som fredag, helknäppt. Men jag måste försöka hålla isär dagarna, hur de än känns, eftersom jag släpper mina inlägg onsdag och lördag, annars blir allt helt fel.
   Bry dig inte om skattebiten, den är så komplicerad, njut av det andra istället.
   Vi köpte öronen över nätet. Ett litet avslöjande; fotografen är mannen och hans är blå. Traditionella färger för man och kvinna. En granne fick ett par gula, påskens färg.
   Ha det bra!

 19. Therese Bjärstig skriver:

  Så magiska bilder, tänk att få gå i ett ramslökfält, vilken lycka! Det skulle jag vilja göra ❤ Och så bra att du skriver om ert "nyår" då jag kom på att jag måste deklarera, här är det 1 maj som gäller så ännu finns tid, men det är lätt man skjuter upp och glömmer. Har annars kunnat godkänna uppgifter, men efter köp av sommarstuga och skogsfastighet blir det lite bökigare, men allt går. Ha nu en fortsatt fin vecka!

  • Lena i Wales skriver:

   När ramslöken kommer ut är det fantastiskt att vandra runt i doften av vitlök och en fröjd för ögat också.
   Jag behöver också göra en svensk deklaration, hoppas på att kunna göra det över nätet för första gången.
   Ha det bra!

 20. Geddfish skriver:

  Helt rätt, varför göra något enkelt när det går att komplicera 😀
  Jag tycker ju att staten skulle behöva få in skattepengar? Jag tror vi är väldigt petiga i Sverige. Vi är sedda överallt Men nu lyckades jag boka en vaccintid på lördag kl 14.18 😉 precis. 3 minuter mellan varje spruta så det blir många stick den dagen för personalen.
  Så vackra blombilder med bluebells och vitsippor – och dina påskkaninöron, så häftiga! Och makens med!
  Trevlig onsdag, allt gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Bra motto för UK!
   Oh, vad skönt att du fått en tid, äntligen. Lycka till!
   Kaninöronen var lite roliga, gillar att spöka ut mig och fick mannen att göra det också.
   Onsdagskramar!

 21. Violen skriver:

  Det gäller att inte förhasta sig så det dröjer säkert många år ytterligare innan någon kommer på idén att ändra. I det här fallet gör man ju det lätt för sig! Jag fick mitt deklarationsunderlag idag. Jag trodde att Skatteverket hade glömt bort mig men icke. Så nu ska det kollas och räknas så att jag inte blir blåst (vilket aldrig har hänt).
  Härliga naturbilder! Ni är långt före oss men vi får säkert lite fart på växligheten snart!
  Ha det gott!

 22. himmelspår av tre flygplan på samma bild. Inte dåligt. Jag tittar till extra nästan varje gång till det kommer ett plan över vårt kvarter. Hoppas det blir som vanligt igen på senhösten.
  Får och lamm är urgulliga.
  Fotografen är väggavslöjad.
  Fler bluebells ser jag gärna.
  Ramslök är vackert men jag är inte speciellt förtjust i den starka doften. Här finns det gott om dem på några ställen.
  Då kan du lätt vandra till England. Med lite extra proviant på ryggen.
  Aprilväder har alltid varit extra lurigt.
  Det systemet skulle jag inte vilja prova. Nu tycker jag det är härligt att slippa lägga ner tid på att deklarera som företagare. Om vi inte startar ett tredje såklart, 😉

  • Lena i Wales skriver:

   Sedan jag tog bilden på himlen har jag inte sett ett enda plan.
   Fler bluebells och ramslök lär komma, de är på gång i naturen nu.
   Jag hämnar då och då i England, utan att jag egentligen vet det.
   Som jag säjer så ofta, varför göra det enkelt, när man kan göra det komplicerat.

 23. Älska vitsippor och blev så glad idag när jag tog min kvällspromenad efter jobb och fick se att de så smått börjat blomma här också. Känns som vårens första dag även om det började hagla under promenaden. Du och maken (om det är han som fotograferar) ser förtjusande ut i era kaninöron! Blir lite pepp på att skaffa sådana till nästa påsk.
  Ha det fortsatt fint!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag älskar också vitsippor, ger barndomsminnen.
   On inte alltför lång framtid är ni ikapp oss med våren.
   Roligt att du gillar våra kaninöron och får lite inspiration.
   Ha det bra!

 24. Anita skriver:

  Tänk att kunna sitta med bara armar ute. Den tiden är det nog månader till här och jag blev intresserad av bluebell. Vilket fint namn och jag förstår att det är någon form av blåklocka. Det är något jag aldrig sett förut och ser fram emot dina fortsatta foton om dom. Här har det blåst hela helgen och jag har frusit som en skit utomhus. Jag har en ny kamin som jag inte får elda innan den blir besiktad och det kan dröja. Äntligen har jag fått tid för vaccinering. Det blir nästa vecka. Två dagar har jag suttit i telefon och ringt utan att komma fram och när jag kom in datavägen så var det tekniska problem. När Kinabror och jag fått sprutan ska vi fira med att gå ut och äta något riktigt gott på hotellet.

  • Lena i Wales skriver:

   Det var skönt att kunna sitta utomhus, men det var bara några dagar över påsk som det var möjligt.
   Bluebells är inte blåklockor, men jag ska skriva mer om dem senare.
   Fin morgon igår och vi tog en entimmas promenad, men vissa dagar har det blåst kallt också.
   Vad härligt att äntligen fått tid för vaccinering, ett bra steg framåt, men vilket strul. Lycka till!
   Sköt om dig!

 25. iamittilivet skriver:

  Men oj, så krångligt! T o m Grekland har skatteår = kalenderår.
  Fastighetsskatt och fastighetsavgift är inte riktigt samma sak. Fastighetsskatten gick till staten medan fastighetsavgiften går till den kommun där fastigheten ligger. Jag tror inte att man ändrade namnet för att lura oss svenskar utan för att markera att en förändring skett. Att det ändrades beror på protester från de kommuner där det finns många fritidshus, men där man måste hålla kommunal service i alla fall. Det fanns kommuner som behövde de här pengarna helt enkelt.

 26. Anette skriver:

  Så söt du var i dina rosa kaninöron. Kanske du ska använda dem oftare, det borde vara till glädje för dina vänner 😀🐰

 27. Marie skriver:

  Underbara naturfoton ❤
  Vilken söt skugga på kaninöronen 🙂
  Innan jag visste vad ramslök var plockade jag och en kompis som barn varsin stor bukett och satte i vas. Vi blev väldigt förvånade när vi kände löklukten i rummet efter en stund, vi var nog för upptagna i samtal för att märka den medan vi plockade blommorna!

 28. Ditte skriver:

  Låter som en skön och avkopplande påsk på alla sätt och tur med vädret . Och du var riktigt fin i dina kaninöron. Härlig bild, Skönt att komma ut och promenera och roligt också att se vad som händer nu i naturen och snabbt går det ju också. Såg många vitsippor här idag. Så fint. Och ramslök! Så gott till soppa och annat. Brukar köpa lite nu när tiden är inne- Här kanske lite senare.
  Vad gäller skatten är det ju knepigt här också men en fördel är ju att den dras per automatik. Och att det är enkelt att deklarera. Allt finns ju förtryckt.
  Önskar dig en bra vecka.

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar mig i mina nya öron😊.
   Nu ändras det snabbt i naturen, nya blommor varje dag, det är vår.
   Vad roligt att vitsipporna kommit till dig också, det är ett bra vårtecken.
   Så mycket lättare att deklarera i Sverige om man bord där. Jag försökte göra min svenska deklaration on line i år, men efter en lång chat, fick jag beskedet att det inte gick eftersom jag bodde utomlands. Så jag var inte så glad.
   Trevlig fredag!

 29. Veiken skriver:

  Vilken härlig påsk ni fick. Era vitsippor är snart överblommade och våra har inte kommit än såg jag på promenaden igår.
  Dottern påstår att hon låg på sin altan i bikini och solade vid den här tiden så här års förra året!
  I år fick några skrapa rutor på morgonen.
  Fastighetsskatt och fastighetsskatt är faktiskt inte riktigt samma sak. Skatten blev för hög för många fastigheter. Folk som hade bott i generationer i eftertraktade områden hade inte råd att betala. Man sänkte och satte ett tak som idag är 8349 kronor per år. Avgiften går till kommunen och det offentliga. Den finns för att skattemedel inte ska försvinna utomlands eller att folk struntar i att betala. Jag har hört att man vill göra om igen – hur vet ingen idag!
  Jag vet i alla fall att alla länder har skatteregler som är mer än röriga!
  Ha det bäst!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag älskar vitsippor och de ger fina barndomsminnen.
   Vädret är så olika från år till år. Vi skrapade rutor också för några dagar sedan, nattfrost här.
   Bra att skatten går till kommunerna och inte längre är en straffavgift.
   Skattesystemet är så olika i alla länder, men oftast lika röriga.
   Ha de gött!

 30. åsa skriver:

  Kul med kaninöron 😀
  Ramslök är för mig en krydda på burk 😉

 31. Anni skriver:

  Alltså. Kaninöronen! Ni är underbara, ni två ❤
  Sist jag var i England och åkte kanalbåt spanade jag hela tiden efter ramslök för att kunna krydda maten, men fann ingen. När vi sedan lämnat båten och tog en promenad efter publunchen fann vi en skog som såg ut som den du visar. Massor säger massor av ramslök. Jag plockade en del blad och de klarade resan hem där de förvandlades till pesto.

  • Lena i Wales skriver:

   Lite roligt får man försöka att ha i dessa tider. Öronen är ganska söta, tycker jag.
   Vad bra att du till slut fick tag i ramslök. Antingen finns det massor eller inget. Pesto är gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s